Görüş Bildir

Ekşisözlük'den gündem den düşmeyen Nihat Doğan’a manevi dava!

'Ekşisözlük'ün sahibi Sedat Kapanoğlu, 3 yıl önce şarkıcı Nihat Doğan'ın, sosyal medya platfonmu Twitter hesabından sitesine ve kendisine yönelik hakaret içerikli mesajlar attığı gerekçesiyle dava açtı.

Ekşisözlük'den gündem den düşmeyen Nihat Doğan’a manevi dava!

İnternet sitesi 'Ekşisözlük'ün sahibi Sedat Kapanoğlu, 3 yıl önce türkücü Nihat Doğan'ın, Twitter hesabından sitesine ve kendisine yönelik hakaret içerikli mesajlar attığı gerekçesiyle dava açtı.

‘Benden ekşicilere gelsin’

Kapanoğlu, Doğan'ın "Benden ekşicilere gelsin... Ben size b.k demem, b.klar duyar eder. Bir zerreniz düşse b.ka onu da mındar eder, zavallı o garip ananız sizi helalarda doğurmuş" gibi sözlerle kendisine ve kurucusu olduğu siteye hakaret ettiğini iddia etti.

10 bin lira manevi tazminat

Sedat Kapanoğlu, itibarının zedelendiğini belirterek 10 bin lira manevi tazminat istedi. Mahkeme, şarkıcı Nihat Doğan'ın, Kapanoğlu ile sahibi olduğu şirkete 5'er bin liradan toplam 10 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

Sedat Kapanoğlu Kimdir?

Sedat Kapanoğlu, Ekşi Sözlük isimli web sitesinin kurucusu, yazarı ve yöneticisidir. 2015 yılında bu görevinden ayrılmıştır. Ekşi Sözlük'teki takma adı ssg (sedat software group)'dir. Ayrıca "SSG Sedat" olarak da bilinir.

İlkokulda program yazmaya başladı. İlk ticari yazılımı liseden mezun olduktan sonra 1993 yılında çalışmaya başladığı bir firmada yazdığı hastane programıdır. 1994 yılında ise "Hasta 1.0" ismini verdiği hasta takip yazılımı, 1995 yılında bbs için yazılımlar, meteoroloji genel müdürlüğüne, yazılımlar hazırladı. 1997 yılında asansör yazılımı, PVC üreticileri için MRP yazılımı hazırladı.

1997 yılında ODTÜ'nün programlama yarışmasında 3. oldu. 1998 yılında Eskişehir'den İstanbul'a taşındı.

Türkiye'de internet yaygınlaşmadan önce popüler olan BBS ağlarında, Wolverine adlı DOS programının yazarı olarak tanınmış, 1999 yılında mizahi bir sözlük sitesi olan Ekşi Sözlük sitesini bu ağdaki kullanıcıların katkılarıyla başlatmıştır. "Ekşi Sözlük Kutsal Bilgi Kaynağı" adlı kitabı derlemiştir.

2001 yılında ilk teklifi aldığı Microsoft Seattle Redmond kampüsünde Windows yazılım ekibinde 2004 yılında yazılım-tasarım mühendisi olarak çalışmaya başladı. Ekşi Sözlük sitesiyle 2003 yılında Altın Örümcek En Başarılı Kişisel Websitesi ödülünü almıştır.

2007'den itibaren Ekşi Sözlük'te kazandığı para Microsoft'ta kazandığından fazla olmaya başlayınca, 2009 yılının yaz aylarında Microsoft'taki görevinden ayrılarak Türkiye'ye döndü.

2015 Yılında Ekşi Teknoloji ve Bilişim A.Ş.'deki yönetim kurulu başkanlığı dahil olmak üzere, sözlük yönetiminden ayrılmış ve ABD'ye yerleşmiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi