Görüş Bildir

Erdoğan'ın eski aşkı Belçim Bilgin'den olay yaratan Annemin Yarası açıklamaları, neler dedi neler, kimdir?

Yılmaz Erdoğan ile güzel bir evlilik sürdüren oyuncu Belçim Bilgin, ‘Annemin Yarası' filminde, Meyrem Uzerli, Ozan Güven, Okan Yalabık, ile Bora Akkaş'la paylaştığı Bilgin, ilk kez oynadığı karakter hakkında konuştu. Nerma karakterini canlandıran güzel oyuncu, oğumuzun hiç bilmediği bir hayatın içine girme hikâyesi bu dedi filmle ilgili pek bilgi vermezken, film 11 Mart'ta gösterime girecek.

Erdoğan'ın eski aşkı Belçim Bilgin'den olay yaratan Annemin Yarası açıklamaları, neler dedi neler, kimdir?

‘Annemin Yarası' filminde Ozan Güven, Meryem Uzerli, Okan Yalabık ve Bora Akkaş ile başrolü paylaşan Belçim Bilgin, oynadığı karakterle ilgili hissettiklerini ilk kez anlattı.

‘Nerma' karakterini canlandıran Bilgin, “Okan Yalabık'la çok iyi bir enerji tutturduğumuzu düşünüyorum. Çoğumuzun hiç bilmediği bir hayatın içine girme hikâyesi bu.” dedi. Filmle ilgili çok fazla bilgi paylaşmayan Bilgin, “Sinemaseverler filmi beyazperdede izlediklerinde -özellikle kadınların- ‘Nerma' ile bağ kuracaklarını biliyorum. Böyle bir rolü bu ekiple hayata geçirme şansını yakaladığım için de çok mutluyum.” yorumunu yaptı. BKM Film'in yaptığı ‘Annemin Yarası' 11 Mart'ta gösterime giriyor.

Bilçin Belgin, artık bu tarz sorulardan sıkıldım. Hemen hemen hergün bu tarz haberler çıkıyor.

Özel hayatıma dair hatalar yapmayacağım ama şunu söyleyebilirim ki biz birbirini çok seven iki çiftiz şeklinde açıklamalarada bulundu.

Şu sıralar Kürdüğüm dizisinde rol alacak oyuncu çok yoğun çalıştığını vurguluyor.

Şuan hayat nasıl gidiyor sorusu sorulunca;

Çok yoğun ama mutlu... Dizi zaten zamanımın büyük kısmını alıyor. Bunun dışında prodüksiyon şirketimi açtım: Big Bloom. Bundan sonra filmler yapmayı hayal ediyorum. İzleyicilere yaptığım filmler aracılığıyla bir şeyler hissettirmek, yurtdışıyla ülkemizdeki değerler arasında bir köprü kurabilmek istiyorum.

Çocuğu Rodin olduktan sonra hayatının değiştiğini söyleyen Bilçin Belgin oğlunun futbola düşkünlüğünden bahsediyor. Önceleri futbola dair hiç birşey bilmezken şimdi Beşiktaş hakkında herşeyi biliyorum dedi.

Bilçim Belgin önümüzdeki hafta Fox'ta başlayacak Kördüğüm dizisiyle Baş rollerinde İbrahim Çelikkol ile ekranlara gelecek.

Yılmaz Erdoğan boşanma hakkında açıklama yapmıştı

Belçim Bilgin ve Yılmaz Erdoğan, önceki gün oğulları Rodin ve Erdoğan'ın ilk evliliğinden olan kızı Berfin'le birlikte Levent'teki bir alışveriş merkezindeydi.

Objektiflere aile pozu verdikten sonra haklarında çıkan boşanma haberleriyle ilgili soruları yanıtlamak için çocukları araçlarına gönderen çift, dedikoduları yalanladı. Yılmaz Erdoğan, "Manitaysan 'evleniyorlar', evliysen 'çocukları oluyor', çocuğun oluyorsa 'boşanıyorlar' haberleri yapılıyor" dedi.

Daha fazla açıklama yapmak istemeyen Erdoğan, "Ülke gündemi bu durumdayken magazin haberlerinin hiç sırası değil. Şımarıklık hatta. Bugünler, bunların konuşulma zamanı değil" diye konuştu ve eşiyle beraber aracına binerek uzaklaştı.

Belçim Bilgin kimdir?

Belçim Bilgin Erdoğan (d. 31 Ocak 1983, Ankara), Kürt [1] sinema ve dizi oyuncusudur.

31 Ocak 1983 tarihinde doğdu. Küçüklükten beri oyuncu olacağını söyleyenlerden birisi olduğunu belirten Belçim Bilgin tiyatroya bu yıllarda bağlandı. İlkokulu Salih Alptekin İlkokulu'nda okuduktan sonra babasının tayini nedeniyle İskenderun'a taşındılar. Ortaokulun son yılı ve lise yıllarını Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nin sosyal ortamında geçirerek 2001'de Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nden mezun oldu.

2002'de Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü'nde yüksek eğitimine başladı. Ancak lise yıllarında amatör olarak tiyatroyu deneyen Belçim Bilgin, oyuncu olmayı düşünüyordu. Bir arkadaşının vasıtasıyla Yılmaz Erdoğan'la tanıştı. Bu olaydan sonra Sıfır Kilometre adlı sinema filminde oynayan Belçim okulunu dondurup Paris'e yerleşti. Burada 2 sene kalan Belçim Dol adlı film'de de rol aldı. 2006 yılında Türkiye'ye dönen oyuncu Yılmaz Erdoğan'la evlendi. Hatırla Sevgili adlı dizide Defne karakterini canlandıran Belçim eşi Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı bir oyunda rol almak istediğini de belirtmiştir.23 Ocak 2009 da vizyona giren Güz Sancısı filminde Nemika karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Ocak 2011'de Aşk Tesadüfleri Sever adlı filmde baş rol oyuncusu olarak görev almıştır.

Oynadığı filimler

Çalsın Sazlar (2015) - Yasemin

Sadece Sen (2014) - Hazal

Kelebeğin Rüyası (2013) - Suzan Özsoy

Sessiz (2012) - Zeynep

Gergedan Mevsimi (2012)

Kurtuluş Son Durak (2011) - Eylem

Keşanlı Ali Destanı (2011) - Zilha

Aşk Tesadüfleri Sever (2011) - Deniz Usman

Güldünya (2009)

Yol Arkadaşım (2008-2009) - Figen

Güz Sancısı (2008) - Nemika

Dol (2007) - Taman

Hatırla Sevgili (2006) - Defne Gürsoy Karayel

Sıfır Kilometre (2005) - Selma

Yılmaz Erdoğan kimdir?

Yılmaz Erdoğan, 1967 doğumlu oyuncu, senarist. Erdoğan, “Olacak O Kadar”, “Umut Taksi” gibi ilgi gören dizilerin senaristliğinin yanısıra en çok izlenen Türk filmi o “Vizontele”nin de senaristi ve yönetmeni, aynı zamanda da oyuncu kadrosunun bir üyesi. Önemli yapımların altında imzası olan Erdoğan, bugüne kadar birçok ödül aldı.

4  Kasım 1968’de Hakkari’de doğdu. Çocukluğu Ankara Aydınlıkevler'de geçti. Deniz Erdoğan ve Mustafa Erdoğan isimli iki kardeşi vardır. İlkokulu ve ortaokuludan sonra liseyi Ankara Aydınlıkevler Lisesi'nde okudu. 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ni kazandı ancak lisans öğrenimini yarıda bırakıp Ferhan Şensoy’un “Nöbetçi Tiyatro” kadrosuna katılmayı tercih etti. Burada hem oyuncu, hem de yazar olarak görev yaptı. 1988’de “Güldüşünürü Tiyatrosu”nu kurdu. Bu tiyatroda kendi yazdığı ve yönettiği “Kanuni Sultan Süleyman ve Rambo” adlı oyunu sergiledi.

Bu yıllarda kendini oyun yazmaya adayan Erdoğan, Levent Kırca Tiyatrosu’nun “Gereği Düşünüldü” oyununu, “Olacak O Kadar” adlı televizyon serisinin senaryosunu, Yasemin Yalçın Tiyatrosu’nun “Kadınlık Bizde Kalsın” ve “Haşlama Taşlama” oyunlarını yazdı. “Umut Taksi” dizisinin de senaryo yazarı oldu ve dizide bir rol de üstlendi. 1994 yılında ortağı Necati Akpınar ile birlikte Beşiktaş Kültür Merkezi Oyuncuları’nı kurdu. "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?", "Otogargara", "Cebimde Kelimeler", “Bana Bir Şeyhler Oluyor”, “Haybeden Gerçeküstü Aşk” gibi büyük ilgi gören oyunları yazdı, bir kısmını da BKM’de sergiledi. Bu sırada başrollerini Demet Akbağ ile paylaştığı “Bir Demet Tiyatro” adlı dizinin senaristliğini üstlendi, aynı zamanda bu dizideki “Mükremin” karakterini canlandırdı. Senaristi olduğu “Gereği Düşünüldü” oyunu, en büyük oyuncu kadrosuna sahip olma özelliğini taşıyordu ve oyun 4 yıl boyunca sergilendi.

Erdoğan, sii. Filmin senaryosunu yazdı, yönetmenliğini üstlendi aynı zamanda filmde rol aldı. Vizyona girdiği 2000 yılında Vizontele, Türkiye’de en çok izlenen sinema filmi ünvanını kazandı. Bu filmin devamı olan “Vizontele Tuuba”da da aynı görevleri üstlenen Erdoğan, 2003 tarihli bu filmle de büyük bir başarıya imza attı. 2005 yılında vizyona giren “Organize İşler” filmini de yazıp yönetti ve filmde başrolü oynadı. Filmde Erdoğan’a Demet Akbağ, Cem Yılmaz, Altan Erkekli gibi isimler eşlik etti.

İlk albümü 'Kayıp Kentin Yakışıklısı' adlı bir şiir kaseti Prestij Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı. Bu albüm Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı 17 şiirden oluşuyor. Aynı zamanda albümde şiirlere eşlik eden türkülerden birini de kendi seslendirmişti. Erdoğan’ın şiir kaseti dışında “Kayıp Kentin Yakışıklısı”, “Anladım” adlı şiir kitapları, “Hüzünbaz Sevişmeler” adlı bir öykü kitabı, “Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar” ve “Kadınlık Bizde Kalsın” adlı eserleri de bulunuyor.

Kardeşleri Mustafa Erdoğan ve Deniz Erdoğan da Türkiye’nin ünlü simaları arasındadır. Ersin Korkut teyzesinin oğludur. Erdoğan’ın, Muhsin Kızılkaya tarafından yazılmış “Yılmaz” adlı yaşam öyküsü bulunuyor.

Yılmaz Erdoğan yönetmenliğini yaptığı ve kendi de oynadığı 2013 yılının başında yayına soktuğu "Kelebeğin Rüyası" filminde baş rolde Kıvanç Tatlıtuğ oynadı.

Yılmaz Erdoğan, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Güneydoğu Anadolu Bölgesinden girmiştir.

Evlilikleri :

1. evliliği: 1993 senesinde Sanem Oktar ile evlendi. 1998 senesinde de boşandı. Bu evliliğinden Berfin adında bir kızı vardır.

2. evliliği: 9 Ağustos 2006 tarihinde Belçim Bilgin ile evlendi. Rodin Erdoğan adında bir çocukları vardır.

Ödülleri :

1999 - Afife Tiyatro Ödülleri, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü, “Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?” oyunu

2001 - Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu, Vizontele

2009 - Altın Kelebek Ödülleri, En İyi Komedi Dizisi, Çok Güzel Hareketler Bunlar

2012 - 17.Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu (Bir Zamanlar Anadolu'da)

Oyuncu Olduğu Filmleri :

2013 - Kelebeğin Rüyası (Sinema Filmi)

2012 - Words With Gods (Sinema Filmi)

2012 - Gergedan Mevsimi (Sinema Filmi)

2011 - Bir Zamanlar Anadolu'da (Sinema Filmi)

2009 - Çok Filim Hareketler Bunlar (Sinema Filmi)

2009 - Neşeli Hayat (Sinema Filmi)

2008 - 2013 - Çok Güzel Hareketler Bunlar (TV Dizisi)

2008 - Kalpsiz Adam (TV Dizisi)

2008 - Mevlana Aşkı Dansı (Sinema Filmi)

2006 - Bir Demet Tiyatro (TV Dizisi)

2005- Organize İşler (Sinema Filmi)

2003 - Vizontele Tuuba (Sinema Filmi)

2000 - Vizontele (Sinema Filmi)

1995 - Bir Demet Tiyatro (TV Dizisi)

1994 - İnce İnce Yasemince (TV Dizisi)

1993 - Umut Taksi (TV Dizisi)

1993 - Haşlama Taşlama (TV Dizisi)

1991 - Siyabend-ü Xece (Sinema Filmi)

1986 - Olacak O Kadar (TV Dizisi)

Yönettiği Filmler :

2015 - Ekşi Elmalar (Sinema Filmi)

2013 - Kelebeğin Rüyası (Sinema Filmi)

2009 - Neşeli Hayat (Sinema Filmi)

2008 - 2013 - Çok Güzel Hareketler Bunlar (TV Dizisi)

2005 - Organize İşler (Sinema Filmi)

2003 - Vizontele Tuuba (Sinema Filmi)

2000 - Vizontele (Sinema Filmi)

Tiyatro :

Kanuni Sultan Süleyman Rambo Kadınlık Bizde Kalsın

1993 - Umut Taksi

1995 - Otogargara

1995 - Cebimde Kelimeler

2000 - Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?

2003 - Bana Bir Şeyhler Oluyor

2004 - Haybeden Gerçeküstü Aşk

2008 - Çok Güzel Hareketler Bunlar

2013 - Hanımhanımcık

Kitapları :

Feriştah'ın Fentezileri (Bir Demet Tiyatro Dizisi Diyalogları)

Cebimde Kelimeler (Oyun)

Otogargara (Oyun)

Hijyenik Aşklar (Kısa güldürü hikâyeleri)

Anladım (Şiir)

Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar (Diyaloglar - Sonradan Haybeden Gerçeküstü Aşk adıyla oyunlaştırılmıştır.)

Hüzünbaz Sevişmeler (Deneme)

Kadınlık Bizde Kalsın (Oyun)

Kayıp Kentin Yakışıklısı (Şiir)

Laz Bakkal ile Tombalak (Bir Demet Tiyatro Dizisi Diyalogları)

Bana Bir Şeyhler Oluyor (Oyun)

Sahiler Düş Düşler Sahi (Şiir)

Meryem Uzerli Kimdir?

Meryem Uzerli 12 ağustos 1983 tarihinde Almanya’nın Hessen eyaleti Kassel şehrinde 4 çocuklu bir ailenin en küçük ve ikinci kızı olarak doğmuştur. İki ağabeyi ve bir ablası vardır. Tam adı Meriem Sahra Uzerli olan Meryem Uzerli’nin babası Hüseyin Uzerli Türk annesi Alman Ursula’dır.

 Gençliğinde Hamburg’a yerleşip Schauspielstudio Frese’de oyunculuk ve tiyatro eğitimi aldı. Berlin başta olmak üzere Hamburg ve Kassel’in de içinde bulunduğu Almanya’nın önemli merkezlerinde tiyatrolarda oynadı.

Meral Okay'ın yazdığı Timur Savcının yapımcılığını yaptığı, 5 Ocak 2011'de yayına başlayan Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncu seçmelerinde; 8 ay süren seçmeler sonrasında Kanuni Sultan Süleyman'ı Halit Ergenç oynarken, Hürrem rolünü Meryem Uzerli canlandırmaktadır.

173 cm. boyunda olan Meryem Uzerli, ana dili Almanca olup aynı zamanda İngilizce biliyor. Türkçesi çok iyi olmasa bile dizinin hikayesine paralel olarak Hürrem Sultan gibi bir nevi Türkçesini geliştirmiş olacak. Almanya'da bir çok televizyon filmi ve dizide rol alan Meryem Uzerli binicilik, yüzme ve basketbol sporlarını yaptı.

Eğitimi: 2000 - 2003 Hamburg, Schauspielstudio Frese’de okudu oyunculuk Oyunculuk Studio 1999-4, Kassel Dock 2000 oyunculuk dersleri ile Monica Heyder, 2002 Atölye Dans Dersi: ALPHEA Pouget Teknik Workshop ile Mike Bernardin Meisner 2007 Teknik Workshop ile Mike Bernardin Meisner 2009

ABD'li sinema oyuncusu Drew Barrymore’e benzerliği ile dikkat çeken Meryem Uzerli, 2012 ve 2013 yıllarında “Elidor” markasının reklamlarında oynamıştır.

2011 - 2013 yılları arasında Yönetmenliğini Taylan Biraderler'in yaptığı, yapımcılığını Timur Savcı’nın üstlendiği, senaryosunu Meral Okay ve Meral Okay’ın ölümünden sonra Yılmaz Şahin’in yaptığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde; Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Burak Özçivit, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Pelin Karahan, Merve Boluğur, Engin Öztürk, Aras Bulut İynemli, Berrak Tüzünataç, Deniz Çakır, Meltem Cumbul, Sarp Akkaya gibi oyuncular rol almıştır.

2011 yılından 2013 yılına kadar “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli, tükenmişlik sendromu hastalığına yakalandığını belirtip diziden ayrılarak Almanya, Berlin’e gitmiştir.

Meryem Uzerli, hastalığı boyunca kendisinden desteğini esirgemeyen ve her zaman yanında olan borsacı sevgilisi Can Ateş’in evlilik teklifine “Evet” dediği öğrenildi. Ancak Meryem Uzerli'nin hamile kalması üzerine ayrılmışlardır. 10 Şubat 2014'te Lara ismini verdiği kızı dünyaya geldi

2015 yılının Eylül ayında başlayacak yeni bir dizi film anlaşması yaptığını söyleyen Meryem Uzerli, bu arada yine “Elidor” markasının reklam yüzü oldu.

2015 yılında yapımcılığını Necati Akpınar'ın yaptığı "Annemin Yarası" adlı sinema filminde Meryem Uzerli, Ozan Güven ile başrolde oynadı.

2015 yılının Ekim ayında Fransa'da çekimlerinin başlaması planlanan ve Meryem Uzerli, Murat Yıldırım ve Mehmet Aslantuğ'un başrolünde oynadığı, yönetmenliğini Taylan Biraderler'lerin yaptığı “Gecenin Kraliçesi” adlı dizinin adı ilk önce “Cesaret” olarak, sonra da “Aşkın Kokusu” olarak duyurulmuşken son olarak “Gecenin Kraliçesi” olarak değiştirildi. Daha dizi yayınlanmaya başlamadan Mehmet Aslantuğ'un diziden ayrıldığı duyuruldu.

Ödülleri

2011 - 24. Uluslararası Tüketici Zirvesi Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2011 - 2.AyakliGazete.com Yılın Televizyon Yıldızları, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2011 - 38. Altın Kelebek Ödülleri, Televizyon Yıldızları Özel Ödülü, Muhteşem Yüzyıl

2011 - 2011 Tv Oscarları, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - 39. Altın Kelebek Ödülleri, Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - Galatasaray Üniversitesi, En İyi Sinema-Dizi Kadın Oyuncusu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - İstanbul Aydın Üniversitesi 8.İletişim Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - Magazinci.com Onur Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu , Muhteşem Yüzyıl

2012 - Magazin Gazeteciler Derneği, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - Radikal Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - Andy-Ar Ödülleri, Yılın Enler Kadın Oyuncusu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - Esenler Halkı 2012 En Başarılı İsimleri,Yılın En İyi Kadın Oyuncusu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - GQ Dergisi Yılın Erkekleri Özel Ödülü, Yılın Kadını, Muhteşem Yüzyıl

2013 - 11.Yılın Yıldızları Ödül Töreni, 2012 Yılında En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu, Muhteşem Yüzyıl

2013 - 20.İtü Emös Başarı Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2013 - 2.Kristal Fare Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2013 - 4.AyakliGazete.com Yılın Televizyon Yıldızları, Dönem Dizisi En İyi Kadın Oyuncusu, Muhteşem Yüzyıl

2013 - 4.Antalya Televizyon Ödülleri, Dram Dizisi En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2013 - 1.En LAÜ (Lefke Avrupa Üniversitesi ) Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

Filmleri ve dizileri : :

2015 - Gecenin Kraliçesi (Şirin) (TV Dizisi)

2015 - Annemin Yarası (Marija) (Sinema Filmi)

2015 - Ahirim Sensin (TV Dizisi)

2012 - Das ist ja das Leben selbst! (Vorsprecherin) (Sinema Filmi)

2011 - 2012 - Muhteşem Yüzyıl (Hürrem Sultan) (TV Dizisi)

2011 - Jetzt Aber Ballett (Sasha Kitano) (Kısa Film)

2011 - A Case for Two (Verlust) (TV Dizisi)

2010 - WALF: We All Love Football (Lena) (TV Dizisi)

2010 - Lover's Guide (mara) (Kısa Film)

2010 - Journey of No Return (2. Hostes) (Sinema Filmi)

2010 - Ein Fall für zwei (Ankel) (TV Dizisi)

2009 - Sınır (Anna) (Kısa Film)

2009 - Sterne über dem Eis ( Öğrenci) (TV Filmi)

2009 - Das Total Verrückte Wochenende (Sinema Filmi)

2008 - Menage A Trois (Madeline) (Kısa Film)

kaynak: internet ajans

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi