Görüş Bildir

Erhan Yazıcıoğlu daha fazla dayanamadı istifa ediyor! Mahcup oldum...

Efsanevi usta tiyatrocu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu' nun Aralık ayı sonunda görevinden istifa edeceği duyuldu. Erhan Yazıcıoğlu kendine sunulan vaatlerin yerine getirilmemesi sebebiyle istifa ettiğini açıkladı. Peki Erhan Yazıcıoğlu istifa etti mi? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatrolar genel yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu biyografisi

Erhan Yazıcıoğlu daha fazla dayanamadı istifa ediyor! Mahcup oldum...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediği gerekçesiyle aralık ayı sonunda istifa edeceğini söyledi.

Erhan Yazıcıoğlu, Hurriyet.com.tr'ye konuştu ve bir birinden önemli açıklamalarda bulundu.

"Tiyatroyu tiyatrocular yönetir” ilkesini kabul ettiremediği belirterek şunları söyledi:

Şehir Tiyatroları olarak büyük bir başarı gösterdik .Bizim lehimize bir kaç maddenin değiştirilmesini istedim ama olmadı. Başrol oynatıp kadroya alamadığımız oyuncular var. Gerekli kadrolar verilmedi. Üç yıldır teşvik ikramiyesi ödenmedi. Artık asgari ücretle sanat yapan kurum kalmadı. Bu insanlar hiç önemsenmedi. Sürekli beni oyaladılar. Beni arkadaşlar umut olarak gördü ama isteklerimiz yerine gelmedi. Ben mahcup oldum, sağlığımı yitirdim. Çok üzdüler beni, ciğerimi yediler... İsteklerimiz olursa kalacağız ama böyle devam ederse Aralık sonu istifa edeceğiz.

Erhan Yazıcıoğlu kimdir?

Babasının karşı çıkmasına rağmen 17 yaşında İstanbul Şehir Tiyatroları’na figüran olarak girdi. Daha sonra, İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan emekli oluncaya dek, pek çok oyunda önemli roller üstlendi. Oldukça genç bir yaşta emekli olduğu için, yıllarca çalıştığı kuruma, daha sonra konuk oyuncu statüsü ile geri dönmüştür. Ayrıca, tiyatro hayatı boyunca,Tiyatro İstanbul, Sadri Alışık Tiyatrosu, gibi tiyatrolarda konuk oyuncu ve konuk yönetmen olarak çalışmalar yapmıştır. Televizyondaki "Seç Bakalım" adlı programıyla adından uzun süre sözettiren Yazıcıoğlu, tiyatronun yanı sıra uzun yıllar seslendirme ve seslendirme yönetmenliği yapmıştır.

Erhan Yazıcıoğlu, 18 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirildi. şehir tiyatrolarının 100. yılına özel olarak ise repertuara Çürük Temel, Lillian, Kerbela, Cibali Karakolu, On İki Öfkeli Adam oyunlarını eklemiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir