Erkan Petekkaya'dan olay yaratan açıklamalar, Petekkaya kimdir?

Star TV'nin büyük ilgi gören dizisi Paramparça'da, geçtiğimiz haftalarda Gülseren karakterine hayat veren başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay ayrılmıştı.

Erkan Petekkaya'dan olay yaratan açıklamalar, Petekkaya kimdir?

Efsane sanatçı Nurgül Yeşilçay'ın vedasından sonra diziye güzeller güzeli sanatçı Şükran Ovalı ve efsane sanatçı Hümeyra yeni karakterlerle katılmıştı. Star TV'nin reyting rekortmeni Paramparça dizisine bir yeni oyuncu daha dahil oldu. Güzel sanatçı Ebru Özkan, karizmatik oyuncu Erkan Petekkaya ve başarılı sanatçı Barış Falay'm başrollerinde oynadığı, Paramparça'ya Başak Akbay da katıldı. Akbay Deniz Yıldızı adlı dizide 7 sezon rol almıştı.

Paramparça dizisinden Erkan Petekkaya'nın "Diziden ayrılış nedenini açıklarsam yer yerinden oynar" şeklindeki çıkışına yanıt veren Nurgül Yeşilçay'ın "Erkan üzerimden prim yapmayı bıraksın" dediği öğrenildi. İkili bakalım bu tartışmayı nereye kadar sürdürecek.

"Paramparça" dizinin başrol oyuncusu  Erkan Petekkaya'nın Nurgül Yeşilçay'ın diziden beklenmedik ayrılışıyla ilgili yaptığı açıklamanın yankıları sürüyor. Konuyla ilgili yakın çevresine değerlendirmede Yeşilçay'ın "Dizinin reytingleri düştü. Erkan üzerimden prim yapmayı bıraksın" dediği öğrenildi.

PETEKKAYA NE DEMİŞTİ?

"Paramparça"nın setinde öpüşme krizi çıkmış, çıkan kriz dizinin başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay'ı rolünden etmişti. Dizinin jönü Erkan Petekkaya, beklenmedik ayrılık sonrası olay çarpıcı bir iddia ortaya atarak "Onun diziden gitmesine hiç etkim yok. Öpüşme krizi vs. hepsi yalan, hedef şaşırtma! Ama gerçeği ben anlatmam. Gerekirse anlatırım, çok kötü olur. Gerçek bambaşka. O kadar kötü ki, anlatsam yer yerinden oynar" ifadelerine yer vermişti.

"ERKAN PRİM YAPMAYI BIRAKSIN"

Konuyla ilgili yakın çevresine sessizliğini bozan Nurgül Yeşilçay'ın "Dizinin reytingleri düşmeye başladı. Erkan üzerimden prim yapmayı bıraksın. Açıklayacağı ne varsa da açıklasın" diyerek eski rol arkadaşına meydan okuduğu öne sürüldü.

Paramparça'nın setinde öpüşme krizi çıkmış, çıkan kriz dizinin başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay'ı rolünden etmişti.

PETEKKAYA: GERÇEK BAMBAŞKA

Dizinin jönü Erkan Petekkaya, beklenmedik ayrılık sonrası olay yaratacak sözler sarf etti: "Onun diziden gitmesine hiç etkim yok. Öpüşme krizi vs. hepsi yalan, hedef şaşırtma! Ama gerçeği ben anlatmam. Gerekirse anlatırım, çok kötü olur. Gerçek bambaşka."

Posta gazetesinden Canan Danyıldız'ın sorularını yanıtlayan Petekkaya, sözlerine şöyle devam etti: "Kol kırılır yen içinde kalır. Herkes kendi kaderini kendi belirler. Gerçek o kadar kötü ki, anlatsam yer yerinden oynar. Ben bunu yapmam."

Ne olmuştu?

Paramparça dizisinde başrol oyuncuları Erkan Petekkaya ile Nurgün Yeşilçay arasında 'öpüşme' krizi yaşandığı basına yansımıştı. İki başrol oyuncusu senaryo gereği dudak dudağa öpüşecekti. Daha önce "Dizilerde öpüşmem, sevişmem. O sahneleri Anadolu halkı da izliyor" diyen Erkan Petekkaya'nın ise buna karşı çıktığı, Nurgül Yeşilçay'ın ise "Bu sahne şart" diye ısrar ettiği, Petekkaya'nın, Nurgül Yeşilçay'a "Sen de ne meraklısın öpüşmeye" diye bağırdığı ve iki oyuncunun arasının açıldığı öne sürülmüştü.

Yaşanan kriz, Nurgül Yeşilçay'ın diziden ayrılmasıyla son bulmuştu.

Geçtiğimiz sezonun en iddialı dizilerinden Paramparça'nın son bölümünde uzun süredir konuşulan şey gerçekleşti. Dizinin başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay, Paramparça'ya veda etti. Erkan Petekkaya ile yaşadığı gerginlik sebebiyle kadrodan ayrılma kararı alan Nurgül Yeşilçay'ın canlandırdığı Gülseren karakteri öldürüldü. Duygusal veda sahnesi ardından dizinin takipçileri 'Nurgül Yeşilçay neden ayrıldı?'', "Gülseren neden öldürüldü?" gibi soruları tartışılırken Nurgül Yeşilçay'dan "Paramparça" mesajı geldi. Diziye 52. bölümüyle veda eden Nurgül Yeşilçay, kişisel Instagram sayfasından bir mesaj yayınladı.

NURGÜL YEŞİLÇAY'IN PARAMPARÇA MESAJI

Ünlü oyuncu Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Şimdiye kadar hiçbir işimi yarım bırakmadım. Her zaman işimi çok sevdim, her zaman saygı duydum. Bu saygı çerçevesinde görevimi tamamladım." dedi. Yeşilçay'ın diziden ayrılmasında başrolü paylaştığı

NURGÜL YEŞİLÇAY'IN AYRILDIĞI BÖLÜMDE YAŞANANLAR

Nurgül Yeşilçay'ın canlandırdığı Gülseren'in gelinlikler içinde ölmesiyle ses getiren Paramparça'nın son bölümünde şunlar yaşandı: Cihan ve Gülseren bu en mutlu günlerinde tebrikleri kabul ederken bir anda silah patladı. O karmaşa içinde vurulan isim Gülseren oldu. Çiftin en mutlu gününü kabusa çeviren kurşun Gülseren'in hayatını kaybetmesine neden oldu. Yaşananların ardından büyük bir acıyla birlikte pişmanlık duyan Cihan, Gülseren'i koruyamadığı için kendini suçladı. Gülseren'in elinde tuttuğu evlilik cüzdanı son nefesinde elinden kayıp giderken herkesin hayatı yeniden paramparça oldu Bebeğini Amerika'da doğurmaya karar veren Dilara ise yaşanan bu trafik olayla birlikte artık gidemeyeceğini anladı ve bir çıkış yolu bulmaya çalıştı.

 Star tv nin en çok izlenen dizilerden birisi olan baş rollerinde Nurgül Yeşilçay ile erkan Petekkaya nın oynadığı dizide yeşilçay'ın ayrılacak olması moralleri bozmuştu.Son olarak dünyanın en büyük haber kanlı olan Cnn diziyi yakın takibe aldı. Dizinin kamera arkası görüntülerini kayda alan kanal, dizinin yıldızı Nurgül Yeşilçay’a da mikrofon uzattı. CNN International’a konuşan Yeşilçay, dizideki karakterin cazibesinden tutkuyla bahsetti

Türkiye’nin uluslararası ticaretteki modern rolünü eski İpek Yolu rotası üzerinden inceleyen CNN International’ın İpek Yolu: Geçmiş, Bugün, Gelecek programı Türkiye’nin ünlü televizyon dizisi Paramparça’nın setine konuk oldu. Dizinin kamera arkası görüntülerini kayda alan kanal, dizinin yıldızı Nurgül Yeşilçay’a da mikrofon uzattı. CNN International’a konuşan Yeşilçay, dizideki karakterin cazibesinden tutkuyla bahsetti: “Ailesi için çabalayan bir anne. Zengin bir adama aşık olan fakir bir kadın. Evet, bu bir klişe ama ben klişelere bayılıyorum!"

CNN, Türkiye’nin uluslararası izleyici rakamlarında İngilizce yayınlanan dizilerden sonra nasıl ikinci konuma geldiğini ve Latin Amerika, Asya, Orta Doğu ve ötesinde nasıl geniş bir izleyici kitlesine ulaştığını da araştırdı. Paramparça dizisinin prodüksiyon şirketi Endemol Shine Türkiye’nin Mali İşler Müdürü Hakan Erin, “Türkiye pazarı bizler için yeterli değil. Bu yüzden dizilerimizi ihraç etmemiz gerekiyor. Dizilerimizi tam olarak nasıl satacağımızı, hangi ülkeleri ele alacağımızı biliyoruz. Bu işin arkasında bir matematik var, buna senaryo mühendisliği diyoruz" dedi.

CNN International’ın İpek Yolu: Geçmiş, Bugün, Gelecek programı her ay Çin ve İtalya arasındaki eski kervan yolu üzerinde yer alan farklı ülkeleri ziyaret ediyor. Türkiye’nin uluslararası ticaretteki modern rolü ve eski İpek Yolu mirasını konu alan program için Türk ürünlerine olan küresel talebi karşılamak üzere oluşturulan modern İpek Yolu'nun üç farklı hikayesini anlatmak için Bursa, Ayvalık ve İstanbul’da çekimler yapıldı. Paramparça dizi setinin yanı sıra, TOFAŞ yönetimi, Ana Gıda ve Olivos Ottoman yönetimleri ile de röportajların gerçekleştirildiği programın Türkiye bölümünü ilk yayını 30 Ocak Cumartesi günü gerçekleşecek.

Programın Türkiye bölümü 30 Ocak Cumartesi, 31 Ocak Pazar ve 1 Şubat Pazartesi günü yayınlanacak.

Star tv ekranlarında her pazartesi günleri yayınlanan paramparça dizisinde ayrılıklar silsilesi devam ederken diziye 2 yeni isim girmesi moralleri yükseltti.Usta oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın 52 bölüm itibariyle bırakacağı dizide geçtiğimiz günlerde adı açıklanan Şükran Ovalıdan sonra şimdide Avrupa Yakasından tanınan Hümeyranın dizi kadrosuna katılacağı açıkladı.

Başrol oyuncularından Nurgül Yeşilçay’ın diziden ayrılma kararı almasının ardından diziye kimlerin katılacağı sorusu da cevabını buldu Başrol partneri Erkan Petekkaya ile aralarında sorun olduğu için yapımdan ayrılmak isteyen Yeşilçay’ın bu kararı sonrasında ise yapımcılar senaryoda değişikliğine gitti.Kulislerde konuşulan haberlere göre 52’nci bölümde diziden ayrılacak olan Yeşilçay’ın ardından hikaye ileri zamana sarılacak.

Kulislerde konuşulan haberlere göre 52’nci bölümde diziden ayrılacak olan Yeşilçay’ın ardından hikaye ileri zamana sarılacak.Daha önce 'Bir Bulut Olsam, Behzat Ç. ve Şeref Meselesi' gibi dizilerde oynayan Şükran Ovalı diziye katılacak olan ilk isim olarak açıklanırken ikinci isim ise "Melekler Korusun", "Avrupa Yakası" gibi başarılı dizilerde oynadığı karakterlerle büyük beğeni toplayan "Yalan Dünya" dizisi ile başarısını başarı katan Hümeyra Akbay olduğu öğrenildi

 Son zamanların en çok konuşulan isimlerinden birisi olan Erkan Petekkaya ile öpüştükten sonra dizi ile yollarını ayırma kararı alan güzel oyuncunun yerine bakın kim geliyor O isim belli olmaya başladı.Star tv ekranları her hafta büyük beğeni izlenen Paramparça dizisinde başrollerde oynayan Erkan Petekkaya ile Nurgül Yeşilçay ateşli öpüşmesi sonrasında dizide ipler koptu Nurgül Yeşilçay diziden ayrılma kararı almıştı. Diziden ayrılma kararı alan Nurgül Yeşilçay'ın yerine ünlü oyuncu Şükrü Özyıldız'ın sevgilisi Şükran Ovalının olduğu öğrenildi.

Son günlerin çok konuşulan yapımı Paramparça'dan Şükran Ovalı, müjdesi geldi. Uzun zamandır ekranlarda olmayan Şükran Ovalı'nın Paramparça dizisinden ayrılan Nurgül Yeşilçay'ın yerine geleceği öğrenildi.Son günlerde sık sık Nugül Yeşilçay'ın ayrılığıyla gündeme gelen Paramparça'dan bu kez Şükran Ovalı sürprizi geldi. Şubat ayının ilk günlerinde diziye veda edecek olan Nurgül Yeşilçay'ın yerine gelecek ismin Şükran Ovalı olacağı iddia edildi. Daha önce ''Bir Bulut Olsam, Behzat Ç. ve Şeref Meselesi'' gibi dizilerde oynayan Şükran Ovalı'nin 53. bölümle birlikte diziye dahil olması bekleniyor. Nurgül Yeşilçay'ın yerine Şükran Ovalı'nın oynamasını isteyen kişinin ise dizinin başrol oyuncusu Erkan Petekkaya olduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Geçen ay Paramparça'nın başrol oyuncusu Erkan Petekkaya, rol arkadaşı Nurgül Yeşilçay'a ''Ne meraklısın öpüşmeye' demiş, ikili arasındaki gerginlik bir türlü çözülememişti. Dizide birlikte çekilmesi gereken sahnelerde bile karşı karşıya gelmeyen ikiliden Gülseren karakterine hayat veren Nurgül Yeşilçay, diziye veda etme kararı aldı.

ŞÜKRAN OVALI KİMDİR?

1 Nisan 1985'te doğan Şükran Ovalı, liseden sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Oyunculuk bölümünü bitirmiştir. Güzel oyuncu, ekranlarla ilk kez Bez Bebek dizisiyle tanışmıştır. Orhan Kemal'in Romanından uyarlanmış Kötü Yol isimli dizisinde ilk kez başrol oynayan Şükran Ovalı, son olarak 2014 tarihinde Şeref Meselesi dizisinde Derya rolünü oynamıştır.

Fatma Hümeyra Akbay Kimdir

d. 15 Ekim 1947, İstanbul); Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı, albüm yapımcısı ve oyuncu.

1970'lerden bu yana müzisyen ve oyuncu olarak bilinen Hümeyra, Avrupa Yakası dizisi ve Babam ve Oğlum filmi sayesinde yeni kuşaklarca da tanınmıştır. Son olarak "Unutursam Fısılda" adlı filmde Ayperi karakterininin yaşlı halini canlandırmıştır.

Müzisyen olarak tanındığı 1970'lerde "Kördüğüm", "Sessiz Gemi", "Otuzbeş Yaş" gibi şarkıları büyük hit oldu. Daha sonra popüler çizginin dışında, "Tutkulardan intihar", "Beyhude" gibi albümler de yaptı. Tutkulardan intihar, Türkiye'de rap müzik tarzında söylenmiş ilk şarkı örneğidir.

Önce tiyatro, sonra televizyon, en son da 'Talihli Amele adlı filmle sinema oyunculuğuna başladı. Ferhan Şensoy'un "Ortaoyuncular" ekibiyle 1985 yılında "İçinden Tramvay Geçen Şarkı" da rol aldı. 1986'da Asiye Nasıl kurtulur? filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Antalya Film Festivali'nde Altın Portakal Ödülü kazanmıştır. 10. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması'nın geleneksel onur ödülü "Işık Saçan Apollon" 2007 yılında kendisine verilmiştir. Fikret Hakan ve Ömer Kavur'la evlenip boşandı.

PARAMPARÇA'DA SON YAŞANANLAR

Geçtiğimiz hafta bebeğini doğurup doğurmamak arasında gelgitleri olan Dilara bu hafta öğrendiği gerçekle adeta sarsıldı. Harun'la evlenip bebeğini doğurmaya karar veren Dilara, Harun hakkındaki gerçeklerin gün yüzüne çıkmasıyla büyük bir yıkım yaşadı. Ama esas üzüldüğü, Harun hakkındaki gerçekleri Cihan'dan duymuş olmaktı... Yalıyı terk eden Dilara için sığınacağı tek liman geçmişinden biriydi... Cihan ile evlenmek üzere olan Gülseren, içini kemiren şüpheleri Cansu ile paylaştı. Kendisini affettirmek için Gülseren'in evine giden Cihan'ı burada büyük bir sürpriz bekliyordu.. Öte yandan, Cihan'ın yanına taşan ve lüks hayatın keyfini sürmeye başlayan Hazal yine başını belaya soktu. Ailesini paramparça eden Harun'dan intikam almaya karar veren ve çekmecesinden silahını çıkartan Cihan'ı engellemek isteyen Yıldırım, Cihan'ın üzerine bir hamle yaptı ve ikili arasındaki itişme sırasında silah patladı.

Star tv ekranları her hafta büyük beğeni izlenen Paramparça dizisinde başrollerde oynayan Erkan Petekkaya ile Nurgül Yeşilçay ateşli öpüşmesi sonrasında dizide ipler koptu Nurgül Yeşilçay diziden ayrılma kararı almıştı.Uzun zamandır suskun olan usta oyuncu Petekkaya sonunda suskunluğunu bozdu o konu hakkında flaş açıklamalar yaptı Nurgül Yeşilçay ile aralarında sorun olmadığını açıklayan Erkan Petekkaya, bu durumun ardından da Nurgül Yeşilçay'ın başka planları olduğu için diziden ayrılacağını vurguladı

Nurgül Yeşilçay'ın diziden gitmesinden sorumlu tutulan ve öpüşme krizi yaşadığı iddia edilen Erkan Petekkaya, iddialara yanıt verdi.Yeşilçay ile yakın bir arkadaşlığı olduğunu ifade eden Erkan Petekkaya, hakkında çıkan iddialar nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtti. Herhangi bir şekilde Nurgül Yeşilçay ile aralarında sorun olmadığını açıklayan Erkan Petekkaya, bu durumun ardından da Nurgül Yeşilçay'ın başka planları olduğu için diziden ayrılacağını vurguladı

İşte o açıklamalar:

"O SAHNEDE ÖPÜŞMEDİK"

"Ortada şöyle bir haber dolaşıyor "öpüşme krizi" diye. Ama öyle bir kriz olmadı yani. O sahnede öpüşmedik. Yanağına değer gibi dudağına değdim orada. O kadar yani başka bir şey olmadı. Yine öpüşmedik yani. Ama film hileleri var, orada öpüşüyormuş gibi görünüyorsun. Bu durum reytinglere de yansımadı. Hala birinciyiz. Yabancı dizilere bakın. Başrol oyuncusu diyorsun, beşinci bölümde ölüyor. Olur öyle. Mesela bak Muhteşem Yüzyıl'a bir sürü oyuncu girdi çıktı. Senaryo icabı olabilen şeyler bunlar. Nurgül Yeşilçay'la kavga gibi bir şey olmadı.

DAHA BEŞ BÖLÜM VAR

52. bölümde çıkacak, daha beş bölüm var. Senaryoyu nasıl kuracaklar, ona göre yapacaklar. Onlar da düşünüyorlar şu anda. Senaristlere ben özellikle çok fazla soru sormam. Bambaşka bir hikaye olacak şimdi. Ben Öyle Bir Geçer Zaman Ki'den ayrılmıştım ne oldu? Hikaye değişti bir sezon daha devam etti."

 Ekranların sevilen yüzlerinden birisi olan yıllarca bir çok dizi ve filmde rol alan son olarak Star Tv de yayınlanan Paramparça dizisinde Erkan Petekkaya ile oynayan güzel oyuncu Nurgül Yeşilçay dizi ile bağlarını koparmak üzere olduğu açıklandı.Yapılan iddiaya göre oyuncular arasında çıkan anlaşmazlıklar diziye yansımaya başladı.Kulislerde eğer kriz aşılamazsa Yeşilçay'ın ortalama 6-7 bölüm içinde hikayeden ayrılacağı konuşuluyor.

Star tv nin pazartesi geceleri yayınlanan dizisi paramparçda sevenleri yıkan haber düştü mavi gözlü oyuncu ayrılma sinyalini verdi.Son dönemde yaptığı projeler ile fırtınalar estiren nurgül yeşilçay paramparça eden açıklamalar düştü diziden neden ayrılıyor.Oyunculuğu ile adeta gönüllere taht kuran ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay gündeme hayranlarını üzecek haberi ile geldi. Ekranların sevilen yüzlerinden birisi olan bu dizisi ile yıldızı biraz daha parlayan ela gözlü güzel diziden ayrılıyor sesleri gelmeye başladı.Star tv de her pazartesi günü yayınlanan başrollerinde erken petekkaya ile nurgül yeşilçayın oynadığı diziside ayrılık iddiaları gelmeye başladıGeçen yılın en parlak, bu yılın ise sıkıntılı dizilerinden Paramparça'da sular bir türlü durulmuyor. Kulislere göre oyuncular arasında ciddi anlaşmazlık var. Ama asıl iddia, Nurgül Yeşilçay'ın diziden ayrılmak istediği.Kulislerde eğer kriz aşılamazsa Yeşilçay'ın ortalama 6-7 bölüm içinde hikayeden ayrılacağı konuşuluyor.

Son dönemin parlak dizilerinden Paramparça’da kriz üstüne kriz yaşandığı iddia ediliyor. Sürekli sıkıntılar yaşanan dizide son olarak da Nurgül Yeşilçay, diziden ayrılmak istiyor.Kulislere göre oyuncular arasında ciddi anlaşmazlık var. Ama asıl iddia, Nurgül Yeşilçay’ın diziden ayrılmak istediği. Yeşilçay, dizinin yapımcı şirketi Endemol ile yaptığı son toplantıda “bana müsaade” demiş.

Kulislerde eğer kriz aşılamazsa Yeşilçay’ın ortalama 6-7 bölüm içinde hikayeden ayrılacağı konuşuluyor.Geçen hafta da dizinin başrol oyuncuları Nurgül Yeşilçay ile Erkan Petekkaya arasında ‘öpüşme krizi’ çıktığı ileri sürülmüştü. Petekkaya’nın daha önce de açıkladığı gibi öpüşme sahnelerine karşı olduğu ve Paramparça’da da böyle bir sahneye itiraz ettiği ifade edilmiş, Yeşilçay’ın ise Petekkaya’ya “Bu sahne çekilmesi lazım” dediği ancak Petekkaya’nın Yeşilçay’a “Ne öpüşme meraklısısın” diye bağırdığı iddia edilmişti.

Ekranların sevilen oyuncularından birisi olan son olarak star tv de yayınlanan dizide rol alan güzel oyuncunun çocuğuda acı çekiyormuş Paramparça'nın Gülseren'i Nurgül Yeşilçay geçtiğimiz günlerde yoğun temposundan şikayetçi. Oyuncu, "Benim evlenmeye de, depresyona girmeye de vaktim yok" demesi ile gündeme gelmişti. Şimdi ise gündeme oğlu hakkında aşk acısı çektiği iddiası ile herkesi çok şaşırttı.

Ünlü oyuncu Cem Özer’den olan 11 yaşındaki oğlu Osman Nejat için ; ‘Fena halde aşk acısı çekiyor. Çok kötü oldu. Toparlamaya çalışıyorum. Dizi çekimlerim biter bitmez oğluma moral vermek için haber eve koşuyorum’ dedi.Nurgül Yeşilçay ve Cem Özer sürpriz bir nikahla 2004 yılında evlenmiş, 6 yıl süren evlilik 2010 yılında bitmişti.

Star Tv'de sevilen paramparça dizisinde oynayan güzel oyuncu nurgül yeşilçay diziden ayrılacağını açıkladı . Gündemde olan oyuncu nurgül yeşilçay'ın sürpriz bir hazırlık içinde olduğunu açıkladı.Yaptığı eserlerle yakın çevresinden büyük beğeni kazanan oyuncunun bu yapıtlarını ise bir yardım kuruluşuna destek olmak için özel bir gecede görücüye çıkaracağı açıklandı.

Son günlerde rol aldığı "Paramparça" ismindeki dizinin setinde yaşadığı iddia edilen huzursuzluklarla gündemde olan oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın sürpriz bir hazırlık içinde olduğu ortaya çıktı.Akşam'da yer alan habere göre Nurgül Yeşilçay, dikiş hobisinde sona yaklaştı.Set esnasındaki boş vakitlerinde hem oya işleyen hem de resimler yapan güzel oyuncu, bu eserlerini adım adım tamamlıyor. Son olarak 'Bu coğrafyada kadın olmak’ adında bir Anadolu kadını resmeden Yeşilçay, bu eseriyle de eskizlerini bitirdi.Yaptığı eserlerle yakın çevresinden büyük beğeni kazanan oyuncunun bu yapıtlarını ise bir yardım kuruluşuna destek olmak için özel bir gecede görücüye çıkaracağı öğrenildi.

Paramparça, Türk drama televizyon dizisidir. İlk bölümü 1 Aralık 2014'te Star TV'de yayınlandı. 15 yıl önce aynı hastanede doğan ve yanlış ailelere verilen iki kız çocuğunun ve ailelerinin hayatının anlatıldığı dizinin senaryosu Yıldız Tunç tarafından yazılıyor. Yönetmen koltuğunda Cevdet Mercan'ın oturduğu dizinin yapımı Endemol Türkiye tarafından üstleniliyor. Dizi Pazartesi akşamlarının en çok izlenen dizisi ilk bölüm 5 gibi reyting alırken ileriki bölümlerde reytingleri 11'e kadar yükselmiştir.

Kavuşmaları kadar ayrılmaları da imkansız… Büyük, paramparça bir aşk hikayesi… Ayrı dünyalara ait olan iki insan, ne kavuşmaları ne de ayrılmaları mümkün… İki kaza ile yoları hiçbir zaman ayrılmayacak şekilde kesişen 6 kişi... Bambaşka hayallere ve hayatlara yürürken yolları birleşecek ve sonsuza kadar ayrılmaz bağlarla birbirine bağlanacaklar… Çok zor ekonomik şartlarda 14 yaşındaki kızını yetiştirmeye çalışan Gülseren, görümcesi ile yaşamaktadır. Yaşadıkları küçük dünyayı zorlayacak hevesleri olan 14 yaşındaki kızıyla baş etmeye çalışırken hayatı bir anda tepetaklak olur. Genç kadın, kendisini yıllar önce terk eden kocasıyla boşanma işlemlerini yürütürken, yağmurlu bir günde, travmatik bir olay sonucunda Cihan ile karşılaşır. Cihan, evli ve iki çocuk sahibi bir adamdır. İyi bir baba, cesur bir işadamı, mutsuz bir erkektir. 15 yıl arayla gelen iki kaza ile, iki kadın bir erkek ve üç çocuğun hayatı ve kaderleri hiç beklemedikleri, üstüne üstlük aşılması mümkün olmayan bir şekilde sonsuza kadar birbirlerine bağlanacaktır. Ortadaki soru cevapsız, çözüm imkansızdır.

Gülseren Sönmez (Nurgül Yeşilçay) - 32 yaşındaki Gülseren, eşi Almanya’ya gittiğinden bu yana görümcesi Keriman ve kızı Hazal ile birlikte yaşıyor. Az bir maaşla perdeci, pastane gibi yerlerde çalışıp evin geçimini sağlıyor. Onurlu, çalışkan bir kadın olan Gülseren, bazı olaylar üzerine tanıştığı Cihan’a istemeden aşık olur. Bir yanda uzun zaman önce rafa kaldırdığı duyguları diğer yanda kızıyla ilgili ortaya çıkan zorlu durum arasında kalır.

Cihan Gürpınar (Erkan Petekkaya) - 41 yaşındaki Cihan sağduyulu, dürüst ve başarılı bir iş adamı. Eşi Dilara, oğlu Ozan ve kızı Cansu ile bir yalıda yaşıyorlar. Hizmet sektöründe restoran ve kafe zincirleri var. Uzun zaman önce bitirmeyi denediği evliliğini tekrar bitirmek isterken tanıştığı Gülseren’de eşinde bulamadığı içtenliği ve sahiciliği görüp ona aşık olur. Cihan duyguları, evliliği ve çok sevdiği “kızı” arasında bir seçim yapmak zorunda kalacak.

Alper Tek (Cemal Hünal) - Cihan ile aynı yaşlarda ve Cihan’ın küçük hisseli ortağı. Hırslı ve kifayetsiz bir adam. Aileden zengin ancak zamanla servetini eritmiş. Aslında küçük ölçekli bir işadamı ama Cihan sayesinde daha büyük sofraya oturmak istiyor. Bu amacı için Cihan’ın kuyusunu kazmaktan çekinmeyen bir karakter. Karısı Solmaz’la çıkar birliği açısından uyum içindeler.

Dilara Gürpınar (Ebru Özkan) - Dilara, Cihan’ın eşi. Güzel bakımlı ve sosyal bir kadın olan Dilara aynı zamanda aileden gelen sermaye ile Cihan’ın sahibi olduğu şirketlerin de ortağı. Ancak Dilara pek işlerle ilgilenmiyor, Kimsesiz Çocuklara Toplumsal Destek Vakfı’nda başkan olmak en çok ilgilendiği konu. Şefkatli ve özverili bir anne olmaktan çok ait olduğu cemiyetin takdir ettiği bir kadın olmaya önem veriyor.

Solmaz Tek (Güneş Emir) - Alper’in eşi ve Dilara’nın en yakın arkadaşı. Cihan ve Dilara’nın arasını açmak için gizliden iş çevirmekten çekinmez. Dar gelirli bir aileden geliyor. Aileden zengin Alper ile ne yapıp edip evlenmiş, sosyeteye dahil olmuş. Zamanla Alper’in aile serveti eridiği için Cihan’la büyük bir iş ortaklığının onların tek çıkış yolu olacağını düşünüyor.

Özkan Gülpınar (Tolga Tekin) - Gülseren’in lise son sınıfta kaçarak evlendiği havai, sorumsuz ve çapkın eşi. Kolay yoldan para kazanma derdinde olup uzun süreli çalışamayan bir karakter. Hazal beş yaşındayken gittiği Almanya’da başka biriyle birlikte olup kanunsuz işler yaparak hapse girmiştir. Gülseren ve Hazal ile hiç görüşmediği gibi kızı için gönderdiği ufak tefek paraları da kardeşi Keriman biriktirmektedir. Gülseren bir süreden beri onu boşamak istemekte ancak Özkan bulunamadığı için yasal engellerden dolayı boşanamıyorlar.

Keriman Akçatepe (Nursel Köse) - Gülseren’in görümcesi. Kendisine ve kardeşi Özkan’a aileden kalan evde Gülseren ile birlikte yaşıyor. Gülseren’in o evde oturma hakkı olmadığını iddia edip onu huzursuz etmekle kalmıyor, Özkan ile gizliden haberleşip Özkan’ın gönderdiği paraları Gülseren’e söylemeden biriktiriyor. Kendi çıkarı için yapmayacağı kötülük, çevirmeyeceği entrika yok.

Cansu Gürpınar (Leyla Tanlar) - Cansu, Cihan ve Dilara çiftinin 15 yaşındaki kızları. Cansu, derslerinde ve binicilikte oldukça başarılı. Sıcak, dürüst ve iyi bir genç kız. Annesinin mesafeli oluşu ve onun başarı hırsından dolayı babası ile daha arası daha iyi. En büyük destekçisi ağabeyi Ozan.

Hazal Gülpınar (Alina Boz) - Hazal, Gülseren’in 15 yaşındaki kızı. Babasının Almanya’da gurbette çalıştığı için kendileriyle ilgilenmemesi yüzünden babasız büyümüş. Maddi sıkıntı içinde olmalarına rağmen lükse ve statüye çok düşkün. Bu uğurda annesine yalan söylemekten de çekinmiyor.

Ozan Gürpınar (Burak Tozkoparan) - Ozan, 18 yaşında bir öğrenci. Ergenlik döneminde olduğundan bir asabi ve babası ile araları pek iyi değil. Ancak kardeşi Cansu ile arası çok iyi.

Rahmi Gürpınar (Civan Canova) - Cihan’ın babası. Evlilik ve babalık konusunda başarısız olmakla kalmayıp iş hayatında da başarısız bir adamdır. İstanbul’dan sonra Rusya’ya gitmiş orada da dolandırıcılık yaparak bir sürü borcu arkasında bırakıp Cihan’ın hayatına tekrar girer. Gelini Dilara ve Alper ile iş birliği içine girerek oğlunun arkasından iş çevirmekten çekinmez.

Candan (Ahu Yağtu) - Dilara'nın eski arkadaşı. Aynı zamanda avukat olan Candan, Son bölümlerde Özkan'ın Cansu'yu velayetine alma davasına bakmaktdır.

EVLENMEYE VAKTİM YOK DEMİŞTİ

‘Paramparça’nın Gülseren’i Nurgül Yeşilçay yoğun temposundan şikayetçi. Oyuncu, “Benim evlenmeye de, depresyona girmeye de vaktim yok” dedi.

Koray Yavuzer Mimarlık’ın 15’inci kuruluş yıldönümüne katılan Nurgül Yeşilçay, dizi sürelerinden dert yandı. “Bir ay iznimiz oluyor, onu da oğlum ve sevdiklerimle tatil yaparak geçirmek istiyorum” diyen oyuncu film projesinin olmadığını söyledi. ‘Eğreti Gelin’de başrol oynayan Yeşilçay ‘Eğreti Gelin 2’ için de iki sene önce teklif geldiğini söyleyip ekledi: “Atıf Yılmaz’ın vefatından sonra ikincisinde rol almak istemedim.”

Oyuncu son günlerde çok konuşulan ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ dizisinde Safiye Sultan rolündeki Hülya Avşar için “Çok doğru bir karar, gerçi bana düşmez ama Hülya Avşar çok iyi bir oyuncu ve örnek alınacak bir kişi” dedi. Özel hayatıyla ilgili de açıklamalar yapan Yeşilçay, Özgür İnal’la ilişkisiyle ilgili “Henüz evlilik yok. Benim evlenmeye de, depresyona da girmeye vaktim yok” açıklamasını yaptı.

Nurgül Yeşilçay Kimdir?

Nurgül Yeşilçay; 26.Mart.1976 da İzmir’de doğmuş olmasına rağmen babası afyon yazdırmış. İlkokul ile ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. Lise döneminde bir süre izcilik yaptı. 2001′de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu.

Üniversite eğitimi sırasında rol aldığı İkinci Bahar dizisindeki Gülsüm rolü ile tanındı. 2002 yılında Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yaptığı Asmalı Konak adlı TV dizisinde Bahar Karadağ rolüyle ününü artırdı. Aynı yıl Teoman’la beraber Mumya Firarda filminde oynadı. 2003 yılında Abdullah Oğuz’un yönettiği Asmalı Konak dizisinin devam filmi olan Asmalı Konak-Hayat’ta Özcan Deniz’le başrolü paylaştı. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı Eğreti Gelin filmindeki Kostak Emine rolü ile 2005de 12. Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Aynı yıl Hande Ataizi ile Melekler Adası dizisinde rol aldı. Aynı dizide rol alan Cem Özer ile 26 Ekim 2004′te evlendi. Hamileliğinin son ayında Melekler Adası dizisinden ayrıldı. 22 Mayıs 2005′te oğlu Osman Nejat’ı dünyaya getirdi.

Nurgül Yeşilçay, 2002 – 2003 yılları arasında, senaristliğini Mahinur Ergun ve Meral Okay’ın yaptığı yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı “Asmalı Konak” dizisinde Özcan Deniz, Selda Alkor, Menderes Samancılar gibi sanatçılarla birlikte oynadı. “Asmalı Konak” adlı dizideki “Bahar Karadağ” rolüyle ismini duyurdu.

2004′te Anlat İstanbul filminde Saliha karakterini canlandırdı. 2005-2006 sezonunda ATV’de yayımlanan Belalı Baldız dizisinde Berna Laçin ve Kenan Işık’la başrolü paylaştı. 2006 da Cem Özer’le “Sen Olmasaydın” adlı tiyatro oyununda rol aldı. 2006 yılı Eylül ayında Fatih Akın’ın senaryosunu yazdığı, yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği “Yaşamın Kıyısında” isimli filmde rol aldı. Bu filmde Ayten Öztürk adlı türk kızını büyük başarıyla canlandırdı, film 2007′de 60.Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışmaya hak kazandı ardından “En iyi Senaryo” ödülünü kazandığı açıklandı.

2007′de Ezo Gelin adlı tv dizisinde Ezo Gelin’i canlandırdı. Ortadoğu’nun en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen 31.Uluslararası Kahire Film Festivali’nde başkanlığını ünlü İngiliz yönetmen Nicolas Roeg’in yaptığı ana jüride yer aldı.2007′da Barış Pirhasan’ın yönetmenliğini yaptığı Adem’in Trenleri filminde Hacer rolünde kusursuz bir performans sergiledi.Bu filmdeki oyunuyla 13.Sadri Alışık Oyuncu ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) Geleneksel 15. Oyuncu Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü iki ayrı filmde, birbirinden çok farklı iki rolde birden etkili olmayı ve doğal kalmayı başarması nedeniyle Yaşamın Kıyısında (Ayten) ve Adem’in Trenleri’nin oyuncusu (Hacer) olarak kazandı. 5-20 Nisan 2008 de 27.si düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Semin Kaplanoğlu’nun juri başkanlığını yaptığı ulusal yarışma jurisinde yer aldı.

Ocak 2010'da yayına başlayan "Aşk Ve Ceza" isimli dizide Murat Yıldırım ile başrolü paylaştı. 2011'de Show TV'de yayınlanan “Sensiz Olma”z adlı dizinin başrolünde yer aldı.

Evlilikleri : Cem Özer ile 26 Ekim 2004′te evlendi. 22 Mayıs 2005′te oğlu Osman Nejat’ı dünyaya getirdi. 24 aralık 2010 da Cem Özer'den boşandı.

2014 yılında başrollerini Erkan Petekkaya ile paylaştığı "Paramparça" adlı dizide Nursel Köse, Ebru Özkan, Cemal Hünal ile birlikte oynadı.

Fimleri:

2014 - Gece

2013 - Aşk Kırmızı

2010 - Çınar Ağacı

2009 - 7 Kocalı Hürmüz

2008 - Vicdan

2007 - Yaşamın Kıyısında, Ayten

2007 - Adem'in Trenleri, Hacer

2004 - Anlat İstanbul - Uyuyan Güzel Saliha

2004 - Eğreti Gelin - Kostak Emine

2003 - Asmalı Konak - Hayat - Bahar Karadağ

2002 - Mumya Firarda - Fatıma

2001 – Şellale - Nergis

1998 - Herşey Çok Güzel Olacak – Hemşire

Dizileri:

2014 - Paramparça

2014 - Cinayet

2013 - İşler Güçler

2013 - Galip Derviş

2013 - Bebek İşi

2012 - Sultan

2011 - 2012 - Sensiz Olmaz

2010 - 2011 - Aşk ve Ceza (Yasemin)

2006 - Ezo Gelin TV Dizisi - Ezo

2005 - Belalı Baldız TV Dizisi - Arzu Parlak

2004 - Melekler Adası TV Dizisi - Şerbet

2002 - Asmalı Konak TV Dizisi - Bahar Karadağ

2001 - 90-60-90 TV Dizisi - Deniz

1999 - İkinci Bahar TV Dizisi – Gülsüm

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları:

2006 - Sen Olmasaydın

Aşk Gibi

Ödülleri

2005 - 12.Adana Altın Koza Film Festivali "En İyi Kadın Oyuncu" (Eğreti Gelin)

2007 - 13.Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri “Ademin Trenleri” "En İyi Kadın Oyuncu"(Hacer)

2007 - Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) Geleneksel 15. Oyuncu Ödülleri "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü (Yaşamın Kıyısında ve Adem’in Trenleri)

2008 - 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü (Vicdan)

Kaynak: İnternetajans

Kaynak: Diyarbakır Söz