Güzellik şampiyonu Hande Subaşı şipşak eşi Can Tursan ile boşandı, Neden boşandılar, kimdir?

Tescilli güzel başarılı oyuncu Hande Subaşı ile eşi Can Tursan, tek celsede anlaşmalı olarak boşandı. Çağlayan'da bulunan İstanbul 12. Aile Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya güzeller güzeli oyuncu Hande Subaşı ve Can Tursan ile avukatları hazır bulundu. Saat 10.17'de başlayan ve gizli görülen celse 10 dakika sürdü. Güzel sanatçı Hande Subaşı’nın boşanması sosyal medyada olay yarattı.

Güzellik şampiyonu Hande Subaşı şipşak eşi Can Tursan ile boşandı, Neden boşandılar, kimdir?

Tescilli güzel başarılı oyuncu Hande Subaşı ile eşi Can Tursan, tek celsede anlaşmalı olarak boşandı. Çağlayan'da bulunan İstanbul 12. Aile Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya güzeller güzeli oyuncu Hande Subaşı ve Can Tursan ile avukatları hazır bulundu. Saat 10.17'de başlayan ve gizli görülen celse 10 dakika sürdü. Güzel sanatçı Hande Subaşı’nın boşanması sosyal medyada olay yarattı.

Hande Subaşı yani 2005 Türkiye güzeli eşi Can Tursan ile 12. Aile Mahkemesi'nde 10 dakikalık bir boşanma davası sonunda yollarını ayırdı. Tarafların anlaşmalı olarak boşanmak istedikleri Hande Subaşı ile Can Tursan'ın boşanma davasında çiftin bir hayli üzgün oldukları gözlerden kaçmadı. Peki eşi Can Tursan ile 10 dakikada boşanan Hande Subaşı kimdir? Hande Subaşı hangi dizi filmlerde rol aldı? Hande Subaşı hayatı ve tüm bilinmeyenleri, detayları öğrenmek için haberimiz detayına göz atınızı.

Mahkemede, taraflar anlaşmalı olarak boşanmak istediklerin söyledi. Mahkeme de çiftin boşanmasına karar verdi. Boşandıktan sonra duruşma salonunda birlikte ayrılan çiftin üzgün oldukları gözlendi.

Hande Subaşı, gazetecilerin sorularını "Teşekkür ederek" geri çevirdi. Hande Subaşı ve Can Tursan adliyenin otoparkına birlikte gitti, daha sonra da adliyeden ayrıldılar. Öte yandan Hande Subaşı ve Can Tursan adliyede vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

2005 Miss Turkey birincisi Hande Subaşı ile eşi Can Tursan, evliliklerini anlaşmalı olarak bitiriyor.İstanbul Aile Mahkemesi’ne avukatı Can Özede aracılığıyla dava açan Tursan, dilekçede 25 Ağustos 2012’de evlendiği Subaşı’yla duygu ve düşünce birliği sağlayamadıklarını, sevgi ve saygı bağının da zamanla yok olduğunu, evlilik birliğinin temelden sarsıldığını belirtti.Avukat Özede, “Fiilen bitmiş bu evliliğin hukuki olarak da tescil edilmesi gerekmektedir. Taraflar boşanmanın mali sonuçlarını düzenleyen anlaşmalı boşanma protokolünü de düzenlemişlerdir” dedi.Mahkemeye sunulan protokole göre Tursan ile Subaşı, birbirlerinden hiçbir maddi talepte bulunmuyor: “Evlilik birliği içinde edinmiş oldukları menkul veya gayrimenkulleri bulunmadığından, tarafların birbirlerinden malların tasfiyesine yönelik hiçbir talepleri yoktur. Taraflar evlilik birliği içindeki tüm eşyaları paylaştı.”  Son zamanlarda boşanma furyasına bir yenisi daha ekleniyor.Bir çok ünlü isim evliliklerine son verirken bakın bu kez kim ayrıldı.2005 Miss Turkey birincisi Hande Subaşı işadamı Can Tursan ile yollarını birleştirmişti. Evliliklerinde 4. yılına girmeyi hazırlanan çift kendilerinin beklenmedik olayların pençesinde buldu. Hande Subaşı ve Can Tursan çiftinin arasında soğuk rüzgarlar esiyor.Aralarındaki anlaşmazlık yüzünden boşanma kararı alan Hande Subaşı ile Can Tursan ikilisi bu kararları ile çok şaşırttı.

Dört yıl önce nikah masasına oturan Hande Subaşı ile Can Tursan’ın evliliğinde kriz çıktığı, çiftin boşanma kararı aldığı iddia edildi.2012 yılında hayatlarını birleştiren Hande Subaşı ve Can Tursan’ın evliliğinde tehlike çanları çalmaya başladı. Çifte yakın çevreler, 2005 Miss Turkey birincisi Hande Subaşı ile işadamı eşi arasında iplerin bir süredir gergin olduğunu söylüyor.Son dönemde sık sık tartıştıkları, bu tartışmalara kimi zaman arkadaşlarının da tanık olduğu konuşulan çiftin tüm çabalarına rağmen aralarındaki sorunları çözemediği, bu yüzden boşanma kararı aldığı iddialar arasında. Davayı Subaşı’nan açacağı, mahkemeye “şiddetli geçimsizliği” gerekçe göstereceği ileri sürüldü. Aşk duraklama döneminde Ünlü oyuncu, birkaç yıl önce verdiği röportajda da “evlilik ve aşk” hakkında şunları söylemişti: “Evlilik aşkı öldürüyor gibi belli kavramlar yok. Ama kendi yaşadıklarım ve hissettiğimden yola çıkarsak, sürekli beraber olunca bazı şeyler zamanla alışkanlığa dönüyor.Bu sadece aşk için değil, gittiğiniz bir mekanda için de öyle. Artık sürekli gittiğiniz için eski heyecanı kalmıyor ama orada olmayı seviyorsunuz. Üç-beş gün o tekdüzelikten uzak kalsanız, o kıpırtılar yeniden başlıyor. Tamamen aşkın bittiğini söyleyemem ama duraklama dönemine giriyor.” sözlerinde bulundu.

Ünlü oyuncu ve manken Hande Subaşı’nın 4 yıl önce nikah masasına oturduğu Can Tursan ile boşanmaya karar vermesi magazin gündemine bomba gibi düştü. Bu ayrılık kararı ile birlikte dedikodu kazanları da kaynamaya başladı. Hande Subaşı’nın adı “Yetersiz Bakiye” adlı tiyatro oyununda birlikte rol aldığı Hakan Yılmaz’la aşk söylentilerine karıştı. İkilinin sahneledikleri oyunun ardından tiyatrodan birlikte çıkmaları ve Subaşı’nın patlayan flaşlar karşısında rahatsız olması bu dedikoduları daha da alevlendirdi.

2012 yılında hayatlarını birleştiren Hande Subaşı ve Can Tursan’ın evliliğinde tehlike çanları çalmaya başladı. Çifte yakın çevreler, 2005 Miss Turkey birincisi Hande Subaşı ile işadamı eşi arasında iplerin bir süredir gergin olduğunu söylüyor.

Son dönemde sık sık tartıştıkları, bu tartışmalara kimi zaman arkadaşlarının da tanık olduğu konuşulan çiftin tüm çabalarına rağmen aralarındaki sorunları çözemediği, bu yüzden boşanma kararı aldığı iddialar arasında. Davayı Subaşı’nan açacağı, mahkemeye “şiddetli geçimsizliği” gerekçe göstereceği ileri sürüldü.

Aşk duraklama döneminde

Ünlü oyuncu, birkaç yıl önce verdiği röportajda da “evlilik ve aşk” hakkında şunları söylemişti: “Evlilik aşkı öldürüyor gibi belli kavramlar yok. Ama kendi yaşadıklarım ve hissettiğimden yola çıkarsak, sürekli beraber olunca bazı şeyler zamanla alışkanlığa dönüyor.Bu sadece aşk için değil, gittiğiniz bir mekanda için de öyle. Artık sürekli gittiğiniz için eski heyecanı kalmıyor ama orada olmayı seviyorsunuz. Üç-beş gün o tekdüzelikten uzak kalsanız, o kıpırtılar yeniden başlıyor. Tamamen aşkın bittiğini söyleyemem ama duraklama dönemine giriyor.”

'BÖYLE BİR AŞK YOK'

Tescilli güzellerimizden Hande Subaşı hakkında çıkan bu söylentilere ilk kez cevap verdi. Dün Kuruçeşme’de objektiflere takılan güzel oyuncu. Öncelikle boşanması ile ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Hakan Yılmaz ile ilgili aşk dedikodularına ise çok sinirlenen Subaşı, “Çok saçma şeyler. Kendisiyle sadece oyunda yer alıyoruz. Başka da bir şey yok” diye konuştu.

BOŞANMA ARİFESİNDEKİ SUBAŞI İLE TURSAN’IN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI:

2012 yılında hayatını birleştiren oyuncu Hande Subaşı ve işadamı Can Tursan, evliliklerini bitirme kararı aldı. Bir süredir aralarının gergin olduğu konuşulan ünlü çift, krizi aşamadı.Anlaşmalı boşanmaya karar veren Subaşı ve Tursan avukatlarına vekalet verdi. Boşanma iddialarını doğrulayan Hande Subaşı’nın avukatı Andım Korkut, “Üzülerek belirtmekteyiz ki müvekkilim Hande Subaşı ve değerli eşi Can Tursan ortak aldıkları karar doğrultusunda evliliklerini sonlandırmaya karar vermişlerdir. Bundan sonraki hayatlarında ilişkilerine saygı ve sevgi çerçevesinde dostane olarak devam edeceklerdir” açıklamasını yaptı. Subaşı ile Tursan’ın boşanma davası önümüzdeki günlerde İstanbul İl Aile Mahkemesi’nde görülecek. Anlaşmalı boşanma kararı alan çiftin nafaka ya da mal paylaşımı talebinin olmadığı da öğrenildi.

DAVAYI HANDE SUBAŞI AÇACAK

Son dönemde sık sık tartıştıkları, bu tartışmalara kimi zaman arkadaşlarının da tanık olduğu konuşulan çiftin tüm çabalarına rağmen aralarındaki sorunları çözemediği, bu yüzden boşanma kararı aldığı iddialar arasında. Davayı Subaşı'nan açacağı, mahkemeye "şiddetli geçimsizliği" gerekçe göstereceği ileri sürüldü.

Diriliş Ertuğrul dizisinden ayrılan güzel oyuncu Hande Subaşı, ayak baş parmağını kırarak hastanelik oldu! Güzel oyuncuya nazar mı değdi? Hande Subaşı'nın Diriliş Ertuğrul'dan ayrılma nedeni ortaya çıktı.

Güzel oyuncu 1999 yılında Sinan Çetin'in çektiği Kemal Sunal'ın başrolde oynadığı Propaganda filminin ikincisinde başrol oynayacak. Sinan Çetin'in gizli kapaklı hazırlığını tamamlayıp çekimlerine başladığı filmin adı 'Ana Propaganda-2'. İlhan Şeşen ve Cem Özer'in de yer alacağı filmin 'Ana'sı da Hande Subaşı...

KAVGA SAHNESİNDE

Filmde Hande'nin kızı bir gece teyzesinde kalacak ve o gece evlerin arasına sınır çekilecek. Ana, kızına kavuşabilmek için türlü mücadelelerin içerisine atılacak. Drama komedi dalındaki filmin çekimleri geçtiğimiz günlerde başladı. Fakat setin ilk gününde Hande Subaşı, kavga sahnesinde yere düştü ve ayak baş parmağını kırdı. Alelacele hastaneye kaldırılan güzel oyuncunun ayağı sargıya alındı. Moral bozukluğu yaşayan Hande'ye arkadaş çevresi, 'Diriliş Ertuğrul'da sen kılıç kullan, ata bin, sonra da gel burada küçük bir kavga sahnesinde ayak parmağını kır! Olacak iş değil' diye takıldı.

Hande Subaşı ve Berrak Tüzünataç arasında 2007 yılında başlayan görünmez rekabet devam ediyor. Yıllar önce Elveda Rumeli dizisinde yer alan Subaşı, diziden ayrılınca fiziki benzerliği sebebiyle rolü Tüzünataç kapmıştı.

O dönem dizideki performansıyla şöhret olan Tüzünataç, aradan yıllar geçse de ünlü oyuncuya olan benzerliğin meyvelerini yemeye devam ediyor. Şimdi de Subaşı’nın reklam yüzü olduğu firmayla anlaşan Tüzünataç, aldığı ücretle de rakibini ikiye katladı. Subaşı 150 bin lira alırken Tüzünataç 300 bin liraya imza attı.

SETTE KÜRTÇE ÖĞRENDİ

Berrak Tüzünataç, son olarak İranlı Kürt yönetmen Shahram Alidi'nin Cannes Film Festivali’ne gönderilecek filminde rol aldı.Sette temel Kürtçe eğitimi aldığını belirten oyuncu, “Maalesef Kürtçe’ye bir kulak aşinalığım yoktu. Çevremde çok duyduğum bir dil de değil. O yüzden biraz zorlandım” dedi.

iss Turkey (İngilizce telaffuz: [mɪ́s tə́rki]) (Türkçe: Bayan Türkiye ya da Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması), Türkiye'de güzelliği zekâ ile buluşturan evlenmemiş kadınlar için düzenlenen millî bir güzellik yarışması organizasyonudur. Türkiye'nin en prestijli güzellik yarışması olan Miss Turkey tarihte ilk olarak 2 Eylül 1929'da dönem hükûmetinin de yardımı ile düzenlenenmiştir. İlk Miss Turkey (1929) unvanı sahibi Feriha Tevfik'tir.

Miss Turkey ilk olarak Cumhuriyet adlı ulusal gazete tarafından duyurulmuştur. 1980'den beri, "Miss Turkey Organizasyonu" adı altında yürütülen yarışma, 1980-1990 yılları arasında, Güneş, Sabah, Tercüman, Bulvar gibi çeşitli ünlü gazetelerin sponsorluğunda yapılmıştır. 1990 yılında Türkiye'de özel televizyon kanallarının kurulması ile, Magic Box, Show TV, Kanal D, Star TV, NTV, CNBC-e, FOX TV gibi kanallar yarışmanın promosyonunu üstlendi. Tescilli bir ticarî markadır. Ayrıca 2010 yılına kadar yarışma birincisi Türkiye'yi sadece Dünya Güzellik Yarışması Miss World'te, ikinci ise Kâinat Güzellik Yarışması Miss Universe'te temsil ediyordu ancak Miss Universe'in dünyada daha prestijli hâle gelmesi ve diğer birçok ülkenin yıllardır MU'yu önde tutması gibi sebepler üzerine 2010 yılında alınan bir karar ile yarışma birincisi hem Miss World'de hem de Miss Universe'te yarışma hakkı kazanmıştır, ikinci ise diğer tüm yıllardan farklı olarak özel nedenlerden hiçbir yarışmada ülkeyi temsil etmemiştir.. 2011 yılında alınan format değişikliği kararı ile de birinci sadece Miss Universe'te, ikinci ise Miss World'te Türkiye'yi temsil etme hakkı elde etmiştir. 2011 yılında yeni bir format değişikliği daha olmuştur ve birçok Latin ülkesi gibi Türkiye'de de juriler ve konuk juriler tarafından titiz bir şekilde yapılan elemeler sonrası en iyi seçilen yirmi finalist haftalar boyu süren bir ev-kamp hayatına girmiştir ve bu dönem FOX TV'de yayınlanmıştır, 3 Haziran 2010 Cuma günü uzun bir süreden sonra ilk kez canlı olmadan büyük final yapılarak yarışma sonlanmıştır. Yine diğer yıllardan farklı olarak 2011 yılında L'Oréal'in baş sponsorluğunda düzenlenen yarışmanın adı L'Oréal Paris Miss Turkey idi.

Boşanma, evliliğin yasal olarak sona ermesine boşanma denir. Günümüzde daha yaygın olmakla birlikte, boşanma evlilik kadar eskidir. Eski çağlardan beri bütün toplumlarda boşanmaya rastlanmaktadır.

Boşanma, karşılıklı sevgiye, güvene ve mutluluk beklentisine dayalı olan evlilik ilişkisini sona erdirdiği için acı verici bir durumdur. Ana babanın mutsuzluğundan etkilenen çocuklar, boşanma sırasında anne ile baba arasında bir seçim yapmak zorunda kalırlar. Güven verici aile ortamını yitirdikleri duygusuna kapılırlar. Bundan dolayı boşanma çocuklar için özellikle zordur. Boşanmayla gelen değişiklikler, çoğu zaman çocukların davranış bozukluklarına yol açar. Dersleri aksar, arkadaşları ile olan ilişkileri etkilenir.

Ne var ki çocuklar, eşler arasındaki uyumun bozulduğu, karşılıklı suçlamaların ve saygısız davranışların yer aldığı bir ortamda da mutlu olamazlar. Bu türden etkilerin de davranış bozukluklarına yol açtığı bir gerçektir. Gerçeklerin çocuğa ya da çocuklara onların anlayacağı bir biçimde anlatılması, durumu kabullenmelerini kolaylaştırabilir. Evlilik kadar eski olan boşanma, toplumların tarihsel gelişimine göre değişen özellikler gösterir. İlkel bir yaşam süren Pueblo Yerli kabilelerinde kadın, kocasının ayakkabılarını evin eşiğine bıraktığında onu boşamış sayılır. Birçok eski toplumda erkek çocuğun dünyaya gelmesi evliliği kalıcı kılardı. Kadının kısırlığı ise erkek için haklı bir boşanma nedeni sayılırdı.

Tarihçe

Eskiçağın Asur, Babil gibi Mezopotamya toplumlarında boşanma kurallara bağlanmıştı. Asur toplumunda, kocanın karısına karşı görevlerini yerine getirmemesi durumunda kadının boşanma hakkı vardı. Boşanan kadın, koca evine getirdiği çeyiz denilen eşyayı geri alabilir ve boşandığı eşinin mirası üstündeki haklarını da korurdu. Tutsak düşmüş bir savaşçının karısı iki yıl bekledikten sonra boşanmış sayılırdı ve yeniden evlenebilirdi.

İslam hukukunun geçerli olduğu Osmanlı toplumunda, boşanma hakkı ilke olarak kocaya tanınmıştı. Koca karısını tek yanlı olarak boşayabilir, üç kez yinelenen "boş ol" sözleriyle boşanma kesinlik kazanırdı. Buna rağmen boşanma, gelenekçi bir toplum olan Osmanlılarda hoş karşılanmadığı için yaygın değildi.

Hıristiyan dünyasında ise Katolik Kilisesi boşanmaya izin vermez. Bazı Katolik ülkelerde boşanma bugün bile olanaksızdır. Reform'dan sonra Protestan Kilisesi boşanmanın hukuk mahkemelerinin ilgi alanına giren "dünyasal bir şey" olduğu görüşünü benimsedi ve boşanmaya karşı çıkmadı.

Günümüzde, Katolik ilkelere sıkıca bağlı olan ve yasaları boşanmaya izin vermeyen az sayıda ülke dışında, boşanma yasalarla düzenlenmiştir. Türk Medeni Kanunu'nda sayılan boşanma nedenlerinden birinin varlığı durumunda, mahkemeler boşanma kararı verebilir. Günümüzde boşanmayı kolaylaştırma yönündeki bir eğilim güçlenmektedir. Eşlerin karşılıklı isteği durumunda, yargıçlar kolayca boşanma kararı verebilir.

HANDE SUBAŞI KİMDİR?

Hande Subaşı, 1984 yılında Ankara’da doğmuştur. İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Özel Sainte Pulcherie Fransız Lisesi orta okulunu bitirdikten sonra Kadıköy Anadolu Meslek lisesinde okudu. Baba tarafı Elazığlıdır. İstanbul Üniversitesi Fransızca Mütercim Tercümanlık bölümünden mezun oldu.2005 yılında katıldığı Miss Turkey güzellik yarışmasında birinci oldu. Ardından Miss World yarışmasında Türkiye’yi temsil etti ve en iyi Ulusal Kostümü ödülünü aldı.“Adak” ve “Kuşdili” gibi televizyon dizilerinde oynadıktan sonra ATV’de yayınlanan "Elveda Rumeli" adlı dizide Vahide karakterlerini canlandırdı.Hande Subaşı, Show TV'de yayınlanan “Şarkı Söylemek Lazım” yarışma programının 2007 yılında yayınlanan ilk sezonuna yarışmacı olarak katıldı.2009 yılında “Gelecekten Bir Gün” ve Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği “Güneşi Gördüm” adlı filmlerinde oynadı.

Hande Subaşı 2012 yılının yazında “Tiyatro Kedi” tiyatrosunda sahnelenen “Kamelyalı Kadın” adlı müzikalde ilk kez tiyatro sahnesinde rol aldı. Aynı zamanda show tv.de yayınlanan “Düşman Kardeşler” adlı dizide oynadı.Hande Subaşı 25 Ağustos 2012 tarihinde Can Tursan'la Suada'da yapılan törenle evlendi.8 Aralık 2014 tarihinde TRT 1’de başlayan “Diriliş: Ertuğrul Gazi” adlı dizide Engin Altan Düzyatan Ertuğrul Gazi’yi canlandırırken Esra Bilgiç Halime Hatun karakterini canlandırdı. Diğer rollerde ise Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi isimler rol aldı.

CAN TURSAN KİMDİR?

Hande Subaşı ile 25 Ağustos’ta Esma Sultan Yalısı’nda dünya evine girecek olan Can Tursan magazinsel haberlerle daha öncede karşımıza çıkmıştı. Ünlü popçu Yalın’ın prodüksiyon menajeri olan Can Tursan Most Production’da çalışıyor.

Kaynak: İnternet Ajans

Kaynak: Diyarbakır Söz