Hande Yener Kış Kış şarkısıyla perçinledi!

Bu yaz 'Sebaistian' şarkısıyla müzik piyasasını alt üst eden ve başarısını 'Kış Kış' şarkısıyla perçinleyen Hande Yener, AKŞAM'a 'Bayram'a Özel' açıklamalar yaptı: "Kıskanç insanlar sabırlı olmanızdan faydalanıyor" sözü ise en dikkat çekenler arasındaydı.

Hande Yener Kış Kış şarkısıyla perçinledi!

Bayram denilince aklınıza ilk ne geliyor? Sizde eski bayramları özleyenlerden misiniz?

Ben de herkese mutlu bayramlar diliyorum... Huzurlu, sevdiklerimiz ve sevenlerimizle hep birlikte nice bayramlara… Özlemez miyim hiç! Çocukken zaten her şey masallardaki gibi oluyor. Bayramlar da öyleydi. Bu yüzden her zaman hatırlanacak.

Küçükken aldığınız bayram kıyafetleri size ne hatırlatıyor?

Saflığı, yeninin değerini, eski toprağı ve yepyeni kıyafetler giyinip, bayram kutlamaları için büyüklerimizi ziyarete gittiğimiz o bitmeyecek sandığımız zamanları anımsatıyor.

Şu an hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz?

En mutlu dönemimdeyim. Kariyerim ve kendi iç dünyam hayallerimdeki gibi, hem çok güçlü hem de çok tutkulu bir biçimde ilerliyor. Müzik ve eğlence dünyasına ismimi altın harflerle kazıdığımı düşünüyorum. Sırada yeni mekân zincirlerini oluşturmak gibi projelerim var. Gençlere müzik adına destek olmak istiyorum. Prodüksiyonlar yapmaya karar verdim. Yeni şarkıcılarla popüler kültüre yeni enerjiler dahil etmeyi arzuluyorum. Hande Yener olarak ilk başladığım gün gibi heyecanlı ve zirvedeyim.

Bazı tartışmaların ortasında kalmak size neler hissettiriyor?

Meyve veren ağaç taşlanır. Biz büyük bir aileyiz, ben hep böyle hissediyorum ve sevenlerime her zaman açık olmayı seviyorum. Birçok konuda fikrimi bilirler, bazen de niye sustuğumu bilirler, ben sahnede evimde gibiyim. Asla kendimi böyle durumlarda savunmuyorum ama önyargılı veya iftira türünde eleştirilere, aynı dilden cevap vererek doğruyu paylaşmak bana göre her zaman en doğrusu olmuştur. Çünkü bazı kıskanç insanlar, mütevazı ve sabırlı olmanızdan faydalanıyor ya da bir yerden başlamak için sayenizde gazetelerde manşet olmayı dahi göze alıyor. Kontrolsüz güç güç değildir. Bizim camiada herkes her an kendini rakip sanabilir.

Sizinle olan ilgili en büyük var olan önyargı neydi?                  

İnsanlarda ünlü isimlerle ilgili belli başlı önyargılar her zaman var. Beni gördüklerinde ‘Samimiymişsiniz, doğalmışsınız’ diyorlar. Maalesef kafalarında oluşturdukları fikir şu, her ünlüyü aynı sanıyorlar. Oysa kimi şımarık, kimi değil, kimi vicdanlı, kimi duyarsız... Bunu en iyi zaman gösterir. Ben kendi adıma, işimi düzgün yaparak, kendimi iyi ifade ettiğimi düşünüyorum.

KAYBETME KORKUSU

Siz hiç ününüzü kaybetme korkusu karşı karşıya kaldınız mı?

Ün, eğer altı doluysa bir hırsızın alıp gidebileceği ya da bir başkasının yerini doldurabileceği bir şey değil. Çalışan ve aşkla emek veren herkes bunun karşılığını er ya da geç alır... Benim korkum şöyle olursa olabilir, iyi projeler yapmazsam, kendimi şöhrete kaptırırsam, enerjimi başka önceliklere verirsem, zaten vazgeçmişim demektir. Siz vazgeçtiyseniz ün daha çabuk vazgeçer. Çünkü her zaman bunun için yanıp tutuşan başka alternatifler vardır.

Peki insanların şöhretini kaybetmemek için yaptıklarını nasıl buluyorsunuz?

Sunum ve pazarlamada çok beklenti yaratıp, kısa vadede tüketilen işler sunarlarsa, uzun vadede kaybetmeye mahkumlar. Bana göre enerjiyi ve konsantreyi, sunduğumuz işe aktarırsak, mutlaka o büyük etkiyi görürüz.

En büyük hayaliniz nedir?

Oğlumun dünyaca ünlü bir DJ olması… Ve onunla o platformlarda da sahneye çıkmak. Türkiye turnemiz başladı zaten, darısı yurtdışına. Oğlumla gurur duyuyorum.

KLASİK

Oğlunuz Çağın’la ilişkiniz nasıl? Bayramda elinizi öptümü?

O benim her şeyim.. Ailem.. Canım.. Kanım... Her bayramda,her Anneler Günü'nde mutlaka elimi öper tabii, gülüşürüz sonra, sarılırız hediyeler alır veririz birbirimize.. Aramızda 17 yaş olduğu için, güler hep genç anne olduğum için, o da tuhaf karşılıyor yaş farkımızı bazen. Ne kadar arkadaş gibi olsak da, bir o kadar klasik anne oğuluz ..

Kış Kış 1 haftada bitti

Söz ve müziği Berksan’a ait olan parça 1 haftada bestelendi. Parçanın ritmine, mizahına öyle bayıldım ki, yapımcım Polat Yağcı’ya ‘Bayrama yetiştirebilir miyiz’ dedim. İmkansız gibi görünen parçanın aranjesini Turaç Berkay Özer hemen bitirdi. Ben de seslendirip, teknik aşamalardan geçtikten sonra piyasaya sürdük.

Bu işin zor yanı şöhret

Ünlü ve başarılı olmanın pek fazla dezavantajını göremiyorum. Müziğe olan aşkım beni hep enerjik yapıyor. Bu tempoda yaşamak benim yaşam biçimim. Her yerde tanınıp hayatınızın bir nevi gözlenmesi, bu işin en zor yanı… Yani şöhret... Şöhreti taşımak, milyonların sevgisini, hayranlığını, Hande Yener’e olan aşkını tanımak ve bu kadar yoğun hissetmek olunca her şeye değer diyorum.

Kaynak: Akşam

Kaynak: Diyarbakır Söz