Görüş Bildir

Hayko Cepkin' in avukatı konuştu ' tamamen düzmece haber'

bir kadına saldırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan ve bin lira para cezasına çarptırılan Hayko Cepkin' in avukatından medyaya ilk açıklaması geldi

Hayko Cepkin' in avukatı konuştu ' tamamen düzmece haber'

bir kadına saldırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan ve bin lira para cezasına çarptırılan Hayko Cepkin' in avukatından medyaya ilk açıklaması geldi

Beyoğlu'nda bar çıkışında bir kadını darp ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada bin TL para cezasına çarptırılan Hayko Cepkin'in avukatı Talat Güneş çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Güneş'in yaptığı açıklamada, "Basına verilen CD görüntülerindeki kafa atıldığı iddia edilen kişi müvekkilimin dostu, arkadaşı olan bir hanımefendi olup, bu görüntünün  basında "kadına karşı şiddet" olgusu altında yer bulmasıdır" denildi.

Ünlü Rockçı Hayko Cepkin, Beyoğlu'nda bar çıkışında bir kadını darp ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada bin TL para cezasına çarptırılmış, Cepkin'in kendisinden şikayetçi kadın ile yaşadığı kavga ve ardından başka bir kadına kafa atması, güvenlik kameralarına da saniye saniye yansımıştı.

Basında yer alan haberlerin ardından Hayko Cepkin'in Avukatı Talat Güneş yazılı bir açıklama yaptı.

Avukat Talat Güneş tarafından yapılan açıklamada, "Müvekkilimiz Hayko Cepkin takribi 2 yıl önce bir bar çıkışında, hiç tanımadığı bir bayan ve beş kişi tarafından ırk ve dini duyguları hedef alınarak  saldırı ve tacize uğramıştır. Bayan aşırı sarhoş olup yaşanan arbedede yere düşmüş ve hafif derecede yaralanmıştır. Bunun üzerine bayanın avukatı olduğunu söyleyen bey müvekkilimin eski menajeri ile  görüşme talep etmiş ve  resmen şantaj yaparak para istemiştir. Teklifin kabul edilmemesi  üzere taraflar karşılıklı olarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardır. Dava sonuçlanmış ve her iki taraf adli para cezasına mahkum edilmiştir. Dolayısıyla, yargılamaya konu olay, kadına karşı şiddet değil, bu yüzyılda kimse tarafından tasvip edilmeyecek bir tutumla, Türkiye'deki azınlıklara yöneltilmiş hakaret, sövme ve ırkçı saldırıdır" denildi.

"MÜVEKKİLİMİN TOPLUMDAKİ İMAJI BALTALANMAYA ÇALIŞILIYOR"

Basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Av. Talat Güneş, yaptığı açıklamada, "Ancak basında yer alan haberler tamamen çarpıtılmış, müvekkilim Hayko Cepkin'in üzerinden,haksız yere popüler söylem olan kadına karşı şiddet  başlık yapılarak  algı yönetimi oluşturularak , müvekkilimin toplumdaki imajı baltalanmaya çalışılmakta, mahkeme kararında da belirtildiği üzere tahrik altında yapmış olduğu basit yaralamaya giren  fiilden dolayı durum, farklı platformlara taşınarak rant yaratılmaya çalışılmaktadır.  Kaldı ki; anılan bu fiil basında yer aldığı gibi kafa atma, yumruk atma gibi bir fiil olmayıp, iki tarafın ve çevredekilerin müdahil olduğu bir arbede sırasında meydana gelmiş basit yaralamadan ibarettir" ifadelerini kullandı.

"KAFA ATILDIĞI İDDİA EDİLEN KİŞİ MÜVEKKİLİN ARKADAŞI"

Av. Talat Güneş, tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:  "Önemle belirtilmesi gereken ve en üzücü olay, basına verilen CD görüntülerindeki kafa atıldığı iddia edilen kişi müvekkilimin dostu, arkadaşı olan bir hanımefendi olup, bu görüntünün  basında "kadına karşı şiddet" olgusu altında yer bulmasıdır. Bu hususta, davanın tarafı olmayan ve tanık sıfatıyla dinlenen S. Z. isimli hanımefendinin  mahkemede vermiş olduğu beyanı "arbede sırasında ben Hayko ile çarpıştım. Hayko Cepkin bana vurmadı" biçimindedir. Bu hanımefendi ile müşteki sanık farklı kişilerdir. Durum bundan ibaret olmasına rağmen karar farklı yönlere çekilerek, hem "kadına yönelik şiddet" karşısındaki toplumun duyarlılığı ve  mücadelesi zedelenmekte, hem de müvekkilimin uğradığı ırkçı saldırının üstü kapatılmaya çalışılmaktadır. Müvekkilim aksine her türlü şiddete ve ayrımcılığa karşı olduğunu her platformda dile getirmiş ve destek vermiştir.  Yargılamaya konu olmuş bu olayın farklı yorumlamalar ve görüntülerin farklı değerlendirilmesi suretiyle Müvekkilim üzerinden suçlamalara girişilmesi, hem yeni albüm çalışmaları içinde olan müvekkilimin kariyerine hem de "kadına yönelik şiddet" karşısındaki mücadeleye zarar vermektedir. Yanlış anlaşılmanın önüne geçmek maksadıyla işbu basın açıklamasını yapma zarureti doğmuştur."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir