Kaan Tangöze Herşey Aşkta'nın şarkısını Kıvılcım Ural'ın söylemesini istedi

Gençlerin yapmış olduğu ‘’Hesapta Aşk’’ filminin müziklerinde, Kaan Tangöze’nin gizli aşkı Kıvılcım Ural’ın ismi de yer alıyor.

Kaan Tangöze Herşey Aşkta'nın şarkısını Kıvılcım Ural'ın söylemesini istedi

Gençlerin yapmış olduğu ‘’Hesapta Aşk’’ filminin müziklerinde, Kaan Tangöze’nin gizli aşkı Kıvılcım Ural’ın ismi de yer alıyor.

Muhteşem bir şekilde galası yapılan “Hesapta Aşk” filminin müziklerinde sürpriz bir ismin olduğu ortaya çıktı.

Filmin soundtrack’inde güzeller güzeli şarkıcı Nil Karaibrahimgil, O Ses Türkiye’nin efsane jürisi Athena ve Gece grubunun yanı sıra Kaan Tangöze’yle yaşadığı aşk nedeniyle haftalardır magazin gündeminden düşmeyen Kıvılcım Ural’ın da imzası var.

İddiaya göre bu işbirliğinin temelini atan “Hesapta Aşk”ın yönetmeni Gönenç Uyanık. Kıvılcım Ural ve Duman grubunun efsane solisti Kaan Tangöze aşkının temellerini atan 2009 yapımı Duman klibi “Elleri Ellerime”nin de yönetmeni olan Uyanık, Tangöze’nin isteği üzerine filme şarkı yapması için Ural’a ulaştı.

Kaan Tangöze Kimdir?

Kaan Tangöze, Türk müzisyen. Şişli Terakki Lisesi, Bilkent Üniversitesi Otel Yönetimi ve Turizm Bölümü'nü bitirmiştir. ABD'de Seattle Üniversitesi'nde ekonomi üzerine yüksek lisans yapmıştır. Alternatif rock müziği yapan Duman grubunun solisti ve gitaristi. Solaktır. Tam adı Rıza Kaan Tangöze'dir.

Müzik Kariyeri

ABD'de eğitimini sürdürürken Yakup Trana ile beraber müzik çalışmalarına da devam etti. Seattle'da yazdığı 'LaLaLa' isimli bir parçası ABD'de yayınlanan iki toplama albümde yer aldı. 1999 yılında, Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas'la Duman'ı kurmuştur. Duman kurulmadan önce Ari Barokas ile birlikte Mad Madame isimli grunge/cover yapan bir grupları vardı.Ocak 2006'da, Duman grubundan Batuhan Mutlugil ve Yakup Trana'yla beraber, Karanlıkta ve Tam Olsun adlı iki parçanın yer aldığı Karanlıkta isimli bir solo çalışma yaptı. Yeşim Salkım'ın Beyhude isimli parçasında vokal yaptı. Vokalistliğini yaptığı Duman grubunun şimdiye kadar 6 stüdyo albümü, 2 konser albümü ve 1 konser DVD'si vardır.

Seçkin Piriler Kimdir?

Seçkin Piriler, Türk manken, sunucu, şarkıcı ve oyuncudur.

1980 doğumludur. 1998 yılında katıldığı "Elite Model Look" yarışmasında ikinci seçildi. Bir Ajans'ta mankenlik ve modelliğe başladı. Hababam Sınıfı Üç Buçuk, Hababam Sınıfı Askerde ve Çılgın Dershane gibi Türk filmlerinde yardımcı rol aldı. 2003 yılında "Kırmızı Pabuçlar" adlı bir albüm çıkaran Piriler, televizyon çalışmalarına halen devam etmektedir. 24 Mart 2010 tarihinde 4 senedir birlikte olduğu Duman grubunun solisti Kaan Tangöze ile evlenmiştir. Hakan ve Volkan adında iki oğlu vardır.

Hababam Sınıfı Askerde

Hababam Sınıfı Askerde, 2005 yapımı, Türk komedi filmi.

Yaşıtları çoktan iş güç sahibi olan Hababam Sınıfı'nın dur durak bilmez haylazlıkları artık dayanılmaz boyutlara gelmiştir. Okul müdürü Deli Bedri çareyi Hababam'ı askere göndermekte bulur.

Oyuncular

Mehmet Ali Erbil (Deli Bedri/Binbaşı Bedri)

Halit Akçatepe (Tuğgeneral Necmi)

Hülya Avşar (Zehra Binbaşı)

Şafak Sezer (Ercüment)

Memet Ali Alabora (Matkap Emre)

Peker Açıkalın (Psiko)

Cengiz Küçükayvaz (Kötü Kenan)

Melih Ekener (Beberuhi)

Ceyhun Yılmaz (Pörtlek)

Volkan Severcan (Uzman Çavuş Demir İçbükey)

Ümit Okur (Emir Eri Besim)

Kerem Alışık (Sabit)

Zihni Göktay (Yusuf Hoca, Doktor Yusuf Yarbay)

Tuncay Akça

Nejat Birecik

Hamit Hasbakal (Niyazi Hoca, Başçavuş Niyazi)

Mustafa Turan (Hüseyin)

Ceylan Güvenç

Melisa Toros

Helin Avşar

Seçkin Piriler

Duran Uruç

Fadı Mahfouz (Dozer)

Kerem Alışık (Sabit)

Ceyhun Yılmaz Kimdir?

Ceyhun Yılmaz, 5 Ekim 1976 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Annesi Mine Yılmaz ev evhanımı, babası Celal Yılmaz kamyon şoförüdür. Kendinden büyük bir kardeşi vardır. Bahçelievler Kazım Karabekir İlköğretim Okulunda ilkokulu ve ortaokulu okuyarak 1990 yılında mezun oldu. 1993 yılında Yeşilköy 50.Yıl Lisesi’nden mezun oldu. Ardından okumaya başladığı Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümüne 2 sene devam ettikten sonra bıraktı. Daha sonra 2000 yılında Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetiminde eğitim gördü. Aynı yıl içerisinde Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde sahneye çıkmaya başladı ve burada 500’ün üzerinde oyun sergiledi. 2001 yılında Atv’de kendi adını taşıyan bir televizyon programını hazırladı ve 13 bölüm boyunca sundu. Yine üniversiteyi yarım bırakıp 24 Mayıs 2002 tarihinde askere gitti. 4 ay Van’da kaldıktan sonra, Türkiye’nin tüm illerini dolaşarak askerler ve rütbeli personel için toplamda 107 gösteri yaptı. 2003 yılında vatani görevini tamamlayıp radyoya geri dönen Ceyhun Yılmaz hemen ikinci şiir kitabı “Kasımın Bıçak Yarası”nı yayınladı.

1995 yılında yılında TGRT Spor Servisi’nde Galatasaray muhabiri olarak göreve başladı. Daha sonra 1997’de Star TV spor yapımcılığı ve 1998’de Star TV Galatasaray Muhabirliği ve 1998 yılında TGRT spor servisi müdür yardımcılığı görevine yükseldi.16 Ocak 1999 tarihinde Best FM’de radyo programcılığına başladı. 2000 yılında sahne gösterileri başladı, 2001 yılında televizyon programı başladı, 2002 yılında ilk şiir kitabı çıktı.

Askerliğini yapıp döndükten sonra kaldığı yerden devam etti. Televizyon programı bu sefer TRT’de devam etti. 2004 yılında TRT’de 14 bölüm boyunca “Şov Rüzgarı”nı sundu. Ardından 2005 yılında Cine-5’te hafta içi her gece “Ceyhun Yılmaz Talk Show” isimli programı 165 bölüm devam etti. TRT’de cumartesi geceleri iki buçuk yıl boyunca Sayısal Gece’yi sundu.

2006 yılında çıkardığı “İkinci El Yalnızlık” adlı şiir kitabının ve tüm kitaplarının gelirlerinin tamamını Türk Böbrek Vakfı ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışladı.

Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Aydın Üniversitesi Medya ve İletişim öğrencilerine ‘Medya ve İletişim’ konulu derslerinde öğretim görevlisi olarak derslere girdi. Akademi 35 Buçuk’ta de eğitim verdi.

2011 yılında Habertürk TV'de Simge Fıstıkoğlu ile birlikte “Hoş Beş İki” isimli spor programını 13 bölüm boyunca hazırlayıp sundu. 2011 yılında Lig TV'de “21” isimli spor-talk show programını hazırladı ve sunmaya başladı. 1999-2012 yılları arasında 100’den fazla üniversite paneline konuşmacı olarak katıldı.

23 Aralık 2013 tarihinden itibaren “Ceyhun Yılmaz Show” programıyla hafta içi her gün Alem FM'de yayın yapmaktadır.

2014 yılında “Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı” adlı sinema filminde Şevket Çoruh, Gürkan Uygun, Ceyhun Yılmaz, İlker Ayrık, Murat Akkoyunlu ile beraber başrolleri paylaşmışlardır.

Şiir Kitapları

2002 - Ben Sana Yanarken Şimdi Sen Kim Bilir Nerede Üşüyorsun

2004 - Kasım'ın Bıçak Yarası

2006 - İkinci El Yalnızlık

2011 - Sensiz Harfler

2011 - Sevdiğim İkinci Kadınsın Sen

2014 - Yalnızsam Düzelt

Filmleri ve Dizileri

2014 - Kardeş Payı (Bilim adamı) (konuk oyuncu) (TV Dizisi)

2014 - Çakallarla Dans Sıfır Sıkıntı (Adem Abi) (Sinema Filmi)

2012 - Babam İçin (konuk oyuncu) (TV Dizisi)

2012 - Çakallarla Dans: Hastasıyız Dede(Adem Abi) (Sinema Filmi)

2011 - 2012 - Leyla ile Mecnun (TV Dizisi)

2010 - Çakallarla Dans (Adem Abi) (Sinema Filmi)

2008 - Osmanlı Cumhuriyeti (Trafik Polisi) (Sinema Filmi)

2008 - Maskeli Beşler: Kıbrıs (Taksici) (Sinema Filmi)

2007 - Küçük Hanım Kar Tanesi (Engin Yurtoğlu)(TV Filmi)

2007 - Evimin Erkeği (Ercüment) (TV Dizisi)

2007 - Avrupalı (CİA Süikastçısı / Konuk Oyuncu) (Sinema Filmi)

2006 - Maskeli Beşler: Irak (Taksici) (Sinema Filmi)

2006 - Bir İhtimal Daha Var (Sinema Filmi)

2005 - Maskeli Beşler: İntikam Peşind... (Taksici) (Sinema Filmi)

2004 - Hababam Sınıfı Askerde (Pörtlek) (Sinema Filmi)

2003 - Hayat Bilgisi (Ruhi) (TV Dizisi)

2003 - Hababam Sınıfı: Merhaba (Kermit Kemal) (Sinema Filmi)

Simge Fıstıkoğlu Kimdir?

Simge Fıstıkoğlu, 12 Aralık 1982 tarihinde İstanbul, Yeşilköy’de doğmuştur. Sinem Fıstıkoğlu adında kız kardeşi vardır. 7 yaşında ata binmeye başladı ve aralıksız 10 sene bindi. İlkokulu Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulunda, ortaokulu Selim Pars Kolejinde, liseyi ise Beyoğlu Anadolu Lisesinde okuduktan sonra İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Edebiyat Fakültesi Bölümü'nde eğitim görerek 2005 yılında mezun oldu.

Medyaya ilk adımını Elle Decor Dergisi ile attı. 6 aylık stil editörlüğü deneyiminden sonra yazılı basın yerine görsel basında çalışmak istediğini anlayıp 16 Ekim 2006 tarihinde Habertürk Televizyonu'nun o dönemde Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı olan Murat Ongun'un kapısını çaldı. “Bu mesleği öğrenmek istiyorum” dediği Murat Ongun'dan "spor servisinde hemen başla" yanıtını aldı ve hiç düşünmeden kabul etti.

16 Ekim 2006 tarihinden 2009 yılının Ağustos ayına dek spor spikeri ve editörü olarak görev yaptı. Bu süre zarfında aralarında Fatih Terim, Şenol Güneş, Ertuğrul Sağlam, Ersun Yanal, Vicente Del Bosque gibi teknik direktörler başta olmak üzere Hakan Şükür, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Rüştü Reçber, Servet Çetin, Tümer Metin, Nihat Kahveci, Gökhan Gönül, Hamit Altıntop, Halil Altıntop, Nuri Şahin, Tugay Kerimoğlu, Mehmet Aurelio, Mevlüt Erdinç, Caner Erkin, Philip Holosko, Colin Kazım-Richards gibi başarılı futbolcularla röportajlar yaptı.

Formula 1 pilotu Heiki Kovalainen ve yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo ile röportaj yaptı, Güney Afrika’da düzenlenen 2010 Dünya Kupası’nı takip etti.

2009 yılının Ağustos ayında Habertürk Televizyonu Spor Müdürü oldu. 16 Eylül 2011 tarihinde Haberturk Televizyonu’ndan ayrılarak A Haber'e geçti. 2011 yılında Ceyhun Yılmaz ile ''Hoş Beş İki'' adlı programı sundu. Yine 2011 yılında ''1 Gün'' isimli programda sunuculuk yapan Simge Fıstıkoğlu; Sırrı Süreyya Önder, Meral Akşener, Suat Kılıç, Oktay Vural gibi siyasetçileri programda konuk etti. A Haber'de Son Durak adlı haber programını sundu.

16 Şubat 2012 tarihinde Habertürk'e geçti. 1 Gün ve Gün Başlıyor programını hazırlayıp sundu. Ayrıca cumartesi-pazar sabahları 09:15 – 12:00 saatleri arasında canlı yayınlanan Burası Haftasonu isimli programı hazırlayıp sundu.

Ciner Grubu, Show Tv'yi satın aldıktan sonra Simge Fıstıkoğlu, Show Tv'ye transfer oldu.

Eylül 2014'te programına son veren deneyimli televizyoncu farklı kurumlarda spikerlik eğitimleri vermektedir.

Çok ağır sporları sevmeyen Simge Fıstıkoğlu, çocukluğundan beri yüzmeyi, ata binmeyi, fitnesi çok sevmektedir.        

Şevket Çoruh Kimdir?

Şevket Çoruh, 30 Haziran 1973 tarihinde İstanbul’da, terzi bir anne ile şoför bir babanın tek çocuğu olarak doğmuştur. Babası Selami bey Üsküdar-Kadıköy hattında dolmuş şoförlüğü yapmaytaydı. 14 yaşından 24 yaşına kadar İstanbul Maltepe'de büyümüştür. Aslen Artvin’lidir. Ailesi 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonunda Ardanuç'un Anaçlı köyünden İstanbul'a göç etmiş ve 1973 yılında istimlak edilerek bugün Ömerli Barajı suları altında kalmış olan Muratlı köyüne yerleşmiştir.

İlk ve orta öğrenimini Üsküdar'da Taşmektep İlkokulu'nda, lise öğrenimini ise Kartal Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. Liseden sonra girdiği Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldı. 1989 yılından beri çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldı.

Esas tanınması bir Internet firmasının reklamlarında oynadığı kokoreççi tiplemesiyle oldu. Bir çok sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı.

2011 yılında “Cave Man” (Mağara adamı) tek kişilik komedi oyununda oynadı.

Şevket Çoruh, tiyatrocu Günay Karacaoğlu ile 1995 yılında evlendi. 2007 yılında boşandı. Bu evliliğinden Gülenay Çoruh (d.1997) adında bir kızı vardır.

Şevket Çoruh, türk şarkıcı Pamela Spence ile 2007 ile 2008 yılları arasında birlikte oldu

2011 yılında yönetmenliğini Ömer Vargı'nın yaptığı “Anadolu Kartalları” adlı sinema filminde Şevket Çoruh, Engin Altan Düzyatan, Ekin Türkmen, Özge Özpirinçci, İsmail Filiz, Hande Subaşı, Çağatay Ulusoy, İlhan Şeşen, Alpay Kemal Atalan ile birlikte oynamıştır.

2014 yılında “Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı” adlı sinema filminde Şevket Çoruh, Gürkan Uygun, Ceyhun Yılmaz, İlker Ayrık, Murat Akkoyunlu ile beraber başrolleri paylaşmışlardır.

Ödülleri

2004 – 23. İstanbul Film Festivalinde “İnşaat” filmi ile En İyi Erkek Oyuncu ödülü aldı.

2003 - Sinema Yazarları Derneğinden 25. Siyad Türk Sineması Ödülleri “İnşaat” filmi ile En İyi Erkek Oyuncu ödülü aldı.

2003 - 11. ÇASOD’dan“İnşaat” filmi ile En İyi Erkek Oyuncu ödülü aldı.

2014 - Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı (Sinema Filmi)

2014 - Hayat Sana Güzel (Azmi Yapıcı)

2013 - Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede (Gökhan)

2012 - Çanakkale 1915 (Mehmet Çavuş)

2011 - Anadolu Kartalları

2010 - Çakallarla Dans

2010 - Anı Yaşamak

2009 - Sonsuz

2008 - Usta

2004 - Eğreti Gelin

2004 - Anlat İstanbul

2003 - İnşaat

Oynadığı Bazı Dizi Filmler

2008 - Komedi Dükkanı 25.Bölüm

2006 - 2015 - Arka Sokaklar

2006 - Gönül Kudret

2005 - Savcının Karısı

2005 - Canın Sağolsun

2003 - Sultan Makamı

2002 - Azad

1999 - Yılan Hikayesi

1998 - Affet Bizi Hocam

1996 - Köşe Kapmaca

1996 - Sevda Kondu

1995 - Çiçek Taksi

Oynadığı Bazı Televizyon Filmleri

2004 - Kayıp Aşklar

2004 - Bir Aşk Hikayesi

2004 - Gülizar  

İlhan Şeşen Kimdir?

Müzisyen, ses sanatçısı. Grup Gündoğarken ile başlayan müzik kariyerine solo albümleriyle devam eden ve Türkiye'nin başarılı müzisyenlerinden biri olan Şeşen, Neler Oluyor Bize, Ellerimde Çiçekler, Aşk Layık Olanda, Sarılınca Sana gibi çalışmalarıyla müzikseverlerin büyük beğenisini kazanmıştır. Oynadığı TV dizilerinde gösterdiği performansla da dikkat çeken müzisyen, bugüne kadar 5 solo albüm çalışması yapmıştır.

18 Haziran 1948'de Manisa'da dünyaya geldi. Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra 10 yıl serbest avukat olarak çalışan Şeşen, müziğe olan büyük ilgisi ve yeteneği nedeniyle kariyerine bu yönde devam etmeye karar verdi. 1968'de dans müziği orkestralarında şarkıcılık yapmaya başlayan Şeşen, aynı yıl gitar çalmayı da öğrendi. Şeşen'in çıkarttığı ilk kırkbeşlik plak "Kavga" adını taşıyordu.

1983 yılında yeğenleri Gökhan Şeşen ve Burhan Şeşen ile beraber Grup Gündoğarken'i kuran Şeşen, Levent Kırca Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Kadıncıklar" adlı müzikalin bestelerini yaptı. Türkiye'nin birçok ilinde konserler veren "Grup Gündoğarken" ayrıca ülkemizi Malezya ve Mısır'da da temsil etti.

1986 yılında ilk albümleri Bir Yaz Daha Bitiyor'u kaydeden grup daha sonra sırasıyla Yaz Bulutları (1988), Bir Günlük Aşk (1990), Ankara'dan Abim Geldi (1993) ve İstanbul-Atina-İstanbul (2000) albümlerini müzikseverlerle buluşturdu.

1994'te, grubun çalışmalarına ara verdiği dönemde "Aşk Haklı" isimli solo albümünü yapan Şeşen, TRT'ye "Gençler Haklı" isimli bir program hazırladı. Şeşen, 1995 yılında özel bir kanalda "Arka Pencere" isimli bir programın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. "Amcam Burada" isimli bir de radyo programı hazırlayan İlhan Şeşen, TRT1'de yayınlanan "Cesur Kuşku" ve "Mühürlü Güller" dizilerinde de oynadı.

Sanatçının ikinci solo albümü olan "Neler Oluyor Bize", 2002 yılı ocak ayında müzik marketlerdeki yerini aldı. Özellikle albüme adını veren şarkısıyla o yıl büyük bir başarı kazanan Şeşen, 2003'teyse "Şimdi Ben Bu Şarkıları Kime Söyleyeyim?" albümünü müzikseverlerle buluşturdu. 2005 yılında "Aşk Yalan" ve 2006'da ise "İlhan Şeşen" albümlerini çıkaran sanatçı, büyük ilgi gören TV dizisi "Aliye"de de rol aldı.

İlhan Şeşen'in Melis ve Fuat adlarında iki çocuğu vardır.

İlhan Şeşen'le Gerçekleştirilmiş Olan Röportaj

1-İlhan Şeşen, oyunculuktaki performansına herkes şaşırdı. Sen bu başarıyı neye bağlıyorsun?

Başarılı bulduğun için teşekkürler. 10 yıl Levent Kırca'yla, 2 yıl Ferhan Şensoy'la çalıştım. Hocalarım iyidir. Bir de yönetmenin dediklerini yapıyorum. Ayrıca ayna karşısında da çalışmamın yararı dokunuyor.

2-Yıllarca sahnede olmanın bunda bir etkisi var mı?

E evet var tabii. Sahne konusunda tecrübeliyim.

3-Peki ya yaptığın müzik türünün?

Yaptığım müziğin oyunculuğuma olumlu bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Hatta galiba ikisi de birbirine engel oluyor. (Bence değil, sen şarkı söylerken de bir tür oyunculuk yapıyorsun, ama neyse…)

4-Ben seni biraz Domenico Modugno’ya benzetiyorum. Onun gibi teatral, drama yönü ağır basan şarkılar sana çok yakışıyor. Bu bilinçli bir seçim mi, öyle mi denk geldi, içinden mi öyle geliyor?

İyi tespit. Çok etkilendiklerimden biridir Domenico Modugno. Müzik türümün seçiminde bilinçli davranmadım. Kendiliğinden oldu. Sevdiklerimi dinledim, sevdiklerimi söyledim.

5-Şarkı söylerken telaffuzun çok net, bunu oyunculukta da kullanıyorsun ve bence her ikisinde de bu çok önemli. Bunun sana bir avantaj getirdiğini hiç düşündün mü?

Bildiğim tek dil Türkçe. Ona da özen gösterdim. Dilimi , Nazım Hikmet ve Aziz Nesin’i okuyarak, Zeki Müren’i, Orhan Boran’ı dinleyerek geliştirdim. Hukuk öğrenimimin de payı çok büyük. Gerçi bizim zamanımızdaki kelimelerden bir çoğu unutuldu…

6-Şarkı sözlerinde klasik Türk erkeğinden farklı bir insan seziliyor. Karşındakine önem veren, sıcak, insancıl, duygusal bir erkek sanki… Özelinde de böyle misin?

Evet. Ben klasik Türk erkeğinden biraz farklıyım galiba. Gülüp ağlayabiliyorum en azından.

7-Yaşlılıktan korkuyor musun? Nasıl bir yaşlılık beklersin?

Yaşlılıktan korkmuyorum. Yeteri kadar yaşlandık zaten. Hatta bazen bu yaşa kadar nasıl geldiğime şaşarım. Badireli ve yorucu bir hayatı hala sürdürüyorum.

8-Beraber çalıştığımız ilk dizi olan Mühürlü Güller’de senin bakışlarından “mavi boncuk dağıtan biri” izlenimini edinmiştim. Sonra kamera asistanına da aynı şekilde baktığını gözlemledim. O sıcak bakışın mesleki bir maske mi, yoksa hayata bakışın mı?

Yüzün gülsün de ister maske olsun ister gerçek. Ya güleceksin, ya somurtacaksın. Ben genellikle birincisini seçerim. Sağlığın yerindeyse somurtmaya da hakkın yoktur zaten. Meseleleri sakin ve güler yüzle karşılamak, hayatı kolaylaştırıyor. Aslında gülerek işin kolayına kaçıyorum. Hayatın kendisi en büyük şaka.

9-“Neler Oluyor”dan sonraki çalışman onun kadar ses getirmedi. Bunu neye bağlıyorsun?

Gerek müzikal gerekse stratejik bazı hatalarım oldu sanırım. Ayrıca ben şöyle düşünüyorum: Belki de yaptığım ve yapacağım en güzel şarkı ve albüm “Neler oluyor Bize” idi. Kim bilir. Belki de zirvemdi o albüm. Ama bu benim yeni şarkılar ve yeni albümler yapmama engel olmuyor. Bakalım yeni albümüm nasıl olacak?

10-“Neler Oluyor”un yaşanmış bir ilişkinin etkisi ile yapılmış şarkılar içermesi daha mı sahici kılmıştı acaba şarkıları?

Olabilir. Ama unutmamalı ki, şarkılar yaşanmışlıklardan doğduğu kadar belki de daha çok yaşanamamışlıklardan doğuyor. Neler Oluyor Bize’nin nakaratı 5 dakika içinde bitmişti. Ama sonra altını üstünü doldurmak çok zamanımı aldı. Üzerinde epey çalıştım.

11-Sanatçı etkileyici bir şeyler üretmek için ille de acılar, sıkıntılar mı yaşamalı? Mutluluktan söz eden ürünler niye etkilemiyor acaba insanları? Yoksa biz mi ancak dertli olunca kendimizi ifade etmek ihtiyacını hissediyoruz?

Bilmiyorum. Bildiğim tek şey üretim sıkıntılı bir iş. Sanatçı zaten doğuştan sıkıntılı. Onu ayrıca sıkıntıya sokmanın bir manası olduğunu sanmıyorum. Nedense böyle genel bir kanı var. Saçma bence. Hele geçim sıkıntısı hiç olmamalı.

12-“Mühürlü Güller”deki bakışların, jestlerinle “Aliye”dekiler aslında çok farklı değil. Ama birinde kendinden emin bir çiftlik sahibini, diğerinde pek iş yapmayan bir dişçiyi yaşatabiliyorsun. Nasıl?

Bakınız:cevap 1

13-Yaşadığın aşk evlilik müessesesi dışında olmakla birlikte insanları rahatsız etmedi. Oluşumunu da, devamını da, bitişini de kabullendiler. Sence neden?

Açık açık söyledim. Belki bundandır.

14-Yeni proje?

Şu sıralar hayatımı en çok yeni albümüm işgal ediyor. Aralık’ta çıkaracağız diyorlar. Şarkılar hazır. Albümde 11 şarkı var. Düzenlemelerini Firuz İsmailov yapıyor. Bazı başka projelerim de var ama şu anda söz edebileceğim aşamaya gelmediler. Tabii ki herkes gibi ben de bir kitap yazmak istiyorum mesela. Küçüklükten beri en büyük isteklerimden biri bu. Ama üşeniyorum. Bazı hikayelerim, şiirlerim hatta bir senaryo çalışmam bile var. Fırsat bulursam, bir de üşenmezsem belki bu hayallerimi de gerçekleştirebilirim.

15-Son olarak…

Röportajın ve ilginç soruların için teşekkürler.

Cengiz Küçükayvaz Kimdir?

Cengiz Küçükayvaz, 30 Temmuz 1968 tarihinde Uşak’da Avgan kasabasında doğmuştur. Babası İbrahim Küçükayvaz’dır. 14 yaşında ilk kez minareden ezan okudu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümünden mezun oldu.

 Profesyonel tiyatro hayatına Tuncay Özinel Tiyatrosunde başladı ve daha sonra Hadi Çaman Tiyatrosunda devam etti.

Cengiz Küçükayvaz, Reyting Hamdi, Çiçek Taksi, Gemide, Laleli'de Bir Azize, Kahpe Bizans, Ömerçip,Hababam Sınıfı serisi, Maskeli Beşler serisi, Süper Ajan K 9, Yedi Kocalı Hürmüz, Harbi Define gibi çeşitli sinema filmleri ve televizyon dizilerinde oynadı.

1995 - 2002 yılları arasında Hamdi Alkan’ın yarattığı “Reyting Hamdi” adlı güldürü programında Gazman karakterine sarfettiği "Ne diyon lan sen, sibop!" sözü ile hafızalara kazındı. Bu programda Canan Hoşgör, Melda Gür, Ebru Şallı, Billur Kalkavan, Fatih Ürek, Ferdi Tayfur (müzisyen), Özgür Ozan, Necmi Yapıcı, Münir Özkul, Aykut Oray, Şebnem Özinal, Selçuk Uluergüven, Melike Öcalan, Binnur Kaya gibi isimler ve her hafta ünlü şarkıcı, manken, spor yazarı gibi Türkiye'nin renkli simaları da konuk oyuncu olarak yer alıp oyunculuklarını sergiledi.

1999 yılında senaristi Gani Müjde olan “Kahpe Bizans” filminde Mehmet Ali Erbil, Demet Şener, Cem Davran, Sümer Tilmaç, Ayşegül Aldinç, Nurseli İdiz, Hande Ataizi, Yılmaz Köksal, Suat Sungur, Belma Canciğer, Cem Karaca, Metin Şentürk, Cezmi Baskın, Kerem Kupacı, Kayhan Yıldızoğlu ile birlikte oynadı.

2008 yılında “Maskeli Beşler: Kıbrıs” sinema filminde Mehmet Ali Erbil, Şafak Sezer, Peker Açıkalın, Deniz Akkaya, Seray Sever, Hakan Ural, Melih Ekener ile beraber rol aldı.

2008 yılında İstanbul’da Dudullu semtinde “Cengiz Küçükayvaz” Tiyatrosunu kurdu. Orada aynı zamanda oyuncu olmak isteyenlere de Temel Oyunculuk eğitimi üzerine dersler verilmektedir.

2014 yılında 7 Kasım tarihinde vizyona giren “Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu” adlı Animasyon sinema filminin seslendirmelerinde Haluk Bilginer, Cengiz Küçükayvaz, Nurseli İdiz, Murat Cemcir, Ahmet Kural, Sevinç Erbulak, Engin Alkan, Güven Hokna, Kadir Çelik rol aldı.

Cengiz Küçükayvaz, tiyatro oyuncusu Hülya Şen ile evli idi, boşandı. Çiftin Ofelya Küçükayvaz adında bir çocukları vardır.

Cengiz Küçükayvaz, 6 yıldır nişanlı olduğu tiyatro oyuncusu Züleyha Karyağdı ile 4 Mayıs 2013 tarihinde evlendi.

Filmleri ve Dizileri :

2014 - Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu (Sinema Filmi)

2013 - Şipşak Anadolu (Sinema Filmi)

2012 - İkizler Firarda (Kazım) (Sinema Filmi)

2011 - Kız Annesi (Cevher) (TV Dizisi)

2010 - Şov Bizinıs (Hakkı) (Sinema Filmi)

2010 - Çakallarla Dans (Adnan) (Sinema Filmi)

2010 - Harbi Define (Cemil) (Sinema Filmi)

2009 - Felekten Bir Gece (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2009 - 7 Kocalı Hürmüz (Berber Hasan) (Sinema Filmi)

2008 - Süper Ajan K9 (Deşifre) (Sinema Filmi)

2008 - Maskeli Beşler: Kıbrıs (Kamil) (Sinema Filmi)

2008 - Ece (Perte) (TV Dizisi)

2008 - Derman (Bayram Keleş) (TV Dizisi)

2007 - Şöhret Okulu (Cenk Hoca) (TV Dizisi)

2007 - Yasak Elma (Defineci Kazım) (TV Dizisi)

2007 - Sardunya Sokağı (Şakir) (TV Dizisi)

2007 - Düş Yakamdan (Uğur) (TV Dizisi)

2006 - Maskeli Beşler: Irak (Kamil) (Sinema Filmi)

2006 - Küçük Hanımefendinin Şoförü (Cahit) (TV Filmi)

2006 - Eve Dönüş (Cahit) (Sinema Filmi)

2006 - Emret Komutanım: Şah Mat (Kerkerez Ati) (Sinema Filmi)

2006 - Daha Neler (Mukadder) (TV Dizisi)

2006 - Asterix Vikinglere Karşı (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2006 - Acemi Cadı (Attarbolkeseden) (TV Dizisi)

2005 - Çılgın Yuva (Çetin) (TV Dizisi)

2005 - Sevda Tepesi (Bakkal Mülayim) (TV Dizisi)

2005 - Maskeli Beşler: İntikam Peşind... (Kamil) (Sinema Filmi)

2005 - Hababam Sınıfı 3,5 (Kötü Kenan) (Sinema Filmi)

2005 - Emret Komutanım (Kerkerez Atilla) (TV Dizisi)

2004 - Hababam Sınıfı Askerde (Kötü Kenan) (Sinema Filmi)

2004 - Cennet Mahallesi (Sinek Turgut) (TV Dizisi)

2004 - Biz Boşanıyoruz (Ali Kıran) (TV Dizisi)

2004 - Avrupa Yakası (1. Sezon, Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

2003 - Şöhretler Kebapçısı (Ali Kıran) (TV Dizisi)

2003 - Ömerçip (Kahya) (Sinema Filmi)

2003 - Hababam Sınıfı: Merhaba (Kötü Kenan) (Sinema Filmi)

2002 - Yıldız Savaşları: Bölüm 2 (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2001 - Yeşil Işık (Sinema Filmi)

2001 - Aşkın Gücü (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2001 - Çılgın Bediş 3. Sezon (TV Dizisi)

2000 - Parça Pinçik (TV Dizisi)

2000 - Hemşo (Sivil Polis) (Sinema Filmi)

2000 - 2003 - Çiçek Taksi (Ömer Şen ) (TV Dizisi)

1999 - Yeşil Yol (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

1999 - Vahşi Vahşi Batı (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

1999 - Müfettiş Gadget (Matthew Broderick Seslendirmesi) (Sinema Filmi)

1999 - Kahpe Bizans (Simitis) (Sinema Filmi)

1999 - Kadınlar Kulübü (TV Dizisi)

1998 - Şifre Merkür (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

1998 - Naylon Kemal (Mahalleli) (TV Filmi)

1998 - Mualla (Mualla'nın Abisi) (TV Filmi)

1998 - Laleli'de Bir Azize (Doktor) (Sinema Filmi)

1998 - Gemide (Doktor) (Sinema Filmi)

1997 - Yasemince (TV Dizisi)

1996 - Tatlı Kaçıklar (Sinan) (TV Dizisi)

1995 - 2002 - Reyting Hamdi (TV Dizisi)

1994 - Sonradan Görmeler (TV Dizisi)

1994 - Kaygısızlar (Tayfun) (TV Dizisi)

1993 - Çifte Vakkas (TV Filmi)

1993 - Hoş Memo (Servet) (TV Filmi)

1986 - Müfreze (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

1984 - Who's The Boss? (Türkçe Seslendirme) (TV Dizisi)

1981 - Yol (Tuncay Akça Seslendirmesi) (Sinema Filmi)

Şafak Sezer Kimdir?

Şafak Sezer, 10 Ekim 1970 de Ankara Sincan’da doğmuştur. Eskiden, Ankara Çinçin Mahallesi'nde bir gecekonduda yaşıyordu. Annesi ev hanımı, babası Polat Sezer karayolları emeklisidir. İlkokuldayken koroda şarkı söylermiş. Ortaokulu; lacivert ceket, gri pantolonu yok diye bırakıp eczanede çalışmaya başlamış. Aslen Erzincan'lıdır.

Şafak Sezer’in Rahmetli babası Polat Sezer, Arif Sağ'ın siyasi danışmanıydı. Yani babasını sanat camiasında da tanırlardı. 18 yaşına geldiğinde işportacılık yapıyordu. Bir gün babası "Hazırlan seni Mehmet Karagöl'ün yanına götüreceğim" dedi. Mehmet Karagöl Ankara Halk Tiyatrosu'nun kurucularındandır. ona orada taklit yaptırdılar. Ve onu, "Eşeğin Gölgesi "adlı oyuna aldılar. Rolü eşekti. Yani Şafak Sezer tiyatroya eşek olarak başlamıştı.

İlk olarak 1989 yılında Ankara Halk Tiyatrosu'nda Haldun Taner'in ‘Eşeğin Gölgesi’ adlı oyunda eşek rolü ile sahneye çıktı. Daha sonra yine Ankara Halk Tiyatrosu'nda ‘Devri Yalan’, ‘Başımızda Pak Bulut’, ‘Sen Bu Seçimi Unut’, ‘Saddam'ı Kim Öptü’, ‘Şirinler’, ‘Edi Büdü’ ve ‘Uzaylı Arif’ adlı oyunlar ile Ankara Ekin Tiyatrosu'nda ise ‘Biz Bu İhtilali Niye Yaptık’, ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ adlı oyunlar ile seyirci karşısına çıktı.

Askerliğini İstanbul’da yaparken de türlü türlü hokkabazlıklar yaparmış.

Dario Fo'nun ‘Yüzsüz’ adlı oyunundan sonra İlk filmi olan ve 9 Eylül Üniversitesi'nin Sinema-TV bölümünün çektiği ‘Bir Düğün Masalı’ adlı filmde rol alan sanatçının yer aldığı televizyon dizileri: ‘Televizyon Çocuğu’, ‘Sıdıka’, ‘Baskül Ailesi’, ‘Dostlar Pasajı’, ‘Şafak Vakti’ ve ‘Reyting Hamdi’... ‘Üçlü Oyun’ filminden sonra sanatçı ‘Vizontele’ için kamera karşısına geçti. Daha sonra da Turkfilmi adlı yapım şirketinin ilk filmi olan Rus Gelin'de Zeki Alasya ve Metin Akpınar'la birlikte rol aldı.

Askerliğinin bitmesine 60 gün kala birliğinden izin alıp, Boran Kaya’nın sunduğu “İner misin çıkar mısın” adlı eğlence yarışmasına katılarak birinci olan Şafak Sezer; bundan sonra meşhur oldu.

Şafak Sezer, şimdiye kadar çevirdiği filmler ve diziler arasında en büyük ilgiyi "Kutsal Damacana" isimli filmle görmüş ve "2010 yılında "Kutsal Damacana 2" ile karşımıza çıkmıştır.

Bugüne kadar oyuncu olarak 20 TV dizisi, 18 sinema filmine imza atan Şafak Sezer, ‘Kolpaçino Bomba’ filmi için ilk kez yönetmen koltuğuna oturdu. “Yönetmenlik ego tatmini” diyen Sezer, “Esas filmimi daha çekmedim. Öyle bir film yapacağım ki, tüm ödülleri toplayacağım” dedi hayatı boyunca hiç kitap okumadığını belirten Safak Sezer.

2008’de kurduğu “Su Film AŞ” adlı şirketin sahibidir.

Esra Hanım ile evli olup iki kız çocuk babasıdır.

Şafak Sezer, Süleyman abisi ile beraber bir köfteci dükkanı açacağını belirtiyor.

Fimleri

Bir Düğün Masalı (1993)

Dostlar Pasajı (1997)

Baskül Ailesi (1997)

Sıdıka (1997)

Vizontele (2000)

Oyunbozan (2000)

Zalim (2002)

Rus Gelin (2002)

Ekmek Teknesi (2002)

Hababam Sınıfı: Merhaba (2003)

G.O.R.A (2004)

Hababam Sınıfı Askerde (2004)

Simbiyotik (2004)

Altın Kafes (2004)

Hababam Sınıfı 3,5 (2005)

Maskeli Beşler: İntikam Peşinde (2005)

Bendeniz Aysel (2005)

Ah Polis Olsam (2006)

Bir Demet Tiyatro (2006)

Maskeli Beşler: Irak (2006)

Düş Yakamdan (2007)

Kutsal Damacana (2007)

Fesupanallah (2007)

Maskeli Beşler: Kıbrıs (2008)

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz (2008)

Kadri’nin Götürdüğü Yere Git (2008)

Aynadaki Düşman (2009)

Kolpaçino (2009)

Kutsal Damacana 2: İt Men (2009)

Türk Malı (2010) Erman Kuzu

Memlekette Demokrasi Var (2010)

Kolpaçino Bomba (2011)

Deniz Akkaya Kimdir?

Deniz Akkaya, 3 Ağustos 1977 tarihinde İstanbul'da doğdu. Aslen Kayserilidir. İlkokul eğitimini Faik Reşit Onat İlkokulu’nda tamamlayan Akkaya, ortaokulu Bilge Kaan Lisesi'nde, liseyi de Semiha Şakir Lisesi'nde bitirdi.

Lise eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanan Akkaya, mankenlik kariyerine 1997'de "Best Model of Turkey Yarışması" birinciliği ile başladı. Aynı sene düzenlenen "Miss Grace of the World" yarışmasında da dördüncü seçildi.

Deniz Akkaya, 1996 yılında şarkıcı Nihat Doğan’ın "Maçoyum Ben" klibinde oynamıştır.

Yıldırım Mayruk, Vakko, Beymen, Cemil İpekçi gibi, sektörün ünlü kişi ve markalarıyla defile, tanıtım ve organizasyonlarda çalıştı. Defile ve modelliğin yanı sıra dizi oyunculuğu ve sunuculuk da yapan Akkaya, Okan Bayülgen, Erdal Acar, Ali Rıza Özderici, Murat Aslan, Uğur Kozanoğlu, Koray Kasap, Murat Cevahir, Gökhan Çil, Teoman, Yılmaz Erdoğan, Faik Ergin, Berent Aydemir, Mehmet Söğütlüoğlu, Levent Penso, Ali Dinçer, Ferda Anıl Yarkın, Aşkın Topallar, Yavuz Bingöl, Engin Yakut, Kargo Koray, Alican Ulusoy, İgal Erbaş, Emre Ergani, Cem Yılmaz, Tamer Karadağlı, Borsacı Volkan Akçıray gibi ünlü isimlerle yaşadığı aşklarla uzun süre gündemde kaldı.

Uzun yıllar profesyonel mankenlik yapan Deniz Akkaya, fırtınalı aşkları, jeep kazaları, alkol tedavisi, dayak ve podyum atışmaları gibi tartışmalı konularla magazin dünyasının gündeminde yeraldı. Geçirdiği estetik ameliyatlarla kendinden bahsettirdi.

Deniz Akkaya’nın İşadamı Efe Önbilgin ile beraberliğinden Ayşe (d. 10 Aralık 2009) adında bir kızı vardır. Kasım 2010 tarihinde ayrıldılar.

Deniz Akkaya önce 2008 yılında “Sadece Arkadaşız” adlı tiyatro oyunuyla sonra 2011 yılında “Az Sonra” isimli oyunda tiyatro sahnesine oyuncu olarak çıktı.

2010 yılında "orijinal doğdular, kopya olarak dolaşmasınlar" fikri ile 0-6 yaş çocuk giyim markası Chic Frog'u Bağdat Caddesi'ndeki mağazasında kurdu.

Deniz Akkaya, mankenliği bıraktıktan sonra modacılık yapmaya başladı. 2013 yılında kendi markası Dasmine’yi çıkarttı.

Deniz Akkaya,2013 yılında işadamı Volkan Akçıray ile birlikte oldu. 2015 yılında Murat Varol ile birliktedir.

Filmleri

2009 - Altın Kızlar (Doktor) (TV Dizisi)

2007 - Ölümle Dans

2007 - Maskeli Beşler: Kıbrıs

2003 - Vizontele Tuuba

2003 - Okul

2004 - Metro Palas

2003 - Şarkılar Seni Söyler

2002 - Yeşil Işık

1997 - Hemşerim           

Meltem Cumbul Kimdir?

Sinema ve dizi oyuncusu, şarkıcı. Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu ödülü sahibi aktris, Gegen Die Wand(Duvara Karşı) ve Gönül Yarası(Lovelorn) gibi uluslararası arenada oldukça başarılı olan filmlerde rol aldı. TV kariyeri Ömer Karacan’ın teklifiyle başlayan Cumbul aynı zamanda Karacan’ın sahibi olduğu plak firması NR1’de bir single çalışması yapmıştır. Stirling/English/Manikiza bestesi "Where Are You" isimli hitin Türkçe versiyonu olan “Seninleyim”i seslendiren Cumbul, The Lost dizisinin oyuncularından Marc Senter ile evlilik hazırlığında olduğunu açıklamıştır. 17 Ekim 2007 günü Amerikalı Oyuncu Marc Senter'dan Ayrıldığını Açıkladı. Müstakbel eşini oyuncu Lindsay Lohan'a kaptıran Cumbul, bu yüzden üç yıldır yaşadığı Los Angelas'tan ayrılıp İstanbul'a döndü.

Meltem Cumbul, 5 Kasım 1969 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. Bankacılıktan emekli olan babası Sedat Cumbul Konya Akşehir’li, annesi İzmirlidir. 1992 yılında vefat eden bir abisi ile Funda ve Yonca adında ablaları vardır. İzmir Özel Yusuf Rıza İlkokulunu bitirdikten sonra, Meltem Cumbul 13 yaşındayken İzmir’den İstanbul’a taşınmışlar.

1987 yılında Özel Ata Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Mimar Sinan Üniversitesi’nin Tiyatro bölümüne kaydoldu. 1991 yılındaki mezuniyetinin ardından profesyonel anlamdaki ilk iş deneyimi için Londra’ya gitti. Londra'daki Şekspir Tiyatro Kumpanyası'nda tecrübe kazandı.

Ömer Karacan’ın keşfettiği Cumbul, gönlü tiyatroda olmasına rağmen Karacan’ın yapımcısı olduğu Genç Çizgi isimli programı sundu. O dönemde TRT için Radyotek isimli bir program da hazırlayan Cumbul 1993 yılında Londra’dan Türkiye’ye döndü ve Aşağı Yukarı isimli yarışmayı sunmaya başladı.

1994 yılında yine bir TV projesi olan “Nerden Başlasak Nasıl Anlatsak?” isimli talkshow’u sunan Cumbul, programda ünlü isimlerle sohbet ediyor ve starların taklitlerini yapıyordu. TV izleyicisi tarafından büyük ilgiyle karşılanan programdan sonra Marguerite Duras’ın Ayrılık Müziği'nde başrolde oynadı. Tiyatro projelerine o dönemde ağırlık veren oyuncu aynı zamanda Arnold Wesker’in “Dört Mevsim” isimli oyununu da sahneye koydu ve yönetmenliğini yaptı.

Alp Buğdaycı’nın başrolde oynadığı “Bir Sonbahar Hikayesi” filmiyle ilk sinema tecrübesini yaşayan oyuncu daha sonra “Sahte Dünyalar” isimli TV dizisinde oynadı.

1995'te Böcek ve Bay E filmlerinde ufak rollerde göründükten sonra, yönetmenliğini Barış Pirhasan’ın yaptığı ve uluslararası isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla dikkat çeken ödüllü film Usta Beni Öldürsene’de performansıyla adından söz ettirdi.

1997’de TV’deki başarılı projelerine bir yenisini daha ekledi: Meltem Cumbul Show.

Karışık Pizza, Duruşma, Propaganda, Geboren in Absurdistan gibi filmlerde başrolde onayan Cumbul, 90’lı yıllar boyunca TV, sinema ve tiyatro çalışmalarıyla yükselişe geçmişti. 1999’da rating rekorları kıran ve Türk televizyon tarihinde en çok başarı kazanan dizilerden biri olan uzun soluklu TV dizisi Yılan Hikâyesi’ndeki rolüyle hafızlara kazındıktan sonra, Maruf (2001) "Biz Size Aşık Olduk" (2002) "Beşik Kertmesi" (2002), "Gurbet Kadını" (2003) gibi iddiasız yapımlarda kamera önüne geçti. Mucizeler Komedisi müzikalinde, Şener Şen'le birlikte rol aldı.

Cumbul 2000 yılında bir West End ve Broadway showu olan Smokey Joe’s Cafe müzikalinin Türkiye ayağında başroldeydi.

Meltem Cumbul ilk ödülüne Ziya Öztan’ın yönetmenliğini yaptığı Abdülhamit Düşerken filminde gösterdiği başarılı oyunculuğuyla kavuştu. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olan Cumbul, Berlin Altın Ayı ödülünü kazanan dünya sinemasının önemli filmlerinden biri olan Fatih Akın imzalı Gegen Die Wand (Duvara Karşı)’da yardımcı kadın oyuncu rolündeydi.

2004'te Türkiye’de yapılan Eurovizyon Şarkı Yarışması’nın sunuculuğunu Korhan Abay ile birlikte gerçekleştirdi. Aynı yıl mimar Çağlayan Tuğal’la evlendi ancak bir yıl sonra Tuğal’dan boşandı.

2005’te usta oyuncu Şener Şen ve Timuçin Esen’le birlikte Gönül Yarası’nda başrolleri paylaşan Cumbul, filmdeki başarılı performansıyla adından uzun süre bahsettirdi. Film Amerika’da ve Avrupa’nın birçok ülkesinde gösterime girdi.

Cumbul 26. İstanbul Film Festivali’nin uluslar arası jürisinde Jane Champion, Jan Chapman gibi önemli isimlerle birlikte jüri üyeliği yaptı ve California’daki Palm Springs Uluslarararası Film Festivali’nin galasına davetli olarak katıldı.

2005’in sonunda oyunculuk konusunda eğitim alıp kendini geliştirmek için Los Angeles’a giden Cumbul The Lost isimli dizinin ünlü oyuncusu Marc Senter ile büyük aşk yaşamaya başladı.

Meltem Cumbul 2005 - 2007 yılları arasında Los Angeles’ta sinemayla ilgili projeler konusunda çalıştı ve nikah masasına Marc Senter ile birlikte oturma hazırlıkları yaptı.

Gökçe Albayrak Tarafından Meltem Cumbul’la Yapılan Röportaj

* Los Angeles'a iyice yerleştiniz. Orada neler yapıyorsunuz?

İki proje üzerine çalışıyorum. Birincisi; 11 Eylül'den sonra Amerika'nın Müslümanlara karşı önyargısını konu alıyor. ABD çok demoktarik bir ülke olduğu için, 'İkiz Kuleler'e yapılan saldırıdan sonra boş yere mağdur olan insanları, Amerikalılar'la birlikte anlatmak istiyorum.

* İkinci projenizin konusu ne?

Çocukluğumdan beri hem korktuğum, hem de izlemeye doyamadığım vampir hikayeleri... Ölümsüzlüğün hüznünü yaşayan vampirlerin öyküleri bana çok acıklı gelir. Bu projenin de bir yıldır üzerinde çalışıyoruz. İrlanda-Amerika ve Türkiye ortak yapımı olacak.

* Ne zaman başlayacaksınız?

Her şey iyi ve tam istediğimiz gibi olsun diye uğraşıyoruz. Sanıyorum bu yıl içinde start alacağız. Biri Amerika'da diğeri ise İrlanda'da çekilecek. Ben aynı zamanda bu iki bağımsız filmin de kreatif prodüktörü olacağım. Yani kendime proje yarattırmış oluyorum!

* Hollywood Meltem Cumbul ismini yeterince tanıdı mı?

Endüstri tarafından evet ama halk tarafından tanınmıyorum. Halkın tanıması için benim orada film yapmam lazım. Amerikalılar alt yazılı filmlerden çok sıkılıyor. Avrupa sinemasını bile zor takip ediyorlar.

* Yeni projelerinizin size hayli katkısı olacak o zaman...

Bu işe baş koymak lazım. Bu işe baş koyup, zaman verip, kafanı kullanıp, doğru insanlarla çalışmak gerekiyor. Benim şansım; ödül almış olmam. Dolayısıyla birçok insan bana ulaşabildi. Ayrıca çok iyi iki aktör koçuyla çalışıyorum; Suzan Berg ve Eric Moris. Onların çevresi ve bana tanıştırdıkları insanlar çok kıymetli. Erkek arkadaşım Marc Senter da bu işlerin içinde olduğu için bana öneriler getirebiliyor.

* Kendinizi bir an önce Hollywood'a gösterme çabanız var mı?

Öyle bir derdim yok. Çok senaryo geliyor bana ama ben hiçbirini kabul etmedim. İyi şeyler değildi, içime sinmedi. Burada nasıl seçim yapıyorsam orada da aynısını uyguladım.

* Türkiye Los Angeles'dan bakınca nasıl görünüyor?

Yurtdışında olduğun zaman, Türkiye ile daha fazla ilgilenmeye başladım. Daha çok köşe yazarı okuyup, daha çok haber takip edebiliyorum. Herkesi çok daha iyi tanıyorum artık. Dışarıda olduğum için daha objektif bakabiliyorum. Bazen çok umutlu bazen de çok umutsuz oluyorum...

* Umutsuzluğa düşünce 'İyi ki buradayım' diyor musunuz?

Hiçbir zaman öyle düşünmedim. Orada mutluyum ama İstanbul'a geldiğim zaman da mutlu oluyorum. Mesela, Hrant Dink'in öldürülmesi beni çok yıktı. Ben orada Ermenilerle yaşıyorum; bankacım Ermeni. Yüzüne bakamadım! Ben Amerika'da kendi bankacıma yaklaşık 1 ay gidemedim. O benimle o kadar özel ilgileniyor ki; sanki bunu ben yapmışım gibi hissettim! Ve bu yüzden bir ay sonra gittiğimde ondan özür diledim.

* Dink suikasti ABD'deki Ermenileri nasıl etkiledi?

Oradaki Ermeniler, tabii ki yara aldıkları için sana karşı kötü davranıyorlar. Ama ben empati kurmaya çalışıyorum. Dolayısıyla bu anlamda ilişkileri kuvvetlendirmek benim orada yaptığım ve yapacağım şeyler.

* Kültür elçisi gibisiniz yani...

Çok doğru. Üzücü şeyler olunca üzülüyorum ama Orhan Pamuk Nobel kazandığı zaman arkadaşlarıma kitaplarını hediye alıyorum.

* En çok neyi özlüyorsunuz?

Ailemi, dostlarımı ve İstanbul'u.

* Peki dönmeyecek misiniz?

Hayır öyle bir şey yok. İyi projeler olursa Türkiye'de dizi de film de yapmak istiyorum.

* Los Angeles sizi sadece sinema sektörüyle değil aşkla da buluşturdu. Erkek arkadaşınız Marc Senter'la nasıl tanıştınız?

Sınıfta tanıştık. Marc, aktör koçum Eric Moris'in 5 yıllık öğrencisi. Derse girdiğim an beni kafaya koymuş aslında. Sahne üzerinden aşk ilanları yapıyordu. Romeo ve Juliet tiradını bana ithaf ediyordu. Ama benden 10 yaş küçük olması beni durdurdu. Daha önce hiç kendimden bu kadar küçük biriyle ilişki yaşamamıştım. O yüzden uzun süre direndim. Marc sabırla bekledi ve ben tabii sonunda çöktüm! Şimdi ben çok kıymetli bir şey yaşıyorum ve bu anlamda 'iyi ki yaş önyargımdan kurtulmuşum' diyorum.

*Marc'ın Türkiye ve Türk kızları hakkında daha önce bilgisi var mıydı?

Annesi 16 yaşındayken babası NATO'da çalıştığı için 4 yıl İzmir'de yaşamış. Bana kara kalem eski İzmir resimleri hediye ettiler. Annesi Türkçe sözler biliyor. Yani ailesinin Türkiye hakkında bilgisi var ama Marc'ın çok yok. Benimle öğrenmeye başladı; Türkiye'yi çok merak ediyor.

* Marc'ı Türkiye'ye getirecek ve bizimle tanıştıracak mısınız? Evet, yaza gelecek.

Hayat belli olmaz!

* Peki Marc Senter'le evlenmeyi düşünüyor musunuz?

O çok evlenmek istiyor. Ben evliliği ancak o istiyor diye yapabilirim. Evlilik benim için çok önem taşıyan bir şey değil. Benim için iki insanın hayatı paylaşması, birbirlerine destek vererek yol alması çok daha önemli. Ama Marc çok istiyor diye evlilik yapabilirim.

* Yani bir gün 'Meltem Cumbul evlendi' haberi alır mıyız? Bilmiyorum!

* Bana biraz öyle olacakmış gibi geldi de! Şimdiye kadar direndim. Bilmiyorum hayat belli olmaz.

Kendimi gurbette hissediyorum

* Los Angeles'da günleriniz nasıl geçiyor, neler yapıyorsunuz?

Çok fazla yazıyorum ve okuyorum. Bir spor hocam var onunla haftada 3 gün çalışıyorum. Psikolojimle birlikte vücut direncimi de güçlendiriyorum. Senaryolar, hikayeler üzerine çok çalışıyorum. Çok fazla yemek yapıyorum.

* Amerikalılara Türk yemekleri yediriyorsunuz yani...

Evet en çok köfte, patates ve pilavımı seviyorlar. Ama yoğurtla her şeyi yememe bir anlam veremiyorlar. Ben de onların, dolmayı yoğurtsuz yemelerine anlam veremiyorum.

* Los Angeles'da sizi en çok ne zorluyor? Hasret çekiyor musunuz?

Türkçe konuşmak isteği ve kendini gurbette hissetmek gibi insanı zorluklar yaşıyorum.

* Oscar'ın kırmızı halısında yürümeyi kendinize ne kadar yakın görüyorsunuz?

Olmayacak şey değil! İyi film yapmak önemli. Önemli olan iyi senaryo, iyi yönetmen, iyi oyuncular, iyi bir proje. Hiçbir şey uzak değil! Ama bunlar zaman isteyen şeyler. Öyle pat diye olacak işler değil.

* Türkiye'de sizden böyle bir beklenti var... Başarı bekliyorlar...

Benim kimseye bir sözüm yok. Her şey benimle ilgili. Benim hiç kimseye bir şey kanıtlama problemim yok.

2010 yılının başlarında İstanbul Levent’te “Meltem Cumbul stüdyosu” adında bir oyuncu eğitim merkezi açtı. Aynı zamanda Mimar Sinan Üniversitesi’nde oyunculuk dersleri vermektedir.

2011 yılında 69. Altın Küre Ödülleri töreninde en iyi yabancı film kategorisinde Meltem Cumbul 30 saniyelik kısa konuşmasında, “Yurtta Barış, Dünyada Barış” diyerek barış mesajı verdi.

Meltem Cumbul, 2011 yılında Hindistan’da çekilen “Tell Me O Khuda” adlı Bollywood filminde bir Türk kadını canlandırmıştır.

2012 yılında Kotex Reklamında oynadı.

28 Mayıs 2013 tarihinde eşi Ali Can Özbaş’dan boşanma kararı aldıktan sonra beraber oturdukları Gümüşsuyu’ndaki evini terk ederek Cihangir’de bir eve taşındı. 6 Eylül 2013 tarihinde resmen boşandılar.

Evlilikleri

1.evliliği : Meltem Cumbul 25 Nisan 2003 tarihinde iç mimar Çağlayan Tuğal ile gizlice evlenmiş ve bu evlilik 2 yıl sürmüştür.

2.birlikteliği : 2005 - 17 Ekim 2007 tarihleri arasında kendisinden 12 yaş küçük Amerikalı Oyuncu Marc Senter'la aşk yaşadı.

3.birlikteliği: 2008 yılında kendisinden 39 yaş büyük Usta Yönetmen Yavuz Turgul'la aşk yaşadı.

4.birlikteliği: Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile Ocak 2009'da başlayan ve 9 ay süren birlikteliği oldu.

5.evliliği : Meltem Cumbul Kuşadası'nın ünlü turizmcilerinden, 5 yıldızlı İmbat ve Grand Blue Sky Otelleri'nin sahibi Erol Özbaş'ın oğlu olan ve kendinden 12 yaş küçük Ali Can Özbaş ile 23 ağustos 2012 tarihinde evlendi. 28 Mayıs 2013 tarihinde boşanma davası açtı. 6 Eylül 2013 tarihinde resmen boşandılar.

Ödülleri

2014 - 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali -En iyi kadın oyuncu (Kadın İşi: Banka Soygunu)

2006 - Gönül Yarası filmindeki Dünya rolüyle Fipresci En İyi Kadın Oyuncu Ödülü

2004 - 11. ÇASOD "En İyi Oyuncu" Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu (Abdülhamit Düşerken)

2003 - 40. Antalya Film Şenliği - En İyi Kadın Oyuncu (Abdülhamit Düşerken)

2000 - 12. Ankara Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu (Duruşma)

1999 - 4.Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu (Karışık Pizza)

Filmleri

1994 - Bir Sonbahar Hikayesi

1995 - Bay E

1995 - Böcek

1997 - Usta Beni Öldürsene

1998 - Karışık Pizza

1999 - Propaganda

1999 - Doğum Yeri Absürdistan

2000 - Duruşma

2001 - Maruf

2003 - Abdülhamit Düşerken

2004 - Duvara Karşı

2005 - Gönül Yarası

2008 - The Alphabet Killer

2008 - Mevlana Aşkı Dansı Seslendirme

2009 - Her Şeyin Bittiği Yerden

2011 - Tell Me Oh Khudaa (Bir Hint Filmi)

2011 - Labirent

2013 - Kadın İşi: Banka Soygunu

2015 - Yaktın Beni (Leyla) (Sinema Filmi)

Televizyon Dizileri

1995 - Sahte Dünyalar

1995 - Çiçek Taksi            Meltem Cumbul

1996 - Tatlı Kaçıklar

1999 - Yılan Hikayesi

2002 - Beşik Kertmesi

2002 - Biz Size Aşık Olduk

2003 - Gurbet Kadını

2005 - Avrupa Yakası      (Konuk oyuncu)

2006 - Arka Sokaklar       (Konuk oyuncu)

2007 - Parmaklıklar Ardında        (Konuk oyuncu)

2007 - Doktorlar               (Konuk oyuncu)

2008 - Aşk Yakar

2011 - Nuri

2013 - Muhteşem Yüzyıl 4. Sezon (Fatma Sultan)

2014 - Kusursuz Plan

Talkshow

1993 - Aşağı yukarı

1993 - Rifle King Kong Show, Kanal 6

1994 - Nereden Başlasak Nasıl Anlatsak, Kanal D

1995 - Kolaysa Sen de Gel, atv

1997 - Meltem Cumbul Show, Kanal 6 

Tiyatro

2003 - Taming of the Shrew Başrol -İstanbul Şehir Tiyatroları

2001 - Travelogue Konuk Oyuncu -Ankara Devlet Opera ve Balesi

2000 - Smokey Joe’s Cafe Konuk Oyuncu -Ambassador Tiyatro Grubu

1997 - Tell Scherezade, Tell Başrol

1995 - Four Seasons Yapımcı -Beyaz Sahne Tiyatrosu

1994 - Lyrics of Farewell Başrol - Igot Tiyatrosu

Kaynak: Diyarbakır Söz