Görüş Bildir

Komedyen Cem Yılmaz'ın gazozcu rolünde olduğu İftarlık Gazoz filmi yayından kaldırılacak mı, Neden davalık oldu?

Komedi dünyasının efsane isimlerinden olan Cem Yılmaz’ın başrolünde olduğu İftarlık Gazoz filmine şok haber. Cem Yılmaz’ın oynadığı İftarlık Gazoz filmi davalık oldu. Sinema salonlarında gösterimi devam eden filmin gösteriminin tedbiren durdurulması ve 150 bin lira manevi tazminat talep ediliyor. İftarlık Gazoz filmi ile herşey haberimizde…

Komedyen Cem Yılmaz'ın gazozcu rolünde olduğu İftarlık Gazoz filmi yayından kaldırılacak mı, Neden davalık oldu?

Komedi dünyasının efsane isimlerinden olan Cem Yılmaz’ın başrolünde olduğu İftarlık Gazoz filmine şok haber. Cem Yılmaz’ın oynadığı İftarlık Gazoz filmi davalık oldu. Sinema salonlarında gösterimi devam eden filmin gösteriminin tedbiren durdurulması ve 150 bin lira manevi tazminat talep ediliyor. İftarlık Gazoz filmi ile herşey haberimizde…

İddiaya göre ’Cibar Kemal’ karakterinin babası olduğunu belirten Yusuf Kanat, filmde babasının gerçeğe aykırı bir şekilde anlatılarak küçük düşürüldüğünü ifade ederek  mahkemeye başvurdu.

Gazetevatan’ın haberine göre: Komedi dünyasının efsane isimlerinden olan Cem Yılmaz’ın başrolde oynadığı İftarlık Gazoz filmine şok haber. Cem Yılmaz’ın başrolünde olduğu İftarlık Gazoz filmi davalık oldu. Sinema salonlarında gösterimi devam eden filmin gösteriminin tedbiren durdurulması ve 150 bin lira manevi tazminat talep ediliyor. ’Cibar Kemal’ karakterinin babası olduğunu belirten Yusuf Kanat, filmde babasının gerçeğe aykırı bir şekilde anlatılarak küçük düşürüldüğünü ifade ederek  mahkemeye başvurdu.

Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne avukatı aracılığı ile dilekçe sunan Kanat, filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Yüksel Aksu ile filmin 2 yapımcısı hakkında davacı oldu.

 Kanat adına avukatının mahkemeye sunduğu dilekçede filmin 1970 yıllarında Muğla’nın Ula ilçesinde geçtiği ve başrolünde ’Cibar Kemal’ isimli kişinin Cem Yılmaz tarafından canlandırıldığı belirtildi. ’Cibar Kemal’in gazoz imalatı yapan ve yaptığı gazozları sokaklarda seyyar araba ile satan kişi olarak canlandırıldığı ifade edilen dilekçede, filmin senaryo yazarı Yüksel Aksu’nun kendi yaşam öyküsünü konu aldığı ve 40 yıl öncesinin Ege kasabasında geçtiği belirtildi.

Filmdeki Cibar Kemal’in davacı Yusuf Kanat’ın ölen babası Mustafa Kemal Kanat olduğu ve o yörede o isimle bilindiği kaydedilen dilekçede, "Söz konusu bölgede bu isimde başka kişi yaşamamıştır. Filmde canlandırılan karakter yaşamı , düşünceleri ile gerçek Cibar Kemal kişiliğine karşı hakaret, küçük düşürme, aşağılama unsurları taşımaktadır" denildi. Gerçek hayattaki Cibar Kemal’in yörenin önde gelen isimlerinden ve gazoz üretim atölyesi olan bir kişi olduğu belirtilen dilekçede filmdeki Cibar Kemal’in alkol kullanan, orucunu bozan ve küfreden bir kişi olarak canlandırdığı ifade edildi.

 Yüksel Aksu’nun ,Yusuf Kanat ve babasını çok iyi tanıdığı belirtilen dilekçede, Kanat’ın film gösterime girmeden  önce Aksu’yla görüşerek  filmdeki olumsuz durumların düzeltilmesini istediği kaydedildi.

 Aksu’nun herhangi bir yanlışlık varsa düzeltileceğine dair söz verdiği dilekçede Aksu’nun sözünü tutmadığı ve Cibar Kemal’i gerçekte olduğundan çok farklı, olumsuz bir kişi olarak gösterdiği belirtildi. Yaşanan durumdan dolayı Yusuf Kanat’ın üzüntü yaşadığı ve babasına yapıldığını belirttiği saygısızlığı önleme amaçlı tazminat davası açmak zorunda olduğu kaydedilen dilekçede, tazminatın Ula’daki Atatürk İlköğretim okuluna bağışlanacağı ifade edildi. Filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Yüksel Aksu ve filmin 2 yapımcısının 150 bin lira manevi tazminat ödemesinin istendiği dilekçede , filmin sinema salonlarında, internet ve benzeri yayın organlarında gösterilmesinin tedbiren durdurulması talep edildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yusuf Kanat filmde doğru olmayan noktaların bulunduğunu belirterek, "Yüksel Aksu ile görüşüp filmde bir yanlışlık olmamasını ve babamın ismini değiştirmesini, anonim bir isim kullanmasını söyledim. Benim babam ömründe yalan söylememiş, prensip sahibi bir insandır. Filmde babam olmadığı bir insan gibi gösterilmiştir" dedi.

Cem Yılmaz İftarlık Gazoz filminin galasına açıklamalarıyla damga vurdu, kimse Cem Yılmazı tanımadı, neler söyledi?

Yayınlamadan büyük ilgi gören başrolünü usta komedyen Cem Yılmaz’ın oynadığı ‘İftarlık Gazoz’ filmin galası yapıldı. ‘İftarlık Gazoz’ filminin galasına Cem Yılmaz’ın açıklamaları damgasını vurdu.

Efsane komedyen Cem Yılmaz’ın başrolü olduğu İftarlık Gazoz filmi Muğla’nın ilçelerinde çekildi. Filmin çekildi. Cem Yılmaz yöreden kimsenin kendisini tanımadığını belirtip bomba açıklamalarda bulundu.

Usta komedyen Cem Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde…

“En çok özlediğim şeyi yaşadım. Rahat rahat gezdim” dedi.

Türkiye’nin efsane ismi Yüksel Aksu’nun yazıp yönettiği, başrolünü usta komedyen Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar’ın paylaştıkları ‘İftarlık Gazoz’un galası Kanyon AVM’de yapıldı.

Muğla şivesiyle konuştuğunu söyleyen Cem Yılmaz, şu şekilde devam etti…

“Filmin tamamında zorlandım. O şiveyi konuşamayacak kadar iyi Türkçe konuşuyorum” dedi.

Cem Yılmaz’ın açıklamaları kahkaha tufanı yaşattı

Cem Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde…

Yöre halkının yardımcı olduğunu belirten oyuncu, “Herkesten bir şey öğrendim” şeklinde konuştu. “Devamı gelir mi?” sorusuna Yılmaz, “İftarlık Gazoz: Tuuba yapacak halimiz yok” sözleriyle Yılmaz Erdoğan’ın filmi ‘Vizontele: Tuuba’ya gönderme yaptı. Komedyen Cem Yılmaz'ın gazozcu rolünde olduğu İftarlık Gazoz filmi yayından kaldırılacak mı, Neden davalık oldu?

Muğla’nın ilçelerinde tanınmadığını söyleyen oyuncu, “En çok özlediğim şeyi yaşadım, tanınmamayı. Rahat rahat gezdim, çok güzeldi. Orada en çok Yılmaz Erdoğan’ı tanıyorlar” sözleriyle oyuncuya takılmadan edemedi. Yönetmen, “Cem’i kimse tanımadı, o da kamyoncu Ali Rıza gibi gezdi” diyerek herkesi güldürdü.

Cem Yılmaz Kimdir?

Cem Yılmaz, 23 Nisan 1973'te İstanbul'da Kocamustafapaşa’da doğdu. Aslen Sivaslıdır. Anne adı Sabahat, baba adı Arif’tir. Can adında bir ağabeyi ve Özge adında bir kızkardeşi vardır. Kocamustafapaşa'da ki Mehmet Akif İlkokulu'nda 4. sınıfta okurken ailesiyle birlikte Bahçelievler'e taşındı. Ortaokulu Bahçelievler Kazım Karabekir Ortaokulu'nda bitirdi. Lise öğrenimi Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde görmüştür.

Bir mizah dergisi olan Leman Dergisinde karikatür çalışmalarına başladığında, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünde sürdürüyordu.

İlk stand-up gösterisini Leman Kültür'de, 1995'in Ağustos ayında gerçekleştirdi. Aynı senenin aralık ayında Beşiktaş Kültür Merkezi"nde sahne almaya başladı. 2001 yılı sonuna kadar 1200'ün üstünde gösteriye çıktı. Hemen hemen bütün gösterileri kapalı gişe oynadı. Türkiyenin yanı sıra, Avrupa ve Amerikada da sahne aldı.

Leman Dergisi'nde yayınlanan çalışmalarını "Karikatürler" isimli kitabında yayınladı. İlk sinema deneyimini, 1998 yılında Ömer Vargı'nın yönettiği "Herşey Çok Güzel Olacak" isimli filmde Mazhar Alanson ile başrolü paylaşarak tatmış oldu. Film, Türkiye ve Avrupada yaklaşık 1 miyon 800 bin kişi tarafından izlendi.

Reklam dünyasında da adından söz ettiren sanatçı , "Panasonic" reklamlarının radyo spotlarıyla iki yıl üst üste Kristal Elma ödülüne layık görüldü. Radyo spotlarının yanı sıra, Panasonic, Mavi Jeans,Telsim, Doritos, Opet ve Türk Telekom gibi markaların reklamlarında oynadı. Yer aldığı her reklam filmi gündem konusu olmayı başardı.

Gösterileri 2000 senesinde Star TV tarafından yayınlanmaya başlandı ve "Gösteri" adıyla piyasa sürüldü.

2001 yılında çıkan kısa dönemden faydalandı ve Temmuz 2001'de askerliğini yaptı.

12 Kasım 2004'te vizyona giren, çekimleri tamamlanmasına karşın yapımcı firma ile yaşanan problemler sebebiyle montajı ve gösterimi geciken, 4 farklı karakterde oynayarak başrolünü üstlendiği, Ömer Faruk Sorak'ın yönetmenliğini yaptığı G.O.R.A. ile bir kez daha milyonları sinema salonlarına çekmeyi başardı.

2007 senesinde Cem Yılmaz, “CMYLMZ Fikir Sanat” adında sinema, televizyon, sahne ve diğer medyalar için yapımlar tasarlayan ve uygulayan bir fikir-sanat üretim şirketi kurmuştur. Daha önce de senaryo ve oyunculuk çalışmalarıyla birçok çalışmaya imza atan Cem Yılmaz, artık şirket bünyesinde senarist, oyuncu, yönetmen, yapımcı olarak görev alacak.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, 2011 vergilendirme döneminde gelir vergisi listesine 71. sıradan girerken, Yılmaz'a bağımsız müzisyen, ses sanatçısı, konuşmacı, sunucu gibi faaliyetlerinden oluşan geliri için 2 milyon 488 bin 198 lira gelir vergisi tahakkuk ettirildi.

Cem Yılmaz ve sinema ve televizyon oyuncusu Ahu Yağtu (d. 11 Temmuz 1978)10 Mart 2012 tarihinde Pera Palas Otel’de evlendi. Balayı için Dubai’ye gittiler. Evlenmeden önce 4.5 aylık hamile olan Ahu Yağtu, çocukları 2 ağustos 2012 tarihinde doğduğunda adını Kemal koydular. Ünlü çift 24 Aralık 2013 tarihinde tek celsede boşandı.

Cem yılmaz'ın son gösterisi olan CM101MMXI FUNDAMENTALS'ın sinema gösterimi de 2013 yılının ocak ayında sinemalarda aynı isimle gösterime girdi.

2014 yılında senaristliğini ve yönetmenliğini Cem Yılmaz’ın yaptığı “Pek Yakında” adlı sinema filminde Cem Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Çağlar Çorumlu, Ayşen Gruda, Tülin Özen, Şirincan Çakıroğlu ile birlikte rol aldı.Komedyen Cem Yılmaz'ın gazozcu rolünde olduğu İftarlık Gazoz filmi yayından kaldırılacak mı, Neden davalık oldu?

Cem Yılmaz’ın Dilara Gönder aşkı

Akatlar Kültür Merkezi'nde görüntülenen Cem Yılmaz, kameramanların röportaj teklifi sonrasında keyifli sohbetine başlamışken kendisine sorulan Dilara Gönder ile aşk dedikoduları araya sıkışınca çareyi kaçmakta buldu. Uzun uzun röportaj yapabiliriz diyen Cem Yılmaz, konu Dilara Gönder ile aşk dedikodularına gelince ortamı bırakıp kaçtı

Komedyen Cem Yılmaz, önceki akşam Akatlar Kültür Merkezi'nde sergilenen "Alevli Günler" isimli tiyatro gösterisini izledi. Gösteriye aşk yaşadığı iddia edilen Dilara Gönder ile katılan Yılmaz, çıkışta keyifli halleriyle dikkat çekti. Tiyatro oyununun bitimi ile aracına yönelen Cem Yılmaz, gazetecilerin kısa bir röportaj isteğini, "Ne demek arkadaşlar, sizinle uzun uzun konuşalım" diyerek kabul etti.

''Sizin niyetiniz belli oldu''

Gazetecilere karşı sıcak kanlılığıyla şaşırtan Cem Yılmaz, arkadaşı Zafer Algöz'le kamera karşısına geçti. Ünlü komedyen, gazetecilerin Dilara Gönder'i de davet etmesiyle bir anda gerildi. Yılmaz, "Sizin niyetiniz belli oldu, hadi biz gidelim" diyerek röportajdan vazgeçti. Daha sonra Dilara Gönder'in belini tutan Cem Yılmaz, hızla aracına binerek oradan ayrıldı.

Dilara Gönder kimdir

Gönder İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nden ve ardından Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü'nden mezun oldu. Aydın Doğan Vakfı'nın düzenlemiş olduğu 2007 yılındaki 19. Genç İletişimciler Yarışması'na okul radyosunda yayımlanan "DinleBul" adındaki programla katıldı.[kaynak belirtilmeli] Programı radyo dalında birinci seçildi.

FBTV'de "MusicBox" isimli programla sunuculuk hayatına başladı. 2007 yılına kadar bu kanalda çalıştı. 2007'de Lig TV'ye transfer oldu ve 2,5 yıl çalıştı. Ardından TRT'de Formula 1 yarışlarını yerinde takip etti ve önemli röportajlar yaptı. 2010 yılında NTV Spor'a transfer oldu. Çok iyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.2014 yılında Kanal D ekranlarında yayın hayatına başlayan Ne Diyosuun adlı dizide rol almaktadır, bu aynı zamanda Gönder'in ilk oyunculuk deneyimidir. Şu dönemde Star tv'de yayınlanan Sil Baştandizisinde Gizem Dereli karakterini canlandırmaktadır.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, yeni sinema filmi İftarlık Gazoz’da canlandıracağı Cibar Kemalrolü için makyajla yaşlandı! Cem Yılmaz’ın yeni filmi İftarlık Gazoz vizyon tarihi, konusu ve oyuncuları haberimizde.

Son filmi Ali Baba ve Yedi Cüceler’den beklediği ilgiyi göremeyen Cem Yılmaz, bu kez yönetmen Yüksel Aksu’nun yeni filmi İftarlık Gazoz ile sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Cem Yılmaz, İftarlık Gazoz’da canlandıracağı Cibar Kemal rolü için Muğlalı yönetmen Aksu’dan özel Ege şivesi dersleri aldı. İlk kendinden yaşça çok büyük bir karakteri canlandıracak olan ünlü komedyen, makyaj hileleriyle yaşlandırıldı.

İftarlık Gazoz Filmi Konusu

İftarlık Gazoz‘da Muğla’nın bir kasabasında yaşayan gazoz ustası Cibar Kemal’in hikayesi anlatılıyor. Ömrü gazoz yapmak ve satmakla geçen Cibar Kemal kasabadaki herkes tarafından sevilmektedir. Bilge kişiliği ile sözü dinlenen bir kişilik olan Cibar Kemal, oğlu yerine koyduğu çırağı Adem’i de en iyi şekilde yetiştirmeye çalışmaktadır. Hikaye 1970’li yıllarının Ege’sinde geçmektedir.

İftarlık Gazoz Filmi Oyuncuları

Cem Yılmaz (Cibar Kemal)

Adem (Berat Efe Parlak)

Okan Avcı (Yörük Osman)

Macit Koper

Ummu Putgul (Gülizar)

Yılmaz Bayraktar (Hasan)

İftarlık Gazoz Vizyon Tarihi

Yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun başrollerini ise Cem Yılmaz, Berat Efe Parlak ve Macit Koper gibi oyuncuların üstlendiği İftarlık Gazoz filmi 29 Ocak 2016 tarihinde vizyona girecek. İftarlık Gazoz filminin fragmanı kısa bir süre önce yayınlandı.

Cem Yılmaz'ın canlandırdığı Cibar Kemal Usta, filmde bilge ve herkes tarafından saygı gören, hayatın içinden bir usta... Camide, kahvede, çarşıda, tarlada herkes tarafından seviliyor. Çırağı Adem'i (Berat Efe Parlar) ise olmayan oğlunun yerine koyuyor. Olgun yaşının gereği zaman zaman arabuluculuk yaparken, çocuksu ruhu ile bazen de ortalığı kızıştırıyor. Tatlı dili, bilgeliği, güler yüzü ile Cibar Kemal Usta, Cem Yılmaz'ı unutturup gerçek bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Film, 29 Ocak'ta vizyona giriyor.

Cem Yılmaz kimdir?

23 Nisan 1973 tarihinde İstanbul'da doğdu. Aslen Sivaslıdır. İlköğrenimini Mehmet Akif İlkokulu’nda tamamladı. Ortaokulda Bahçelievler Kazım Karabekir Ortaokulu'nu, sonrasında da Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel Yönetimi bölümünü bitirdi.

Karikatüre olan ilgisi ve yeteneği sayesinde üniversite yıllarında Leman isimli mizah dergisinde çalışmaya başladı. İlk gösterisini dergide çalıştığı yıllarda, Leman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Sonrasında Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sahne almaya başladı ve burada düzenlediği gösteriler ile adını duyurmayı başararak günümüze kadar toplamda 4.000'den fazla kez sahneye çıktı.

1998'de Her Şey Çok Güzel Olacak isimli filmle sinema sektörüne adım attı. İçlerinde Türk Sineması’nın en sevilen filmleri arasına girmiş olan G.O.R.A., A.R.O.G, Hokkabaz ve Yahşi Batı gibi yapımların da bulunduğu 10 filmde rol aldı ve 3 filmde seslendirme sanatçısı olarak çalıştı.

Sinema alanındaki çalışmalarının yanı sıra sahne gösterilerini de devam ettirdi; her biri kapalı gişe oynayan 4 ayrı stand up gösterisi gerçekleştirdi, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası işbirliği ile özel konserler kapsamında orkestraya 2 kez şeflik yaptı ve üniversite ziyaretlerinin birleşiminden oluşan bir DVD çıkardı.

Kariyeri boyunca birçok markanın reklam yüzü oldu, aralarında Panasonic, Opet, Türk Telekom, Türkiye İş Bankası, Doritos gibi büyük markaların yer aldığı firmalar için başarılı reklam kampanyalarına imza attı. Karikatürlerinin yer aldığı bir kitap ve 3 filminin senaryolarının kitaplaştırılmış hali de okurların yoğun ilgisini çekti.

“Sadri Alışık Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”, “4.Yeşilçam Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü]ve “Brussels Uluslararası Bağımsız Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” gibi ödüllerin de dahil olduğu çeşitli ödüllere layık görüldü.

2014'te StandartCY adlı gösterisiyle son baharda Amerika turnesine çıkmıştır. Son filmi Ali baba ve 7 cüceler 13 kasım 2015'te vizyona girmiştir.

Zafer Algöz Kimdir?

Zafer Algöz, 30 Ağustos 1961 tarihinde Kars’da doğdu. Aslen Erzurum’ludur. Babası YSE'de çalışıyordu.

1975 sezonunda Bursa Devlet Tiyatrosu’nda açılan “Gençlik Kursları” ile tiyatro eğitimi aldı. 1980 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazanarak orada okudu ve 1985 yılında mezun olup, aynı yıl Bursa Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. 1989 yılında İstanbul Devlet Tiyatroları'na tayin oldu.

Amedeus, Çok Yaşa Komedi, Macbeth, Ay Işığında Şamata, Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi, Hamlet, Babaanem Yüz Yaşında, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz ve daha pek çok tiyatro oyununda rol aldı.

2010 yılında “Vahşet Tanrısı” tiyatro oyunundaki rolü ile 10. Lions Tiyatro Ödüllerinden “En İyi Komedi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.

Kamera karşısına ilk geçişi, 'Saygılar Bizden' adlı diziyle oldu.

Koyu Beşiktaş’lı olan Zafer Algöz, Nişantaşı'nda oturuyor.

Zafer Algöz, Lale Algöz ile evlidir.

Zafer Algöz, 2014 yılında “Mihrap Yerinde” dizisinde, Yasemin Yalçın, Kadir Çöpdemir ile başrolde oynadı.

Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları

2011 - Münasebetsiz : Francis Vebe - Donkişot Tiyatro

2009 - Vahşet Tanrısı : Yasmina Rezzan - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2008 - Amadeus : Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2005 - Çok Yaşa Komedi : Anton Çehov - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1998 - Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi : Bertolt Brecht - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1997 - Ay Işığında Şamata : Haldun Taner - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1996 - Babaanem Yüz Yaşında

1993 - Hamlet : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1995 - IV. Murat : Turan Oflazoğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1994 - Tanrı : Woody Allen - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1994 - Karanlıkta Komedi : Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1994 - Bina (oyun) : Behiç Ak - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1992 - Macbeth : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1993 - Hamlet : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1992 - Macbeth : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1991 - Sersem Kocanın Kurnaz Karısı : Haldun Taner - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1990 - Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bişey Oldu : Larry GelbertBert Shevelove - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1989 - Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Aziz Nesin - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1989 - Ballar Balını Buldum (Yunus Emre) : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1986 - Kısmet (oyun) : Erhan Gökgücü - Bursa Devlet Tiyatrosu

1986 - Akıllı Tavşan : Nezihe Araz - Bursa Devlet Tiyatrosu

Filmleri

2014 - Mihrap Yerinde (dizi)

2012 - Sultan

2012 - Uzun Hikaye

2012 - İbreti Ailem

2011 - Mor Menekşeler

2011 - Dedemin İnsanları

2011 - Leyla ile Mecnun

2010 - Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

2010 - Mükemmel Çift

2010 - Yahşi Batı

2009 - Umut

2008 - A.R.O.G

2007 - Cumhur Cemaat

2007 - Kurtlar Vadisi Pusu

2006 - Hasret

2006 - Umut Adası

2006 - Sınav

2005 - Kapıları Açmak

2005 - O Şimdi Mahkum

2003 - Çınaraltı

2003 - Esir Şehrin İnsanları

2001 - Cesur Kuşku

2000 - Evdeki Hesap

1999 - Duruşma

1999 - Salkım Hanımın Taneleri

1998 - Utanmaz Adam

1997 - Komşu Komşu

1997 - Ağır Roman

1996 - Televizyon Çocuğu (Konuk oyuncu)

1995 - Oğlum Adam Olacak

1992 - Saygılar Bizden    

Ozan Güven Kimdir?

Ozan Güven, 19 Mayıs 1975 tarihinde Almanya’nın Nürnberg şehrinde doğmuştur.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Modern Dans bölümünü okudu ama bitirmedi. İzmir Belediye Konservatuar'ında oyunculuk dersleri aldı. Şahika Tekand Tiyatrosu'nda çalıştı.

15 ay askerlik yaptı.

İkinci Bahar, Çiçeği Büyütmek, Koçum Benim, Aslı ve Kerem, Bir İstanbul Masalı ve "Canım Ailem" gibi televizyon dizilerinin yanı sıra G.O.R.A, A.R.O.G ve Yahşi Batı filmlerinde yakın arkadaşı olan Cem Yılmaz'la oynadı..

 “İkinci Bahar”dizisinde oynarken tanıştığı yönetmen Türkan Derya ile 2005 yılında evlendi, Ali Aziz (d.2004) isminde 1 çocukları var. 2010 yılında boşandılar.

Beşiktaş Çarşı'da bir ayakkabıcı dükkânı var.

Ozan Güven, 2012 yılında da “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Rüstem Paşa karakterini canlanmıştır. Yönetmenliğini Taylan Biraderler'in yaptığı, yapımcılığını Timur Savcı’nın üstlendiği, senaryosunu Meral Okay ve Meral Okay’ın ölümünden sonra Yılmaz Şahin’in yaptığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde; Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Gördüm, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Burak Özçivit, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Pelin Karahan, Merve Boluğur, Engin Öztürk, Aras Bulut İynemli, Berrak Tüzünataç, Deniz Çakır, Meltem Cumbul, Sarp Akkaya gibi oyuncular rol almıştır.

2014 yılında senaristliğini ve yönetmenliğini Cem Yılmaz’ın yaptığı “Pek Yakında” adlı sinema filminde Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Çağlar Çorumlu, Ayşen Gruda, Tülin Özen, Şirincan Çakıroğlu ile birlikte rol aldı.

2015 yılında yapımcılığını Necati Akpınar'ın yaptığı "Annemin Yarası" adlı sinema filminde Ozan Güven, Meryem Uzerli ile başrolde oynadı.

Ödülleri

2000 - 22. SİYAD Türk Sineması Ödülleri, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu – Balalayka filmi ile.

2003 - 10. ÇASOD Oyuncu Ödülleri, Jüri Özel Ödülü - 9 filmi ile.

Dizileri

2012 - 2014 - Muhteşem Yüzyıl (Damat Rüstem Paşa)

2012 - Koyu Kırmızı (Cemil Şenel)

2009 - Canım Ailem (Ali)

2005 - Hırsız Polis (Kibar Necmi)

2003 - Bir İstanbul Masalı (Demir Arhan)

2002 - Bana Abi De (Yiğit)

2002 - Havada Bulut (Necip)

2002 - Aslı ile Kerem (Kerem)

2002 - Koçum Benim (Umut)

2001 - Dünya Varmış (Çetin)

1998 - İkinci Bahar (Ulaş)

1998 - Çiçeği Büyütmek

Filmleri

2015 - Annemin Yarası (Borislav)(Sinema Filmi)

2014 - Pek Yakında

2010 - Ejder Kapanı

2010 - Yahşi Batı

2010 - Anneannem

2008 - A.R.O.G.

2005 - Cenneti Beklerken

2004 - Yazı Tura - Asker

2004 - Anlat İstanbul -Takip eden adam

2003 - G.O.R.A - Robot 216

2002 - 9 - Kaya

2000 - Balalayka

2000 - Yıldız Tepe (TV filmi)

Oynadığı Reklam Filmleri

2011 - Bonus Reklam

2011 - Ülker Sunny

2010 - Avea'dan Konuşma Aşkına serisi

2006 - Petrol Ofisi Poman PO-97

2006 - Petrol Ofisi Poman EuropoDizel 

Halit Akçatepe Kimdir?

1975 yılında “Hababam Sınıfı” adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırmıştır.

Halit Akçatepe, 1938 yılında Ordu, Ünye’de Sıtkı Akçatepe ve Leman Akçatepe çiftinin oğlu olarak doğmuştur. Aslen Ordu ili Ünye ilçesindendir. Yeşilköy Pansiyonlu İlkokulu’nda okudu.

Refik Halit Karay Mektebini bitirdikten sonra Konservatuvar eğitimi aldı. 1943 yılında 5 yaşındayken ilk filminde oynadı. İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü’ne girdiğinde yedi yaşındadır. Saint Benoit Fransız Lisesinden mezun oldu. Tiyatro ile olan tanışıklığı ilk defa lise yıllarında başlamış ve Yeşilay'ın Yeşil Sahne'sinde amatör olarak sahneye çıkmış.

Halit Akçatepe bir yandan amatör olarak tiyatroculuk oynarken diğer yandan önce Edebiyat Fakültesi, sonra da Hukuk Fakültesine devam etmiş ancak tiyatro aşkı galip gelmiş ve okulu bırakmıştır.

Profesyonel olarak ilk defa 1960 yılında 'Oda Tiyatrosu 4'te 'Sel' piyesiyle sahneye çıktı. Bugüne kadar 16 ayrı tiyatroda 43 piyeste rol aldı. Dostlar Tiyatrosu kadrosunda yer aldı.

Birçok filmde oynayan Halit Akçatepe, reklam filmlerinde de oynadı. İlk filmlerinde figüran olarak rol aldı. Daha sonra duygusal komedilerde karakter rolleri canlandırdı.

1960 yılında Ah Nerede Vah Nerede filmiyle şöhreti yakaladı. 1970'li yılların başında oynadığı "Üç arkadaş, Sev kardeşim, Köyden indim şehre, Mavi boncuk" çok beğenildi. 1975 yılında “Hababam Sınıfı” adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle gönüllerde yer etti.

Rıfat Ilgaz'ın "Hababam Sınıfı" romanından Umur Bugay tarafından senaryosu uyarlanan, 1975 Ertem Eğilmez yapımı "Hababam Sınıfı" sinema filminde; Kemal Sunal - İnek Şaban, Adile Naşit - Hafize Ana, Halit Akçatepe - Güdük Necmi, Tarık Akan - Damat Ferit, Münir Özkul - Kel Mahmut, Muharrem Gürses - Okul müdürü Muharrem Gür, Ayşen Gruda - Yarışma Sunucusu rolleri ile hafızalara kazındı.

Halit Akçatepe’nin 1963 yılında evlenip 1981 yılında boşandığı ilk evliliğinden Itır (d.1964) ve Ebru (d.1968) adlarında iki kızı vardır. İkinci evliliğini 1999 yılında Rezzan hanım (d.1977) ile yapmıştır. 2009 yılında boşandı. Günsu (d.2001) adında bir kızı vardır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi