Madem gidemiyorsun, konser ayağına gelsin Canlı

Yeni kurulan ‘Viv Live’ adlı çevrimiçi canlı yayın platformu sayesinde artık izlemek istediğiniz konser bilgisayarınız, tabletiniz ve akıllı telefonunuza gelecek. Viv Live’ın amacı konser tecrübenizi gerçeğine mümkün olduğunca yaklaştırmak. Bunun için konserin sesi, direkt olarak sanatçının enstrümanının ve mikrofonun ses çıkışından alınıyor. Görüntü ise sahnenin büyüklüğüne göre, en az üç en fazla beş kamera ile kaydediliyor.

Madem gidemiyorsun, konser ayağına gelsin Canlı

Hürriyet Kelebek’in haberine göre; Projenin kurucusu 34 yaşındaki Can Bakır, yüksek öğrenimini yurtdışında ekonomi üzerine tamamlamış. Zaten kültür sanata merakı var. Yurt dışı deneyiminin ardından ülkeye geri döndükten sonra genç kuşağın kültürel etkinliklere katılımındaki azlığı fark edip üzüldüğünü söylüyor. Can Bakır, daha önce İstanbul Modern’de 21-40 yaş arası modern ve çağdaş sanata ilgi duyan gençleri müze bünyesinde buluşturup, sanatçılarla bir araya getirerek İstanbul sanat çevresinin parçası olmalarını sağlayan ‘Genç Modern’ adlı yeni bir üyelik kategorisi yaratmıştı.

İLK YAYIN FAZIL SAY KONSERİ

Yarın akşam Fazıl Say’ın Serenad Bağcan eşliğinde vereceği ENKA’daki konser bir jimmy jib ile havadan ve bir aktüel bir de sabit kamera ile sahneden kaydedilecek. Yanı sıra kulisten çekimler, sanatçıyla ve fanlarla birebir konuşmalar da yapılacak. Şimdilik hedef ayda iki canlı konser yayınlayabilmek…

Kaynak: Diyarbakır Söz