Özgecan' ın hayatının konu alındığı ‘Faint Sound’ 16 Aralık' ta vizyonda

Mersin Tarsus' ta hunharca bindiği dolmuşta katledilen Özgecan Aslan cinayeti vizyona taşınıyor. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan' ın hayatını konu alan film (Soluk ses) yakında ekranlara merhaba diyecek. Özgecan Aslan' ın hayatını canlandıran Maral Büyüksaraç, duygu yoğunluğu olan film ile ilgili ne dedi?

Özgecan' ın hayatının konu alındığı ‘Faint Sound’ 16 Aralık' ta vizyonda

Mersin Tarsus' ta hunharca bindiği dolmuşta katledilen Özgecan Aslan cinayeti vizyona taşınıyor. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan' ın hayatını konu alan film ‘Faint Sound’ (Soluk ses) yakında ekranlara merhaba diyecek. Özgecan Aslan' ın hayatını canlandıran  Maral Büyüksaraç, duygu yoğunluğu olan film ile ilgili ne dedi?

Filmde Özgecan Aslan’ı simgeleyen ‘Aslıhan’ı canlandıran oyuncu Maral Büyüksaraç, "O malum sahne çekilirken görüntü yönetmenimizin ısrarı üzerine sete psikolog getirdiler. Ağlama krizine girdim defalarca" dedi.

Farklı ülkelerde işlenen kadın cinayetlerine ilişkin tez hazırlayan İngiliz genç yönetmen Chris Surnames, Tarsus’ta evine gitmek üzere bindiği minibüste 11 Şubat 2015 tarihinde tecavüz girişimine direndiği için öldürülen Özgecan Aslan olayından yola çıkarak ‘Faint Sound’u yazdı. Belgesel filmde Surnames, aynı zamanda, yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı. Film, İstanbul’un yanı sıra İngiltere'de Hillingdon, Almanya'da Berlin ve Rusya'nın başkenti Moskova'da çekildi. İstanbul’daki çekimler Haliç'te hazırlanan platoda yapıldı.

Maral Büyüksaraç kimdir?

Maral Büyüksaraç (d. 28 aralık 1996, Muğla), Türk sinema ve dizi oyuncusu. Maral Büyüksaraç, emekli büyükelçi ve eski siyaset adamı Olgun Büyüksaraç'ın oğlu Mazhar Büyüksaraç'ın torunudur. Mete Büyüksaraç'ın kızıdır. Annesi Alman asıllı piyanist olduğu için çocukluğunu İtalya, Almanya ve ABD gibi yabancı ülkelerde geçirdi. İl ve orta öğrenimini Cihangir'de tamamlayan Maral Büyüksaraç, liseyi Beyoğlu Lise'sinde tamamlamıştır. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü okumaktadır. New York'taki EC dil okulunu bitirdi ve ayrıca Mannes Müzik Koleji'nde (Mannes College The New School for Music) eğitim gördü.1996 yılında Umur Bugay imzalı Bizimkiler dizisiyle televizyon dünyasına giriş yaptı, ayrıca birçok tiyatro oyunu ve reklam filminde oynadı. Daha sonra Kenter Tiyatrosunda oyunculuğa, Şerif Gören'in Ay Büyürken Uyuyamam filmindeki rolüyle de sinemaya adım atan Büyüksaraç, Star Tv'de yayınlanan Lazutlar'da rol aldı. 2011 yapımı Ay Büyürken Uyuyamam filmiyle 2011 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Televizyon Ödülleri Gecesinde Cahide Sonku Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülünü 15 yaşında Meral Okay'ın elinden alan oyuncu, aynı filmle Ortadoğu Teknik Üniversitesi Türkan Şoray Geleceğin ve Şimdinin En iyi Oyuncusu ödülünüde Türkan Şoray'ın elinden almıştır.

Kaynak: Diyarbakır Söz