Zülfikar Ağa ticarete atılıyor

Star TV ekranlarında ilgiyle takip edilen Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Zülfikar Ağa rolünde izlediğimiz Mete Horozoğlu butik otel işine girdi

Zülfikar Ağa ticarete atılıyor

Antakya'da 1800'lü yılların sonunda inşa edilmiş, yaklaşık 100 yıl Vert Ailesi tarafından kullanılan, fakat tescilli bina olmasından dolayı sadece restorasyon izni alabilen iki katlı ev, Mete Horozoğlu, ablası Yasemin Mıstıkoğlu ve Belgin Ünal tarafından satın alındı

Tarihi binaya 'Çiçekli Konak' adını verdiklerini ifade eden Horozoğlu, "Antakya'da yaşayan ablam Yasemin ve ortağı Belgin Abla'nın yıllardan beri süren ortaklığının en büyük hayaliydi eski bir Antakya evi alıp restore ettirmek. Ben de bu hayallerine ortak oldum. Annem ve babam da burada yaşıyor dolayısıyla Antakyalı da sayılırım. Antakya'nın tarihi değerlerine bir nebze katkım olduysa ne mutlu bana" şeklinde konuştu.

Yapını 6 odalı bir butik otel olacağını ve küçük ablası Selma Horozoğlu'nun işletileceğini belirten Mete Horozoğlu,bu tarihi şehir için katkılarının devam edeceğini kendisiyle birlikte sanatçı arkadaşlarının da sık sık bu otele gelerek vakit geçireceklerini söyledi.

Eski Antakya evlerinin özellikle avlularının insanı rahatlattığını ifade eden ünlü sanatçı, "Konak şu anda döşeme aşamasında bir iki saatliğine ablamlara destek vermek için gidiyorum, saatlerce bu evde kalıyorum. Artık Antakya'ya sık gelmem için yeni bir sebebim daha var. Hem dünyanın hem de Türkiye'nin yoğun ve yorucu gündeminden biraz da olsa uzaklaşıp huzur bulmak" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz