Bergüzar Korel sevgililler günü açıklamasıyla şoke etti! Neler söyledi neler, Bergüzar Korel kimdir?

Star TV’nin fenomen filmi Muhteşem Yüzyıl’ın Muhteşem Süleyman’ı Halit Ergenç’in güzeller güzeli eşi Bergüzar Korel, sevgililer günü hakkında olay açıklamalarda bulundu. Güzel oyuncu Bergüzar Korel sevgililer günü için "Dünyanın en saçma günü" dedi.

Bergüzar Korel sevgililler günü açıklamasıyla şoke etti! Neler söyledi neler, Bergüzar Korel kimdir?

Star TV’nin fenomen filmi Muhteşem Yüzyıl’ın Muhteşem Süleyman’ı Halit Ergenç’in güzeller güzeli eşi Bergüzar Korel, sevgililer günü hakkında olay açıklamalarda bulundu. Güzel oyuncu Bergüzar Korel sevgililer günü için "Dünyanın en saçma günü" dedi.

Son olarak ATV’nin fenomen dizisi ‘Karadayı’nın ardından dinlenmeye çekilen güzel oyuncu Bergüzar Korel, uzun zamandır sporu aksattığını ve tekrar başladığını söyledi. Karizmatik oyuncu eşi Halit Ergenç’le dansa başlamasının kendilerine çok iyi geldiğini belirten oyuncu Bergüzar Korel, geliri yardım derneğine bağışlanacak albüm çalışmasıyla ilgili, olay açıklamalarda bulundu.

Bergüzar Korel’in açıklamaları şu şekilde…

“Çok zevk aldım. İşin içine girerken sonrasında albüm yapar mıyım diye düşünmedim” dedi.

 Halit Ergenç’in, Zeki Müren albümündeki şarkısını dinlediğini ve çok beğendiğini anlatan Korel, Sevgililer Günü sorusuna, “Bana sormayın, dünyanın en saçma günü. Tüketim günü olduğu için sevmiyorum” yanıtını verdi. İkinci kez anne olma heyecanı yaşamak istediğini açıklayan oyuncu, “Düşünüyoruz ama böyle konuları ayaküstü konuşmak bana ayıp geliyor” dedi.

Muhteşem Yüzyıl

Muhteşem Yüzyıl, Tims Productions tarafından yapılıp Star TV'de yayınlanan Türk yapımı tarih-kurgu televizyon dizisi. Dizi, temel olarak Osmanlı İmparatorluğu padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın ve nikahlı eşi Hürrem Sultan'ın hayatı, Hürrem Sultan'ın evlatları için giriştiği taht mücadelesi ve saray hayatı üzerine kurgulanmıştır. Senaristi Meral Okay dizinin bir kurgu olduğunu ve bu sebeple gerçekleri yansıtmak zorunda olmadığını belirtmiştir.

5 Ocak 2011'de başlayan dizinin ilk sezon finali 22 Haziran 2011 çarşamba günü yayınlanmış, 4 Ocak 2012'ye kadar Show TV'de ekrana gelmiştir. 4 Ocak 2012'de Star TV'ye transfer olan[1] dizi 6 Haziran 2012'de 2. sezon finalini yapmıştır. Dizinin 3. sezonu da 12 Eylül 2012'de başlamıştır ve 19 Haziran 2013'te 3. sezon finalini yapmıştır.

Dizinin 18 Eylül 2013'te son sezonu başlamış, zaten bu sezon 'Son Dem, Son Sezon' sloganıyla tanıtılmıştır. Dizi 11 Haziran 2014'te 139.bölümü ile final yapmıştır.

Yapım

Yönetmenliğini Taylan Biraderler'in yaptığı, yapımcılığını Timur Savcı’nın üstlendiği dizinin senaryosunu 10 Nisan 2012'deki ölümüne dek Meral Okay, sonrasında ise Yılmaz Şahin yazmıştır. Dizi 3.500.000 TL bütçesiyle Türk televizyon tarihinin en pahalı projesidir.

Dizinin başından beri Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli'nin, tükenmişlik sendromu yaşayıp daha sonradan da hamile kalıp diziden ayrılmasından sonra, Hürrem Sultan karakterini Vahide Perçin canlandırmıştır.

Konu

Dizinin konusu Kanuni Sultan Süleyman ve Osmanlı İmparatorluğu tarihine damga vuran Hürrem Sultan etrafında kurgulanmıştır. Dizi, henüz şehzade olan Süleyman'ın, babası Yavuz Sultan Selim'in ölümü üzerine tahta geçmesi ve bu zamanlarda saray haremine cariye olarak getirilen Hürrem Sultan ile birbirlerine aşık olmalarıyla başlar. Hürrem Sultan'ın intikam için başladığı iktidar oyununa, Valide Sultan, Pargalı İbrahim Paşa ve Şehzade Mustafa'nın annesi Mahidevran Sultan en büyük engel olur. Aşkı ile devleti arasında kalan Kanuni Sultan Süleyman ve oğulları için iktidar mücadelesine giren Hürrem Sultan ekranlara yansıtılmıştır.

Karadayı

Karadayı, 8 Ekim 2012'de yayına başlayan Türk televizyon dizisi. Başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel ve Çetin Tekindor’un olduğu dizi atv'de yayınlanmıştır. Dizide mafya, bazı siyaset ve yargı mensuplarının görevlerini kötüye kullanarak yasadışı yapılanmaya gittikleri anlatılmaktadır. Bu yapılanma etrafındaki masum insanlara da zarar vermektedir.

Konu

35 yaşındaki Mahir (Kenan İmirzalıoğlu) 1970'li yıllarda İstanbul ili Beyazıt mahallesinde ailesi ile birlikte ikamet etmektedir. Mahir babası Nazif ile birlikte ayakkabı yapıp satarak geçimini sağlamaktadır. Fakat birgün ailenin babası Nazif işlemediği bir cinayet yüzünden idam cezası ile karşı karşıya kalmıştır.

Mahir artık bundan sonra babasının suçsuz olduğunu kanıtlamak için uğraşacaktır. Fakat aynı zamanda imkansız bir aşkın pençesine düşecektir. Çünkü Mahir babasının davasına bakan hakime hanım Feride'ye (Bergüzar Korel) aşık olmuştur.

Bergüzar Korel Kimdir?

Bergüzar Gökçe Korel, 1982 doğumlu Kurtlar Vadisi: Irak filmi ve Binbir Gece dizisiyle adını duyurmuş tiyatro kökenli oyuncu. "Binbir Gece"nin yanı sıra "Kırık Hayatlar", "Zeytin Dalı" ve "Adak" adlı dizilerde de rol almıştır.

Türk Sineması'nın emektar oyuncularından Tanju Korel ve Hülya Darcan'ın ikinci kız çocukları olan Bergüzar Gökçe Korel, 2 Eylül 1982'de İstanbul'da doğdu. Ablası Zeynep Busbee Korel Amerika'da yaşamaktadır. Çocukluğunu Ulus'ta geçiren Korel, ilköğrenimini Nilüfer Hatun İlköğretim Okulunda, orta öğrenimini Yıldız Koleji'nde yaptı. Üniversiteden önce profesyonel kulüplerde voleybol oynadı.

Kolej'den mezun olmasının ardından Mimar Sinan Üniversitesi Devlet konsevatuarı tiyatro bölümünü tamamladı. İlk dizi rolünü 1998 yapımı olan "Kırık Hayatlar"da aldı. Ardından 2005 yapımı Kurtlar Vadisi:Irak filminde Leyla karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı. Kurtlar Vadisi filmi için rol teklifi geldiğinde hasta olan babası Tanju Korel'in doktorları hastayı kaybetmek üzere olduklarını söylüyorlardı. Bu koşuşturmanın içinde önce rol'ü geri çevirdi. Ancak annesinin "Baban bu görüşmeye gitmeni isterdi"yle ikna oldu ve teklifi kabul etti.

"Kurtlar Vadisi:Irak"da yakaladığı başarının ardından gene aynı yıl çekilen "Zeytin Dalı" dizisinde İklim karakterini canlandırdı. Asıl büyük çıkışını ise Kanal D'nin "2006'nın en fazla reyting alan dizisi" ünvanını alan "Binbir Gece"deki Şehrazat Evliyaoğlu rolüyle yaptı.

Bergüzar Korel sosyal sorumluluk projelerinde de faaliyet gösterdi. Yapı Kredi ve TEGV işbirliğiyle hayata geçirilen "Okuyorum Oynuyorum" projesin de çocuklarla Sokak Tiyatroları düzenledi onlara oyuncu koçluğu yaptı.

2009 yılında “Aşk Geliyorum Demez” sinema filminde Tolgahan Sayışman ile birlikte oynadı. Aynı yıl “Çocuktan Al Haberi” isimli yarışma programını sundu.

2010 - 2011 senesinde Bergüzar Korel, başrolünü Bülent İnal ile paylaştığı atv de yayınlanan “Bitmeyen Şarkı” dizisinde rol aldı. 2011 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde konuk oyuncu Monica Teresse karakterini canlandırdı. 2012 yılında “Karadayı” dizisinde Kenan İmirzalıoğlu ile başrolü paylaştı. Çeşitli reklam filmlerinde oynadı.

Voleybol, buz pateni gibi sporların yanı sıra dans ve piyano eğitimi de alan Korel, 7 Ağustos 2009 tarihinde tiyatro ve sinema oyuncusu Halit Ergenç ile evlenmiştir. Ali (d.Şubat 2010) adında bir oğlu vardır. Ekranların aranan güzeli Bergüzar Korel sevgililler günü açıklamasıyla şoke etti! Neler söyledi neler, Bergüzar Korel kimdir?

Ödülleri

2013 - "Altın Kelebek" En İyi Kadın Oyuncu (Karadayı)

2012 - "YBTB"nin Yılın Kadın Oyuncusu

2012 - "Ayaklı Gazete"En İyi Drama Kadın Oyuncusu

2012 - "RTGD"nin Yılın Kadın Oyuncusu

2010 - "Aslan Max" En Sevilen Çocuk Programı

2008 - "Burç Okulları" En Başarılı Kadın Oyuncu

2007 - "RTGD"nin TV Yıldızı ödülü

2006 - "Altın Kelebek" En İyi Kadın Oyuncu (Binbir Gece)

Filmleri ve Dizileri

2012 - Karadayı (Dizi)

2011 - Muhteşem Yüzyıl (Dizi)

2010 - Bitmeyen Şarkı (Dizi)

2009 - Aşk Geliyorum Demez (Sinema Filmi )

2006 - 2009 - Binbir Gece (Dizi)

2006 - Kurtlar Vadisi Irak (Sinema Filmi )

2006 - Emrah Adak (Dizi)

2005 - Zeytin Dalı (Dizi)

2001 - Cemalim (TV Filmi)

1999 - Şen Olasın Ürgüp (TV Filmi)

1998 - Kırık Hayatlar (Dizi)

Halit Ergenç Kimdir?

Halit Ergenç, 1970 doğumlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Zerda ve Aliye dizilerinde canlandırdığı karakterlerle tanınan Ergenç, izlenme rekorları kıran 1001 Gece dizisinde, iş adamı Onur Aksal rolüyle televizyon ekranlarında oldu. 2011 yılından beri Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandırdı.

Halit Ergenç, 30 Nisan 1970’de İstanbul’da dünyaya geldi. Müzisyen ve oyuncu olan babası Mehmet Sait Ergenç'in ikinci evliliğinden olan oğluydu ve aile içindeki huzursuzluklarla büyüdü. Anne ve babası ilkokula girdiği sene ayrıldı. Babası daha sonra yeniden evlenen Ergenç, annesi Yüceışık'a daha yakındı.

Beşiktaş Atatürk Lisesi’ni bitirdikten sonra, 1989’da İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Bölümü'ne girdi. Burada geçirdiği bir senenin ardından müziğe yönelen Ergenç, gizlice girdiği konservatuar sınavıyla Mimar Sinan Üniversitesi, Opera Bölümü’nü kazandı. Daha sonra Müzikal Tiyatro Oyunculuğu Bölümü’nün açılmasıyla buraya geçiş yapan Ergenç, okuduğu yıllarda bilgisayar operatörlüğü ve pazarlamacılık gibi işlerde çalıştı. Para kazanmak için paspas da sattı, karaborsa bilet de. Pencerelere güvenlik ve güneş filmi de yaptı, İstanbul Festivali’nde nota çevirmenliği de, yer göstericilik de... Tekstil fuarında robot kılığında robot dansı da yaptı.

Lise döneminde şarkı söylemeye başlayan ve okul orkestrasında solist olan Ergenç, 3 yıl boyunca Ajda Pekkan ve Leman Sam’a vokalistlik yaptı. Aynı dönemde dans öğretmenliği de yaptı ve Ajda Pekkan’ın konserlerinde dansçı olarak yer aldı.

1996’da Dormen Tiyatrosu’nda oynamaya başladı. Kral ve Ben adlı müzikalde başrol oynayan Ergenç yine 1996’da Karamelek dizisinde ‘Kürşat’ rolüyle dizi oyunculuğuna adım attı. Müzikal, opera ve bale alanında Kiss Me Kate, Tatlı Charity, Beni Seviyor, Kral ve Ben, Amphitrion 2000, Evita, Hayalet ve Ötekiler, Şarkılar Susarsa gibi çalışmalarda yer aldı. Köşe Kapmaca (1996) ve Böyle mi Olacaktı’da (1997) oynadıktan sonra 2000’de gittiği New York'ta, The Adventures of ZAK adlı müzikalde oynadı.

Hiç Yoktan Aşk (Erdal rolünde-2000), Ölümün El Yazısı (2000) adlı filmlerde ve Dedem, Gofret ve Ben (Vedat rolünde-2001) adlı dizide oynadıktan sonra, Ece Uslu’nun başrolünde olduğu Zerda’da Devran isimli karakteri canlandırdı.

Bugün Git Yarın Gel, Popcorn, Arapsaçı, Sevgilime Göz Kulak Ol gibi tiyatro oyunlarında yer alan Ergenç, 2004’de Aliye dizisinde Sinan rolünde ekranlara geldi. Daha önce Karamelek’te rol arkadaşı olan Sanem Çelik’le ve Nejat İşler’le birlikte oynayan Ergenç, bir süre boyunca da Büyük Teklif adlı bir yarışma programını sundu.

6. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali kapsamında düzenlenen bir söyleşiye katılan Halit Ergenç, vatandaşlara televizyon izlememe çağrısında bulunarak şunları söyledi:

Siz evinizde oturup televizyonun başında gününüzü geçirdikçe asosyal oluyorsunuz. Komşunuzdan kopuyorsunuz. Özellikle çocuklar için bu çok büyük tehlike. Çünkü çocuklar belli bir süre sonra sokakta oynamamaya başlıyor. Arkadaşlarını göremiyor. Televizyon da bunu yapıyor. Ben televizyona iş yapıyorum, dizilerde oynuyorum. Ama ben televizyon izlemiyorum. Bu çarkın içindeyim, ama çocuğuma da televizyon izlemesini tavsiye etmem. Sizlere de etmiyorum. Bazen sabah evde vakit geçirmek için televizyonu açıyorum. Ama herkes birbiriyle kavga ediyor. Bağrış çağrış var. Diyorsunuz ki bedava. Bedava değil bu. Özgürlüğünüz elinizden gidiyor. Bunun da bedeli yok.

Ayrıca bir öğrencinin "Aliye'yi mi yoksa Şehrazat'ı mı daha çok seviyorsunuz?" şeklindeki sorusuna da, "Aliye'yi Sinan, Şehrazat'ı da Onur daha çok seviyor” yanıtını verdi.

2005’de Babam ve Oğlum filminde yer alan Ergenç, 2006 yılında The Net 2.0 (Ivanakov rolünde), Tramvay (Nezih rolünde) ve İlk Aşk olmak üzere 3 filmde rol aldı. İzleyicinin büyük ilgisini çeken 1001 Gece adlı dizide iş adamı Onur Aksal’ı canlandırmaya başlayan Ergenç, dizide Bergüzar Gökçe Korel, Tardu Flordun ve Ceyda Düvenci ile başrolleri paylaştı.

Marlon Brando'nun "Bir aktörün başına gelebilecek en kötü şey, kendi hakkında yaratılan efsaneye inanmasıdır" sözünü beğenen Ergenç, Benim onlara adım atmamı beklemeden, insanlar bana adım atıyorlar artık diyor ve şöhretin 'sıradan' insanlarla hiç yüz yüze gelmemek anlamına geldiği bir piyasada, insanlarla konuşabildiği için ünlü olmayı seviyor.

Halit Ergenç, çok bağlı olduğu ve sevdiği özürlü kız kardeşinden öğrendikleriyle bir özürlüyü canlandırmayı düşünüyor ve kendi senaryosunu yazmak istiyor.

Halit Ergenç askerliğini Kütahya’da Bedelli olarak yapmıştır.

2011 yılı başı itibariyle Show TV ve Star TV de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Osmanlı Devleti’nin en parlak devrinin padişahı Kanuni Sultan Süleyman karakterini canlandırdı. Yönetmenliğini Taylan Biraderler'in yaptığı, yapımcılığını Timur Savcı’nın üstlendiği, senaryosunu Meral Okay ve Meral Okay’ın ölümünden sonra Yılmaz Şahin’in yaptığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde; Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Gördüm, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Burak Özçivit, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Pelin Karahan, Merve Boluğur, Engin Öztürk, Aras Bulut İynemli, Berrak Tüzünataç, Deniz Çakır, Meltem Cumbul, Sarp Akkaya gibi oyuncular rol almıştır.

Halit Ergenç, 2007 yılında Gizem Soysaldı ile evlendi. 2008 yılında boşandı. 7 Ağustos 2009 tarihinde oyuncu Bergüzar Gökçe Korel ile evlendi. Ali (d.Şubat 2010) adında bir oğlu var.

Ödülleri

2009 - Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro ödülü, En iyi Erkek Oyuncu

2006 - Altın Kelebek Ödülleri, En iyi Erkek Oyuncu

Tiyatro Oyunları

2000 - Bugün Git Yarın Gel / Yön: Haldun Dormen

1998 - Popcorn / Yön: Haldun Dormen

1997 - Arapsaçı / Yön: Haldun Dormen

1996 - Sevgilime Göz Kulak Ol / Yön: Haldun Dormen

Müzikal, Opera ve Bale

2002 - Kiss Me Kate / Yön: Altan Günbay

2001 - The Adventures of ZAK_New York / Yön: Dan Richenbach

2000 - Amphitrion 2000 / Yön: Haldun Dormen

1999 - Tatlı Charity / Yön: Tony Stevens

1999 - Beni Seviyor / Yön: Önder Göksever

1997 - Evita, Hayalet ve Ötekiler / Yön: Haldun Dormen

1996 - Kral ve Ben / Yön: Haldun Dormen

1995 - Şarkılar Susarsa / Yön: Çetin Akcan

Film ve Dizileri

2011 - 2014 Muhteşem Yüzyıl (dizi)

2010 - Misafir (Sinema)

2009 - Dersimiz Atatürk (Sinema)

2009 - Acı Aşk (Sinema)

2008 - Devrim Arabaları - Yön: Tolga Örnek (Sinema)

2007 - Terra'yı Kurtarmak (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2006 - Tramvay(Sinema)

2006 - İlk Aşk - Yön: Nihat Durak (Sinema)

2006 - 2008 Binbir Gece (dizi)

2005 - The Net 2.0 - Yön: Charles Winkle (Sinema)

2005 - Babam ve Oğlum - Yön: Çağan Irmak (Sinema)

2004 - Aliye (dizi)

2003 - Şapkadan Babam Çıktı(dizi)

2003 - Okul (Sinema Filmi)

2003 - Esir Şehrin İnsanları (dizi)

2003 - Baba (Kartal) (dizi)

2002 - Zeybek Ateşi (dizi)

2002 - Zerda (dizi)

2002 - Kumsaldaki İzler (dizi)

2002 - Azad (dizi)

2001 - Dedem, Gofret ve Ben (dizi)

2000 - Ölümün El Yazısı - Yön: Feyzi Tuna(Sinema)

2000 - Hiç Yoktan Aşk (dizi)

2000 - Hiç Yoktan Aşk - Yön: Filiz Kaynak (Sinema)

2000 - Dadı (dizi)

1998 - Ölümün El Yazısı (TV Filmi)

1997 - Böyle mi Olacaktı (dizi)

1996 - Tatlı Kaçıklar (dizi)

1996 - Köşe Kapmaca (dizi)

1996 - Gurbetçiler (dizi)

1996 - 1999 - Kara melek

1994 - Gülşen Abi (dizi)

Meryem Uzerli Kimdir?

Meryem Uzerli 12 ağustos 1983 tarihinde Almanya’nın Hessen eyaleti Kassel şehrinde 4 çocuklu bir ailenin en küçük ve ikinci kızı olarak doğmuştur. İki ağabeyi ve bir ablası vardır. Tam adı Meriem Sahra Uzerli olan Meryem Uzerli’nin babası Hüseyin Uzerli Türk annesi Alman Ursula’dır.

Gençliğinde Hamburg’a yerleşip Schauspielstudio Frese’de oyunculuk ve tiyatro eğitimi aldı. Berlin başta olmak üzere Hamburg ve Kassel’in de içinde bulunduğu Almanya’nın önemli merkezlerinde tiyatrolarda oynadı.

Meral Okay'ın yazdığı Timur Savcının yapımcılığını yaptığı, 5 Ocak 2011'de yayına başlayan Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncu seçmelerinde; 8 ay süren seçmeler sonrasında Kanuni Sultan Süleyman'ı Halit Ergenç oynarken, Hürrem rolünü Meryem Uzerli canlandırmaktadır.

173 cm. boyunda olan Meryem Uzerli, ana dili Almanca olup aynı zamanda İngilizce biliyor. Türkçesi çok iyi olmasa bile dizinin hikayesine paralel olarak Hürrem Sultan gibi bir nevi Türkçesini geliştirmiş olacak. Almanya'da bir çok televizyon filmi ve dizide rol alan Meryem Uzerli binicilik, yüzme ve basketbol sporlarını yaptı.

Eğitimi: 2000 - 2003 Hamburg, Schauspielstudio Frese’de okudu oyunculuk Oyunculuk Studio 1999-4, Kassel Dock 2000 oyunculuk dersleri ile Monica Heyder, 2002 Atölye Dans Dersi: ALPHEA Pouget Teknik Workshop ile Mike Bernardin Meisner 2007 Teknik Workshop ile Mike Bernardin Meisner 2009

ABD'li sinema oyuncusu Drew Barrymore’e benzerliği ile dikkat çeken Meryem Uzerli, 2012 ve 2013 yıllarında “Elidor” markasının reklamlarında oynamıştır.

2011 - 2013 yılları arasında Yönetmenliğini Taylan Biraderler'in yaptığı, yapımcılığını Timur Savcı’nın üstlendiği, senaryosunu Meral Okay ve Meral Okay’ın ölümünden sonra Yılmaz Şahin’in yaptığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde; Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Burak Özçivit, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Pelin Karahan, Merve Boluğur, Engin Öztürk, Aras Bulut İynemli, Berrak Tüzünataç, Deniz Çakır, Meltem Cumbul, Sarp Akkaya gibi oyuncular rol almıştır.

2011 yılından 2013 yılına kadar “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli, tükenmişlik sendromu hastalığına yakalandığını belirtip diziden ayrılarak Almanya, Berlin’e gitmiştir.

Meryem Uzerli, hastalığı boyunca kendisinden desteğini esirgemeyen ve her zaman yanında olan borsacı sevgilisi Can Ateş’in evlilik teklifine “Evet” dediği öğrenildi. Ancak Meryem Uzerli'nin hamile kalması üzerine ayrılmışlardır. 10 Şubat 2014'te Lara ismini verdiği kızı dünyaya geldi

2015 yılının Eylül ayında başlayacak yeni bir dizi film anlaşması yaptığını söyleyen Meryem Uzerli, bu arada yine “Elidor” markasının reklam yüzü oldu.

2015 yılında yapımcılığını Necati Akpınar'ın yaptığı "Annemin Yarası" adlı sinema filminde Meryem Uzerli, Ozan Güven ile başrolde oynadı.

2015 yılının Ekim ayında Fransa'da çekimlerinin başlaması planlanan ve Meryem Uzerli, Murat Yıldırım ve Mehmet Aslantuğ'un başrolünde oynadığı, yönetmenliğini Taylan Biraderler'lerin yaptığı “Gecenin Kraliçesi” adlı dizinin adı ilk önce “Cesaret” olarak, sonra da “Aşkın Kokusu” olarak duyurulmuşken son olarak “Gecenin Kraliçesi” olarak değiştirildi. Daha dizi yayınlanmaya başlamadan Mehmet Aslantuğ'un diziden ayrıldığı duyuruldu.

Ödülleri

2011 - 24. Uluslararası Tüketici Zirvesi Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2011 - 2.AyakliGazete.com Yılın Televizyon Yıldızları, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2011 - 38. Altın Kelebek Ödülleri, Televizyon Yıldızları Özel Ödülü, Muhteşem Yüzyıl

2011 - 2011 Tv Oscarları, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - 39. Altın Kelebek Ödülleri, Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - Galatasaray Üniversitesi, En İyi Sinema-Dizi Kadın Oyuncusu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - İstanbul Aydın Üniversitesi 8.İletişim Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - Magazinci.com Onur Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu , Muhteşem Yüzyıl

2012 - Magazin Gazeteciler Derneği, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - Radikal Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - Andy-Ar Ödülleri, Yılın Enler Kadın Oyuncusu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - Esenler Halkı 2012 En Başarılı İsimleri,Yılın En İyi Kadın Oyuncusu, Muhteşem Yüzyıl

2012 - GQ Dergisi Yılın Erkekleri Özel Ödülü, Yılın Kadını, Muhteşem Yüzyıl

2013 - 11.Yılın Yıldızları Ödül Töreni, 2012 Yılında En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu, Muhteşem Yüzyıl

2013 - 20.İtü Emös Başarı Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2013 - 2.Kristal Fare Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2013 - 4.AyakliGazete.com Yılın Televizyon Yıldızları, Dönem Dizisi En İyi Kadın Oyuncusu, Muhteşem Yüzyıl

2013 - 4.Antalya Televizyon Ödülleri, Dram Dizisi En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

2013 - 1.En LAÜ (Lefke Avrupa Üniversitesi ) Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl

Filmleri ve dizileri

2015 - Gecenin Kraliçesi (Şirin) (TV Dizisi)

2015 - Annemin Yarası (Marija) (Sinema Filmi)

2015 - Ahirim Sensin (TV Dizisi)

2012 - Das ist ja das Leben selbst! (Vorsprecherin) (Sinema Filmi)

2011 - 2012 - Muhteşem Yüzyıl (Hürrem Sultan) (TV Dizisi)

2011 - Jetzt Aber Ballett (Sasha Kitano) (Kısa Film)

2011 - A Case for Two (Verlust) (TV Dizisi)

2010 - WALF: We All Love Football (Lena) (TV Dizisi)

2010 - Lover's Guide (mara) (Kısa Film)

2010 - Journey of No Return (2. Hostes) (Sinema Filmi)

2010 - Ein Fall für zwei (Ankel) (TV Dizisi)

2009 - Sınır (Anna) (Kısa Film)

2009 - Sterne über dem Eis ( Öğrenci) (TV Filmi)

2009 - Das Total Verrückte Wochenende (Sinema Filmi)

2008 - Menage A Trois (Madeline) (Kısa Film)

Kenan İmirzalıoğlu Kimdir?

Deli Yürek, Ezel, Alacakaranlık gibi Türk televizyonlarının en çok izlenen dizilerinde baş rol oyunculuğu yapmış olan dizi ve sinema oyuncusu.

Kenan İmirzalıoğlu, Mustafa ve Yıldız İmirzalıoğlu çiftinin en küçük çocukları olarak, 18 Haziran 1974 tarihinde, Ankara’ya bağlı olan Bala’da Üçem Köyü'nde dünyaya geldi. Derviş ve Yasemin adında kardeşleri vardır. İlköğretimini Bala’da tamamladıktan sonra orta öğretimini tamamlamak için Ankara’ya teyzesinin yanına taşındı. Orta ve lise öğrenimini Ankara’da yaptı.

İlk denemesinde üniversite sınavını kazanamayarak ailesinin yanına dönmüş olsa da, bir sonraki üniversite sınavını kazanarak Yıldız Teknik Üniversitesi’ne yerleşen İmirzalıoğlu, burada Matematik okudu. Üniversitedeki arkadaşlarının ısrarları üzerine katıldığı modellik yarışmasından başarıyla ayrılması üzerine modellik kariyerine başladı ve 1995 yılında Türkiye’nin En İyi Modeli seçildi. Türkiye birincisi olarak katıldığı Best Model of the World yarışmasını da kazanan İmirzalıoğlu, bu yarışmayı kazanan ilk Türk erkeği oldu.

Televizyon ve sinema ekranlarıyla tanışması ise, ünlü yönetmen Osman Sınav’ın sayesinde gerçekleşti. Sınav’ın desteğiyle takıldığı Deli Yürek dizisinin seçmelerinde başarılı oldu ve 1999-2002 yılları arasında yayın hayatını sürdüren dizide, Yusuf Miroğlu karakterini canlandırdı. Başarılı oyuncu, dizinin devamı olarak gösterilebilecek olan sinema filmi Deli Yürek: Bumerang Cehennemi’nde rol alarak sinemaya da atıldı. Deli Yürek süreci bittikten sonra dil eğitimi için Amerika'ya gitti. Amerika’dan dönünce bir çok film ve dizi için teklif aldı. Uğur Yücel'in yazıp yönettiği Alacakaranlık dizisini kabul etti. Daha sonra aynı kadronun hazırladığı Yazı Tura adlı sinema filminde rol aldı.

2003-2005 yılları arasında, Yağmur Taylan’ın yönettiği ve Uğur Yücel ile beraber başrollerini oynadığı Alacakaranlık adlı polisiye dizide Ferit Çağlayan karakterini canlandırdı. 2006’da Suat Yalaz’ın eserinden sinemaya uyarlanan, yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan’ın üstlendiği Son Osmanlı Yandım Ali’de rol aldı. Alacakaranlık’ı 2005-2007 yılları arasında Selin Demiratar ile beraber başrollerini paylaştığı Acı Hayat ve 2009 yılından itibaren yayınlanmakta olan Ezel adlı diziler izledi. Cansu Dere ile beraber başrolünü paylaştığı ve de usta yönetmen Uluç Bayraktar tarafından yönetilen dizi, Türk televizyonlarının en çok izlenen aksiyon ve drama dizilerinden birisi oldu.

2001 yılında çekilen Bumerang Cehennemi’nden sonra bir süre sinemaya ara veren İmirzalıoğlu, 2004 yılında başrollerini Olgun Şimşek ile paylaştığı ve Uğur Yücel tarafından yazılıp yönetilen Alacakaranlık ile sinemaya geri döndü. Her ne kadar başarılı bir gişe başarısı kazanamamış olsa da, Alacakaranlık film festivallerinde ve eleştirmenlerin gözünde büyük bi başarı kazandı.

2007 yılında vizyona giren Kabadayı’da efsanevi oyuncu Şener Şen ile beraber çalışma fırsatını yakalayan İmirzalıoğlu, bu filmde canlandırdığı uyuşturucu bağımlısı mafya babası Devran rolüyle sevenlerinin gönlünde taht kurmayı başardı. Ünlü oyuncunun rol aldığı son sinema film, 22 Ocak 2010 tarihinde vizyona giren Ejder Kapanı oldu. Akrep Celal adlı bir başkomseri canlandırdığı film sayesinde, ikinci kez Uğur Yücel ile beraber çalışma fırsatı bulan İmirzalıoğlu, filmden beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

Uzun süredir, Alacakaranlık’ta beraber rol aldığı oyuncu Zeynep Beşerler ile beraber olan ünlü oyuncu, gece hayatından fazla haz etmiyor ve evinde sakin bir yaşam sürdürmeyi tercih ediyor.

2012'de Osman Sınav'ın Yönetmenliğini üstlendiği Tuğçe Kazaz ile Başrollerini paylaştığı Uzun Hikaye adlı Sinema Filminde oynadı. Yine 2012 yılında başlayan Karadayı adlı dizide Bergüzar Korel ile başrolü paylaştı.

Kenan Işık Kimdir?

Kenan Işık’ın tam adı Yusuf Kenan Işık’dır. 1947 yılında Malatya Yeşilyurt'ta doğmuştur. Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memur çocuğu olan Kenan Işık, aslen Giresun'lu bir ailenin çocuğudur. Babası Mevlit Bey, annesi Fahriye Hanım’dır. İlkokulda müsamerelerden başlayarak hep tiyatro ile ilgili oldu. Orta okul öğrenimi sırasında Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başlamış, lise öğrenimini sırasında William Shakespeare'da okurken ise Meydan Sahnesi'ne girmiştir. 17 yaşında profesyonel tiyatrocu olan Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1973 yılında dışarıdan sınavlara girerek Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu ve bu kurumda uzun yıllar oyuncu, yönetmen ve oyun yazarı olarak görev yaptı.

Onlarca oyun yazdı, sahneye koydu. Oyuncu, yazar yönetmen ve seslendirme sanatçısı olarak 30'un üzerinde ödül aldı.

1996 yılında "İstanbul Şehir Tiyatrolarına Genel Sanat Yönetmeni" olarak atandı Sanatçı devam eden kariyeri süresince çok sayıda tiyatro oyunu yazmıştır. 2000 yılında Devlet Tiyatrolarından emekli olmuştur.

ABD, Almanya, Polonya gibi ülkelerde tiyatro araştırmaları yaptı. "Uluslararası Tiyatro Enstitüsü" (ITI) ve "Türk Oyun Yazarları Derneği"nde yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Çeşitli gazete ve dergilerde "Kültür ve Sanat" üzerine yazdığı yazıların yanı sıra "Yeni Yüzyıl", "Yeni Bin Yıl" ve "Akşam" gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Aynı zamanda çeşitli kitaplarda "Kültür ve Sanat" üzerine bölümler yazdı. Çeşitli ulusal ve uluslararası konferans ve toplantılarda moderatör ve konuşmacı olarak görev aldı. 2002- 2005 yılları arasında İstanbul Kültür Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

"Behçet Bey'in Fötr Şapkası", "Bebek Uykusu", "Olmayan Kadın", "Aşk Hastası" oyunlarının yanı sıra "Keloğlan ve Zülfüsarı" adlı bir de çocuk oyunu yazdı.

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Huzur", Karen Blixen'in "Ölümsüz Öykü" adlı yapıtlarını ve Turhan Selçuk'un "Abdülcanbaz" adlı çizgi romanını oyunlaştırıp sahneye koydu.

"Bebek Uykusu" ve "Olmayan Kadın" oyunları ile "Kültür Bakanlığı" en iyi oyun yazarı ödülü, "Behçet Bey'in Fötr Şapkası" ile İş Bankası oyun yarışmasını, "Keloğlan ve Zülfüsarı" adlı oyun ile TBMM çocuk oyunları yarışmasından mansiyon, "Olmayan Kadın" ile "Uluslararası Tiyatro Enstitüsü Avrupa Ödülü"nü kazandı. "Huzur" ise "Türk Yazarla Birliği"nin en iyi uyarlama ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu en iyi oyun ödülünü aldı.

Kenan Işık, 1974 yılında Köşe yazarlığı sırasıyla Resmî Gazete (1973-1995), Yeni Yüzyıl (1995-1998), tekrar Resmî Gazete (1998-2000), Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalıştı. Televizyon ekranlarında başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı "Dadı" adlı dizide rol aldı.

4 Nisan 2005 tarihinde Star Tv’ye geçerek 12 Haziran 2005 tarihine kadar Star Haber'i sundu. 20 Ağustos 2005 tarihinde Star Haber'i bıraktı ve tekrar oyuncu oldu.

Eski adıyla Kim Beş Yüz Milyar İster? olan Kim Beş Yüz Bin İster? “En son şekli ile de kim milyoner olmak ister?” adlı yarışma programının sunucusu olarak daha geniş kitle tarafından tanındı.

Oyun yazarlığının yanı sıra yönetmen olarak da pek çok ödüle layık görülerek, iki kez "Kültür Bakanlığı" en iyi yönetmen, "Ulvi Uraz" en iyi yönetmen, iki kez "İsmet Küntay" en iyi yönetmen, "Oyun Yazarları Derneği" en iyi yönetmen, "Makedonya Festivali"nde jüri özel ödülünü, Nazım Hikmet'in "İvan İvanoviç Var Mıydı Yok Muydu" oyunu ile "Türkiye Eleştrimenler Birliği" ödülünü, "Avni Dilligil" en iyi yönetmen ve yine Aziz Nesin'in "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" oyunu ile "Avni Dilligil" en başarılı prodüksiyon ödüllerini kazandı.

2 Kasım 2009 de GYTE (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü )Türkçe Topluluğu, “Türkçeyi Güzel ve Etkili Kullanma Ödülü” ile ödüllendirdi.

"Araf Yazıları", "Geçti Gitti Kirpiklerimin Arasından", "Uyarlama Oyunları" ve "Tiyatro Oyunları" adlı kitapları ve şiir kaseti var.

2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığında Müşavir olarak görev aldı. 2008 yılında bu görevinden kendi isteği ile ayrıldı. Hala İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Sanat Danışmanığı ve ATV'de İcra Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Kenan Işık, 1981 yılında diş hekimi Beril Işık'la ikinci evliliğini yaptı. Ahmet (d.1982) ve Mehmet (d.1996) adlarında iki çocuğu var.

21 Mart 2014 günü spor sonrasında girdiği saunadan sonra fenalaşarak dengesini kaybedince düşüp, kafasını yere vurduğu için beyin kanaması geçiren Kenan Işık, hemen ameliyata alındı. Koma hali devam ediyor.

2014 Ağustos ayında tedavisine devam etmek için eşi Beril Işık tarafından Almanya'ya götürülen Kenan Işık, tedaviye olumlu cevap verip; bakışlarıyla etrafındakini takip edebiliyor ve artık gözleriyle iletişim kurabiliyor. Kimi zaman da ayakta durabiliyor, vücudunu artık tamamen kendisi tutabiliyor, dik durabiliyor. Daha önce bunların hiçbirini yapamıyordu.

Filmleri

1990 - Hanımın Çiftliği (Bulut Aras'ı seslendirmiştir)

1991 - Sızı

1993 - Süper Baba

1997 - Sıcak Saatler

2002 - Yeşil Işık

2001-2002 - Dadı (Dizi)

2007 - Fikrimin İnce Gülü (Dizi)

2009 - Dünya Bir Oyun Sahnesi

2010 - 2011 - Kelimenin Gücü

Yönettiği Bazı Tiyatro Oyunları

2012 - Aşk Hastası : Kenan Işık - Ankara Devlet Tiyatrosu

2006 - Ölümsüz Öykü : Karen Blixen Kenan Işık - İstanbul Şehir Tiyatrosu

2000 - İvan İvanoviç Var Mıydı Yok Muydu? : Nazım Hikmet - Bakırköy Belediye Tiyatrosu

1999 - Aşk Hastası : Şeyh Galib - İstanbul Şehir Tiyatrosu

1998 - Huzur : Ahmet Hamdi Tanpınar - İstanbul Şehir Tiyatrosu

1995 - Kıyamet Sularında : Civan Canova - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1994 - Olmayan Kadın : Kenan Işık - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1993 - Abdülcambaz : Turhan Selçuk - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1992 - Macbeth : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1990 - Ahmetlerim : Necati Cumalı - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1989 - Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Aziz Nesin - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1992 - Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Aziz Nesin - Ankara Devlet Tiyatrosu

2008-2013 - Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Aziz Nesin - İstanbul Şehir Tiyatrosu

1988 - Bebek Uykusu : Kenan Işık - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1991 - Bebek Uykusu : Kenan Işık - Bursa Devlet Tiyatrosu

1987 - Matmazel Helsinka : Georgas Astolas - Ankara Devlet Tiyatrosu

1987 - Afife Jale : Nezihe Araz - Ankara Devlet Tiyatrosu

1991 - Afife Jale : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1986 - Türkmen Düğünü : Ali Yörük - Adana Devlet Tiyatrosu

1985 - Öyle Bir Sevgiki : Loleh Bellon - Ankara Devlet Tiyatrosu

1984 - Toroslardan Öteye : Orhan Asena - Ankara Devlet Tiyatrosu

1983 - Bozkır Güzellemesi : Nezihe Araz - Ankara Devlet Tiyatrosu

1973 - Bir Tavsiye Mektubu : Ephraim Kishon - Bursa Devlet Tiyatrosu

1973 - Strindberg Oyunu : Fredrick Dürrenmatt - Bursa Devlet Tiyatrosu

Yazdığı Senaryolar

1991 - Yarına Gülümsemek

1991 - Anadolu'nun Kadın Erenleri

1992 - Taşların Sırrı

Oynadığı Tiyatro Oyunları

1985 - Bir Sabah Gülerek Uyan : Necati Cumalı - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1982 - Üç Kız Kardeş : Anton Çehov - Ankara Devlet Tiyatrosu

1980 - Kral Lear : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu

1980 - O Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise : Ray Bradbury - Ankara Devlet Tiyatrosu

1975 - Marıus : Marcel Pagnol - Ankara Devlet Tiyatrosu

Kaynak: Diyarbakır Söz