Görüş Bildir

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 18. bölüm son bölüm ( 17 Mart) ! Kösem Sultan Derviş Ağa'nın akıbeti ne olacak?

Star TV ekranlarında Perşembe akşamlarının heyecan dozu yüksek dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 18. bölüm fragmanı yayınlandı mı. Perşembe akşamı ekrana gelmiş olan Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 18. bölüm fragmanında nefes kesen anlar yaşanacak.Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 18. bölüm fragmanında yeryerinden oynayacak! Derviş'in akıbeti ne olacak? Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 18. bölüm fragmanı ve tüm detayları haberimizde...

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 18. bölüm son bölüm ( 17 Mart) ! Kösem Sultan Derviş Ağa'nın akıbeti ne olacak?

Star TV ekranlarında Perşembe akşamlarının heyecan dozu yüksek dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 18. bölüm fragmanı yayınlandı mı. Perşembe akşamı ekrana gelmiş olan Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 18. bölüm fragmanında nefes kesen anlar yaşanacak.Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 18. bölüm fragmanında yeryerinden oynayacak! Derviş'in akıbeti ne olacak? Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 18. bölüm fragmanı ve tüm detayları haberimizde...

Başrollerini Ekin Koç, Beren Saat ve Hülya Avşar’ın paylaştığı Muhteşem Yüzyıl Kösem 18. bölümü ile bu akşam Star Tv ekranlarında olacak! Her bölümü ile izleyiciye heyecanlı nefes kesen olaylara sürükleyen dizide bakalım bu hafta neler yaşanacak?

Fenomen dizi Muhteşem Yüzyıl Kösem 18. bölümü fragmanı izleyici ile buluştu. İzleyicileri ekran başına kilitleyen Muhteşem Yüzyıl Kösem’in yeni bölümünde heyecan kaldığı yerden devam ediyor.

İşte Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni bölüm gelişmeleri!

Dizinin son bölümünde Kösem’e saldıran Handan artık köşeye sıkışmıştır. Kösem onu, yaptıklarını Sultan Ahmed’e anlatmakla tehdit eder. Kösem’in tehditlerini aldırış etmeyen Handan, Derviş ile yeni bir plan yaparak sırlarını bilen herkesi yok etmeye karar veriyor.

Derviş ve Handan’ın planları pürüzsüz bir şekilde ilerlerken, hiç ummadık bir kişinin işe karışması tüm planı alt üst eder. Sultan Ahmed’e Derviş hakkında tüm gerçekler anlatılıyor. Öte yandan Bülbül ise, peşinde olduğu şehzadenin gerçekte İskender olduğunu öğreniyor. Ailesini kavuşma gününü bekleyen İskender ise şok bir sürprizle karşılaşır.

Derviş’in gerçek yüzünü öğrenen Sultan Ahmed, hayal kırıklığını düşüyor. Derviş hakkında büyük bir karar vermesi gerekiyor. Bakalım çok sevdiği can dostu Derviş’in ölüm fermanını mı imzalayacak? Handan’ın verdiği darbe ile yerde kanlar içinde yatan Kösem’i Hümaşah Sultan bulur. Olan biteni Sultan Ahmed’e anlatır.

Kösem’e yapılanlar karşısında şok geçiren Sultan Ahmed ise Kösem’e bunu kimin yaptığını öğrenmek için onun uyanmasını bekler. Kösem uyanır ve olan biteni Sultan Ahmed’e anlatır. Ahmed duydukları karşısında derin bir şüpheye düşer.

Kösem, Handan’a son bir şans vererek, ondan Derviş hakkındaki gerçekleri Ahmed’e anlatmasını ister. Peşine düştükleri kişinin İskender olduğunu öğrenen Bülbül, olan biteni Safiye Sultan’a anlatır. Ailesine kavuşmak için Sadettin Dede’nin yanına giden İskender ise büyük bir sürpriz ile karşılaşır.

Bu akşam saat 20:00’da Star Tv’de yayınlanacak olan Muhteşem Yüzyıl Kösem 18. bölümü sakın kaçırmayın!

Muhteşem Yüzyıl Kösem, Tims Productions tarafından yapılan, Star TV tarafından 12 Kasım 2015'te yayımlanmaya başlayan tarihi-kurgu türünde Türk televizyon dizisi. Dizi, 2011-2014 yılları arasında yayınlanan Osmanlı Sultanı I. Süleyman ile Hürrem Sultan'ın hayatını anlatan Muhteşem Yüzyıl dizisinin devamı niteliğinde çekilmiştir.

Dizi, Osmanlı İmparatorluğu'nun en kudretli kadınlarından I. Ahmed'in nikahlı eşi, 4.Murad ve Sultan İbrahim'in annesi, 4.Mehmed'in de büyük annesi olan Kösem Sultan'ın hayatı etrafında kurgulanmıştır. İlk olarak Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPCOM Fuarı'nda tanıtılmıştır. Muhteşem Yüzyıl Kösem'in ilk bölümleri Yunanistan'ın Sakız Adası'nda çekildi

Babasının ani ölümüyle tahta çıkan Sultan Ahmed kendini başka bir dünyada bulur; savaşlar, entrikalar, devlet yönetimi... Ama bir gün bir tablo görmesiyle hayatına bir kadın girer: Kösem Sultan. İlk başlarda tahtın ağırlığında ezilse de yavaş yavaş işlerin farkına varacaktır. Kösem Sultan ise saraya gelmesiyle birlikte artık kendisine bekleyen hayatın ilk adımını atacaktır. O da işlerin farkına vardıktan sonra kendini saray entrikalarında ve taht kavgalarında bulacaktır. Eşinin ani ölümünden sonra zorlu bir hayat onu beklemektedir. İki çocuğunun ve torununun saltanatlarını görecek deyim yerindeyse devleti o idare edecektir. Ne yazık ki en sonunda da kendisi saray entrikalarına kurban gidecektir.

Muhteşem Yüzyıl isimli dizinin devamı niteliğinde olan Muhteşem Yüzyıl Kösem'in yapımcılığını Timur Savcı, senaryosunu Yılmaz Şahin, Nüket Bıçakçı ve Sevgi Yılmaz, yönetmenliğini ise; Mert Baykal, Yağız Alp Akaydın, Zeynep Günay Tan ve Deniz Koloş üstlenmektedir. Dizinin yapımını ise Muhteşem Yüzyılda olduğu gibi Tims Productions üstlenmektedir. Muhteşem Yüzyıl: Kösem için yayın tarihinden yaklaşık bir yıl öncesinden hazırlıklar başladı. Muhteşem Yüzyıl dizisinin sanat ekibi bu dizide de görev almaktadır. Dizi Muhteşem Yüzyıl için hazırlanan ve yeni proje için yenilenen mekanda çekilmektedir. Dizinin ilk bölümleri ise Yunanistan'ın Sakız Adası'nda çekildi.Dizide Osmanlı Padişahı I. Ahmed'in cülus sahneleri, İstanbul'un Hadımköy beldesinde kurulan özel mekanda çekildi. Bu sahnenin çekimlerinde 150'den fazla figüran, 20 ana kast oyuncusu ve 100 kişilik çekim ekibi yer aldı. Padişahın tahta çıkışını anlatan bu sahne için Topkapı Sarayı'nın avluları ile Bab'üs-saade ve Bab'üs-selam kapıları özel olarak tekrar hazırlandı

KÖSEM SULTAN BEREN SAAT

Tüccar bir babanın hareketli, cesur ve özgür kızı. Adriyatik ve İyon denizinin buluştuğu yerde, Kefalonya adasında yaşıyor. Zengin bir hayatı var.. İyi eğitim almıştır, bir kaç dil biliyor.. Ailesiyle birlikte mutlu huzurlu bir hayatı varken, İstanbul'a kaçırılıyor. Hareme zorla getirildiği için öfkeli. İlk günlerde aile özlemi ağır basıyor. Annesine, babasına, kız kardeşine ve yasemin kokulu adasına hasret duyuyor. Evine dönmek için her fırsatı kolluyor. Hayli inatçı ve hırçın. Hareme alışması, Ahmed'i kabullenmesi zaman alıyor. Ancak kabullendikten sonra hem Ahmed'e hem de Devlet-i Aliyye'ye derin bağlarla kenetleniyor. Kösem'in yabaniliğine son veren, onu ehlileştiren ise Ahmed'e olan aşkı. Hayli meraklı. Ahmed türlü hocalardan ders alırken, Kösem onun yanında yer alıyor, bu sayede birçok konuda bilgi sahibi oluyor. Sultan olma yolunda Safiye'den birçok şey öğreniyor. Gözü kara. Lider özelliklerine sahip. Zor zamanlarda kimse cesaret edemezken idareyi eline alıyor. Zaten 'Kösem' (Lider, öncü) denmesinin sebebi de onun bu yönünden kaynaklanıyor. Osmanlı Sarayı'ında on yıllara yayılacak, fırtınalı bir hayat onu bekliyor ve bu hayat onu Osmanlı hanedanının en güçlü kadınlarından biri yapıyor.

Sultan Ahmed    Ekin Koç  

Hiç aklında yokken çocuk yaşta tahta çıkmak zorunda kalan Osmanlı Sultanı. Hayli toy ve tecrübesiz. Öyle ki saltanatının ilk günlerinde tahtın ağırlığı altında ezildiğini hissediyor. Böyle zamanlarda Allah'a sığınıyor. İşaretlere inanıyor ve sezgilerine önem veriyor. Yeri geldi mi şefkatli yeri geldi mi gazabını göstermekten çekinmiyor. Kaidelere göre kardeşi Mustafa'nın katline ferman vermesi gerekirken onu bağışlıyor.. Öte yandan kendisini deneyimsiz görenlere, küçümseyenlere hiç merhamet göstermiyor. Oldukça meraklı ve bilgiye aç. Kütüphanesinde sayısız kitap yer alıyor. Bunların içinde en sevdiği atası Sultan Süleyman'ın zaferlerini anlatan Süleymanname... Sarayda çok az sayıda kişinin bildiği gizli bir bahçesi var. Bu bahçe onun huzur bulduğu, türlü sıkıntıdan dertten kurtulduğu en mahrem alanı... Bununla birlikte tutkulu bir aşık. Osmanlı korsanlarının bir gemiye düzenledikleri baskın sırasında ele geçirdikleri resimdeki kıza, Kösem'e vuruluyor. Büyük bir aşkın tohumları Ahmed'in o resmi görmesiyle atılıyor.

Safiye Sultan    Hülya Avşar

    Sultan Ahmed'in büyük validesi.. Venedik asıllı, zengin bir aileden geliyor. Çok zeki ve ileri görüşlü. Bütün hareketleri, kaşının kalkışı, dudağının bükülmesi bile önceden planlı. Hazırcevap ve hitabet sanatına hakim. Her zaman son ve en doğru sözü o söylüyor. Kalpleri ipek gibi saran tatlı sözler de iğneli, zehirli laflar da onun iki dudağının arasından çıkıyor. Zengin bir aileden geldiği için çocukluğundan beri elit zevkleri var. Bir giydiğini bir daha giymiyor. Pahalı mücevherleri, kahve içmeyi, kıymetli taşlarla süslü dürbünüyle Boğaz'dan geçen gemileri seyretmeyi seviyor. Yaşadıkları, okudukları, şahit oldukları sayesinde derin bir hayat tecrübesine sahip. Haremdeki ve devlet içindeki entrikalara hakim. Bu entrikaların en tehlikelilerini bizzat tasarlayan ve uygulayan kendisi. Gerçekçi, hayale asla kapılmıyor. Kandırılması, aldatılması çok zor. Gözüne baktığı kişinin gönlünü okuyor, içinden geçenleri hissediyor. Aynı zamanda kinci. Kendisine zarar veren, vermeye kalkan kişileri kesinlikle affetmiyor. Parayı ve paranın sağladığı gücü seviyor. Kibirli ancak bu kibrinin altı boş değil. 'Safiye Sultan' olabilmek, yegâne konumuna ulaşmak için çok uğraşmış. Sadakate önem veriyor. Kadın veya erkek, etkilemek istediği herkesin kalbini avuçlarının arasına alıyor. Ona karşı koymak kolay değil. Sevgisini kazanmak için ise çok çabalamak gerek. Vaktiyle İngiltere Kraliçesi Elizabeth'le yazışmış, dost olmuş, birbirlerine hediyeler göndermişler. Bu hediyelerden biri de kraliçenin Safiye Sultan'a gönderdiği kedi. Safiye kediye 'Elizabeth' ismini vermiş, her daim yakınında tutmuş, onu çok sevmiş, değer vermiş... Safiye tam anlamıyla bir kraliçe!

Handan Valide Sultan    Tülin Özen   Ahmed'in validesi. Boşnak asıllı. Sade ve zarif bir güzelliğe sahip. Haremdeki namı 'Benli Haseki'. Oğlunun tahta geçmesiyle birlikte valide sultanlık makamına kavuşuyor. Zaman zaman Safiye'nin izinden gitmeye, onu taklit etmeye çalışsa da nafile... Ne onun kadar zeki, ne de onunki gibi güçlü ve dirayetli bir karaktere sahip. Attığı bir adımın nereye varacağını uzun uzadıya düşünen biri değil. Fazlasıyla duygusal ve hassas... Öyle ki duyguları çoğu zaman aklının önüne geçiyor. Eksiklerini iyi niyetiyle telafi ediyor. Allah inancı kuvvetli ve dindar biri. Ahmed'e hayli düşkün. Onu hala küçük bir çocuk olarak görüyor ve çoğu zaman oğlunun sağlığıyla ilgili endişeler taşıyor. Bu yüzden fazla korumacı olabiliyor kimi zaman. Etrafında Derviş dışında güvendiği kimse bulunmuyor. Hacı Ağa'nın Mısır'dan gelişi Handan'ı bir nebze olsun rahatlatıyor.

Halime Sultan    Aslıhan Gürbüz   Şehzade Mustafa ve Dilruba Sultan'ın annesi, merhum padişah Sultan Mehmed'in hasekisi. Çerkes asıllı. Oğlu Mustafa, Halime'nin en değerli varlığı. Geçmişte bir evlat acısı yaşamış. Sultan Mehmed'in fermanıyla büyük oğlu Şehzade Mahmud'un katline şahit olmuş. Aynı acıyı ikinci defa yaşamak istemiyor. Hırslı, ateşli, öfkeli ve gizemli. Büyüye, fala meraklı. Karanlık sanatlarla yakın ilişki içinde. Bu yüzden harem içinde namı 'büyücü'ye çıkmış. Bu özelliği yüzünden haremdeki birçok kişi ondan korkuyor. İnsanları iyi tanıyor, içlerini okumayı biliyor. Hayli zeki ve kurnaz. Kafası entrikaya çalışıyor. Şu hayatta en çok istediği şey oğlu Mustafa'nın tahta çıktığını görebilmek. Bunun için her şeyi yapmaya hazır...

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir