Görüş Bildir

Murat Boz ve Aslı Enver aşklarını sosyal medyadan duyurdular, ne söylediler, kimdir?

TV8’in fenomen programı O Ses Türkiye’nin karizmatik jürisi Murat Boz ve Kardeşim Benim’den rol arkadaşı Aslı Enver’in “Kardeşim Benim” filminde başlayan dostlukları aşka dönüştü. O Ses Türkiye'deki Murat Boz Hadise dedikodusu fos çıktı! Aslı Enver Murat Boz aşk yaşıyormuş zaten, işte o paylaşım

Murat Boz ve Aslı Enver aşklarını sosyal medyadan duyurdular, ne söylediler, kimdir?

TV8’in fenomen programı O Ses Türkiye’nin karizmatik jürisi Murat Boz ve Kardeşim Benim’den rol arkadaşı Aslı Enver’in “Kardeşim Benim” filminde başlayan dostlukları aşka dönüştü.

Kardeşim Benim’in başrol oyuncuları Murat Boz ile Aslı Enver sosyal medyadan paylaştıkları fotoğrafla aşklarını ilan etti.

“Kardeşim Benim” filminin Berlin, Amsterdam, Bursa gibi birçok şehirde yapılan özel gösterimleri için birlikte sık sık seyahat eden ve baş başa vakit geçirme fırsatı yakalayan ikilinin bu anlarda yakınlaştığı iddia edilmişti.

Yakında Kış Güneşi adlı dizi ile hayranlarıyla buluşmaya hazırlanan Aslı Enver, Kanal D’nin yeni dizisi Hayat Şarkısı’nda rol alan Birkan Sokullu’yla üç yıllık evliliğini geçtiğimiz 28 Ağustos’ta bitirmişti.

Murat Boz Kimdir?

Murat Boz, 7 Mart 1980'de Zonguldak, Karadeniz Ereğli ilçesinde doğdu. Baba adı Cafer, anne adı Ayşe Nedret'dir. İlk ve Orta öğrenimini Zonguldak'ta tamamladı. 1995 yılında İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ni kazandıktan sonra İstanbul'a geldi.

Atatürk Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey gibi yerlerde konserlerde vokal yaptı. 1998 yılında Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği liseler arası müzik yarışmasında erkek solist dalında Türkiye birincisi oldu.

1999 yılında Bilgi Üniversitesi Jazz Vokal Bölümü'nü burslu olarak kazandı. Ardından eğitimine 2003 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü'nde devam etti. Uzun bir süre Tarkan'nın vokalistliğini yapan Boz, eğitimine halen devam etmekte.

Eski bir Grup Rapsodi solisti olan Murat Boz, 2006 yılında "Aşkı Bulamam Ben" isimli parçası ile Türk Pop Müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı.Murat Boz Hadise dedikodusu asparagasmış! Murat Boz ve Aslı Enver aşk yaşıyormuş zaten, paylaşıma bakın!

Şarkı söylemeyi, yüzmeyi ve hayvanları çok seven Murat Boz, Shakira, Tarkan, Nilüfer, Nazan Öncel, Demet Sağıroğlu, Hande Yener, Nil Karaibrahimgil, Emel Müftüoğlu, Burcu Güneş, Grup Hepsi, Zeynep Dizdar ve Zeynep Mansur gibi isimlerin albüm ve sahne performanslarında çalıştı.

Murat Boz, 2006 yılında yayınladığı ilk single çalışması "Aşkı Bulamam Ben" ile çıkış yaptı. Ardından 2007 yılının başında ilk stüdyo albümü Maximum'u yayınladı. Aynı yıl Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden, Altın Kelebek Ödülleri'nden ve İstanbul FM Altın Ödülleri'nden "En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı" dalında ödüller aldı. 2008 yılında ilk EP çalışması olan "Uçurum"'u yayınladı. Bir yıl sonra ikinci stüdyo albümü olan Şans'ı yayınladı. Albümdeki "Para Yok", "Özledim", "Her Şeyi Yak", "Sallana Sallana", "Gümbür Gümbür" ve "Buralardan Giderim" şarkılarını kliplendirdi, "İki Medeni İnsan" şarkısının klip versiyonunda Soner Sarıkabadayı ile düet yaptı. Mart 2010'da ikinci single çalışması olan "Hayat Sana Güzel"'i yayınladı. O Ses Türkiye'deki Murat Boz Hadise dedikodusu fos çıktı! Aslı Enver Murat Boz aşk yaşıyormuş zaten, işte o paylaşım

12 Nisan 2011'de üçüncü stüdyo albümü Aşklarım Büyük Benden ile aynı adı taşıyan şarkısını klibi ile birlikte yayınladı. 9 Mayıs 2011'de ise albümünü piyasaya sürdü. Ardından albümdeki "Hayat Öpücüğü", "Geri Dönüş Olsa", "Kalamam Arkadaş", "Bulmaca" ve "Soyadımsın" şarkılarını da kliplendirdi. Bu şarkılardan "Geri Dönüş Olsa" ve "Kalamam Arkadaş" resmi listelerin zirvesine yükselmeyi başardı. Murat Boz, son olarak en çok sevilen şarkılarından oluşan ilk remix albümü olan "Dance Mix"i piyasaya sürdü. Albümün ilk klibi "Özledim" şarkısının remix versiyonuna çekilirken ikinci kliplenen şarkı "Geri Dönüş Olsa" adlı eseri oldu.

Askerliğini bedelli olarak 2011 yılında yaptı.

10 Ekim 2011'de Türkiye'de yayınlanmaya başlanan yapımcılığını Acun Medya’nın, sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın yaptığı O Ses Türkiye programında 1. ve 2. Sezonda Jüri Üyeleri, Hadise Açıkgöz, Mustafa Sandal, Hülya Avşar ve Murat Boz oldu. 16 Eylül 2013 tarihinde başlayan 3. sezonda ise Gökhan Özoğuz, Hadise, Murat Boz ve Ebru Gündeş oldu.

Murat Boz, 10 Ekim 2008’de Almanya’nın Passau kentinde Alman vatandaşı olan menajeri Eliz Sakuçoğlu ile evlendi. 14 Ağustos 2012 tarihinde Diyarbakır’ın ilçesi Hazro’da Asliye Hukuk Mahkemesi’nde anlaşmalı olarak boşandı.

2014 yılında İnternet fenomeni Pucca'nın Küçük Aptalın Büyük Dünyası, Allah Beni Böyle Yaratmış ve Ay Hadi İnşallah gibi kitaplarından esinlenerek çekilen “Hadi İnşallah” adlı sinema filminde Büşra Pekin, Murat Boz, Cezmi Baskın, Sinasi Yurtsever ile beraber rol aldı.

15 Ocak 2016 tarihinde vizyona girecek olan ve yıllar sonra karşılaşan iki kardeşin hikayesinin anlatıldığı "Kardeşim Benim" adlı sinema filminde Burak Özçivit ve Aslı Enver ile birlikte başrolde oynadı.

O Ses Türkiye’nin 2015 - 2016 sezonu 5. sezonunda Murat Boz, jüri üyesi olarak Gökhan Özoğuz, Hadise Açıkgöz, Ebru Gündeş ve Gökhan Özoğuz'un ikiz kardeşi Hakan Özoğuz ile birlikte görev yapacak.

Albümleri

2007 - Maximum

2009 - Şans

2011 - Aşklarım Büyük Benden

Filmleri ve Dizileri

2016 - Kardeşim Benim (Sinema Filmi)

2014 - Hadi İnşallah - Pucca (Pekmez) (sinema)

2012 - Kahraman İkili (Türkçe Seslendirme)

2007 - Hepsi1 (Şarkıcı) (TV Dizisi)

2004 - Avrupa Yakası 1. Sezon (Konuk Oyuncu)(TV Dizisi)

Aslı Enver Kimdir?

Aslı Enver, 10 Mayıs 1984 tarihinde Londra’da ailesinin ikinci çocuğu olarak doğmuştur. Bir abisi bir kız kardeşi vardır. Tekstilci Babası bir Kıbrıs Türk’üdür. Annesi Dilek hanım eğitim için Türkiye'den Londra'ya gittiğinde babasıyla orada tanışıp evlenmiş. İlkokulu Londra’da okudu. Aslı Enver 1996 yılına kadar 12 yaşındayken ailesiyle birlikte Londra’dan İstanbul’a taşınmıştır.

Pera Güzel Sanatlar Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Haliç Üniversitesi'nin Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur.

2003 yılında “Hayat Bilgisi” adlı dizide oynadı, 2007 yılında Kanal D'de yayınlanmaya başlayan “Kavak Yelleri” adlı gençlik dizisinde başrol Mine Ergun karakterini canlandırdı. Aslı Enver, 2007 – 2011 yılları arasında "Kavak Yelleri" adlı dizide İbrahim Kendirci, Dağhan Külegeç, Pelin Karahan, Sarp Apak ile birlikte başrolde oynadı.

2012 yılında yine baş rolde “Suskunlar” dizisinde oynadı. 2013 yılında da “Kayıp” dizisinde ve “Tamam Mıyız?” sinema filminde oynadı.

Aslı Enver, oynadığı sinema ve dizilerden başka; Yapı Kredi, maviyesil, Lescon ve Molped reklamlarında rol almıştır.

Aslı Enver, 13 Temmuz 2012 tarihinde oyuncu Birkan Sokullu ile evlendi. 26 Ağustos 2015 tarihinde boşandıklarını duyurdular.

Aslı Enver, 2014 yılında "Bana Artık Hicran De" adlı dizide; Buğra Gülsoy, Alican Yücesoy, Şebnem Hassanisoughi ile başrol oyunculuğunu üstlenmiştir. Dizi'nin geniş oyuncu kadrosunda Nadir Sarıbacak, Tamer Levent, Nur Sürer ve Zeyno Eracar gibi ünlü isimler yer almaktadır.

15 Ocak 2016 tarihinde vizyona girecek olan ve yıllar sonra karşılaşan iki kardeşin hikayesinin anlatıldığı "Kardeşim Benim" adlı sinema filminde Murat Boz ve Burak Özçivit ile birlikte başrolde oynadı.

Tiyatro Oyunları

Evcilik Oyunu,   Pera Tiyatrosu

Yangın Yerinde Orkideler, Pera Tiyatrosu

Eski Fotoğraflar, Haliç Üniversitesi

Filmleri

2002 - Ayna (Kısa Film)

2002 - Uzay Sitcomu(TV Dizisi)

2003 - Hayat Bilgisi<(TV Dizisi)

2007 - 2011 - Kavak Yelleri(TV Dizisi)

2012 - Suskunlar(TV Dizisi)

2013 - Kayıp(Özlem Albayrak)(TV Dizisi)

2013 - Tamam Mıyız? (Sinema Filmi)

2014 - Bana Artık Hicran De (Hicran Eyüpoğlu)(TV Dizisi)

2015 - Mutlu Ol Yeter Mutlu Ol Yeter (Zeynep) (TV Dizisi)

2016 - Kardeşim Benim (Sinema Filmi)

Burak Özçivit Kimdir?

Burak Özçivit, 24 Aralık 1984 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Aslen Gazianteplidir. Kazım İşmen Lisesi'nden mezundur. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde okudu.

2003 yılı Best Model of Turkey yarışmaşına katılmış ve “gelecek vadeden” seçilmiştir.

Yarışmadan sonra Uğurkan Erez Ajans ile çalışmaya başlamıştır. Daha sonra mankenliği bırakmış, Uğurkan Erez'in ajansında cast olarak çalışmaktadır.

Daha sonra 2005'te Best Model of Turkey yarışmasına yeniden katılmış ve Best Model of Turkey seçilmiştir. Ardından da Best Model of The World'e katılmış ve dünyanın en iyi ikinci mankeni seçilmiştir.

Faruk Saraç, Abbate, Tween ve Network gibi markaların defileleri ve yurt dışı fuar defilelerinde görev almıştır.

İlk oyunculuk deneyimini 2006 da “Eksi 18” adlı dizisinde genç komiser Murat'ı canlandırarak yaşamıştır. Kasım 2007'de sinemalarda gösterime giren Musallat isimli sinema filminde rol almıştır. 2008 de Kanal D'de yayınlanan ve yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı Zoraki Koca adlı dizide oynamıştır. Star Tv’de yayınlanan “İhanet “Dizisinde rol aldı.

2008 yaz aylarında ise Baba Ocağı adlı dizide Güven adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra “Gossip Girl” adlı yabancı diziden den esinlenilen “Küçük Sırlar” adlı dizide Çetin'i canlandırmıştır. 2011'den beri Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu karakterini canlandırdı.

Burak Özçivit, İngilizce biliyor. Araba kullanmak, spor yapmak ve futbol oynamaktan hoşlanıyor.

2013 - 2014 yılları arasında Yapımcısı Timur Savcı, yönetmeni Çağan Irmak olan ve Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı eserinden üçüncü kez uyarlanan "Çalıkuşu" dizisinin başrollerinde Fahriye Evcen, Burak Özçivit ve Begüm Kütük oynadılar.

23 Ocak 2015 tarihinde vizyona giren "Aşk Sana Benzer" adlı sinema filminde Burak Özçivit başrolde olarak, Fahriye Evcen, Selim Bayraktar, Yavuz Bingöl ile birlikte rol aldı.

15 Ocak 2016 tarihinde vizyona girecek olan ve yıllar sonra karşılaşan iki kardeşin hikayesinin anlatıldığı "Kardeşim Benim" adlı sinema filminde Murat Boz ve Aslı Enver ile birlikte baş rolde oynadı.

Ekim 2015 ayında Star TV'de gösterilmeye başlayan, yönetmenliğini Hilal Saral'ın yaptığı başrollerinde Burak Özçivit ve Neslihan Atagül'ün oynadığı "Kara Sevda" adlı dizide Zerrin Tekindor, Melisa Aslı Pamuk, Kaan Urgancıoğlu, Burak Sergen, Kürşat Alnıaçık da oynamıştır.

Filmleri ve Dizileri

Yapımcı (1) 2015 - Aşk Sana Benzer (Sinema Filmi)

Oyuncu

2015 - Kardeşim Benim (Sinema Filmi)

2015 - Kara Sevda (Kemal) (TV Dizisi)

2015 - Aşk Sana Benzer (Ali)(sinema filmi)

2013 - 2014 - Çalıkuşu (Kamran) (dizi)

2011 – 2013 - Muhteşem Yüzyıl (Malkoç oğlu)

2010-2011 - Küçük Sırlar (Çetin Ateşoğlu)

2010 - İhanet (Emir)

2008-2009 - Baba Ocağı (Güven)

2008 - Zoraki Koca (Ömer Özpolat)

2007 - Musallat (Suat)

2006 - Eksi 18 (Murat)

Birkan Sokullu Kimdir?

2003 yılında, ‘Best Model Of Turkey’ yarışmasında üçüncü oldu. Maltepe Üniversitesi Radyo TV Programcılığı Bölümü'nü bitirdi. 10 yıllık profesyonel basketbol oynadı. Maltepe Üniversitesinde okurken manken ve modellik yaptı.

Oyuncu Dolunay Soysert'ten oyunculuk dersler aldı. "Küçük Kadınlar" dizisinde Ayaz karakteri ile dikkat çekti. 2010 yılında Tims production ile anlaştı. "Küçük Sırlar" dizisinde "Demir" rolü büyük beğeni kazandı ve bu dizi kariyeri için dönüm noktası oldu.

2012 yılında “Uçurum” dizisinde hırslı bir gazeteciyi canlandırdı. 2013 sezonunda ise Fatih dizisinde Şehzade Mustafa'yı canlandırdı, ancak dizi uzun ömürlü olamadı.

2014 yılının Şubat ayında ekranlarda olacak olan “Kurt Seyt & Shura” adlı dizide Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte rol aldı.

Birkan Sokullu, 13 Temmuz 2012 tarihinde oyuncu Aslı Enver ile evlendi. 26 Ağustos 2015 tarihinde boşandıklarını duyurdular.

2016 yılında Kanal D’de yayınlanan ve senaryosunu Mahinur Ergun’un yazdığı, yönetmenliğini Cem Karcı’nın yaptığı ve başrollerinde Birkan Sokullu, Tayanç Ayaydın, Burcu Biricik, Ecem Özkaya, Seray Gözler Yeniay, Ahmet Mümtaz Taylan’ın oynadığı “Hayat Şarkısı” adlı dizinin müziklerini Mithat Can Özer, Çağlar Haznedaroğlu ve Uğur Akyürek yaptı.

Filmleri ve Dizileri

2016 - Hayat Şarkısı (Kerim) (TV Dizisi)

2014 - Kurt Seyt & Shura (Petro- Seyit'in cephe arkadaşı)(TV Dizisi)

2013 - Fatih (Şehzade Mustafa) (TV Dizisi)

2012 - Ucurum (Ulaş) (TV Dizisi)

2010 - Küçük Sırlar (Demir) (TV Dizisi)

2008 - Melekler Korusun (Levent) (TV Dizisi)

2008 - Küçük Kadınlar (Ayaz) (TV Dizisi)

2008 - Elif (Mustafa) (TV Dizisi)

Fahriye Evcen Kimdir?

Fahriye Evcen, 4 Haziran 1986 tarihinde Almanya, Solingen’de doğmuştur. Babasi Selanik göçmeni, annesi Çerkez ve Almanya’ya gitmeden önce Samsun Bafra’da yaşıyorlardı. Solingen’de çocukluğunda ailesi ile zor zamanlar geçirdi. Neşe, Ayşen, Demet adında 3 ablası vardır.

Almanya Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde okudu. Üniversite öğrencisi iken bir Türkiye ziyareti sırasında Oya Aydoğan'ın televizyon programına izleyici olarak katıldığı sırada dizi film teklifi alınca; okul kaydını dondurup annesiyle birlikte İstanbul'a geldi.

2005 yılında, Hülya Koçyiğit, Ediz Hun ve Göksel Arsoy gibi sanatçıların oynadığı “Asla Unutma” adlı dizide film hayatına başlamıştır.

2006 yılında başrollerini Fatma Girik, Emre Altuğ, Zafer Algöz ve Ceyda Düvenci'nin paylaştığı Hasret dizisinde Songül karakterini oynadı.

Fahriye Evcen, asıl büyük çıkışını ise Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı eserinden uyarlanan Yaprak Dökümü dizisindeki oynadığı Necla karakteri ile yaptı. İlk oynadığı “Cennet” adlı sinema filminde Engin Altan Düzyatan'la başrolü paylaştı. Aynı yıl içinde ikinci sinema filmi olan Aşk Tutulması'nda da Tolgahan Sayışman ile birlikte başrol oynamıştır.

Ard arda dizi filmler gelince Almanya’daki okula dönemedi ve İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi'nde tarih bölümüne devam etmeye başladı.

Fahriye Evcen, Almanca, Türkçe, İngilizce , İspanyolca bilmektedir.

23 Ocak 2015 tarihinde vizyona giren "Aşk Sana Benzer" adlı sinema filminde Fahriye Evcen başrolde olarak, Burak Özçivit, Selim Bayraktar, Yavuz Bingöl ile birlikte rol aldı.

Filmleri

2005 - Asla Unutma

2006 - Hasret

2007 - Cennet

2008 - Aşk Tutulması

2006-2010 - Yaprak Dökümü,

2010 - Takiye:Allah Yolunda

2011 - Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak

2011 - Yalancı Bahar

2012 - Evim Sensin

2012 - Veda

2013 - Çalıkuşu (dizi)

2014 - Kurt Seyit ve Şura (dizi)

2015 - Aşk Sana Benzer (Deniz)(sinema filmi)

Engin Altan Düzyatan Kimdir?

2001 yılında gösterime giren T.V. dizisi Bizim Otel ile beraber oyunculuk kariyerine başlamış olan Türk sinema, T.V. ve tiyatro oyuncusu. Düzyatan, Avrupa Yakası, Sevgili Dünürüm ve Bir Bulut Olsam gibi sevilen dizilerde rol almıştır ve halen ATV’de yayınlanan Kapalı Çarşı dizisinde başrolde oynadı.

Engin Altan Düzyatan 26 Temmuz 1979 tarihinde, İzmir’de dünyaya geldi. Lisede okuduğu yıllarda tiyatro ile tanışan Düzyatan, bu tarihten sonra tiyatro ile olan bağını asla koparmadı. Liseden mezun olmasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi’ne kayıt olan Düzyatan, burada tiyatro üzerine eğitim aldı. Üniversiteden mezun olmasıerleşen genç oyuncu, burada profesyonel olarak aktörlük kariyerine başladı.

İlk olarak 2001 yılında gösterime giren Ruhsar adlı T.V. dizisinde rol alarak oyunculuğa başlayan Düzyatan, Yeditepe İstanbul, Koçum benim ve Alacakaranlık adlı dizilerle oyunculuk deneyimini arttırdı.

Düzyatan’ın rol aldığı ilk sinema filmi ise Mehmet Altıoklar’ın yönettiği Beyza’nın Kadınları oldu. 2005 yılında Beyza’nın Kadınları ve Kalbim Zamanı adlı sinema filmlerinde rol alan Düzyatan, 2008 yılında Cennet ve Mezuniyet, ve sonra da 2010 yılında gösterime giren Romantik Komedi adlı filmlerin kadrosunda bulundu.

Engin Altan’ı asıl üne kavuşturan yapım ise Hakan Algül tarafından yönetilen ve de 2007 yılında gösterime giren Sevgili Dünürüm oldu. Başarılı oyuncu bu dizide Haluk Bilginer, Sumru Yavrucuk ve Nevra Serezli gibi tecrübeli oyuncularla beraber kamera karşısına geçti.

2009 yılında vizyona giren Bir Bulut Olsam, Düzyatan’ın rol aldığı en başarılı dizilerden birisi oldu. Meral Okay’ın senarist ve oyuncu olarak katkıda bulunduğu dizide başarılı oyuncu, Melisa Sözen ve Engin Akyürek ile beraber başrolleri paylaştı.

Engin Altan 2010 yılında "Kapalı Çarşı" dizisinde rol aldı. Ayrıca 2010 yılından itibaren 2011 yılının sonuna kadar “1 Milyon Canlı Para” yarışmasının sunuculuğunu yaptı.

2010 yılında “Bir Avuç Deniz” sırken Engin Altan Düzyatan, Berrak Tüzünataç, Can Gürzap, Ayda Aksel, Zeynep Özder, Tuğrul Tülek, Ahu Yağtu ile beraber oynadı.

2011 yılında yönetmenliğini Ömer Vargı’nın yaptığı “Anadolu Kartalları” adlı sinema filminde Engin Altan Düzyatan, Ekin Türkmen, Şevket Çoruh, Özge Özpirinçci, İsmail Filiz, Hande Subaşı, Çağatay Ulusoy, İlhan Şeşen, Alpay Kemal Atalan ile birlikte oynamıştır.

2014 yılında “Cinayet” adlı dizide ve “Çırağan Baskını” adlı dizide oynadı.

Engin Altan Düzyatan, 2014 yılının sonlarına doğru TRT 1'de "Diriliş: Ertuğrul" adlı dizide Kaan Taşaner ile başrolü paylaştı. Dizide ayrıca Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi güçlü isimler yer alıyor.

Engin Altan Düzyatan, 12.04.2013 tarihinde Özge Özpirinçci ile nişanlandı aynı yıl Ekim ayında karşılıklı karar vererek ayrıldılar.

Engin Altan Düzyatan, Neslişah Alkoçlar ile 28 Ağustos 2014 tarihinde evlendi. Nikahtan sonra yapılan düğünde Kenan İmirzalıoğlu ve Engin Altan Düzyatan karşılıklı zeybek oynadı. 9 Ocak 2016 tarihinde Emir adında bir oğlu oldu.

8 Aralık 2014 tarihinde TRT 1’de başlayan “Diriliş: Ertuğrul Gazi” adlı dizide Engin Altan Düzyatan Ertuğrul Gazi’yi canlandırırken Esra Bilgiç Halime Hatun karakterini canlandırdı. Diğer rollerde ise Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi isimler rol aldı.

Tiyatro Oyunları

2007-2008 - Kürklü Merkür- (Yön:Murat Daltaban) DOT

2006 - Anna Karenina- (Yön:Mehmet Birkiye) Kenter Tiyatrosu

2012 - Dar Ayakkabıyla Yaşamak : Dusan Kovacevic - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri

2014 - Diriliş: Ertuğrul Gazi (Ertuğrul Bey)(Dizi)

2014 - Çırağan Baskını (Dizi)

2014 - Cinayet (Dizi)

2013 - Romantik Komedi 2 (Sinema)

2013 - Bu İşte Bir Yalnızlık Var (Sinema)

2012-2013 - Yol Ayrımı (Dizi)

2012 - Son (Dizi)

2012 - Bu Son Olsun (Sinema)

2011 - Bir Avuç Deniz (Sinema)

2011 - Anadolu Kartalları (Sinema)

2010 - Şen Yuva (Konuk oyuncu)

2010 - Romantik Komedi (Sinema)

2010 - New York'ta Beş Minare (Sinema)

2010 - Kapalıçarşı (Dizi)

2009 - Bir Bulut Olsam (Dizi)

2008 - Mezuniyet (Sinema)

2008 - Dantel (Dizi)

2008 - Cin Geçidi (Sinema)

2008 - Cesaretin Var Mı Aşka? (Dizi)

2008 - Cennet (Sinema)

2007 - Sevgili Dünürüm (Dizi)

2007 - Affedilmeyen (Dizi)

2006 - Sıla (Dizi)

2006 - Kızlar Yurdu (Dizi)

2005 - Kalbin Zamanı (Sinema)

2005 - Kadın Her Zaman Haklıdır (Dizi)

2005 - Beyza'nın Kadınları (Sinema)

2004 - Sil Baştan (Dizi)

2003 - Mühürlü Güller (Dizi)

2003 - Hürrem Sultan (Dizi)

2003 - Alacakaranlık (Dizi)

2002 - Koçum Benim (Dizi)

2002 - En Son Babalar Duyar (Dizi)

Haluk Bilginer Kimdir?

Haluk Bilginer, 1954 doğumlu sinema ve tiyatro oyuncusu. Ulusal ve Uluslararası Sinema ve Tiyatro Ödülü’nün sahibi usta aktör, aynı zamanda başarılı bir televizyon oyuncusu ve dublaj sanatçısı.

Haluk Bilginer, üç çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak, 5 Haziran 1954’te İzmir’de dünyaya geldi. Tam adı Nihat Haluk Bilginer'dir. Annesi ev hanımı Bedriye Hanım, babası İzmirli sigortacı Tahsin Bilginer'dir. Lise son sınıfta okulunun tiyatro koluna girdi ve Demokrat İzmir Gazetesi'nin açtığı liselerarası tiyatro yarışmasında ilk ödülünü aldı. Jürideki tiyatro müdürü Ragıp Haykır'ın davetiyle İzmir Devlet Tiyatrosu'nda konuk oyuncu olarak çalıştı.

Lise öğrenimini bitirmesinin ardından, 1972 yılında, Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girdi ve 1977’de mezun oldu. Devlet konservatuarından mezun olduğu yıl İngiltere’ye giden Bilginer, Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi’nde (LAMDA) bir yıl boyunca ileri tiyatro öğrenimi gördü.

1980 ve 1993 yılları arasında İngiltere’de yaşayan ve aynı zamanda İngiltere vatandaşlığı da bulunan Haluk Bilginer, burada bulunduğu yıllar boyunca birçok tiyatro oyununda, müzikalde, televizyon dizisinde ve filmde rol aldı. 'Eastenders' dizisinde 250 bölüm canlandırdığı Kıbrıslı Mehmet Osman rolüyle ün kazandı. Macbeth, My Fair Lady, Pal Joey, Kafkas Tebeşir Dairesi ve Phantom of the Opera gibi çeşitli tiyatro ve müzikallerde; Eastenders, Memories of Midnight, Bergerac, Glory Boys, The Bill ve Murder of a Moderate Man gibi televizyon dizilerinde ve Children's Crusade, Half Moon Street, Ishtar, Buffalo Soldiers, Spooks ve She's Gone filmlerinde görev alan ünlü aktör İngiltere’deki kariyerinin ardından Türkiye’ye döndü.

1987 yılında ilk defa Gecenin Öteki Yüzü adlı film çekimi için ilk defa İstanbul'a geldi ve bu filmin setinde 1992'de evleneceği okul arkadaşı Zuhal Olcay ile tanıştı. Hayatını bir süre İstanbul-Londra arasında sürdürdü.

1992'de evlendikten sonra çift, Hollywood'da 'indiana-jones' dizisinde ve Türkiye'de de Yavuz Özkan'ın 'İki Kadın' filminde birlikte rol aldı. Çeşitli televizyon programları sayesinde ünlendi.

Haluk Bilginer, 1990 yılında İsmet Levendoğlu ve Zuhal Olcay ile Tiyatro Stüdyosu’nun kurucuları arasında yer aldı ve Aldatma (Herold Pinter), Kan Kardeşleri (Willy Russell), Derin Bir Soluk Al (Ben Elton), Çöplük (Turgay Nar), Histeri (Terry Johnson) ve Balkon (Jean Genet) oyunlarında başrolleri üstlendi. Bir tiyatro salon sahibi olmak için Odeon Sineması'nı kiralayıp inşaata başladı ancak 1996'da çıkan yangınla bütün emekler boşa gitti.

Gecenin Öteki Yüzü adlı televizyon dizisiyle Türkiye’de tanınan bir oyuncu haline gelen Haluk Bilginer; 1996'da Tomris Giritlioğlu'nun 80. Adım filminde, ardından 'İstanbul Kanatlarımın Altında', 'Usta Beni Öldürsene', 'Masumiyet' gibi ödüllü filmlerde rol aldı.

Ateşten Günler, Safiyedir Kızın Adı, Borsa, Son Söz Sevginin, Gülşen Abi, Eyvah Babam, Eyvah Kızım Büyüdü, Tatlı Hayat, Karanlıkta Koşanlar, Cesur Kuşku, Yine de Aşığım, Sayın Bakanım ve Hayat İşte gibi birçok televizyon yapımında rol aldı. Haluk Bilginer kendisiyle yapılan bir röportajda, televizyon oyunculuğu ve tiyatro oyunculuğu arasındaki farklara ilişkin bir soruya şu cevabı vermişti:

 “Oyuncunun er meydanı tiyatro sahnesidir. Tiyatro sahnesinde arada hiçbir aracı olmadan seyirciyle baş başa kaldığı yerde aktör, aktör müdür değil midir anlaşılır. Sinemada televizyonda pek anlaşılmaz ve televizyonda da oyunculuk öğrenilmez. Dizilerde oynarsınız, ama oyuncu olamazsınız.”

Bilginer, Türkiye’deki sinema kariyerine 1987 yapımı Kara Sevdalı Bulut adlı filmle başladı. 17.yüzyılda, uçmaya teşebbüs eden ilk kişi olarak dünya tarihine adını yazdıran Hezarfen Ahmet Çelebi’nin yaşam öyküsünün anlatıldığı, İstanbul Kanatlarımın Altında (1995) adlı başarılı filmde Evliya Çelebi’yi canlandırdı. 1997 yapımı Masumiyet adlı filmdeki performansıyla büyük başarı elde eden ünlü aktör, aynı yıl Derviş Zaim’in yönetmenliğini yaptığı, Sanem Çelik ve Uğur Polat gibi isimlerin de görev aldığı Filler ve Çimen adlı filmde rol aldı.

2003 yılında Ezel Akay’ın yönetmenliğini üstlendiği, ve birçok ünlü ismin kadrosunda yer aldığı Neredesin Firuze adlı yapımda oynadı. Bu filmde canlandırdığı başarısız müzik yapımcısı Hayri karakteriyle bir kez daha izleyenleri kendisine hayran bırakan Haluk Bilginer, daha sonra 2004 yapımı Hırsız Var, 2005 yapımı Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? ve Kısık Ateşte 15 Dakika adlı sinema filmlerinde rol aldı.

Haluk Bilginer 1999 yılında oyuncu eşi Zuhal Olcay’la birlikte Oyun Atölyesi’ni kurdu. İkili büyük yatırımlarla oluşturdukları tiyatro sahnesinde, Dolu Düşün Boş Konuş (Steven Berkoff, 1999), Ayrılış (Tom Kempinsky, 2000), Ermişler ya da Günahkarlar (Anthony Horowıtz, 2002), Cimri (Moliere, 2004), Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü ve Atinalı Timon adlı oyunları oynadı.

Haluk Bilginer oyunculuk kariyeri boyunca birçok ödüle layık bulundu:

Afife Tiyatro Ödülleri, En iyi erkek oyuncu, Histeri; Ankara Sanat Kurumu, En iyi çevirmen, Aldatma; 1997 yılında ÇASOD, En İyi Oyuncu, Masumiyet ve 34. Antalya Film Şenliği, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet; 1998 yılında Ankara Film Festivali, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet; Adana Altın Koza, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet ve Nihavent Mucize; Angers (Fransa) Film Festivali, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet; 2004 yılında 9. Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu, Neredesin Firuze.

Haluk Bilginer, 1987 yılında tanışıp 1992’de evlendiği Zuhal Olcay ile 14 Aralık 2004’te ayrıldı. Ardından bir süredir birlikte olduğu pop şarkıcısı ve dizi oyuncusu Aşkın Nur Yengi ile 6 haziran 2006’da kardeşinin Urla’daki evinin bahçesinde evlendi. Kızı Nazlı 30 Kasım 2006 tarihinde doğdu. 2012 yılında boşandılar.

Gençliğinde hamallık, tezgahtarlık, garsonluk gibi birçok işte çalışan Haluk Bilginer aynı zamanda koyu bir Galatasaray taraftarı.

2010 yılında Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazıp yönettiği “New York'ta Beş Minare” adlı sinema filminde başrollerde Haluk Bilginer, Mustafa Sandal, Mahsun Kırmızıgül, Robert Patrick, Gina Gershon, Danny Glover rol almıştır.

Ödülleri

2015 - 47. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En iyi Erkek Oyuncu (Kış Uykusu)

2010 - 37.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu (Komedi) (Cuma'ya Kalsa)

2007 - 18.Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Polis)

2006 - 17. Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?)

2004 - 9. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu (Neredesin Firuze)

1998 - 20.Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet)

1998 - 10. Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet)

1998 - 10.Angers Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet)

1997 - 11.Adana Altın Koza Film Şenliği - En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet)

1997 - 34. Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Masumiyet)

Filmleri ve Dizileri

Oyuncu

2016 - Ben-Hur ( Simonides) (Sinema Filmi)

2015 - Kırık Kalpler Bankası (Yusuf Yağmur) (Sinema Filmi)

2015 - Komedi Türkiye (Jüri) (Tv Programı)

2014 - Rosewater (Baba Akbar) (Sinema Filmi)

2013 - Zoraki Radikal (Nazmi Kemal) (Sinema Filmi)

2013 - Kış Uykusu (Aydın) (Sinema Filmi)

2013 - 2014 - Kaçak (Ustura Faysal) (TV Dizisi)

2012 - Çanakkale Çocukları (Kasım) (Sinema Filmi)

2012 - Hayatımın Rolü (Müşfik) (TV Dizisi)

2012 - Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu (Evliya Çelebi/Seslendirme) (Sinema Filmi)

2012 - Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor (Diego Seslendirme) (Sinema Filmi)

2012 - Acayip Hikayeler (Sinan) (TV Dizisi)

2011 - İstanbul'un Altınları (Reşat Altın) (TV Dizisi)

2011 - W.E. (Sinema Filmi)

2010 - Newyork'ta Beş Minare (Hacı Gümüş) (Sinema Filmi)

2010 - Cuma'ya Kalsa (Cuma) (TV Dizisi)

2010 - Ezel 2. Sezon (Kenan Birkan) (TV Dizisi)

2009 - Uluslararası (Ahmet Sunay) (Sinema Filmi)

2009 - Sıkı Dostlar (Hikmet) (TV Dizisi)

2009 - Suluboya (Sinema Filmi)

2009 - Buz Devri 3 : Dinozorların Şaf... (Diego (Seslendirme)) (Sinema Filmi)

2009 - 7 Kocalı Hürmüz (Kuşçu Cebrail) (Sinema Filmi)

2008 - Nerede Kalmıştık (Ateş) (TV Dizisi)

2008 - Güneşin Oğlu (Alper Canan) (Sinema Filmi) -

2008 - Devrim Arabaları (Necip) (Sinema Filmi) -

2008 - Anında Görüntü Show (Kendisi) (TV Dizisi) -

2007 - Sihirli Oyuncakçı (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2007 - Sevgili Dünürüm (Ahmet) (TV Dizisi)

2006 - Polis (Musa Rami) (Sinema Filmi)

2006 - Kısık Ateşte 15 Dakika (Muhtar) (Sinema Filmi)

2006 - Buz Devri 2: Erime Başlıyor (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2005 - Hacivat Karagöz Neden Öldürüld... (Karagöz) (Sinema Filmi)

2004 - Sayın Bakanım (Müsteşar Samim Bayraktar) (TV Dizisi)

2004 - Hırsız Var! (Seçkin Doruk) (Sinema Filmi)

2002 - Hititler (III. Hattuşili) (Sinema Filmi)

2002 - Buz Devri (Diego Seslendirme) (Sinema Filmi)

2001 - Tatlı Hayat (İhsan Yıldırım) (TV Dizisi)

2001 - Karanlıkta Koşanlar (Ali) (TV Dizisi)

2001 - Cesur Kuşku (Cesur) (TV Dizisi)

2001 - Buffalo Soldiers (The Turk) (Sinema Filmi)

2001 - Acemi Askerler (Türk) (Sinema Filmi)

2000 - Filler ve Çimen (Sabit Üzücü) (Sinema Filmi)

2000 - Eyvah Kızım Büyüdü (Sedat) (TV Dizisi)

2000 - Borsa ( ) (TV Dizisi)

1999 - Oyuncak Hikayesi 2 (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

1999 - Harem Suare (Abdülhamit) (Sinema Filmi)

1999 - Güle Güle (Kasap) (Sinema Filmi)

1998 - Eyvah Babam (Sedat) (TV Dizisi)

1997 - Nihavend Mucize (Erol Alemdaroğlu) (Sinema Filmi)

1997 - Medeni Haller (Haydar) (TV Dizisi)

1997 - Masumiyet (Bekir) (Sinema Filmi)

1997 - Kördüğüm (TV Dizisi)

1996 - İstanbul Kanatlarımın Altında (Evliya Çelebi) (Sinema Filmi)

1996 - Usta Beni Öldürsene (Aaron) (Sinema Filmi)

1996 - 80. Adım (Savcı) (Sinema Filmi)

1995 - Oyuncak Hikayesi (Tükçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

1994 - Gülşen Abi (Abidin Özbidin / Gülşen Abla ) (TV Dizisi)

1993 - Son Söz Sevginin (Tahsin) (TV Dizisi)

1992 - İki Kadın (Metin) (Sinema Filmi)

1992 - The Adventures of Young indiana jones (İsmet Bey) (Sinema Filmi)

1991 - Ölür Ayak (Ömer) (Sinema Filmi)

1991 - Safiyedir Kızın Adı (TV Dizisi)

1991 - Memories of Midnight (Sinema Filmi)

1991 - Laf Lafı Açıyor (Kendisi)

1987 - Lionheart (Tüccar) (Sinema Filmi)

1987 - Kara Sevdalı Bulut (Atilla) (Sinema Filmi)

1987 - Ishtar (Gerilla Lideri) (Sinema Filmi)

1987 - Gecenin Öteki Yüzü (TV Dizisi)

1987 - Ateşten Günler (Ahmet Rıfkı) (TV Dizisi)

1986 - Half Moon Street (1. Arap) (Sinema Filmi)

1985 - Eastenders (Mehmet Osman) (TV Dizisi)

1981 - Bergerac (Ahmed) (TV Dizisi)

Murat Boz sonunda patladı!

TV8'in efsane programı O Ses Türkiye'de dün akşam ekrana gelen bölümde dikkat çeken bir çıkış yapan efsane şarkıcı ve oyuncu olan Murat Boz'un açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Fotoğraflarının montajlanarak ya da altına yazı yazılarak internet ortamında dağıtıldığını söyleyen Murat Boz,  aynı şeyin defalarca başına geldiğini belirtti ve hukuki işlem başlatacağını söyledi.

Murat Boz'un konuşması sırasında araya giren efsane patron ve sunucu olan Acun Ilıcalı şu şekilde konuştu...

"Bana da İlluminati diyorlar, t-shirtlerimdeki resimlerden yola çıkarak, takma" dedi.

Murat Boz: "Uzun süredir sosyal medyada aleyhimde bir takım propagandalar yapılıyor fotoğraflarım üzerinden. İnternet ortamından benim fotoğraflarımı elde ederek, fotomontaj yapılarak altına bir takım şeyler yazılıyor ve iftira atılıyor. Buradan seven, sevmeyen herkese bu yapılan propagandaya inanmamalarını rica ediyorum. Benimle hiç alakası olmayan, bana ait olmayan sözler fotoğraflarımın altına yazılarak internet ortamında yayılıyor. İrtibar etmeyin rica ediyorum. Bu kara propagandayı yapanlar hakkında da hukuksal tüm haklarımı başlattım." diyerek adeta sitem etti.

Efsane yarışma programı O Ses Türkiye'nin jürisi ve Kardeşim Benim filmi ile hayranlarıyla buluşan Murat Boz, daha önce de "HDP'ye oy verdim çünkü" yazısıyla dolaşan fotoğraflara tepki göstermiş, "Gerçeği yansıtmayan bu haberlere itibar edilmemesini; asılsız içeriklerde adı geçen Halkların Demokratik Partisi'nin sosyal medya birimi bu durumun gerçek olmadığını kamuoyuna duyurmuş ve bu duyuru tarafımca kendi twitter hesabımdan da paylaşılmıştır" demişti.

Aşkın Nur Yengi Kimdir?

Aşkın Nur Yengi, 3 Temmuz 1970'te İstanbul'da doğdu. İlk öğrenimini Erenköy ilk okulunda tamamladı.Ortaokul öğrenimine Türk Musikisi Devlet konservatuarında çello öğrencisi olarak başladı, 11 yıllık bir öğrenim sürecinden sonra mezun oldu. 1981 yılında orta öğrenimine devam ederken Onno Tunç orkestrasında Sezen Aksu'nun vokalisti olarak görev almaya başladı.

1986 yılında Harun Kolçak ile birlikte Eurovizyon şarkı yarışmasında "Haydi söyle" adlı şarkıyla bireysel olarak boy göstermeye başladı. Bu yılı takiben 1987 Kuşadası Altın Güvercin Şarkı yarışmasında "Yeniden", 1988 Antalya Altın Portakal'da "Portakal çiçeği", 1989 Çeşme Müzik festivalinde "Artık hiç ağlama" adlı parçalarla uluslararası platformlarda birincilik ödüllerini kazandırdı.

1990 yılında "Sevgiliye" adlı ilk abümü, iki milyonluk trajı ile son dönemde çıkan ilk başarılı genç sanatçı olarak adını duyurmasını sağladı. Ardından gelen yıllarda, "Hesap ver", "Sıramı bekliyorum", "Karaçiçeğim", "Haberci", "Aşk kazası", Rafet el Roman ile "Peşindeyim" single'ı, "Aşkın Nur Yengi 2002" ve son olarak "Yasemin Yağmurları" adlı abümlerini yaptı.Almanya, Belçika, İngiltere, İsviçre, İsveç, Hollanda, ABD gibi birçok dünya ülkesine sayıları yüzleri aşan turnelere çıktı.Malta ve ingiltere'de klipler çekti. Aşkın Nur Yengi, başarılı albümleriyle sürdürdüğü müzik kariyerinin yanısıra yer aldığı değişik projelerle yelpazesini genişletti.

-80'li yıllardan bu yana birçok reklam müziklerini seslendirdi.

- Kurtuluş adlı belgeselde Atatürk'ün akrabası Fikriye hanımı canlandırdı ve jenerik müziğini yorumladı.

- 2001 yılında Levent Kırca ve ekibiyle birlikte "Kadıncıklar" adlı tiyatro oynunda tiyatro sahnesiyle tanıştı.

- Aynı yıl yine Levent Kırca ve ekibiyle birlikte "Olacak Okadar Tv" adlı güldürü programında rol aldı ve ve bu süre zarfında programın müzik direktörlüğünü üstlendi.

- "Cesur Kuşku" ve "Baylar Bayanlar" adlı dizilerde oyunculuğunu ilerletti. Son olarak 2007 yılında Aşk'ın Şarkıları adında bir albüm çıkartmıştır.

Aşkın Nur Yengi, Türk Sineması'nın ünlü oyuncularından Haluk Bilginer ile 6 haziran 2006 tarihinde evlendi. Bir kız çocukları vardır. 2012 yılında boşandılar. 

Emre Aydın Kimdir?

Emre Aydın, 2 Şubat 1981'de Isparta'da doğdu. İlköğretimini Isparta'da tamamladıktan sonra Antalya Anadolu Lisesi'ne devam etti. Ardından Dokuz Eylük Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'ne devam etti.

2002 yılında katıldığı SingYourSong adlı beste yarışmasında Emre Aydın ve Onur Ela adında iki Antalyalı gençten oluşan Grup "6. Cadde" ile birlikte Türkiye birincisi olmasıyla ilk albüm çalışmalarına başladı. Aynı yıl Universal Müzik tarafından yayınlanan toplama albümde "Dönersen" adlı parça yer aldı.

Ardından stüdyo çalışması 6 ay süren ve prodüktörlüğü ile düzenlemeleri Haluk Kurosman'nın yaptığı "Sabuha" adlı albümde yer aldı. 11 Şarkının yer aldığı albümde, 9 şarkının söz ve müzikleri Emre Aydın'a aitti. 2003 yılında albümün çıkmasından 2 yıl sonra 2005'te grup dağıldı.

2006 yılının Ekim ayında Sony BMG Türkiye GRGDN işbirliğiyle "Afilli Yalnızlık" adlı solo albümü piyasaya çıktı. Albümden çıkan ilk klip albüm ile aynı adı taşıyan "Afilli Yalnızlık" adlı parçaya çekildi. Yon Thomas'ın yönetmenliğini yaptığı klipte Şebnem Dönmez yer aldı.

"Afilli Yalnızlık" adlı albümdeki 10 şarkının 9'unun söz ve müziği kendine ait olan Emre Aydın, Umay Umay'ın "Hareket Vakti Gelince" adlı şarkısını da bu albümde yorumladı. Prodüktör olarak yine Haluk Kurosman ile çalışan Emre Aydın'a bu albümde, davulda Gripin'den İlker Baliç, bas gitarda Manga'dan Cem Bahtiyar ve gitarda Vega'dan Tuğrul Akyüz eşlik etti.

Gripin'nin kendi adını taşıyan ikinci stüdyo albümüne "Sensiz İstanbul'a Düşmanım" adlı parça ile konuk sanatçı olarak katıldı.

2012 yılında okuldan arkadaşı olan menajeri Fadıl Dinçer ile beraber "565" adlı yapım şirketini kurdular. Şirketin adını; İzmir’de Bornova’dan Buca’ya bindikleri otobüsün numarasından esinlenerek koymuşlardır.

Emre Aydın, söz ve müziği Gülden Mutlu'ya ait olan "Soğuk Odalar" isimli parçayı Gülden Mutlu ile düet yaparak seslendirmiştir.

2014 yılının Şubat ayında Kanal D ekranlarında başlayan, “Star Işığı X Factor” adlı 2 milyon TL büyük ödüllü şarkı yarışmasında Ziynet Sali, Emre Aydın, Armağan Çağlayan ve Ömer Karacan Jüri üyeliği yapmaktadır. Yarışmanın sunuculuğunu ise Kadir Doğulu yapıyor.

Banu Alkan Kimdir?

Banu Alkan, 1 Nisan 1958’de Yugoslavya’nın Dubrovnik kentinde dünyaya geldi.Gerçek adı Hırvatça "Yaban Gülü" anlamına gelen Remka Rebronja’dır. Annesi Cana ve babası Müsliya ‘nın üçüncü çocuğuydu. Ailesiyle birlikte 1966 yılının Aralık ayında Balkanlardan Türkiye’ye göç etti. Balıkesir ili Edremit ilçesine yerleşip, ailece Türk vatandaşı olup "Alkan" soyadını aldılar ve Remka, önce "Yaprak" sonra da "Banu" oldu. Sonra İstanbul'a taşınarak Kartal’da ikamet ettiler.

Genç kızlığı Kartal’da geçti. Kartal Maltepe Lisesi’nde okudu. 18 yaşındayken 1976 yılında Ses Dergisinin yarışmasına katıldı ve ünlü olma yolunda ilk adımı attı.O yarışmada Oya Aydoğan birinci olmuştu. Henüz 18 yaşındayken LCC Mankenlik Okulu’na girdi, oradan da Vakko’nun mankenlik okuluna geçti. Bu okullardan mezun olmasıyla birlite diplomalı bir fotomodel oldu. Bu yıllarda oynadığı bir sabun reklamından sonra Alkan, Memduh Ün’ün dikkatini çekti ve sözleşme imzaladılar. Alkan, o yıllarda da hayatın farkında olduğunu ve yılların ondan fikirsel anlamda birşey götürmediğini söylemişti.

Sanatçı, 17 yaşındayken evli ve zengin bir işadamı olan Gürbüz Hanif’le birlikte olmaya başladı. 20 yıla yakın süren bu ilişki, Hanif’e kanser teşhisi konmasından kısa bir süre sonra ölmesiyle sona erdi. Alkan bu 20 yıl boyunca oldukça rahat bir hayat yaşamıştı.

Banu Alkan, 1989 yılında çektiği son filminden sonra uzun bir süre ortada görünmedi. 1998 yılında, “Neremi” adlı bir albüm çıkartarak gündeme oturdu. Oyuncunun şarkısı, sesi ve yorumu uzun süre eleştirildi ve ilgi odağı oldu. Alkan, 2001 yılında “Tuzu Kurular” ve 2005 yılında da “Kızma Birader” isimli televizyon dizilerinde oynadı.

Banu Alkan, 2004 yılında bir çiftlik evinde geçen “Ünlüler Çiftliği” adlı televizyon programına katıldı. Program, ünlüler arasında çıkan şiddetli tartışmalar nedeniyle uzun sire gündemde kaldı.

Bunun yanında Alkan, son yıllarda adından uzun süredir birlikte olduğu Murat Taşdemir’le olan ilişkisiyle söz ettirmeye başladı. Yaklaşık 10 yıldır beraber olan çift, bir televizyon programı için birlikte bir eve kapatıldı. Taşdemir’in Alkan’a sürekli hakaret etmesi hatta tokat atması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Kadın kuruluşları bu olaya tepki gösterdi. 2005 yılında Taşdemir, Arzu Altay’la evlendi. Bu olayın üzerine çıkan Alkan – Taşdemir arası sözlü sataşmalar sürekli ekranlara yansıdı.

Banu Alkan, 1975 – 1989 yılları arasında çektiği filmlerle de, çıkardığı albümle de adından sürekli söz ettirmeyi başaran bir isimdir. “Afrodit” lakaplı sanatçı, her zaman olumlu tepki toplamasa da sürekli gündemde kalmayı başarmaktadır. Sinema kariyerine son veren sanatçı, Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasında olmayı sürdürüyor.

2003 yılından itibaren Beylerbeyi Müzik Okulu’nda 2 yıl şan dersi aldı.

Albümleri

1998 - Neremi - Afrodit

2000 - Dansa Kaldır

2005 - Beyaz Orkide

2011 - Best Of 2011 Remix

2013 - Aşk Yap Benimle

Filmleri

1975 - İsyan

1976 - Taksi Şoförü

1977 - Akrep Yuvası

1980 - Vurun Beni Öldürün

1981 - Ağla Gözlerim

1981 - Günah Defteri

1981 - Ben De Özledim

1982 - Nikah Masası

1982 - Aşkların En Güzeli

1983 - İlişki

1983 - Bataklıkta Bir Gül

1983 - Gecelerin Kadını

1984 - Kadınca

1984 - Sokaktan Gelen Kadın

1984 - Kızgın Güneş

1985 - Katiller De Ağlar

1985 - Arzu

1985 - Bu İkiliye Dikkat

1985 - Sarı Bela

1986 - Mavi Yolculuk

1986 - Seviyorum

1987 - Afrodit

1987 - Güneşten De Sıcak / Sarı Güneş

1988 - Yaşamak

1988 - Vahşi Ve Güzel

2010 - Afrodit Kısa metrajlı film

2000 - Afrodit Banu Alkanın Hayatı 1 Bölüm Belgesel

2000 - Afrodit Banu Alkanın Hayatı 2 Bölüm Belgesel

2000 - Renkli Dünyalar - (TV Dizi)

2001 - Tuzu Kurular - (TV Dizi)

2005 - Kızma Birader - (TV Dizi)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi