Görüş Bildir

Murat Boz’un eski manitası Eliz Sakuçoğlu’dan bomba açıklamalar gecikmedi, neye sitem etti, neler dedi, kimdir?

O Ses Türkiye’nin karizmatik jürisi Murat Boz’un eski sevgilisi Eliz Sakuçoğlu Bebek’teydi. Eliz Sakuçoğlu, spor yapmak için semte geldi. Eliz Sakuçoğlu daha sonra kahve molası için bir mekana girdi. Karizmatik şarkıcı Murat Boz ile bir dönem aşk yaşayan Eliz Sakuçoğlu’nun açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Murat Boz’un eski manitası Eliz Sakuçoğlu’dan bomba açıklamalar gecikmedi, neye sitem etti, neler dedi, kimdir?

O Ses Türkiye’nin karizmatik jürisi Murat Boz’un eski sevgilisi Eliz Sakuçoğlu Bebek’teydi. Eliz Sakuçoğlu, spor yapmak için semte geldi. Eliz Sakuçoğlu daha sonra kahve molası için bir mekana girdi. Karizmatik şarkıcı Murat Boz ile bir dönem aşk yaşayan Eliz Sakuçoğlu’nun açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Bir muhabirin Eliz Sakuçoğlu’na ”Murat Bey, Aslı Hanım'la birlikteymiş, neler söyleyeceksiniz?” sorusuna sürpriz bir cevapla karşılaştı.

Murat Boz’un eski manitası Eliz Sakuçoğlu, ”İlgilenmiyorum” şeklinde cevap verdi.

Murat Boz için O Ses Türkiye’nin yılbaşı programına katılan Eliz Sakuçoğlu bu habere sosyal medya platformu instagram hesabından sitem ederek şöyle yanıt verdi…

"Bugün basında bazı haberler yer aldı. Bugüne kadar genellikle hep susmayı tercih ettim ancak çıkan haberler asıl haber başlıklarını süslediği gibi, keyfimi kaçırdı, çünkü muhabir bana tek bir soru bile yöneltmemişken ve ben tek bir kelime bile etmemişken nasıl bu şekilde haber olabiliyor anlamış değilim. Ayrıca beni yakından tanıyanlar da bilir ki o şekilde bir cevap ne üslubuma ne hayat görüşüme uygun tarzda. Ben öyle bir soru sorulsaydı şayet 'Sonsuz mutluluklar diliyorum' derdim. Rica ediyorum beni olmadığım ve olmayacağım bir insanmış gibi göstermeyin."

O Ses Türkiye

O Ses Türkiye, birçok ülkede The Voice adı ile yayınlanan ve 10 Ekim 2011'de Türkiye'de Show TV'de yayınlanmaya başlanan, 2012–2013 sezonu için Star TV ile anlaşan ve 2013–2014 sezonunda Acun Ilıcalı'nın satın aldığı tv8 kanalında yayın hayatına devam eden yapımcılığını Acun Medya’nın, sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın yaptığı, şarkı yarışması programıdır.

Kuralları

O Ses Türkiye programında dört jüri ve bir sunucu yer almaktadır. Yarışma formatı seneden seneye değişiklik göstermektedir.

Kör Seçmeler: Yarışmanın birinci turudur. Jüri üyeleri adayları sahneye arkası dönük bir şekilde dinler. Eğer adayın sesini beğenirse butona basar ve bulunduğu koltuk sahneye doğru döner. Şarkı bittikten 3 saniye sonrasına kadar tüm jüriler butona basabilir. Eğer bir yarışmacıyı birden fazla jüri beğenip butona basarsa bu kez yarışmacı ekibine katılmak istediği jüri üyesini seçer ve seçtiği jürinin ekibine katılır. Her jüri üyesinin belirli bir kontenjanı vardır ve seneye göre değişir. 3. sezonda her jürinin 32, 4. sezonda 53 ve 5. sezonda 65-70 ses vardı.

İkinci Tur: Yarışmanın ikinci turudur. Bu tur ilk 4 sezonda bulunmamaktadır. İlk defa 5. sezonda bu formata eklenmiştir.

Grup Turu: Her takımdaki yarışmacılar 5-6 kişilik gruplar oluştururlar ve Kör Seçmeler'deki performanslarını kamera arkasında koçlarının önünde bir kez daha sunuyorlar. Grup birincisi doğrudan düello turuna çıkmaktadır. İkinci ve üçüncüler İkinci Şans Eşleşmesi'ne katılırken geri kalanlar doğrudan elenmiştir.

İkinci Şans Eşleşmesi: Her gruptan iki kişi birebir düello yaparak farklı şarkılar söylediler. Sonucunda koç düellolara kimleri çıkaracağını karar verir. İki kişiden biri üst tura çıkar diğeri elenir.

Düello: İlk 4 sezonun ikinci; 5. sezonun üçüncü turudur. Her bir jüri üyesi ekibindeki yarışmacıları ikişerli veya üçerli eşleştirerek sahnede yarıştırır. Yarışmacılar aynı şarkıyı söyleyerek birbirleriyle düet yaparlar. Sonucunda koç yarışmaya kiminle devam edeceğini seçer. Kazanan üst tura geçer.

Transfer: İlk 2 sezonda bulunmamaktadır. İlk defa 3. sezonda formata girdi. Düellolarda elenenler belirlendikten sonra elendiği takımın koçu dışındaki diğer 3 koça yarışmacıyı kendi takımına almak isteyip istemediği sorulur. Kör Seçmeler turunda olduğu gibi jüriler butonlara basarlar ve eğer bir yarışmacıyı birden fazla jüri isterse seçim yarışmacıya bırakılır. Seçilen yarışmacılar ise yarışmanın üst turuna geçmeye hak kazanır.

Birebir: İlk 4 sezonun üçüncü turudur. 5. sezonda kaldırılmıştır. Üçüncü turdan itibaren yarışmacılar şarkıyı tek başına söyler. Yine ikişerli veya üçerli eşleşerek biri bir üst tura geçer. Yalnızca 4. sezonda bu turda transfer bulunmaktadır.

Çapraz Eşleşmeler: Bu tur ilk 3 sezonda bulunmamaktadır. İlk defa 4. sezonda bu formata eklenmiştir. Bu turda yarışmacılar farklı ekiplerdeki yarışmacılarla ikişerli ya da üçerli eşleşerek sırayla farklı şarkılar söylemektedirler. Bu turda seçimi stüdyodaki 450 seyirci ellerindeki butonlarla belirler. Sesi beğenenler 1'e beğenmeyenler 2'ye basar. Seyircilerin istedikleri kadar sesi beğenme hakları vardır. En yüksek yüzdesi olan yarışmacı Canlı Yayınlar'da yarışmaya hak kazanır.

Canlı Yayınlar: Önceki turların tersine banttan yayınlanmayan oylamanın SMS ile yapıldığı (5. sezondan itibaren hem SMS hem de TV8 Yan Ekran Uygulaması kullanılabilir.) final turlarıdır.

Çeyrek Final: Bu turda kalan 16 yarışmacı 4'erli şekilde ayrılarak performanslarını sergiler. Her performanstan sonra 2 dakikalık SMS oylaması sonucu her 4 gruptan sonuncu olan 1 kişi toplamda 4 kişi yarışmaya veda eder. Çeyrek Final'in 2. aşamasında kalan 12 yarışmacı 3'erli şekilde ayrılır ve yine her gruptan 1 kişi elenerek Yarı Final'de yarışacak 8 kişi belirlenir.

Yarı Final: Bu turda ise kalan 8 yarışmacı 4'erli şekilde ayrılarak performanslarını sergiler. Her performanstan sonra 2 dakikalık SMS oylaması sonucu her 2 gruptan sonuncu olan 1 kişi toplamda 2 kişi yarışmaya veda eder. Yarı Final'in 2. aşamasında kalan 6 yarışmacı 3'erli şekilde ayrılır ve yine her gruptan 1 kişi elenerek Final'de yarışacak 4 kişi belirlenir.

Final: Bu turda ise 4 yarışmacı 2'şer tane şarkı söyler. Yapılan SMS oylaması ile önce 4. öğrenilir. Ondan sonra kalan 3 yarışmacı eski performanslarından birini seslendirir ve üçüncü belirlenir. Son olarak kalan 2 yarışmacı eski performanslarından bir tane daha seslendirir ve SMS oylamasında Türkiye'nin O Ses'i ortaya çıkar.

Gökhan Özoğuz Kimdir?

Gökhan Özoğuz, 14 Ekim 1976 tarihinde İstanbul’da Fenerbahçe sGaziantep'lidir. Babası Ahmet Özoğuz’dur. Açıköğretim Fakültesinde okudu. 2007’de babaları Ahmet Hamdullah Özoğuz vefat etti. Müzisyen olmak için en büyük desteği dedesinden gördü.

15 yaşında gitar çalmaya merak salan Gökhan Özoğuz, Athena müzik grubunun solistidir. Athena grubunun gitaristi Hakan Özoğuz ikiz kardeşidir.

2004 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi For Real adlı şarkıyla temsil ettiler. Bu şarkı 195 puanla 4. oldu ve Türkiye Eurovision tarihinde en fazla puan alan şarkı oldu.

Holigan albümünün aynı isimli şarkısı futbol maçlarının değişmez sloganı oldu. A Milli Basketbol takımımız için yaptığı “12 Dev Adam” şarkısı ise basketbol takımının sembol şarkısıdır.

2006 yılında ikiz kardeşi ile 4 yıllığına müzik eğitimi için Londra’ya gittiler

Gökhan Özoğuz, 28 Aralık 2012 tarihinde Melis Ülken ile evlendi. 3 Temmuz 2013 tarihinde Ayşe Derya adında bir kızı oldu.

2013-2014 yayın döneminde Star Tv'de yayınlanan ve Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı “O Ses Türkiye” isimli müzik yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır.

Acun Ilıcalı’nın yaptığı TV8'de 29 Eylül 2014 tarihinde başlayan 4. Sezon “O Ses Türkiye” adlı yarışma programında; yeni jüri üyeleri ise Mazhar Alanson, Özkan Uğur, Athena Gökhan Özoğuz, Hadise Açıkgöz ve Ebru Gündeş oldu. Mazhar Alanson ve Özkan Uğur aynı koltukta yer alacak ve tek oy hakkına sahip olacak.

O Ses Türkiye’nin 2015 - 2016 sezonu 5. sezonunda Gökhan Özoğuz, jüri üyesi olarak Murat Boz, Hadise Açıkgöz, Ebru Gündeş ve ikiz kardeşi Hakan Özoğuz ile birlikte görev yapacak.

Albümleri

1993 - One Last Breath

1998 - Holigan

2000 - Tam Zamanı Şimdi

2001 - Mehteran Seferi (EP)

2002 - Her Şey Yolunda

2004 - US

2005 - Athena

2006 - İT (EP)

2007 - 100 Şerefli Yıl (EP)

2010 - Pis

2011 - Ben böyleyim (EP)

2014 - Altüst

Filmleri

2002 - O Şimdi Asker,

2005 - O Şimdi Mahkum,

2006 - Tramvay (film),

1996 - Tatlı Kaçıklar, (Konuk oyuncu)    

Ebru Gündeş Kimdir?

Ebru Gündeş, fantezi müzik sanatçısı.

24 Temmuz 1975 tarihinde, İstanbul'da dünyaya geldi. Annesi Müjgan Kumartaşlıoğlu’dur. 5 yaşındayken evi terk eden, hiç görüşmediği babasının adı Remzi Gündeş’dir. İlkokulu Ankara'da Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulunda okudu. Daha sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a gelen Ebru Gündeş, maddi imkansızlıkları yüzünden öğrenimini yarım bırakmak zorunda kaldı. Bir süre konfeksyon işçisi olarak çalıştıktan sonra o sıralar kurulma aşamasında olan Raks Neşe Müzik'in ortağı Neşe Demirkat tarafından keşfedildi. İlk albümünü hazırlamaya başlamadan önce, sahne tecrübesi kazanabilmek için bir süre Emel Sayın'a vokalistlik yaptı. Kısa zaman içinde bu renkli dünyaya alışmayı başardı ve ilk albümünün hazırlıklarına başladı.

1993 yılında, Selçuk Tekay'ın prodüktörlüğünü ve Özkan Turgay'ın aranjörlüğünü yaptığı ilk albümü "Tanrı Misafiri"ni çıkardı. Bu albüm ile yakaladığı başarı tanınmasının yanı sıra, pek çok ödülün de sahibi olmasını sağladı. 1994, 1995 ve 1996 yıllarında düzenlenen Kral Tv Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Kadın TSM Sanatçısı" ödülünü kazandı.

İlk albümünün başarısı üzerine hemen ikinci albüm hazırlıklarına başladı ve 1994 yılında "Tatlı Bela" albümü yayınlandı.

1995 yılında çıkardığı "Ben Daha Büyümedim" adlı albümü ile de iyi bir satış grafiği yakaladı. Bir sonraki albümü "Kurtlar Sofrası"nın ardından kendisine gelen televizyon dizileri için oyunculuk tekliflerini değerlendirdi. 1998 yılında yine Selçuk Tekay prodüktörlüğünde çıkardığı albümü "Sen Allahın Bir Lütfusun" ile de önemli satış rakamlarına ulaştı.

1999 yılında çıkardığı "Dön Ne Olur" adlı albümünün tanıtımı sırasında, basın mensupları karşısında 1 Aralık 1999 günü beyin kanaması geçirdi. Bu olay üzerine uzunca bir süre hayranlarından uzak kalan Gündeş'in bu albümü de 1 milyondan fazla satıldı.

Ebru Gündeş, uzun bir süre dinlenme döneminin ardından, 11 Mart 2000 gecesi Bostancı Gösteri Merkezi´nde ilk konserini verdi. Bu konserin tüm gelirini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Vakfı Hastanesi Reanimasyon Kliniği´ne bağışladı.

Popstar Alaturka adlı yarışmada da jüri üyeliği yapmıştır.

2001 yılında çıkardığı yedinci; 'Ahdım Olsun' isimli albümünde Türkiye'nin en iyi söz yazarları, bestecileri ve aranjörleriyle çalışan Ebru Gündeş albüm kalitesi ve tirajıyla müzik piyasasının gündemine oturmayı yine başarmıştı.

2003 - 2003 yılında ise 'Şahane' albümü sevenleriyle buluştu. Sekizinci albümüyle bugüne kadar elde ettiği başarıyı ve satış grafiğini yakalayan Gündeş; bunun haklı gururunu taşıdı.

2004 - 2004 yılında dokuzuncu albümü 'Bize de Bu Yakışır' ile sevenleriyle buluşur.

2006 - 2006 yılının aralık ayında çıkan onuncu albümü 'Kaçak' ile müzik marketlerdeki yerini aldı, kariyerinin en güzel ve verimli günlerini yaşadığını söyleyerek son hız çalışmalarına devam etti.

2008 - 2 yıllık bir aradan sonra d.günü olan 12 Ekim de "EVET" ismini verdiği albümünü sevenleriyle buluşturan sanatçı Kızıl Mavi, Ölümsüz Aşklar, Harika gibi birçok şarkısı yine dillerden düşmezken yeni albümünün çalışmalarına başladı.

2011 - Müzik Yönetmenliğini Taşkın Sabah'ın yaptığı ; Ayla Çelik , Ersay Üner , Gökhan Tepe , Serdar Ortaç , Sinan Akçıl , Şebnem Sungur , Zeynep Talu ve Sezen Aksu'nun değerli eserlerinden oluşan " BEYAZ " adlı albümü müzik marketlerdeki yerini aldı .

2013 yılından itibaren O Ses Türkiye adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı. Acun Ilıcalı’nın yaptığı TV8'de 29 Eylül 2014 tarihinde başlayan 4. Sezon “O Ses Türkiye” adlı yarışma programında; yeni jüri üyeleri ise Mazhar Alanson, Özkan Uğur, Athena Gökhan Özoğuz, Hadise Açıkgöz ve Ebru Gündeş oldu. Mazhar Alanson ve Özkan Uğur aynı koltukta yer alacak ve tek oy hakkına sahip olacak.

O Ses Türkiye’nin 2015 - 2016 sezonu 5. sezonunda Ebru Gündeş, jüri üyesi olarak Gökhan Özoğuz, Hadise Açıkgöz, Murat Boz ve Gökhan Özoğuz'un ikiz kardeşi Hakan Özoğuz ile birlikte görev yapacak.

Evlilikleri

1.evliliği : 1990 yılında Hamdi Vardar ile evlendi.1993 yılında boşandı.

2.evliliği : 2002 yılında Ömer Durak ile evlendi. 2003 yılında boşandı.

3.evliliği : 10 Şubat 2010 tarihinde Azeri iş adamı Reza Zarrab'la evlendi. 15 Ekim 2011 de kızı Alara doğdu.

Albümleri

1993 - Tanrı Misafiri

1994 - Tatlı Bela

1995 - Ben daha Büyümedim

1997 - Kurtlar Sofrası

1998 - Sen Allah'ın Bir Lutfusun

1999 - Dön Ne Olur

2000 - Dön Ne Olur Remixes

2001 - Ahdım Olsun

2002 - Ahdım Olsun Remixes

2003 - Şahane

2004 - Bize de Bu Yakışır

2006 - Kaçak

2008 - Evet

2011 - Beyaz

2012 - 13,5

Filmleri

1993 - Tanrı Misafiri

1995 - Fırtınalar

1997 - Deli Divane

1999 - Sen Allahın Bir Lütfusun

1999 - Affet Beni

2006 - İmkansız Aşk      

Emel Sayın Kimdir?

Emel Sayın, 20 kasım 1945 tarihinde Sivas’ın Şarkışla ilçesinde doğmuştur. 1926'da Türkiye’ye gelen muhacir bir aile olan Suat ve Ahmet Sayın’ın 4 kız çocuklarından en büyüğüdür. Şenel, Fatoş ve Hülya adlarında kız kardeşleri vardır. Anne ve babası Toprak Mahsulleri Ofisinde çalışıyorlardı. Emel Sayın ilkokula anneannesinin yanında, Kayseri Cumhuriyet İlkokulunda başlamıştır. Okuldaki şarkı yarışmalarında hep birinci olur. Ortaokulu ailesinin yanında Konya’da okur. Sonra Üsküdar’a taşındılar.

13 yaşındayken Arif Sami Toker'den müzik dersleri almaya başladı. Sonraki yıllarda Münir Nurettin Selçuk'tan da dersler aldı ve yeteneği ile dikkat çekmeye başladı.

Edirne, Uzunköprü Gazi Turhan Bey Ortaokulu ve Çapa Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun oldu. Lise eğitimini Edirne'de tamamladıktan sonra üç yıl boyunca İstanbul Belediye Konservatuarı'nda, Münir Nurettin Selçuk'un da hocalığını yapmış olan Alis Rosenthal'dan şan dersleri aldı. Bu arada Hürriyet Haber Ajansı'nın açtığı yarışmada Münir Nurettin Selçuk’a ait klasik bir eser okuyarak ‘Ses Kraliçesi’ seçildi.

Henüz 17 yaşındayken Ankara Gençlik Parkı'nda Gönül Yazar’ın ilk eşi Necdet Yazar'ın gazinosunda ilk defa sahneye çıktı.

İlk kez 17 yaşında sahneye çıkmaya başlayan Sayın, 1963 yılında Ankara Radyosu'nun sınavını kazanarak, buradaki yedi yıllık hizmetine başladı. Ankara seyircisi karşısında sahne tecrübesi kazanan sanatçı, Egemen Bostancı'nın teklifiyle İstanbul'a taşındı ve İstanbul Radyosu'na geçti. Lalezâr Gazinosu’nda assolist olarak sahne almaya başladı.

İstanbul'da bulunduğu yıllarda şöhreti giderek artan Emel Sayın, albümlerinin yanı sıra sinema filmlerinde de rol aldı. Ayrıca 2001 yılında Aşkım Aşkım adlı televizyon dizisinde ve daha sonra Karınca Yuvası adlı dizide rol aldı.

1974 yılında çekilen Mavi boncuk adlı filmi Tarık Akan'la oynadığı en güzel filmlerinden birisidir. Bu filmde Emel Sayın, Münir Özkul, Halit Akçatepe, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Tarık Akan ile başrolü paylaştı.

Emel Sayın’a 1998 yılında Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir.

Emel Sayın, 1966 yılında 21 yaşındayken ilk eşi İsmet Kasapoğlu ile evlendi. 1975 yılında boşanan çift bir yıl ayrı kalabildi ve 1976’da tekrar nikah masasına oturdu. 1979 yılında tekrar boşandı.

Emel Sayın, 1979’un 20 Haziran’ında ‘Gazinocular Kralı 'Fahrettin Aslan’ın oğlu Selçuk Aslan’la fırtınalı bir evliliğe adım atar. Eylül 1981’de ayrılırlar.

Emel Sayın, daha sonra 4 Haziran 1986 tarihinde Amerikalı David Younnes ile evlendi. 1999 yılında boşandılar.

Albümleri

Sus Kalbim Sus / Anılardan Bir Demet 1, (1971)

Gel Gel Gel / Anılardan Bir Demet 2, (1971)

Doyamadım Sana / Anılardan Bir Demet 3, (1971)

Son On Yılın En Sevilen On Şarkısı, (1972)

Emel Sayın, (1973)

Emel Sayın 73, (1973)

Emel Sayın 74, (1974)

Emel Sayın 75, (1975)

Emel'in Dünyası, (1975)

Emel Sayın 76, (1976)

Emel Sayın, (İran) (1977)

Sensiz Olmuyor (1978)

Rüzgar, (1979)

Emel'in Seçtikleri, (1980)

Bir Şarkıdır Yalnızlığım, (1982)

Emel Sayın 85, (1985)

Sevgiler Yağsın, (1985)

Sevgisiz Yaşayamam, (1987)

Sevdalılar, (1987)

Kanımda Kıvılcım, (1989)

Üzüldüğün Şeye Bak, (1990)

İstanbul Şarkıları, (1991)

Gücendim Sana, (1992)

El Bebek Gül Bebek, (1993)

Başroldeyim, (1997)

Ah Bu Şarkılar, (2000)

Dinle, (2001)

Emel Sayın Münir Nurettin Söylüyor, (2006)

Filmleri

2008 - Aşkım Aşkım (13 Bölüm) (TV Dizisi)

2007 - Beyaz Melek (Sinema Filmi)

2006 - Karınca Yuvası (TV Dizisi)

2004 - Cennet Mahallesi (TV Dizisi)

2009 - Avrupa Yakası 6. Sezon (TV Dizisi)

2001 - Aşkım Aşkım (TV Dizisi)

1995 - Azmi (Konuk Sanatçı) (TV Dizisi)

1986 - Olacak O Kadar (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

1983 - Neşeli Kuklalar (Video)

1980 - Rüzgar (Sinema Filmi)

1977 - Acı Hatıralar (Sinema Filmi)

1974 - Çam Sakızı (Sinema Filmi)

1974 - Mavi Boncuk (Sinema Filmi)

1974 - Hasret (Sinema Filmi)

1973 - Yalancı Yarim

1973 - Düşman

1972 - Süreyya

1972 - Gülizar

1972 - Feryat

1971 - Makber

1971 - Kavanoz Dipli Dünya

1971 - Hicran

1971 - Feride

1970 - Şampiyon

1970 - Eyvah

Gönül Yazar Kimdir?

Özellikle 60 ve 70'li yılların gündeminde olmuş, 1936 İzmir doğumlu Devlet Sanatçısı, Türk Sanat Müziği yorumcusu ve sinema oyuncusu.

Gönül Yazar, 12 Ağustos 1936'da İzmir'de Mehmet Bey ile Fatma Hanım'ın ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Asıl adı Mürşide Gönül Özyenginer'dir. Belma adında ablası vardır. Ses sanatçısı Belkıs Özener (d.1940) kardeşidir. Anne babası o 6 yaşında iken boşanmıştır. Sanat hayatına, 1952 yılında 15 yaşında iken "Ege Ses Kraliçesi Yarışması"nı kazanarak başladı. Necdet Yazar'la evlenmesinin ardından Ankara Radyosu'na girdi. Burada; Fahri Kopuz, Suphi Ziya Özbekkan gibi değerli isimlerle çalışma fırsatı oldu.

Yönetmenliğini Hulki Saner'in yaptığı, başrolünü Göksel Arsoy'la paylaştığı 1960 yapımı "Taş Bebek" filmindeki rolüyle büyük beğeni topladı. Film o kadar beğenilmişti ki, "Taş Bebek" lakabı sanat hayatı boyunca anılacağı isim olacaktı.

Müzik dünyasına adımını, 1962 yılında, ilk kaydı olan "Bak Bir Varmış / Takamadım Başıma Yıldızlardan Tacımı" 78'liği ile yaptı. İlk 45'liğini ise 1965'te "Kelebeğim / Hayran Olurum Aşkı Bilene" adıyla çıkardı.

Sahne ve kamera'nın yanı sıra, Karaca Tiyatrosu'nun sahnelediği "Papazlar Trafiği" isimli bir İngiliz piyesinde, Gülriz Sururi ve Adile Naşit gibi büyük ustalarla aynı sahneyi paylaşarak tiyatro sahnesinden de sevenlerine seslendi.

Yaşar Güvenir'in "Sensiz Saadet Neymiş" isimli bestesini seslendirdiği 45'liği kendisine altın plak kazandırdı. 1979 yılında yayınladığı "Taş Bebek" ve 1989 yılında yayınladığı "Gönül'den Gönüllere" albümleri oldukça beğenildi.

Sanat hayatı boyunca, onlarca filmde yer almış ve bir çok albüme imza atmış olan Gönül Yazar, günümüzde NTV'de yayınlanan "10 Kadın" adlı programda yer aldı.

Son stüdyo albümü "Sevmek İstiyorum"u 1993'te yayınladıktan sonra müzik dünyasından uzak kalan ve yalnızca özel gecelerde sahneye çıkan Gönül Yazar, yepyeni bir albümle geri dönüyor! Her ne kadar alaturka solisti olarak tanınmış olsa da, bir dönem pop müzik türünde de çok başarılı plaklar yapan Gönül Yazar, 17 yıl aradan sonra tekrar stüdyoya girdiği bu albümde yakın dönemin sevilen pop şarkılarını kendi stilinde pop-caz olarak yorumluyor.

Snickers Çikolata güzel bir işe imza atarak Muazzez Abacı ve Gönül Yazar'ı reklam filminde oynattı.

Evlilikleri : Gönül Yazar 7 kez resmi nikah ile evlendi;

1. eşi; 1952 de 15 yaşındayken yaşını mahkeme kararı ile 18 yapıp, 32 yaşındaki Necdet Yazar'la evlendi. 1954 yılında boşandı.

2. eşi; 1956 da 20 yaşındayken kendisinden 27 yaş büyük Bedii Çapa ile evlendi.

3. eşi; 1963 de Özden Çelik ile evlendi

4. eşi; 1964 de Galatasaraylı futbolcu Metin Oktay ile evlendi

5. eşi; 1972 de iş adamı Ercan Akın ile evlendi.

6. eşi; 1979 da kendisinden yaşça çok küçük olan Sinan Birsel ile evlendi. Bu evlilik bir yıl sürdü.

7. eşi; 1997 de Fahrettin Akçınar ile evlendi, 7 ay sonra boşandı.

Gönül Yazar’ın Erol Simavi ile birlikteliğinden Yasemin Simavi adında bir kızı var.

Gönül Yazar diyor ki ; Aslan burcunun bütün özelliklerini taşırım. Gururuma çok düşkünümdür, burnum yere düşse almam. Gösterişi çok severim, bir yerlere gittiğim zaman bütün gözler bende olsun isterim. Bir de, anadan doğma vejetaryenim, hayatta ağzıma et koymadım, kokusunu bile alamam. Hayatımda sigara, kahve içmedim, uyuşturucu desen görmedim bile.

Albümleri

Gönül Yazar - Halime (1968) (Şençalar Plak)

Dertleri Zevk Edindim (1970/ 1977) (Arya Plak/ Yavuz Plak)

Gönül Yazar - Nisan Yağmuru (1970) (Televizyon Plak)

Gönül Yazar - O Ağacın Altı (1972) (Kervan Plak)

Artık Bu Solan Bahçede (1973) (Atlas Plak)

Çakıl Galası'nda (1974) (İstanbul Plak)

Gönül Yazar - Ağlar Gezerim (1974) (Yavuz Plak)

Gönül Yazar'dan Seçmeler (1974) (Yavuz Plak)

Gönül Yazar - Tadı Yok Sensiz Geçen Günlerimin (1975) (Yavuz Plak)

Gönül Yazar - Sen de Mevsimler Gibisin (1975) (Yavuz Plak)

Aldırma Gönül (1978) (Elenor Plak)

Taş Bebek (1979) (Elenor Plak)

İşte Benim Dünyam (1982) (Elenor Plak)

Gönül Defterim (1985) (Elenor Plak)

Gönül'den Gönüllere (1989) (Emre Plak)

Sevmek İstiyorum (1993) (Elenor Plak)

En İyileriyle Gönül Yazar (2006) (Ossi Müzik)

Forever (2010) (Ossi Müzik)

Filmleri

Tanık, (1992)

Vurgun, (1973)

Gel Desen Gelemem Ki, (1969)

Ölüme Giden Yol, (1969)

Kara Gözlüm Efkarlanma, (1968)

Aslan Yürekli Reşat, (1967)

Trafik Belma, (1967)

Beyoğlu'nda Vuruşanlar, (1966)

Fakir Bir Kız Sevdim, (1966)

Halime'yi Samanlıkta Vurdular, (1966)

İdam Mahkumu, (1966)

Kanlı Mezar, (1966)

Mezarını Hazırla, (1966)

Namus Kanla Yazılır, (1966)

Dudaktan Kalbe, (1965)

Taçsız Kral, (1965)

65 Hüsnü, (1965)

Adım Çıkmış Sarhoşa, (1965)

Bilen Kazanıyor, (1965)

Bir Garip Adam, (1965)

Hüseyin Baradan Çekilin Aradan, (1965)

Kocamın Nişanlısı, (1965)

Yalancının Mumu, (1965)

Cımbız Ali, (1964)

Köye Giden Gelin, (1964)

Sahte Sevgili, (1964)

Şu Kızların Elinden, (1964)

Var mı Bana Yan Bakan, (1964)

Kelepçeli Aşk, (1963)

Ateşli Kan, (1962)

Bir Gecelik Gelin, (1962)

Bir Bahar Akşamı, (1961)

Taş Bebek, (1960)

Metin Oktay Kimdir?

Metin Oktay, “Taçsız Kral” lakaplı, efsanevi Galatasaraylı futbolcu.

2 Şubat 1936'da, İzmir'de doğan Metin Oktay, futbola, 15 yaşında, Damlacıkspor’da başladı. 1954 yılında Yün Mensucat takımında oynarken, dikkatleri üstüne çeken Oktay, genç milli takıma çağırıldı.

İlk milli maçına, 11 Nisan 1954'de, Belçika karşısında çıkan Oktay, bu maçta 2 gol attı.

Daha sonra, İzmirspor'a transfer olan Oktay, aynı sezon 17 gole imza atarak, İzmir Profesyonel Ligi'nde gol krallığını ilan etti. Böylece Metin Oktay'ın gol krallığı dönemi başlamış oldu.

1955 yılında, Gündüz Kılıç, Oktay'ı, 5 yıllık sözleşme karşılığında, Chevrolet marka bir otomobil vererek, Galatasaray’a transfer etti.

28 Ağustos 1955’de, ilk kez Galatasaray formasıyla sahaya çıktığında, henüz 19 yaşında olan Oktay, genç yaşına rağmen Sarı - Kırmızılı camiaya çabuk ısındı ve daha ilk sezonunda 19 gol atarak, gol kralı oldu. O sezon Galatasaray, İstanbul Ligi şampiyonu oldu.

1961 Temmuz’unda, İtalya'nın Palermo takımına transfer olan Oktay, orada bir sezon top koşturduktan sonra, Türkiye’ye dönerek, 1969 yılına kadar Galatasaray forması giydi.

Futbol hayatı boyunca 6 kez gol kralı olan ve 217 gollük bir rekora imza atan Oktay’ın, bu rekoru, 1988 yılında, Tanju Çolak tarafından kırıldı.

Metin Oktay, derbi maçlarının büyük golcüsüydü. 10 Haziran 1959'da, Fenerbahçe kalesinin ağlarını yırtan golü, Türk futbol tarihinin, önemli olaylarından biri olarak anılan Oktay, o golle beraber, Fenerbahçe'ye 18, Beşiktaş'a da 13 gol attı.

4 kez A Genç Milli olan ve 36 kez de, A Milli Takım formasını terleten Oktay, bu forma altında, 7 kez kaptanlık yaparken, 22 gol attı. Türk futbolunun 'Taçsız Kral'ı, 11 golle, birkaç sezon aralıksız en çok gol atan oyuncu, 38 golle, tek sezonda en çok gol atan oyuncu ve 19 golle, uluslararası bir müsabakada en çok gol atan Türk oyuncusu olmak üzere, çeşitli rekorlara imzasını attı.

Futbol yaşamı boyunca rakip fileleri tam 608 kez havalandıran Oktay. 1 kez İzmirspor'da, 10 kez de Galatasaray'da şampiyonluk yaşadı.

1965 yılında, Safa Önal’ın senaryosunu yazdığı , Atıf Yılmaz’ın yönettiği, Gönül Yazar, Ajda Pekkan, Ayten Gökçer, Turgay Şeren ve o zamanki Galatasaray Başkanı, Gündüz Kılıç’ın rol aldığı, ''Taçsız Kral'' adlı, kendi hayatını konu alan bir filmde oynayan Oktay, “Top ve Ben” adlı anılarını ve hayatını anlattığı bir kitap yazdı.

Futbol hayatı boyunca, sadece 1 kez oyundan atılan, 6 kez gol kralı olan ve 217 gollük bir rekora imza atan, büyük bir golcü olmasının yanı sıra, iyi ahlakı ve sportmen kişiliğiyle de her takımdan taraftarın sevgisini kazanan Oktay, ayrıca 1960 yılında, 8 gün eksik askerlik yapmasından ötürü, (maç izinleri karnesine işlenmediğinden) Toptaşı Cezaevi’nde, 45 gün hapis yatmıştır. Oktay, jübilesini futbola ilk defa başladığı İzmir’de ve futbolu noktaladığı İstanbul’da olmak üzere iki kez yaptı. İstanbul'da, Galatasaray – Fenerbahçe arasında yapılan jübile maçı, 1-1 berabere biterken, İzmir'deki maçta Göztepe, Galatasaray'ı 1-0 yendi.

Fenerbahçe’yle oynanan jübile maçının son dakikalarında, Can Bartu’yla formalarını değiştirerek kısa bir süre kendisi Fenerbahçe, Can Bartu ise Galatasaray için oynayarak bu maçı ölümsüzleştirdiler. Oktay, 1969 sezonunda sahalara veda etmesinin ardından, futboldan kopmayarak, bu alanda çeşitli görevler üstlendi.

Sarı - Kırmızılı kulüpte, yönetici ve menajer olarak görev yapan ve bir süre Galatasaray ve Bursaspor'da teknik adam olarak çalışmasından sonra, Metin Oktay'ın son görevi, Milliyet Gazetesi spor yazarlığı idi.

13 Eylül 1991'de bir trafik kazası sonucu vefat eden Metin Oktay, Galatasaray Spor Kulübü'nün efsaneleşmiş golcülerinden biridir.

29 Ocak 1959'da, İzmir'de, Oya Sarı ile evlenen, ancak daha sonra boşanan Oktay, 1965 yılında, ikinci evliliğini, Servet Kardıçalı ile gerçekleştirdi.         

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi