Görüş Bildir

Murat Dalkılıç' ın '40 Yılda Bir Gibisin' parçası, Cezmi Ersöz' ün telif hakkı arayıp mahkemeye vermesine mahal verdi!

Cezmi Ersöz, Murat Dalkılıç' ın '40 Yılda Bir Gibisin' parçasını 1997' de çıkan kitabının içeriğine benzettiği için Dalkılıç' a dava açtı. Cezmi Ersöz'ün 1997 yılında yayınlanan kitabıyla aynı ismi taşıması üzerine ünlü yazar, telif hakkı almak için mahkemeye başvurdu.

Murat Dalkılıç' ın '40 Yılda Bir Gibisin' parçası, Cezmi Ersöz' ün telif hakkı arayıp mahkemeye vermesine mahal verdi!

Cezmi Ersöz, Murat Dalkılıç' ın '40 Yılda Bir Gibisin' parçasını 1997' de çıkan kitabının içeriğine benzettiği için Dalkılıç' a dava açtı.  Cezmi Ersöz'ün 1997 yılında yayınlanan kitabıyla aynı ismi taşıması üzerine ünlü yazar, telif hakkı almak için mahkemeye başvurdu.

Murat Dalkılıç'ın '40 Yılda Bir Gibisin' adlı şarkısının kendi kitabının adından esinlendiğini söyleyen Cezmi Ersöz, popçuya dava açtı.

Takvim'de yer alan habere göre yazar Şair Cezmi Ersöz ile popçu Murat Dalkılıç, mahkemelik oldu. Murat Dalkılıç'ın son albümünde yer alan '40 Yılda Bir Gibisin' isimli şarkısının Cezmi Ersöz'ün 1997 yılında yayınlanan kitabıyla aynı ismi taşıması üzerine ünlü yazar, telif hakkı almak için mahkemeye başvurdu.

SÖZLER DE ALINTI

Şarkının içindeki sözlerin de kitaptan alıntı yapıldığını iddia eden Ersöz, "Dalkılıç'ın avukatı başta bu durumu düzelteceklerini ve kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirmişti. Konu ile ilgili bizden süre istemişlerdi. Ancak aradan çok uzun bir zaman geçmesine rağmen gereğini yapmamışlardır" dedi.

Dalkılıç'ın telif yasalarına uymadığını ve kendisinden izin almadığını belirten Cezmi Ersöz, hakkını mahkemede arayacağını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir