O Ses Yılbaşına yıldızlar korosu! O Ses Türkiye'nin yılbaşı gecesine ünlü akınına kimler katılacak?

TV8'in fenomen ses yarışması programı 'O Ses Türkiye' yılbaşına hazır. 31 Aralık akşamı O Ses Türkiye'nin yarışmacı kategorisinde bir takım değişiklikler yapıldı. O SES Türkiye'nin yılbaşı özel programında ünlüler yaraşacak! Peki O Ses Türkiye'nin sevenlerine yılbaşı sürprizi ne olacak?

O Ses Yılbaşına yıldızlar korosu! O Ses Türkiye'nin yılbaşı gecesine ünlü akınına kimler katılacak?

Fenomen ses yarışması programı 'O Ses Türkiye'  TV8 ekranlarında yılbaşına hazır. 31 Aralık akşamı O Ses Türkiye'nin yarışmacı kategorisinde bir takım değişiklikler yapıldı. O SES Türkiye'nin yılbaşı özel programında ünlüler yaraşacak! Peki O Ses Türkiye'nin sevenlerine yılbaşı sürprizi ne olacak?

TV8'in izlenme rekorları kıran ses yarışması O Ses Türkiye 2016'ya bomba gibi giriyor. Ebru Gündeş, Hadise, Murat Boz, Gökhan-Hakan Özoğuz'un jüriliğini üstlendiği O Ses Türkiye'nin yılbaşı özel programında eğlencelerin en güzeli yaşanacak! Sahneye çıkarak performanslarını sergileyecekler bu kez sıradan yarışmacılar değil, ekran dünyasının yıldızları olacak! Jüri üyeleri ise her zamanki gibi arkası sahneye dönük bir şekilde tanımadıkları bu sesleri değerlendirecekler. O Ses Türkiye'nin yılbaşı programı 31 Aralık Perşembe akşamı saat 20.00'de başlayacak ve yeni yılın ilk saatlerine kadar sürecek. Sürpriz isimlerin sahneye çıkacağı gecede jüri üyeleri hangi ünlüleri takımlarına katacağı ise büyük bir merakla bekleniyor. Peki O Ses Türkiye'de hangi ünlüler var?

O SES TÜRKİYE'DE YARIŞACAK İSİMLER KİMLER?

O Ses Türkiye yılbaşı özel programında; Emre Kınay, barış falay, Aras Bulut İynemli, Gürkan Uygun, Ezgi Mola, Büşra Pekin, Paramparça'nın genç oyuncuları Alina Boz ve Leyla Tanlar,Hande subaşı ve Hidayet Türkoğlu, 3 Adam ibrahim büyükak, Oğuzhan Koç ve Eser Yenenler sesleriyle jüri üyelerini etkilemeye çalışacak. Ünlü isimlerde O Ses Türkiye sahnesinde ter dökerken; Turuncu Oda'da ünlü isimlerin yanında yer alarak, heyecanlarını paylaşacak olan isim ise Özge Özpirinçci olacak.

O Ses Türkiye yılbaşı özel tanıtımı

AHMET PARLAK DA VAR

O Ses Türkiye'nin sempatik ismi Gökhan Özoğuz'un keşfetmesiyle bir anda Türkiye'nin tanıdığı isim olan, isyanıyla hem jüri üyelerinden hem de ekran başındakilerden tam not alan Ahmet Parlak, O Ses Türkiye Yılbaşı Özel programında yeniden sahneye çıkıyor. Ahmet Parlak, 1 yıl önce arkadaş ortamında sanatçı Halil Sezai'nin 'İsyan' isimli parçasını seslendirmiş, tesadüfen videoyu izleyen Gökhan Özoğuz, programda Ahmet Parlak'ı överek videoyu yayınlatmıştı. Bunun üzerine Acun Ilıcalı tarafından O Ses Türkiye'ye davet edilen Ahmet Parlak, sahnede canlı olarak seslendirdiği parça ile başta jüri üyeleri olmak üzere Türkiye'yi kendine hayran bırakmıştı.

O Ses Türkiye, birçok ülkede The Voice adı ile yayınlanan ve 10 Ekim 2011'de Türkiye'de Show TV'de yayınlanmaya başlanan, 2012–2013 sezonu için Star TV ile anlaşan ve 2013–2014 sezonunda Acun Ilıcalı'nın satın aldığı tv8 kanalında yayın hayatına devam eden yapımcılığını Acun Medya’nın, sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın yaptığı, ses yarışması programıdır

Gökhan ve Hakan ayrılıyorlar mı?

O Ses Türkiye programında dört jüri ve bir sunucu yer almaktadır. Yarışma toplamda beş turdan oluşmaktadır.

Birinci turda jüri üyeleri adayları sahneye arkası dönük bir şekilde dinler. Eğer adayın sesini beğenirse butona basar ve bulunduğu koltuk sahneye doğru döner. Şarkı bitene kadar tüm jüriler butona basabilir. Eğer bir yarışmacıyı birden fazla jüri beğenip butona basarsa bu kez yarışmacı ekibine katılmak istediği jüri üyesini seçer ve seçtiği jürinin ekibine katılır.

İkinci tur "Düello" adı verilen turdur. Her bir jüri üyesi ekibinde yarışmacıları ikişerli veya üçerli eşleştirerek sahnede yarıştırır. Yarışmacılar birbirleriyle düet yaparlar. Sonucunda koç yarışmaya kiminle devam edeceğini seçer. Daha sonra kendi takımından elenen yarışmacıyı takımına almak isteyen jüri üyesi olup olmadığı sorulur. Eğer bir yarışmacıyı 1 jüriden fazla isterse seçim yarışmacıya bırakılır. Seçilen yarışmacılar ise yarışmanın 3. Turu olan "Birebir" bölümüne geçmeye hak kazanır.

Üçüncü turdan itibaren yarışmacılar şarkıyı tek başına söyler. Yine ikişerli veya üçerli eşleşerek biri bir üst tura geçer.

Son Eleme turunda ise her ekipten iki ya da üç yarışmacı yine şarkılarını söyler. Bu kez tercihi stüdyodaki seyirciler elindeki butonlarla puan vererek belirler. En yüksek yüzdesi olan yarışmacı Canlı Yayında yarışmaya hak kazanır.

Çeyrek Final olarak adlandırılan bu turda kalan 16 yarışmacı 4'erli şekilde ayrılarak performanslarını sergiler. Her performanstan sonra 2 dakikalık Sms Oylaması sonucu her 4 gruptan sonuncu olan 1 kişi toplamda 4 kişi yarışmaya veda eder.

Bir sonraki bölümde kalan 12 yarışmacı 3'erli şekilde ayrılır ve yine her gruptan 1 kişi elenerek Yarı Finalde yarışacak 8 kişi belirlenir.

Yarı Final turunda ise kalan 8 yarışmacı 2'şer tane şarkı söyler. Her jüri üyesi takımıyla kendi şarkılarından birini seslendirir. Sonrasında Aralarından sadece 4 tanesi finale yükselir.

Final Turunda ise 4 yarışmacı 3'er tane şarkı söyler. Yapılan Sms Oylaması ile Önce 4. Sonra 3. Öğrenilir. Ve kalan 2 yarışmacı eski performanslarından birini seslendirir ve son sms oylamasında Türkiyenin O Sesi ortaya çıkar.

Emre Kınay Kimdir?

Emre Kınay, 5 Mart 1970 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Annesi Remziye Kınay ve babası tiyatrocuydu. Besteci Erdem Kınay'ın ağabeyidir. İlk, orta, lise eğitimimi İstanbul Küçükçekmece’de tamamladı. 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü kazandı ve kaydoldu. 1995 yılında Konservatuvardan mezun oldu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarında başladığı Yüksek Lisans eğitimimi de tez safhasında durdurmuş bulunmaktadır.

1992 yılında Konservatuvarda öğrenci iken hocası Zeliha Berksoy’un davetiyle Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda oyunculuk hayatına başladı. Tiyatro’nun yanında 1997 yılından beri televizyon ve sinema filmlerinde oyunculuk yapmaktadır.

8 Mart 2005 tarihinde “Duru Tiyatro”yu kurdu.

TRT’de “Yol Geçen Hanı” ve Kanal D’de “Sen Gidince” adlı bir yarışma programında sunuculuk yaptı.

2006 yılından 2008 yılına 3 sene süren “İki Aile” dizisinde başrolünü İclal Aydın ile paylaştı.

2004 yılında oyuncu Emine Ün ile evlendi. Duru (d.2005) adında kızı var. 30 Mart 2009 tarihinde boşandılar.

Emre Kınay 20 Eylül 2014 tarihinde başlayan, yapımcılığını Tükenmezkalem Film’in üstlendiği, senaryosu Gani Müjde’ye ait ve yönetmenliğini Murat Düzgünoğlu’nun yaptığı "Sil Baştan" adlı dizide, Sergen Yalçın, Murat Dalkılıç, Dilara Gönder, Esra Dermancıoğlu, Belma Canciğer, Cenk Ertan, Önder Açıkbaş, Tuna Orhan ve Çiçek Dilligil ile birlikte oynadı.

Kanal D ekranlarında 18 Haziran 2015 tarihinde Sadullah Çelen yönetmenliğinde başlayan "Güneşin Kızları" adlı dizinin oyuncu kadrosunda Emre Kınay, Evrim Alasya, Tolga Sarıtaş, Burcu Özberk, Berk Atan, Hande Erçel, Miray Akay, Sarpcan Köroğlu, Kanat Heparı, Sarper Arda, Meltem Gülenç, Teoman Kumbaracıbaşı, Funda İlhan gibi isimler yer almaktadır.

Ödülleri

1998 - Avni Dilligil En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: - Simyacı

2006 - Afife Tiyatro Ödülleri : "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" - Kara Sohbet

2004 - 23. İstanbul Film Festivali "En İyi Erkek Oyuncu" İnşaat filmi

Oynadığı Tiyatro Oyunları

2010 - Sondan Sonra : Dennis Kelly - Duru Tiyatro

2008 - Aşk Her Yerde : Simon Williams - Duru Tiyatro

2007 - Bir Mutfak Masalı : Kerstin Specht - Bakırköy Belediye Tiyatroları

2006 - Kara Sohbet : Amélie Nothomb - Duru Tiyatro

2005 - Sınır : Muzaffer İzgü - Bakırköy Belediye Tiyatroları

2005 - Lütfen Kızımla Evlenir misiniz : Muzaffer İzgü - Bakırköy Belediye Tiyatroları

2002 - İkinci Caddeninin Mahkumu : Neil Simon - Bakırköy Belediye Tiyatroları

1999 - Rumuz Goncagül : Oktay Arayıcı - Bakırköy Belediye Tiyatroları

1999 - Bir Cinayet Söylencesi : Melih Cevdet Anday - Bakırköy Belediye Tiyatroları

1999 - Kuzguncuklu Fazilet : Yılmaz Karakoyunlu - Bakırköy Belediye Tiyatroları

1998 - Bozuk Düzen : Dinçer Sümer - Bakırköy Belediye Tiyatroları

1997 - Simyacı : Paaulo Coelho - Dostlar Tiyatrosu

1993 - Barış : Aristopfanes : Bakırköy Belediye Tiyatroları

1992 - Sofokles'in Antigone'si : Bertolt Brecht - Bakırköy Belediye Tiyatroları

1991 - Fırtına : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri

2015 - Güneşin Kızları (Haluk) (TV Dizisi)

2014 - Ulan İstanbul (Firuz) (dizi)

2014 - İnşaat 2 (Ali) (sinema)

2014 - Sil Baştan (Avukat Yiğit Şen)(TV Dizisi)

2014 - Benimle Var Mısın?

2013 - Karınca Kapanı (Boks Antrenörü)

2013 - Güneşi Beklerken

2012 - Ustura Kemal

2011 - Evvel Zaman Hikayesi

2010-2011 - Dürüye'nin Güğümleri

2010 - Sensiz Yaşayamam

2009-2010 - Aile Reisi

2009 - Ah Kalbim

2009 - Güneşi Gördüm

2006 - Dün Gece Bir Rüya Gördüm

2005 - Kurtlar İmparatorluğu

2003 - Okul

2003 - İnşaat (Ömer Vargı)

2006-2008 - İki Aile

2006 - Kamyon

2005 - Seni Çok Özledim

2005 - Sen misin Değil misin?

2005 - Ölümüne Sevdalar

2004 - İstanbul Şahidimdir

2003 - Baba

2003 - Esir Şehrin İnsanları

2002 - Berivan

2001 - Yeditepe İstanbul

1999 - Yüzleşme

1999 - Baba

1999 - Yılan Hikayesi

Barış Falay Kimdir?

Barış Falay, 9 Nisan 1972 tarihinde Balıkesir Edremit’de memur bir ailenin ikinci çocuğu olarak doğmuştur. Babası memur olduğu için çocukluğu farklı şehirlerde geçmiş. Trakya’dan Diyarbakır’a kadar dolaşmış. Boşnak göçmeni olan Barış Falay’ın ablasının adı “Biriz”dir. İlkokul üçüncü sınıfta Ankara’ya gelmişler ve ilkokulu, ortaokulu, liseyi hep Ankara’da okumuş Barış Falay.

Lise ikinci sınıftayken ışıkçı olarak çalıştığı tiyatroda, gelmeyen bir oyuncunun yerine sahneye çıkmış, çıkış o çıkış.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesinin (DTCF) Tiyatro Bölümünü bitirmiştir. Üniversitede okurken barmenlik, garsonluk ve yaz tatilinde Bodrum’da bar işletmeciliği yaptı. Önce çeşitli özel tiyatrolarda ve Ankara Devlet Tiyatrosu’ nda 2 yıl çalıştıktan sonra, 1997 yılında İzmit Şehir Tiyatrosu’nun kuruluş sınavına girdi ve o tiyatronun kadrolu sanatçısı oldu. “Hamlet” ile başlayan tiyatro hayatı, “Üç Kuruşluk Opera”, “Misafir”, “Kamyon”, “Roberto Zucco”, “Kırmızı Yorgunları”, “Azizname”, “Barış”, “Bahar Noktası”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Karar Kimin” ve daha birçok oyunda oynayarak devam etti.

 “Deniz Kızı Masalı”, ve “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı tiyatro oyunları yönetti. Tiyatro hayatına Kocaeli Büyükşehir Tiyatrosunda devam etti. Barış Falay, tiyatronun bünyesindeki Tiyatro Okulunda eğitmenlik yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu Barış Falay, Aralık 2015 ayında istifa etti.

Tatlı Hayat, Yarım Elma, Dadı gibi sitkomlarda ufak rollerde canlandırdığı başarılı karakterler ile dizi kariyerine atılan Barış Falay ilk yükselişini Aliye adlı dizide canlandırdığı Mücahit (Müco) karakteri ile yapmıştır. “Ezel” dizisinde “Kerpeten – Ali Kırgız” rolünü canlandırmıştır.

Barış Falay, oyuncu Esra Ronabar ile 7 Temmuz 2006 tarihinden beri evlidir. “Rüzgar Mavi” (d.2009) adında bir oğlu var.

Filmleri ve Dizileri

Oyuncu

2014 - Paramparça (Harun) (TV Dizisi)

2013 - 2014 - Medcezir (Selim Serez) (TV Dizisi)

2013 - 20 Dakika (TV Dizisi)

2011 - Ya Sonra (Cem Kantoğlu) (Sinema Filmi)

2011 - Al Yazmalım (Cemşit Ateş) (TV Dizisi)

2009 - 2010 - Ezel (Ali Kırgız) (TV Dizisi)

2008 - Şeytanın Pabucu (Niyazi) (Sinema Filmi)

2008 - Kirpi (Jilet Sadi) (Sinema Filmi)

2007 - Çemberin Dışında (Mafya) (TV Dizisi)

2006 - Bebeğim (Yavuz Köroğlu) (TV Dizisi)

2006 - Amerikalılar Karadeniz'de 2 (Müslüm Gürses Seslendirmesi) (Sinema Filmi)

2004 - Karım ve Annem (Coşkun) (TV Dizisi)

2004 - Aliye (Mücahit Gürboğa (Müco)) (TV Dizisi)

2002 - Yarım Elma (TV Dizisi)

2002 - 2004 - Kuzenlerim (Engin Öğretmen) (TV Dizisi) 2004

2001 - 90-60-90 (TV Dizisi)

2000 - Dadı (Şafak) (TV Dizisi)

1995 - Çiçek Taksi (TV Dizisi)

Gürkan Uygun Kimdir?

Gürkan Uygun’u yönetmen Osman Sınav'ın Kurtlar Vadisi dizisinde yaklaşık 10 yıl boyunca canlandırdığı Memati rolüyle herkes tanır oldu.

 Gürkan Uygun, 27 Mayıs 1974 tarihinde İzmit Yarımca’da bir işçi ailesinin 5 çocuğundan biri olarak doğmuştur. Gürcü kökenli olan Gürkan Uygun aslen Ordu’ludur. Liseyi bitirene kadar Yarımca’da yaşadı, sonra 1993 yılında İstanbul’a yerleşti. Lise yıllarında tiyatro yapmaya başladı, 1990 yılında amatör olarak tiyatroya başladı. Dormen Tiyatrosu'unda eğitim aldı. 7 yıl Dormen tiyatrosunda oyunculuk yaptı. Oynadığı tiyatro oyunlarının yanı sıra 1994 yılından itibaren dizilerde de oynamaya başladı. Üniversiteyi de İstanbul Üniversitesi konservatuar tiyatro bölümünde bitirdi.

Gürkan Uygun’u üne kavuşturan ise Kurtlar Vadisi dizisi oldu. Dizide yaklaşık 10 yıl boyunca “Memati” karakterini başarıyla canlandırdı ve büyük hayran kitlesine sahip oldu.

Yıldız Tilbe’nin “Vazgeçtim” klibinde oynadı, 2003 yılında da Turkcell’in Shubuo reklam filminde oynadı.

1997 yılında “Afife Jale” belgeselinde rol aldı.

2013 yılında ise birkaç bölüm için Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mimar Sinan karakterini canlandırdı. Ardından yine 2013 yılında “Kaçak” dizisinde başrolde Serhat Hakeri karakterini canlandırdı.

Gürkan Uygun, dördüncü dönem BBG evinde yer alan Şebnem Ceylan ile 26 Nisan 2008 tarihinde evlendi. Mihriban Balım (d.2008) adında bir kızı, Ateş (d.2010) adında da bir oğlu var.

Gürkan Uygun, 2013 - 2014 yılları arasında “Kaçak” dizisinde Serhat Hakeri karakterini canlandırırken, Berk Hakman, Begüm Birgören, Yağmur Tanrısevsin, İnanç Konukçu, Hasan Küçükçetin, Burak Deniz ile beraber rol almıştır.

2014 yılında “Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı” adlı sinema filminde Şevket Çoruh, Gürkan Uygun, Ceyhun Yılmaz, İlker Ayrık, Murat Akkoyunlu ile beraber başrolleri paylaşmışlardır.

Oynadığı Tiyatro Oyunları

2013 - Testosteron (oyun) : Andrzej Saramonowicz - Oyun Atölyesi

2006 - Atina'lı Timon : William Shakespeare - Oyun Atölyesi

1998 - Yukarıda Biri mi Var : Ray Cooney - Dormen Tiyatrosu

1997 - Bu Filmi Görmüştüm : Bricaire et lasaygues - Dormen Tiyatrosu

1996 - Komik Para : Ray Coony - Dormen Tiyatrosu

1995 - Arapsaçı (oyun) : Georges Feydeau - Dormen Tiyatrosu

1994 - Muhteşem İkili (oyun) : Neil Simon - Dormen Tiyatrosu -

Film ve Dizileri

2015 - Somuncu Baba Aşkın Sırrı (Yıldırım Bayezid) (Sinema Filmi)

2015 - Geym of Bizans (Sinema Filmi)

2015 - Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Murat) (TV Dizisi)

2014 - Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı (Sinema Filmi)

2013 - 2014 - Kaçak (Serhat Hakeri) (TV Dizisi)

2013 - Muhteşem Yüzyıl (Mimar Sinan)(TV Dizisi)

2013 - Çanakkale: Yolun Sonu (sinema filmi)

2013 - Hititya Mangala Çarkı (sinema filmi)

2011 - Kurtlar Vadisi Filistin (sinema filmi)

2006 - Kurtlar Vadisi Irak (sinema filmi)

2005 - Çarpışma (sinema filmi)

1999 - Fasulye (sinema filmi)

1998 - Hoşçakal Yarın (sinema filmi)

1994 - Yaz Evi (dizi)

1994 - Kaygısızlar (dizi)

1995 - Tatlı Kaçıklar (dizi)

1997 - Son Kumpanya (dizi)

1998 - Bir Demet Tiyatro (dizi)

1998 - Affet Bizi Hocam (dizi)

1998 - Böyle Mi Olacaktı (dizi)

1999 - Yılan Hikayesi (dizi)

2000 - Yedi Numara (dizi)

2001 - Aşkım Aşkım (dizi)

2002 - Deli Yürek (dizi)

2002 - Çiçek Taksi (dizi)

2003 - Şapkadan Babam Çıktı (dizi)

2003-2005 - Kurtlar Vadisi (dizi)

2007 - Kurtlar Vadisi Terör (dizi)

2007-2012 - Kurtlar Vadisi Pusu (dizi)

Kaynak: Diyarbakır Söz