Görüş Bildir

Oscar 2016 Bu Gece Sahiplerine Kavuşuyor, Adaylar kimler?

Bugün 2016 Oscar Ödülleri sahipleriyle Dolby Tiyatrosunda sahipleriyle buluşuyor. Dünyaca ünlü aktör Leonardo dicaprio’nun Oscar mücadelesi bugün son bulacak mı, sonunda ödüle kavuşacak mı?

Oscar 2016 Bu Gece Sahiplerine Kavuşuyor, Adaylar kimler?

Bugün 2016 Oscar Ödülleri sahipleriyle Dolby Tiyatrosunda sahipleriyle buluşuyor. Dünyaca ünlü aktör Leonardo dicaprio’nun Oscar mücadelesi bugün son bulacak mı, sonunda ödüle kavuşacak mı?

Sinema endüstrisinin en önemli ve prestijli etkinliği olan 88. Akademi Ödülleri, Chris Rock sunumuyla bu gece Dolby Tiyatrosu'nda sahiplerini bulacak.

En İyi Yabancı Film kategorisinde Fransa adına yarışacak ve Türk Yönetmen, Deniz Gamze Ergüven’in Türkiye’de Türkçe çektiği ‘Mustang’ filmi de bulunuyor.

Törende en çok adaylık 12 kategoriyle başrolünde Leonardo DiCaprio’nun oynadığı ‘The Revenant’ filminde, onu takip eden yapıt ise ‘Mad Max: Fury Road’’ın 10 adaylığı bulunuyor.

Oscar’a Irkçılık Eleştirisi

88. Akademi Ödülleri'nin tüm adaylarının beyaz olması ırkçılık tartışmalarına neden oldu. Oscar'da ırkçılık yapıldığı eleştirilerine destek veren birçok ünlü Hollywood yıldızı da 88. Oscar ödül törenini boykot edeceğini açıkladı.

Ayrıca sosyal medya kullanıcıları #OscarsSoWhite etiketiyle bu durumu protesto etti.

Yayın Detayları

Tören yayını saat 00.00′da başlayacak. 02.00′da ise kırmızı halı geçit töreni olacak. Saatler 03.30’u gösterdiğinde ise Oscar Ödül Töreni başlayacak.

Oscar Ödül Töreni’ni 22.00'da başlayacak ön yayın ile Digitürk üyelerine özel olarak hazırlanan Maximum Oscars HD 1 kanalından izleyebilecek. Ayrıca Digitürk, üyeliği bulunmayan kişiler için yayını kendi internet sitesinden ücretsiz olarak canlı yayınlayacak.

Leonardo dicaprio’nun Oscar hasreti bitecek mi?

Dolby Tiyatrosu'nda komedyen Chris Rock'ın sunuculuğunda bu gece 88. Oscar Ödülleri sahiplerini buluyor. Oscar ödülü alamaması neredeyse devlet meselesi haline gelen dünyaca ünlü oyuncu  Leonardo dicaprio ödülü alabilecek mi? Merakla beklenen bu sorunun cevabı bu akşam belli olacak. Sosyal medyada bir hayli dalga konusu olan Dicaprio'nun ödül alamaması ülkemizde de mizah konusu olmuş, adına bir çok capsler ve espriler yapılmıştır.

Dicaprio 2016 Oscar Ödüllerinde Diriliş yani The Revenant filmi ile En iyi Erkek Oyuncu kategorisinde adını yazmayı başardı fakat ödül alıp almaması hayranlarını heyecanlandırıyor. Leonardo dicaprio oscar ödülünü alıp almaması açıklandığı zaman aksam.com.tr de olacak...

THE REVENANT FİLMİN KONUSU

Hugh Glass kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş için çalışan deneyimli bir tuzakçıdır. Fakat avlandıkları bölgelerde kendilerinden başka hem yerli Kızılderililer hem de Fransız birlikleri kol gezmektedir. Bir av ertesinde bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralanan Glass'ı, yavaşlamamak adına ekibi ölüme terk eder. Fakat bölgeyi herkesten iyi bilen avcı Glass hayata tutunur ve yavaş da olsa yaraları iyileşir. Zira yaşama tutunması için oldukça geçerli bir sebebi vardır...

Oscar ödüllü yönetmen Alejandro G. Iñárritu efsanevi Hugh Glass’i Diriliş filmiyle ile beyazperdeye taşıyor. 19. Yüzyıl Amerika sınırında yaşanan destansı hayatta kalma mücadelesini konu alan Diriliş, seyirciyi 1823 Amerika’sının benzersiz güzelliğine, gizemine ve tehlikesine çekiyor. Film sadece hayatın değil, onurun, adaletin, inancın, yuvanın ve ailenin içgüdüsünü keşfediyor.

Leonardo dicaprio kimdir?

İtalyan ve Alman asıllı Amerikalı aktör. Oyunculuğu bebek yüzünün önüne geçmiş, dünyanın en iyi yönetmenleri Martin Scorsese ve Steven Spielberg’le çalışma fırsatı bulmuştur. Önemli filmleri arasında Romeo + Juliet , Titanic, The Beach, Catch Me If You Can, Gangs of New York , The Aviator, The Departed ve Blood Diamond yer alır.

 Leonardo Di Caprio, 11 Kasım 1974 tarihinde Hollywood, Los Angeles, California, Amerika’da dünyaya geldi. Babası George DiCaprio mizah türündeki kitapların distrübütörü, annesi Irmelin Indenbirken ise çocukluk yıllarında Oer-Erkenschwick, Almanya’dan Amerika’ya yerleşmiş bir ailenin kızıydı ve sekreterlik yapıyordu. Leonardo’ya hamileliği sırasında, bir gün ünlü ressam Leonardo da Vinci’nin İtalya’daki sergisinde bulunan ve oğlunun ilk tekmeleyişini orada hisseden Indenbirken, isim konusunda yeterince ilham almıştı. Caprio henüz bir yaşındayken anne babası boşandı ve velayeti annesine verildi. Çocukluğunda beysbol kartlarıyla ve mizah kitaplarıyla ilgilenen Caprio, sık sık babasıyla müze ziyaretlerinde bulunuyordu ve büyükbabasıyla büyükannesinin yaşadığı Almanya’ya gidiyordu.

Ekonomik açıdan zayıf şartlarda büyüyen Caprio’ya bakabilmek için annesi birkaç farklı iştrak Hollywood’un gettoları ifadesini kullanan Caprio, babasının yeni evliliğinden olan ve aktörlük yapan üvey kardeşi Adam Starr’dan etkileniyordu. Oyunculukla ilgilenmeye bu şekilde başlayan Caprio reklam filmlerinde oynamaya başlamıştı. Bir süt markası için kamera karşısında geçtiğinde Caprio 5 yaşındaydı.

Henüz 12 yaşındayken cast ajanslarına müracaat eden Caprio, kabul edildiği bir ajans tarafından isminin Lenny Williams olarak değiştirilmesi şartını reddetti.

Güzel sanatlar hocası Jacques Williams'tan çok etkilendiği John Marshall High School’dan mezun olduktan sonra Los Angeles Center for Enriched Studies’e devam eden Caprio’nun oyunculuk kariyeri 1989 yılında Parenthood isimli TV filmiyle başladı. Film çekimleri sırasında en yakın arkadaşlarından biri olacak Tobey Maguire ile tanıştı. Aynı yıl ünlü soap opera Santa Barbara’da rol aldıktan sonra 1991’den 1992’ye kadar Growing Pains isimli TV dizisinde evsiz delikanlı Luke Brower karakteriyle izleyici karşısına çıktı.

İlk önemli rolü 1991’deki Critters 3 filmindeki Josh karakteri olan Caprio, 1993’te ünlü oyuncu Robert De Niro ile aynı filmde oynama şansını yakalayacaktı. This Boy’s Life’taki performansıyla New York Film Critics ve the National Society of Film Critics tarafından oldukça başarılı bulunan Caprio, yine aynı yıl What's Eating Gilbert Grape? filmindeki oyunculuğuyla henüz 19 yaşındayken en iyi yardımcı erkek oyuncu oskarına aday gösterilmişti.

1995’te Total Eclipse’te daha önce River Phoenix için düşünülen ancak Phoenix’in ani ölümüyle kendisine verilen homoseksüel şair Arthur Rimbaud rolünü canlandırdı. Aynı yıl eroin bağımlısı bir basketbolcuyu canlandırdığı The Basketball Diaries’te yıldızı daha çok parlamaya başlayan Caprio, ünlü yönetmen Baz Luhrmann’ın da ilgisini çekmeye başlamıştı. Luhrmann’ın, William Shakespeare’in tüm zamanlara meydan okuyan eseri Romeo+Juliet’i 90’lı yıllara uyarladığı yapımında Claire Danes’le başrolleri paylaşan genç aktörü artık tüm dünya tanıyordu.

Genç kızların sevgilisi, Hollywood’un yeni jönü, en büyük patlamasını 1997 yılında başrolde Kate Winslet ile birlikte James Cameron’ın Titanic filmiyle yaşayacaktı. Ancak Ben Hur’un oskar rekorunu egale eden filmde, akademi Caprio’dan en iyi erkek oyuncu ödülünü esirgemişti.

1998’de Alexandre Dumas père’nin romanından beyaz perdeye uyarlanan The Man in the Iron Mask filminde Jeremy Irons, John Malkovich ve Gerard Depardieu gibi usta oyuncularla çalışma fırsatı buldu. Aynı yıl çıplak fotoğraflarını izinsiz kullandığı gerekçesiyle Playboy dergisini mahkemeye verdi. Söylentilere göre fotoğraflar, Total Eclipse’nin çekimleri sırasında aktörün bilgisi dışında çekilmiş ve basına verilmişti. Dava Caprio’ya ödenen ve meblağı açıklanmayan bir tazminatla kapandı. People dergisi onu dünyanın en güzel 50 insanından biri olarak listesine aldı.

2000 senesinde Danny Boyle’ın daha önce Ewan McGregor için düşündüğü rolü The Beach’te Caprio kaptı. Bir yıl aradan sonra en iyi arkadaşlarından biri olan Tobey Maguire’la başrolleri paylaşacakları Don’s Plum için kamera karşısındaydı.

2002 Caprio için oldukça şanslı bir yıl olacaktı. Zira oyuncu hem yaşayan en iyi yönetmen kabul edilen Martin Scorsese’nin Gangs of NewYork filminde Daniel Day Lewis’le birlikte çalışma fırsatı bulacak hem de ünlü Brezilyalı model Gisele Bündchen’le aşk yaşamaya başlayacaktı.

En iyi yönetmenlerin kamerasında yıldızı da daha da parlayan Caprio, 2002 yılında Steven Spielberg’in de Catch Me If You Can’de başrol için düşündüğü isim oldu.

Caprio 2004’te Demokrat Parti’ye katılıp yıl boyunca John Kerry’ye seçim kampanyasında destek verdi. Aynı zamanda küresel ısınma ve çevre konusundaki hassas tutumuyla ve çalışmalarıyla da tanınan aktör, konuyla ilgili birçok panele katıldı.

2005’te üç yıl birlikte olduğu kız arkadaşı Bündchen’den ayrıldı ve annesiyle birlikte Los Angeles Public Library’nin yanında Leonardo DiCaprio Computer Center isminde bir kültür merkezi kurdu.

Scorsese Caprio ortaklığı The Aviator filmiyle devam etti. 5 dalda oskar alan film, oyuncusuna ve yönetmenine ödül getirmese de bu durum 2 yıl sonra değişecekti.

Zira The Departed sonunda Martin Scorsese’e en iyi yönetmen oskarını kazandırdı.

Caprio, 2006 yılında Edward Zwick’in beş dalda oskar adayı olan filmi Blood Diamond’da, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou, Michael Sheen, Arnold Vosloo ile beraberkamera karşısına geçmiş ve oldukça başarılı bulunmuştu.

2010 yılında Christopher Nolan tarafından yazılan ve yönetilen bilim kurgu türündeki “Başlangıç” (Inception) adlı filmde Marion Cotillard, Joseph Gordon Levitt, Ellen Page, Cillian Murphy, Ken Watanabe, Tom Hardy, Michael Caine ile birlikte oynamıştır.

2012 yılında senaristliğini ve yönetmenliğini Quentin Tarantino’nun yaptığı “Zincirsiz” (Django Unchained) adlı sinema filminde Calvin Candie karakterini canlandırırken; Jamie Foxx, Christoph Waltz, Kerry Washington, Samuel Jackson ile birlikte rol aldı.

2015 yılında yönetmen Alejandro González Iñárritu’nun “Diriliş” adlı filminde Hugh Glass karakterini canlandırırken Tom Hardy ile başrolde oynadı. Bu filmdeki rolü ile 2016 Ocak ayında 73'üncüsü düzenlenen "Golden Globe" (Altın Küre) ödül gecesinde drama dalında en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.

Oscar 2016 adayları kimler?

En İyi Yabancı Film:

Embrace of the Serpant

Mustang

Son of Saul

Theeb

A War

En İyi Film:

The Big Short

Bridge of Spies

Brooklyn

Mad Max: Fury Road

The Martian

The Revenant

Room

Spotlight

Bryan Cranston - Trumbo

Matt Damon - The Martian

Leonardo DiCaprio - The Revenant

Michael Fassbender - Steve Jobs

Eddie Redmayne - The Danish Girl

En İyi Kadın Oyuncu: 

Cate Blanchett - Carol

Brie Larson - Room

Jennifer Lawrence - Joy

Charlotte Rampling - 45 Years

Saoirse Ronan - Brooklyn

En İyi Yönetmen:

Adam Mckay - The Big Short

George Miller - Mad Max: Fury Road

Alejandro G Inarritu - The Revenant

Lenny Abrahamson - Room

Tom McCarthy - Spotlight

En İyi yardımcı Erkek Oyuncu:

Christian Bale - The Big Short

Tom Hardy - The Revenant

Mark Ruffalo - Spotlight

Mark Rylance - Bridge of Spies

Sylvester Stallone - Creed

En İyi yardımcı Kadın Oyuncu:

Jennifer Jason Leigh - The Hateful Eight

Rooney Mara - Carol

Rachel McAdams - Spotlight

Alicia Vikander - The Danish Girl

Kate Winslet - Steve Jobs

En İyi Sinematografi:

Carol

Hateful Eight

Mad Max: Fury Road

The Revenant

Sicario

En İyi Orjinal Şarkı:

Earned It - 50 Shades of Grey

Til It Happens To You - The Hunting Ground

Writings On The Wall - Spectre

Manta Ray - Racing Extinction

Simple Song 3 - Youth

En İyi Belgesel:

Amy

Cartel Land

The Look of Silence

What Happened Miss Simone?

“Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom”

En İyi Kostüm:

Carol

Cinderella

The Danish Girl

Mad Max: Fury Road

The Revenant

En İyi Ses Kurgusu:

Mad Max : Fury Road

The Martian

The Revenant

Sicario

Star Wars: The Force Awakens

En İyi Ses Miksajı:

Bridge of Spies

Mad Max: Fury Road

The Martian

The Revenant

Star Wars: The Force Awakens

En İyi Kısa Belgesel:

Body Team 12

Chau Beyond the Lines

Claude Lanzmann

A Girl in the River

Last Day of Freedom

En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı:

Mad Max: Fury Road

The 100-year-old Man Who Climbed Out of the Window and Diasappeared

The Revenant

En İyi Kısa Film:

Ava Maria

Day One

Everything Will Be Okay

Shok

Stutterer

En İyi Kısa Animasyon Filmi:

Bear Story

Prologue

Sanjay’s Superteam

World of Tomorrow

“We Can’t Live Without Cosmos”

En İyi Animasyon Filmi:

Anomalisa

Inside Out

Shaun the Sheep

Boy and the Wild

When Marnie Was There

En İyi Görsel Efekt:

Ex Machina

Mad Max: Fury Road

The Martian

The Revenant

Star Wars: The Force Awakens

En İyi Film Kurgusu: 

The Big Short

Mad Max: Fury Road

The Revenant

Star Wars: The Force Awakens

Spotlight

En İyi Yapım Tasarımı:

Bridge of Spies

The Danish Girl

Mad Max: Fury Road

The Martian

The Revenant

En İyi Uyarlama Senaryo:

The Big Short

Brooklyn

Carol

The Martian

Room

En İyi Orjinal Senaryo:

Bridge of Spies

Ex Machina

Inside Out

Spotlight

Straight Outta Compton

En İyi Film Müziği:

Bridge of Spies

Carol

The Hateful Eight

Sicario

Star Wars: The Force Awakens

Kaynak: shiftdelete.net

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi