Oya Aydoğan ebediyete uğurlandı, gözyaşları sel oldu!

Sayısız filmlerde rol almış, herkesin beğenisini kazanmış, sanatçı dostları tarafından oldukça sevilen ünlü sinema sanatçısı Oya Aydoğan, dün sabah tedavi gördüğü hastanede yaşama gözlerini yummuş ve hakka yürümüştü. Merhum Oya Aydoğan için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir anma töreni düzenlendi, gözyaşları sel olup aktı, sanatçı dostları onun için iyi dileklerde bulundu.

Oya Aydoğan ebediyete uğurlandı, gözyaşları sel oldu!

Sayısız filmlerde rol almış, herkesin beğenisini kazanmış, sanatçı dostları tarafından oldukça sevilen ünlü sinema sanatçısı Oya Aydoğan, dün sabah tedavi gördüğü hastanede yaşama gözlerini yummuş ve hakka yürümüştü. Merhum Oya Aydoğan için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir anma töreni düzenlendi, gözyaşları sel olup aktı, sanatçı dostları onun için iyi dileklerde bulundu.

Türk sinemasının ünlü oyuncusu Oya Aydoğan, aort rahatsızlığı sonucu hastaneye kaldırılmıştı. Aydoğan'dan acı haber dün sabah 07.15'te geldi. Hayatını kaybeden ünlü sanatçı için ilk tören, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapıldı. Ahu Tuğba, Perihan Savaş, Nuri Alço, Orhan Gencebay ve Eşi Sevim Emre, Armağan Çağlayan, Safiye Soyman ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın katıldığı törende gözyaşları sel oldu. Törende sanatçının Yeşilçam'dan görüntülerinin yer aldığı ve bir televizyon programında oğlunun anneler gününü kutladığı bir videoda gösterildi. Sanatçı dostları yeşil tabutu karanfillerle süsledi.

GURUR: 'BÖYLE BİR ANNEM OLDUĞU İÇİN ÇOK MUTLUYUM'

Törende konuşan Aydoğan'ın oğlu Gurur, "Ne mutlu bana ki bu kadar seveni var. Bu kadar melek kalpli bir anneye sahibim. Hayatımda gördüğüm en iyi kalpli insandı. Annem olduğu için söylemiyorum. Tanıdığı tanımadığı herkese yardım etmeye çalışan biriydi. O kadar iyi kalpliydi ki böyle bir annem olduğu için çok çok mutluyum. Ona hakkımı ödeyebilir miyim? Bilmiyorum. Ama elimden ne geliyorsa yapacağım." dedi.

AHU TUĞBA: 'KEŞKE AMELİYAT OLMASAYDI'

Konuşmakta güçlü çeken sanatçının yakın dostlarından Ahu Tuğba, "Bu kadar mücadele ediyoruz. Bir şeyler yapıyoruz. Hayat bu kadar acımasız mıydı? diye düşünüyorum. Bir dostumu kaybetmenin acısını yaşıyorum. Hala inanamıyorum. İnanmak da istemiyorum. Başımız sağ olsun. Allah, evladına, ailesine, sevenlerine sabırlar versin. Çok gençti. Daha yapacak çok şeyi vardı. Evladının ve torunlarının mürüvvetini görecekti. Hayat ne kadar acımasızmış. Keşke ameliyat olmasaydı diyorum. Tartışmalarımız vardı ama o bir anneydi. Gurur da benim elimde minicikti. Çocuklarımız birlikte büyüdü. Kırgınlıklar gelip geçici. Ama içim yarıldı. Birisi içime bıçak sokmuş gibi oldu. Üzüntümü kelimelerle anlatamıyorum." diye konuştu.

HALİL ERGÜN: 'BANA EN ÇOK ŞEVKAT GÖSTEREN ARKADAŞIMDI'

Konuşmakta zorlanan Oyuncu Halil Ergün ise, Oya Aydoğan'ın kendisine en çok şevkat gösteren arkadaşı olduğunu ifade etti. Ergün, "Hepimizin başı sağ olsun. Bazı anlar var ki insan çok şey anlatmak ister anlatamaz. Oya hayatımda bana en çok şefkat gösteren arkadaşımdı. Sinemayı çok seviyordu, mesleğine aşıktı. Kan içip kızılcık şerbeti içiyorum diyen insanlardandı. Daha çok büyük hayalleri vardı. Nur içinde yatsın." diye konuştu.

NURİ ALÇO: BENİM KADİM DOSTUM, MELEKTİR”

Oya Aydoğan'ı çok genç yaşta kaybettik diyen Nuri Alço da, duygularını şu sözlerle anlattı: "Söylenecek pek bir şey kalmadı. Benim çok eski bir kadim dostum. Melektir. Kendini oğluna adamış bir insan. Oğlu için bütün yaşantısını her şeyini bırakmış. Çok genç yaşta kaybettik. Çok uğraşlar verdi. Beklenti umut vardı. Ama beyindeki kanın pıhtılaşması neticesinde hayatını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun."

“GELSEYDİN KEBAP YERDİK” DEMİŞTİ

En son mart ayında Bursa'ya gitmek için telefonda konuştuklarını söyleyen Perihan Savaş da, "Hiç inanmıyorum. Sanki bir yerlerde çıkıp da 'Ne yapıyorsunuz burada' diyecek gibi geliyor. En son telefonda konuştum. Bursa'ya gidecektik. 'Benim torunumun doğum günü var' dedim. Gelemeyeceğim. 'Gelseydin kebap yerdik' demişti. Allah nur içinde yatırsın temiz yürekli iyi kalpli bir insandı. Allah yerinde rahat ettirsin. Ben hep umutluydum kalkacak diye bakıyordum. Şoka girdim. Hiç beklemiyordum." dedi.

ÜMİT EFEKAN: “40 YILLIK KARDEŞİMDİ”

Aydoğan ile birçok projede beraber çalışan Yönetmen Ümit Efekan, "Bir kız kardeşimi kaybettim. Benim 40 yıllık kardeşimdi. Filminin her karesinde, çektiğimiz her sahnede sevgi ile mesleğine olan aşk ile çektik" dedi.

SEVİM EMRE MEKTUBU OKURKEN FENALAŞTI

Orhan Gencebay'ın eşi Sevim Emre, Oya Aydoğan hastanedeyken onun için yazdığı mektubu okuyarak tüm salonu gözyaşlarına boğdu. Törenin ardından Aydoğan'ın tabutu, cenaze namazı için Levent Camii'ne götürüldü.

6 MAYIS'TA SON KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan 'Söylemezsem Olmaz' adlı magazin programında hafta içi hergün canlı yayınlanan programla ekranlara gelen ünlü sanatçı en son 6 Mayıs'ta sevenlerinin karşısına geçmişti. 6 Mayıs'ta son kez kameralar karşısına geçmiş ve "Hep güzel şeyleri hatırlayın" demişti.

Kaynak: Ajanslar

Kaynak: Diyarbakır Söz