Görüş Bildir

Plajda'dan Tuba Ünsal’dan olay paylaşım, Tuba Ünsal'in kızına okulda canlı bomba eğitimi verildi, neden verildi?

13 Mart'ta Ankara'da gerçekleşen ve 36 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan hain saldırının ardından güzelliği ve yer aldığı projelerle olay yaratan güzel sanatçı Tuba Ünsal'ın kızı Sare'nin okulunda öğrencilere 'canlı bombadan nasıl korunulur' eğitimi verildi.

Plajda'dan Tuba Ünsal’dan olay paylaşım, Tuba Ünsal'in kızına okulda canlı bomba eğitimi verildi, neden verildi?

13 Mart'ta Ankara'da gerçekleşen ve 36 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan hain saldırının ardından güzelliği ve yer aldığı projelerle olay yaratan güzel sanatçı Tuba Ünsal'ın kızı Sare'nin okulunda öğrencilere 'canlı bombadan nasıl korunulur' eğitimi verildi.

Güzeller güzeli sanatçı Tuba Ünsal, çocukların bu yaşta maruz kaldığı duruma daha fazla dayanamayıp isyan etti.

Güzel ve başarılı sanatçı Tuba Ünsal sosyal medya platformuTwitter sayfasına şu şekilde paylaşımlarda bulundu…

"Çocuğumun okulunun her tarafı güvenlik kameralarıyla çevrilmiş. İçeri veli olsan da vaktinden önce giremiyorsun, kapı ağzında konuşamıyorsun. 5 yaşında 'okuluna canlı bomba gelirse ne yapmaları gerektiğinin' eğitimini aldılar üç gün önce. Dehşet verici! Nasıl bir nesil yetişiyor, nasıl bir korku imparatorluğu hakim farkında mısınız?" notu ile dile getirdi.

Tuba Ünsal Kimdir?

Tuba Ünsal, 7 Aralık 1981 tarihinde Denizli’de doğmuştur. Annesi el sanatları öğretmeni, babası asker. Malatya'da yaşayan Ebru adında evli bir ablası var. İlkokulu Vize, Kırklareli’de okudu, ortaokulu Şanlıurfa’da okudu. Liseye ise İzmir’de başlayıp bitirdi. Lisedeyken voleybol takımında ve tiyatro kulübündeydi. Üniversiteye Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İşletme Bölümü’nde başladı. Birinci sınıfında okurken, öğrenimine ara verdi. Daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesinde eğitimini tamamladı.

 1998 yılında Elite Model Look yarışmasına katıldı. Ardından profesyonel mankenlik yapmaya başladı. Sonra Fransa’ya gitti. Birkaç ay burada çalıştı. Sonra döndü ve ‘Kartal Sanat Tiyatrosu’na girdi. Ve burada ‘Rıfat Ilgaz Sahnesi’nde oyunculuk yaptı.

Los Angeles’ta Stella Eller akademide oyunculuk eğitimi aldı.

Çeşitli televizyon dizileri ve sinema filmlerinde rol aldı, televizyon programları yaptı. 2003 yılında Yılmaz Erdoğan’ın çektiği “Vizontele Tuuba” filminde oynadı.

Evlilikleri

1.evliliği : 2004 yılında Cem Cantaş ile evlendi. 2006 yılında boşandı.

2.evliliği : 2010 yılında Murat Pilevneli ile evlendi. 2012 yılında boşandı. Sare Pilevneli (d.2010) adında bir kızı var.

3.evliliği : 31 Mayıs 2013 tarihinde gazeteci Mirgün Cabas ile Almanya'nın Berlin şehrinde evlendi. Civan Mert Cabas (d.24 Kasım2013) adında Los Angelas'ta doğurduğu bir oğlu var.

Oynadığı Tiyato oyunları:

- Romeo ve Juliet,

- Bir Yaz Gecesi Rüyası,

- Vatan, Millet, Sakarya...

Filmleri

2013 - Bebek İşi

2013 - Öyle Bir Geçer Zaman ki

2012 - Beni Unutma

2011 - Tövbeler Tövbesi

2010 - Çakallarla Dans

2009 - Türkler Çıldırmış Olmalı

2009 - Bu Kalp Seni Unutur Mu?

2009 - Şaşırtmalı

2008 - Çocuk

2008 - Plajda

2007 - Küçük Hanım Kar Tanesi

2007 - Yemin

2007 - Çılgın Dersane

2006 - Küçük Hanımefendinin Şoförü

2006 - Küçük Hanımefendi

2005 - Yeniden Çalıkuşu

2005 - Seni Çok Özledim (dizi)

2004 - Hızlı Adımlar

2004 - Ruhun Duymaz

2003 - Vizontele Tuuba

2002 - Mumya Firarda

2002 - Kolay Para

2002 - Karaoğlan

2001 - Savunma

2000 - Kırık Kalpler

1999 - Kurt Kapanı

1999 - Kıvılcım

1998 - Ayşecik

1997 - Ruhsar

1996 - 2000 - Kara Melek

1996 - 2003 – Ayşecik

Haftanın yerlilerinden 'Dünyanın En Güzel Kokusu'nda Rıza Kocaoğlu ile birlikte başrolde olan Tuba Ünsal ile Hürriyet Cumartesi'den Ayşe Arman konuştu. Bakın neler dedi neler;  Bu röportajı, ‘Dünyanın En Güzel Kokusu’ filminin çekildiği muhteşem manzaralı çatı katında yaptık, Gümüşsuyu’nda. Ben filmi çok sevdim, o yüzden çatı katına girince bir tuhaf oldum, yanlışlıkla filmin bir sahnesine dalmışım gibi hissettim.

Tuba Ünsal insanı çarpan bir kadın. Öyle böyle değil, harbi güzel. Ve akıllı. Ve ultra doğal. Makyaj filan hak getire. İhtiyacı da yok zaten.

Doğallığın, kendi gibi olmanın özellikle altını çiziyor.Filmde de öyle. Zaten diyaloglar, mekân, ilişki, ilişkinin akışı son derece gerçek.

İnsan sahte bir dünyayla karşı karşıyayım hissine kapılmıyor. Filmde de, izleyenler şu soruyla karşı karşıya bırakılıyor: İnsan, yakın arkadaşından çocuk yapabilir mi? Sizi Tuba Ünsal’la baş başa bırakıyorum.

Yeni filmin ‘Dünyanın En Güzel Kokusu’ vizyona girdi. Ne hissediyorsun?

Ölüyorum heyecandan! Uzun süredir bu kadar tutkuyla çalıştığım bir iş olmamıştı. Umarım izleyenler de sever...

Çok sıkı bir oyunculuk sergiliyorsun. Kendi performansından memnun musun?

Teşekkür ederim, evet, hem de çok. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Aynı zamanda filmin yapımcılarından biriyim.

Filmin hikâyesini nasıl buldun?

Hikâyeye vuruldum! Zaten kabul etmemin sebebi de bu. Hikâye bana geldiğinde elimde başka bir senaryo vardı, üstelik ünlü ödüllü bir yönetmenin işiydi. Birini seçmem lazımdı. Bu filmi seçtim. Tanınmayan genç bir yönetmendi Uğur Yağcıoğlu ama senaryo o kadar hoşuma gitti ki, “Ben varım!” dedim. Ömer Faruk’un deyişiyle, çamurun arasında bir altın gibi parlıyordu.

Sence günümüz İstanbul’unu ve ilişkileri yansıtıyor mu?

Kesinlikle! Filmdeki iki karakter de sanki aramızda yaşıyor. Her şey gerçek. Diyaloglar da, kullandıkları jargon da. Oysa dizilerde ve sinemada izlediklerimiz abartılı. İnsan gerçek hayatta öyle havalı cümleler kurmuyor. Ya da uyandığında yüzünde öyle makyaj olmuyor. İşte bu filmde her şey gerçek hayattaki gibi. Sinemada realizm gibi bir şey. Samimiyetten uzaklaştıran hiçbir şey yok. Neredeyse makyaj bile yok.

Gelelim filmin ana sorusuna: Sence bir kadın, yakın arkadaşından çocuk yapabilir mi?

Yapar tabii, niye yapmasın? Benim de yaşadığım bir durum. Mirgün de 15 yıl boyunca arkadaşımdı. Sonra âşık olduk. Yani filmdeki senaryonun pekâlâ gerçek olabileceğini düşünüyorum.

Gelelim çocuk meselesine... Bir evlilikte çocuk büyütürken, aşk mı daha değerli, arkadaşlık mı?

Bence arkadaşlık. Aşk dediğin huzursuz, çok da temeli olmayan, savrulan bir duygu. Çocuk yetiştirmek içinse daha köklü, daha sorumluluğa dayalı duygulara ihtiyaç var sanki. O yüzden de ben, arkadaşlık ilişkisinden doğan, güvenle beslenen aşkı daha değerli buluyorum.

“Huzursuz, temeli çok da sağlam olmayan aşk” dediğin ne peki?Bilinçaltı kodlarla ilerleyen bir şey. Küçükken, annemin, babamın ellerini çok beğendiğini duyardım. Hayatım boyunca elleri güzel erkekleri beğendim. Ama bu saçma! Bir adamın elinin güzel olması, evlilik devam ettirmek ya da birlikte çocuk büyütmek için yeterli değil. Tanımı böyle olan bir aşk da yeterli değil. Daha fazlası gerekiyor. Arkadaşlık bence o vasıflardan biri. En azından bana şu an iyi gelen, kendi yaşadığım arkadaşlıktan aşka evrilen ilişkim. Çünkü içinde, karşımdaki adamın, hesapsız kitapsız her halimi gördüğü ben varım. Aynı şey onun için de geçerli.

HÂLÂ ZİL ZURNA ÂŞIĞIM

Belki de sen, “Arkadaşım” dediğin adamla, yani şu anki kocanla zaten sırılsıklam âşıktın. “Arkadaşız” deyip duruyordunuz...

Yok değildik. 15 yıl içinde bir yerde denk getirir, en kötü bir kaçak gecemiz olurdu.

Peki ne zaman aşka döndü?

Çocuğum olduktan sonra. Çevremde çocuklu insan pek yoktu. Paylaşımla oldu. Mirgün’ün babalığından, çocuğuyla kurduğu ilişkiden etkilendim. İnsanın çocuğu olduktan sonra, hayatını, düzenini ona göre kuruyor, beğenileri de ona göre şekilleniyor. İşte bir an geldi, kaynaşma oldu ve yollarımız kesişti. Bizimki arkadaşlıktan dönen aşk. Ama yanlış anlaşılmasın, arkadaşım değil Mirgün sadece, zil zurna âşığım hâlâ!

MİRGÜN MÜTHİŞ BİR BABA!

İki ayrı erkekten şahane çocukların var ve mutlu mesut yaşıyorsunuz. Aile içindeki denge nasıl sağlanıyor? Denge unsuru sen misin?

Galiba. Ama bütün anneler öyle değil midir? Evet, yoruluyorum ama gencim, enerjim var. Ve planlıyım. Ofisim hemen evin altında, yürüme mesafesi yani. Çocukları okula geçirdikten sonra, pıtır pıtır ofise gidiyorum. Öğlen eve dönüyorum, çocuklarla yemek yiyorum. Sonra yine ofis.

Oğlan kaç yaşında?

Civan iki oldu. Dünya tatlısı bir şey ve tahtalara vur, kolay bir çocuk. Her yere götürebiliyorum. Geçenlerde bir süre bakıcısız idare etmek durumunda kaldım. Yanıma aldım, röportaja gittim. “Sen şurada biraz dur, fotoğraflarım çekilecek” diyorum, valla duruyor. Ya da birinden rica ediyorum, “Beş dakika göz kulak olur musunuz?” Mirgün tabii burada çok önemli bir faktör. İnanılmaz yardımcı. Çocukların yeme içme düzeni falan onda.

Biri beş, diğeri iki yaşında. Benim bildiğim evin tımarhane gibi olması lazım!

Yok yok. Tamam, çok kolay değil ama imkânsız da değil. Sosyal medyadan, “Sen dalga mı geçiyorsun! Ben manikür yaptırmaya zor vakit buluyorum, sen her yerdesin!” filan yazıyorlar. Annem de diyor mesela, “Sen nasıl bir annesin, beni geçtin!” diye, bir şekilde her şeyi hallediyorum.

İki ayrı adamdan çocuk yapmak nasıl bir şey?

Birinden olsaydı, tabii ki daha kolay olurdu! Birbiriyle kıyaslamaları var. Mirgün’ün kızı Leyla mesela Civan’a, “Ne şanslısın! Baba, hem seninle hem Tuba’yla aynı evde! Ben gelip gidiyorum” demeye başladı.

Mirgün’ün kızı Leyla da var.Evet, üç çocuğuz biz...

O ne kadar sizde?

İki gün fiks bizimle kalıyor ama Mirgün haftada 3-4 gün de ayrıca onunla vakit geçiriyor. Parka gidiyorlar, eve gelip yemek yapıyorlar. Gerçekten müthiş bir baba. Bana “Her şeye nasıl bu kadar yetişiyorsun?” diyorlar ya, cevabı Mirgün. ‘Ruhumun Aynası’nı çekerken, Civan’ı altı aylık emziriyordum. Pazar günleri de dadımız yoktu. O zaman, dadı oluyordu. Hem Sare’ye hem Civan’a bakıyordu. Üç çocuğu alıp, hiç kimseye ihtiyaç duymadan seyahat de edebiliyoruz. Üçüne birden yemek yedirmeye çalışıyoruz. Birimizin çişi geliyor, “Tamam ben bakıyorum, üçü bende, hadi sen git...” diyoruz.

Sare kendi babasını ne kadar görüyor?

Haftada iki. Onun da babasıyla arası çok iyi.

Sare’nin babası yıkılmadı mı sen gidince?

Hayır, hiçbir şekilde. Murat ilişkisine devam etti. Tatlı kız arkadaşları oldu. Şimdi o da zil zurna âşık. Bu beni mutlu ediyor.

Dışarıdan bakınca, istediğin adamı seçersin, elde edersin, senin baştan çıkaramayacağın adam yoktur, onlardan çocuk da yaparsın, istersen çekip gidersin gibi duruyor.Bu kadar güçlü bir kadın algısı oluştuysa ne mutlu bana. Ama alakası yok. Ben sadece trajedinin içinde kalmıyorum. Ya da kalırsam, dünya âleme ilan etmiyorum. Kol kırılıyor, yen içinde kalıyor.E şimdi bilmece gibi konuştun, anlamadım.Şöyle ki, ben de herkes gibi hiç istemediğim durumlarla karşı karşıya kaldım. Sare’nin babasına âşıktım ama zor bir ilişkiydi. Zannedildiği gibi ben onu bırakmadım. Cesur davranıp giden oldum. Aslında kalandır terk eden. Giden de o yüzden gitmiştir. İki aylık bebekle evden gittim.İki aylık bebekle böyle bir ayrılık kararını almak zor olmadı mı? Kimse sana, “Dur kızım” demedi mi?Ben dokuz aylık hamileyken ayrılmaya karar verdim. Annem ve teyzeme söyledim, “Sen bilirsin ama bir tık daha bekle, sonra ne yapacaksan yap” dediler. Bekledim. Sare iki aylıkken evden ayrıldım, bir yaşına geldiğinde boşandım.

Çok iyi. Sular duruldu. Onun da kız arkadaşıyla düzenleri oturdu. Yani ben yeni bir ilişkiye başladıktan sonra karalar filan bağlamadı. Ve dediğim gibi konsantrasyonu hep işineydi.

Benim şiddetli âşık olduğum insanlar oldu. Onlarla çocuk büyütmem mümkün olmazdı. Çocuk yetiştirmenin farklı dinamikleri var. Elimde kakalı bezlerle sinir krizi geçirip, “Ben şimdi ne yapacağım?” diye hüngür hüngür salonda ağladığım zamanlar oldu. Mirgün, her zaman imdadıma yetişti, çocuğun altını da temizledi, hastalandığında doktoru aradı, hep bir çözüm buldu. Ben dizi çekerken, pazar günleri karavanda iki çocuğa baktı. Bunlar bence inanılmaz değerli şeyler. Ben ikisini de tecrübe ettim. Bazı adamlar vardır, köpek gibi âşık olursun ama mümkün değildir ilişkide kalman. Bence arkadaşınla çocuk büyütmek çok daha değerli.

Tuba Ünsal, görüntülendiğini fark edince kahkahalar attı: “Çektiğinizi gördüğümde çok garip hissettim. Çünkü geceliğimin altına tayt, üstüne sweat-shirt geçirip çıktım dışarı. Evet gecelikle sokakta olmuyormuş, artık hazırlıklı çıkacağım!” Kısa süre önce Karadağ’ın Kotor şehrine giden Ünsal, “öğrenci işi” tatil yaptığını söyledi: “Çok güzeldi ve çok ucuzdu. Ne kocamla, ne de çocuklarımla böyle bir şey yapabilirdim. Tuvaleti bile dışarıda olan bir otelde kaldık. Bodrum’a, Çeşme’ye gitsem bu tatilde harcadığımın en az üç-dört katını öderdim.”

Yılmaz Erdoğan Kimdir?

Yılmaz Erdoğan, 1967 doğumlu oyuncu, senarist. Erdoğan, “Olacak O Kadar”, “Umut Taksi” gibi ilgi gören dizilerin senaristliğinin yanısıra en çok izlenen Türk filmi olma özelliğine sahip olan “Vizontele”nin de senaristi ve yönetmeni, aynı zamanda da oyuncu kadrosunun bir üyesi. Önemli yapımların altında imzası olan Erdoğan, bugüne kadar birçok ödül aldı.

Yılmaz Erdoğan, 4 Kasım 1968’de Hakkari’de doğdu. Çocukluğu Ankara Aydınlıkevler'de geçti. Deniz Erdoğan ve Mustafa Erdoğan isimli iki kardeşi vardır. İlkokulu ve ortaokuludan sonra liseyi Ankara Aydınlıkevler Lisesi'nde okudu. 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ni kazandı ancak lisans öğrenimini yarıda bırakıp Ferhan Şensoy’un “Nöbetçi Tiyatro” kadrosuna katılmayı tercih etti. Burada hem oyuncu, hem de yazar olarak görev yaptı. 1988’de “Güldüşünürü Tiyatrosu”nu kurdu. Bu tiyatroda kendi yazdığı ve yönettiği “Kanuni Sultan Süleyman ve Rambo” adlı oyunu sergiledi.

Bu yıllarda kendini oyun yazmaya adayan Erdoğan, Levent Kırca Tiyatrosu’nun “Gereği Düşünüldü” oyununu, “Olacak O Kadar” adlı televizyon serisinin senaryosunu, Yasemin Yalçın Tiyatrosu’nun “Kadınlık Bizde Kalsın” ve “Haşlama Taşlama” oyunlarını yazdı. “Umut Taksi” dizisinin de senaryo yazarı oldu ve dizide bir rol de üstlendi. 1994 yılında ortağı Necati Akpınar ile birlikte Beşiktaş Kültür Merkezi Oyuncuları’nı kurdu. "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?", "Otogargara", "Cebimde Kelimeler", “Bana Bir Şeyhler Oluyor”, “Haybeden Gerçeküstü Aşk” gibi büyük ilgi gören oyunları yazdı, bir kısmını da BKM’de sergiledi. Bu sırada başrollerini Demet Akbağ ile paylaştığı “Bir Demet Tiyatro” adlı dizinin senaristliğini üstlendi, aynı zamanda bu dizideki “Mükremin” karakterini canlandırdı. Senaristi olduğu “Gereği Düşünüldü” oyunu, en büyük oyuncu kadrosuna sahip olma özelliğini taşıyordu ve oyun 4 yıl boyunca sergilendi.

Erdoğan, sinemaya geçişini “Vizontele” filmiyle gerçekleştirdi. Filmin senaryosunu yazdı, yönetmenliğini üstlendi aynı zamanda filmde rol aldı. Vizyona girdiği 2000 yılında Vizontele, Türkiye’de en çok izlenen sinema filmi ünvanını kazandı. Bu filmin devamı olan “Vizontele Tuuba”da da aynı görevleri üstlenen Erdoğan, 2003 tarihli bu filmle de büyük bir başarıya imza attı. 2005 yılında vizyona giren “Organize İşler” filmini de yazıp yönetti ve filmde başrolü oynadı. Filmde Erdoğan’a Demet Akbağ, Cem Yılmaz, Altan Erkekli gibi isimler eşlik etti.

İlk albümü 'Kayıp Kentin Yakışıklısı' adlı bir şiir kaseti Prestij Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı. Bu albüm Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı 17 şiirden oluşuyor. Aynı zamanda albümde şiirlere eşlik eden türkülerden birini de kendi seslendirmişti. Erdoğan’ın şiir kaseti dışında “Kayıp Kentin Yakışıklısı”, “Anladım” adlı şiir kitapları, “Hüzünbaz Sevişmeler” adlı bir öykü kitabı, “Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar” ve “Kadınlık Bizde Kalsın” adlı eserleri de bulunuyor.

Kardeşleri Mustafa Erdoğan ve Deniz Erdoğan da Türkiye’nin ünlü simaları arasındadır. Ersin Korkut teyzesinin oğludur. Erdoğan’ın, Muhsin Kızılkaya tarafından yazılmış “Yılmaz” adlı yaşam öyküsü bulunuyor.

Yılmaz Erdoğan yönetmenliğini yaptığı ve kendi de oynadığı 2013 yılının başında yayına soktuğu "Kelebeğin Rüyası" filminde baş rolde Kıvanç Tatlıtuğ oynadı.

Yılmaz Erdoğan, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Güneydoğu Anadolu Bölgesinden girmiştir.

Evlilikleri

1. evliliği: 1993 senesinde Sanem Oktar ile evlendi. 1998 senesinde de boşandı. Bu evliliğinden Berfin adında bir kızı vardır.

2. evliliği: 9 Ağustos 2006 tarihinde Belçim Bilgin ile evlendi. Rodin Erdoğan adında bir çocukları vardır. Belçim Bilgin ve Yılmaz Erdoğan çifti çocukları ile birlikte 2014 şubatında Amerika'ya taşındı ve Beverly Hills’e yerleşti.

Ödülleri

1999 - Afife Tiyatro Ödülleri, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü, “Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?” oyunu

2001 - Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu, Vizontele

2009 - Altın Kelebek Ödülleri, En İyi Komedi Dizisi, Çok Güzel Hareketler Bunlar

2012 - 17.Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu (Bir Zamanlar Anadolu'da)

Oyuncu Olduğu Filmleri

2014 - Son Umut (Hasan) (Sinema Filmi)

2014 - Pek Yakında (Yılmaz Erdoğan) (Sinema Filmi)

2014 - Bana Masal Anlatma (Rıza'nın babası) (Sinema Filmi)

2014 - 8 Saniye (Derviş) (Sinema Filmi)

2013 - Kelebeğin Rüyası (Behçet Necatigil) (Sinema Filmi)

2012 - Words With Gods (Sinema Filmi)

2012 - Gergedan Mevsimi (Sinema Filmi)

2011 - Bir Zamanlar Anadolu'da (Komiser Naci) (Sinema Filmi)

2010 - Çok Filim Hareketler Bunlar (Müdür) (Sinema Filmi)

2009 - Neşeli Hayat (Rıza) (Sinema Filmi)

2008 – 2010 - Çok Güzel Hareketler Bunlar (TV Dizisi)

2008 - Kalpsiz Adam (TV Dizisi)

2008 - Mevlana Aşkı Dansı (Seslendirme) (Sinema Filmi)

2006 - Bir Demet Tiyatro (Mükremin Çıtır) (TV Dizisi)

2005 - Organize İşler (Asım Noyan) (Sinema Filmi)

2003 - Vizontele Tuuba (Deli Emin ) (Sinema Filmi)

2000 - Vizontele (Emin) (Sinema Filmi)

1995 - Otogargara (Video)

1995 - Bir Demet Tiyatro (Mükremin Çıtır) (TV Dizisi)

1994 - İnce İnce Yasemince (Taci) (TV Dizisi)

1993 - Umut Taksi (TV Dizisi)

1993 - Haşlama Taşlama (TV Dizisi)

1991 - Siyabend-ü Xece (Xece'nin Abisi) (Sinema Filmi)

1986 - Olacak O Kadar (Yılmaz) (TV Dizisi)

Senaryo

2016 - Dedemin Fişi (Sinema Filmi)

2015 - Ekşi Elmalar (Sinema Filmi)

2014 - Patron Mutlu Son İstiyor (Sinema Filmi)

2013 - Kelebeğin Rüyası (Sinema Filmi)

2012 - Bağbozumu (Sinema Filmi)

2009 - Neşeli Hayat (Sinema Filmi)

2005 - Organize İşler (Sinema Filmi)

2003 - Vizontele Tuuba (Sinema Filmi)

2000 - Vizontele (Sinema Filmi)

1995 - Bir Demet Tiyatro (TV Dizisi)

1994 - İnce İnce Yasemince (TV Dizisi)

1993 - Umut Taksi (TV Dizisi)

1993 - Haşlama Taşlama (TV Dizisi)

1986 - Olacak O Kadar (TV Dizisi)

Yönettiği Filmler

2015 - Ekşi Elmalar (Sinema Filmi)

2013 - Kelebeğin Rüyası (Sinema Filmi)

2009 - Neşeli Hayat (Sinema Filmi)

2008 - 2013 - Çok Güzel Hareketler Bunlar (TV Dizisi)

2006 - Hanım Hanımcık (Video)

2005 - Organize İşler (Sinema Filmi)

2003 - Vizontele Tuuba (Sinema Filmi)

2000 - Vizontele (Sinema Filmi)

1995 - Otogargara (Video)

1994 - Kadınlık Bizde Kalsın(Video)

Tiyatro

Kanuni Sultan Süleyman Rambo Kadınlık Bizde Kalsın

1993 - Umut Taksi

1995 - Otogargara

1995 - Cebimde Kelimeler

2000 - Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?

2003 - Bana Bir Şeyhler Oluyor

2004 - Haybeden Gerçeküstü Aşk

2008 - Çok Güzel Hareketler Bunlar

2013 - Hanımhanımcık

Kitapları

Feriştah'ın Fentezileri (Bir Demet Tiyatro Dizisi Diyalogları)

Cebimde Kelimeler (Oyun)

Otogargara (Oyun)

Hijyenik Aşklar (Kısa güldürü hikâyeleri)

Anladım (Şiir)

Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar (Diyaloglar - Sonradan Haybeden Gerçeküstü Aşk adıyla oyunlaştırılmıştır.)

Hüzünbaz Sevişmeler (Deneme)

Kadınlık Bizde Kalsın (Oyun)

Kayıp Kentin Yakışıklısı (Şiir)

Laz Bakkal ile Tombalak (Bir Demet Tiyatro Dizisi Diyalogları)

Bana Bir Şeyhler Oluyor (Oyun)

Sahiler Düş Düşler Sahi (Şiir)

Demet Akbağ Kimdir?

Demet Akbağ, 1995 ve 2002 yılları arasında, yayınlandığı ilk günden beri televizyon izleyicisinin büyük beğenisini toplayan "Bir Demet Tiyatro"daki "Lütfiye", "Feriştah" ve "Züleyha" karakterleri ile üne kavuşan oyuncu.

 Demet Akbağ, 23 Aralık 1959 tarihinde İstanbullu bir ailenin kızı olarak Denizli'de dünyaya geldi. Dedesinin memuriyeti nedeniyle çocukluğu Denizli’de geçti. Babası gazeteci ve fotoğrafı Oktay İybar’dır. 1973 yılında Lise yıllarında anne ve babası ayrıldılar, bu sebeble İstanbul Kız Lisesi’nde başladığı liseyi Erenköy Kız Lisesi’nde bitirdi. 1982’de İstanbul Belediye Konservatuvarı'na girdi; okulu dört yılda tamamladı. Sedef İybar adında bir kız kardeşi vardır.

1982 yılında amatör olarak başladığı tiyatro hayatına, 1983 yılında dahil olduğu Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu ile devam etti. Kurulduğu tarihten beri çalıştığı Beşiktaş Kültür Merkezi'nin (BKM) dışında, Kent Oyuncuları, Hadi Çaman, Yeditepe Oyuncuları, Devekuşu Kabare, Dormen Tiyatrosu ve Ortaoyuncular gibi topluluklarla çalıştı.

1987'de Magazin Gazetecileri Derneği tarafından "Yılın Televizyon Yıldızı" seçildi. 1993 yılında Antalya Film Festivali'nde "Tersine Dünya" adlı filmdeki rolüyle Altın Portakal ödülünü aldıktan sonra, 1995 yılında (Suna Pekuysal'dan sonra bu ödülü alan ikinci kadın oyuncu olarak) İsmail Dümbüllü, 1996, 1997 ve 1998 yıllarında Altın Kelebek-Yılın Komedi Sanatçısı, 1996 ve 1997 yıllarında da MGD-Komedi Sanatçısı ödüllerinin sahibi oldu.

1997 yılında Yılmaz Erdoğan ile birlikte pek çok başarılı tiyatrocuyu bünyesinde barındıran "Bir Demet Tiyatro" dizisinde yer aldı. Yine büyük ilgi toplayan ve Yılmaz Erdoğan ile birlikte çalıştığı "Otogargara", "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" ve "Bana Bir Şeyhler Oluyor" adlı oyunlarda yer aldı. Televizyon ekranında yer aldığı diğer yapımlar ise "Ölümsüz Aşk" adlı dizi ve Reha Muhtar, Hülya Avşar ve Beyazıt Öztürk ile birlikte yorumcu olarak yer aldığı "Pişti" programıdır.

Demet Akbağ, 1980 yılında birinci evliliğini İskender Akbağ ile yaptı. 1984 yılında boşandı. Bodrum'da yaptığı ikinci evliliğini ise ancak sekiz ay sürdürebildi.

Demet Akbağ, üçüncüsünde 19 Eylül 1999 tarihinde Zafer Çika ile Milano’da evlenmiştir. Ali (d.2000) adında bir oğlu vardır.

2008 yılında , Kanal 1'de yayınlanan "Süper Aile" adlı yarışma programının sunuculuğunu yapmıştır.

2013 yılında Show TV'de yayınlanan "Benzemez Kimse Sana" yarışmasının sunuculuğunu Murat Başoğlu yapıyor, juri koltuğunda ise Seyfi Dursunoğlu, Erol Evgin ve Demet Akbağ oturuyor.

2015 yılında yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı "Nadide Hayat" adlı sinema filminde Demet Akbağ, Yetkin Dikinciler, Ümit Erlim, Sevil Akı, Suzan Kardeş gibi oyuncular rol almıştır.

Tiyatro Oyunları :

* Haybeden Gerçek Üstü Aşk

* Bana Bir Şeyhler Oluyor

* Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü

* Otogargara

* Kadınlık Bizde Kalsın

* Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu

* Yorgun Matador

* Artiz Mektebi

* Beyoğlu Beyoğlu

* Deliler

* Arzu Tramvayı

* Davacı

* Bir Demet Tiyatro

Ödülleri:

2011 - 4.Yeşilçam Ödülleri -En İyi Kadın Oyuncu (Eyyvah Eyvah)

2004 - 26. Siyad Türk Sineması Ödülleri -En İyi Kadın Oyuncu (Neredesin Firuze)

2004 - 9. Sadri Alışık Ödülleri -En İyi Kadın Oyuncu (Neredesin Firuze)

2005 - 12. ÇASOD "En İyi Oyuncu" Ödülleri -En İyi Kadın Oyuncu (Neredesin Firuze)

2005 - 16. Ankara Film Festivali -En İyi Kadın Oyuncu (Neredesin Firuze)

2001 -38. Antalya Film Şenliği - En İyi Kadın Oyuncu (Vizontele)

1993 -30. Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Tersine Dünya)

Filmleri ve Dizileri :

Oyuncu :

2015 - Niyazi Gül Dörtnala (Sultan) (Sinema Filmi)

2015 - Nadide Hayat (Nadide) (Sinema Filmi)

2014 - Eyyvah Eyvah 3 (Firuzan) (Sinema Filmi)

2014 - Analı Oğullu (Adalet) (TV Dizisi)

2013 - Sevdaluk (Adalet) (TV Dizisi)

2013 - Kış Uykusu (Necla) (Sinema Filmi)

2013 - Hükümet Kadın 2 (Xate) (Sinema Filmi)

2013 - Fırıldak Ailesi (Yıldız Fırıldak Seslendirmesi) (TV Dizisi)

2012 - Hükümet Kadın (Xate) (Sinema Filmi)

2011 - İstanbul'un Altınları (İsmet Azmarazlı) (TV Dizisi)

2011 - Kurtuluş Son Durak (Vartanuş) (Sinema Filmi)

2011 - Eyyvah Eyvah 2 (Firuzan) (Sinema Filmi)

2010 - Eyyvah Eyvah (Firuzan) (Sinema Filmi)

2008 - 2011 - Sen Harikasın (Harika) (TV Dizisi)

2008 - O... Çocukları (Mehtap Anne) (Sinema Filmi)

2007 - 2008 - Elveda Rumeli (Hüsniye) (TV Dizisi)

2006 - Hanım Hanımcık (Video)

2006 - Bir Demet Tiyatro (Lütfiye Çıtır / Feriştah Yenge - Orkide - Züleyha) (TV Dizisi)

2005 - Organize İşler (Nuran Ocak) (Sinema Filmi)

2004 - Sevinçli Haller (Evinç) (TV Dizisi)

2003 - Vizontele Tuuba (Sıti Ana ) (Sinema Filmi)

2003 - Neredesin Firuze (Firuze) (Sinema Filmi)

2001 - Şen Kahkahalar (TV Dizisi)

2000 - Vizontele (Sıti Ana) (Sinema Filmi)

2000 - Bir Demet Yerli Film (TV Dizisi)

2000 - Bir Demet Kahkaha (Demet) (TV Dizisi)

1995 - Otogargara (Video)

1995 - Bir Demet Tiyatro (Lütfiye Çıtır Fıdıllıoğlu/Züleyha/Feriştah) (TV Dizisi)

1994 - Kadınlık Bizde Kalsın (Video)

1993 - İbo Show (KENDİSİ) (Tv Programı)

1993 - Tersine Dünya (Bitirim Leyla) (Sinema Filmi)

1991 - Varsayalım İsmail (TV Dizisi)

1991 - Laf Lafı Açıyor (Kendisi) (Tv Programı)

1987 - Homoti (Sinema Filmi)

1986 - Perihan Abla (TV Dizisi)

1986 - Davacı (Dursun`un Karısı)(Sinema Filmi)

Mirgün Cabas Kimdir?

2011 yılında Doğuş Yayın Grubu'nun yayını olan GQ dergisinin Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Doğuş Yayın Grubu'nda 15 senedir çalışan Mirgün Cabas 4 Temmuz 2013 tarihinde istifa etti. Mirgün Cabas, Doğuş grubundaki 15 yılında editörlükten haber müdürlüğüne, haber koordinatörlüğünden sunuculuğa pek çok pozisyonda çalıştı. NTV haber kanalında Hakkı Devrim ile sunduğu “Günlerin Getirdiği”, Ruşen Çakır ile sunduğu “Yazı İşleri”, Banu Güven ile sunduğu “24 Saat” ve kendisinin hazırlayıp sunduğu “Mirgün Cabas İle Her Şey” programını ekranlara getirdi.

Şubat, 2013'ten itibaren Milliyet gazetesinde ‘Her Şey’ başlığıyla köşe yazarlığı yaptı. 29 Aralık 2013 tarihinde Milliyet gazetesinden ayrıldı.

Evlilikleri

1.Evliliği: Mirgün Cabas, Radikal yazarı Evrim Sümer ile olan birlikteliğinden Leyla (d.2010) adında bir kızı var.

2.Evliliği: 31 Mayıs 2013 tarihinde oyuncu Tuba Ünsal ile Almanya'nın Berlin şehrinde evlendi. Civan Mert Cabas (d.24 Kasım2013) adında Los Angelas'ta doğurduğu bir oğlu var.

Ödülleri

2000 - Çağdaş Gazeteciler Derneği Yılın Gazetecileri

1999 - TV Programı Ödülü (24 Saat)

Sunduğu Programları

- Günlerin Getirdiği (Hakkı Devrim ile, NTV) - Yazı İşleri (Ruşen Çakır ile, NTV) - 24 Saat (Banu Güven ile, NTV) - Mirgün Cabas İle Her Şey (NTV)           

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi