Serdar Ortaç, ev hanımı eşi Chloe yengeye öyle bir ticaret sürprizi yaptı ki! Chloe'nin tüm geleceği garantilendi, butik açtı

MS hastalığı ile uzunca bir süredir savaşan ünlü şarkıcı Serdar Ortaç, en kötü gününde yanında olan eşi Chloe Loughnan'ın Deniz Akel imzalı butik açma konusunda ortaklığını kabul etti. Chloe Loughnan'ın geleceğini garantiye almak zorunda olduğunu açıklayan Serdar Ortaç bu düşüncesi ile takdirleri topladı

Serdar Ortaç, ev hanımı eşi Chloe yengeye öyle bir ticaret sürprizi yaptı ki! Chloe'nin tüm geleceği garantilendi, butik açtı

MS hastalığı ile uzunca bir süredir savaşan ünlü şarkıcı Serdar Ortaç, en kötü gününde yanında olan eşi Chloe Loughnan'ın Deniz Akel imzalı butik açma konusunda ortaklığını kabul etti. Chloe Loughnan'ın geleceğini garantiye almak zorunda olduğunu açıklayan Serdar Ortaç  bu düşüncesi ile takdirleri topladı

MS hastalığı ile uzunca bir süredir savaşan ünlü şarkıcı Serdar Ortaç, en kötü gününde yanında olan eşi Chloe Loughnan'ın Deniz Akel imzalı butik açma konusunda ortaklığını kabul etti. Chloe Loughnan'ın geleceğini garantiye almak zorunda olduğunu açıklayan Serdar Ortaç  bu düşüncesi ile takdirleri topladı

Serdar Ortaç kimdir

 Türk şarkıcı, söz yazarı ve besteci. Bazı müzik eleştirmenleri tarafından kendisinin Türk pop müziğinde standartları belirlediği kabul edildi ancak 2000'li yılların başından sonra ürettiği şarkıların birbirinin tekrarı olması gerekçesiyle olumsuz eleştirildi

16 Şubat 1970'te İstanbul'da Vakıf Gureba Hastanesi'nde doğan Serdar Ortaç, ilk öğrenimini Kocamustafapaşa'da ve orta öğrenimini Suadiye Lisesi'nde tamamladı. Lise öğrenimini ise Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Torna ve Tesviye bölümünde tamamladı. Babası küçük bir dükkanda torna tezgahı olan plastik kalıpçısıydı. Çocukluğunda babasının yanında çalışır, hafta sonları ise simit ve su satardı. Babası sayesinde iş hayatını ve ayakta durmayı öğrendiğini, bir çok şeyi babasına borçlu olduğunu sanatçı sık sık dile getirmektedir. Yüksek öğrenimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde başladı fakat tahsilini tamamlamadan üniversiteden ayrıldı.

Bir sene kadar İstanbul'daki radyolardan birinde program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı. Radyo programlarını dinleyen bir albüm yapımcısı tarafından dönemin plak şirketlerinden biri olan RAKS ile sözleşme imzalaması teklif edildi. Böylelikle o güne kadar yazdığı şarkılarını, kendi sesi ile seslendirme şansını yakaladı ve ilk albümünü yaptı.

17 Ağustos 1994'te ilk albümü "Aşk İçin" ile müzik dünyasına merhaba dedi. "Karabiberim" ile çıkış yapan Serdar Ortaç, bu parça ile uzun süre gündemde kaldı. Aşk için adlı albümünde ünlü müzik adamı Özkan Turgay'la çalışan Serdar Ortaç'ın albümünden "Değmez" ve "Hadi Git" gibi şarkılar da çok sevildi. Listelerde üst sıralara yükseldi. Serdar Ortaç bu başarısı ile 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı" ödülünü kazandı.

1 Mart 1996'da ikinci albümü olan Yaz Yağmuru'nu yayınladı. İkinci albümünde Feyyaz Kuruş, Selim Çaldıran, Erhan Güleryüz, Aşkın Tuna, Metin Arolat gibi isimlerle çalıştı. Bu albümde söz ve müziğini Metin Arolat ile beraber yaptığı "Gamzelim", "Sana Uzandım", "Ben Adam Olmam", "Yaz Yağmuru" gibi pek çok hit şarkıya imza attı.

21 Şubat 1997'de bu albümü "Loco Para Amar" adıyla tamamını İspanyolca seslendirerek Meksika'da bir albüm yaptı. Daha sonraTürkiye'de de bu albümü, İspanyolca bir single olarak hazırladı. Sanatçı bu yıl içerisinde Sibel Can'a verdiği "Padişah" adlı şarkı ile "Milliyet Yılın En Sevilen Şarkısı" ödülüne layık görüldü.

Dördüncü albümü olan "Gecelerin Adamı", 10 Temmuz 1998'de piyasaya çıktı. Bu albümünde de aranjör olarak Selim Çaldıran ve Feyyaz Kuruş'la çalıştı, albümdeki "Gecelerin Adamı" şarkısı yılın en çok dinlenen şarkılarından birisi oldu. "Mutsuzsun" şarkısında Ebru Gündeş'le aynı klipte rol aldı. Ortaç, 1999 yılında "Hürriyet Altın Kelebek" yılın en başarılı sanatçısı ödülünü aldı.

Beşinci albüm çalışması Bilsem ki 21 Ekim 1999'da çıktı. Bu albümde Selim Çaldıran, Feyyaz Kuruş ve Murat Yeter gibi isimlerle çalıştı. "Asrın Hatası", "Bilsem ki" ve "Seninki" şarkıları albümün klip çekilen şarkıları oldu. 2000 yılında Ortaç, "Kral TV Video Müzik Ödülleri"de pop müzik en iyi erkek sanatçı ödülüne layık görüldü.

Altıncı albümü "Sahibinin Sesi" oldu. 7 Mayıs 2001'de piyasaya çıktı. Diğer sanatçı dostlarına verdiği şarkıların Hülya Avşar - Aradın mı?,Muazzez Abacı - Umrumda Değil, Sibel Can - Padişah ve Kanasın, Fulden Uras - Bensiz Olsun, Emel Müftüoğlu - Dertli Dünya yanı sıra kendi şarkılarının remixlerine yer verdi.

Yedinci albümü "Okyanus" 10 Temmuz 2002'de piyasaya çıktı. Albümde Erhan Bayrak, Erdem Kınay, Alper Erinç gibi müzisyenlerle çalıştı. İlk klip şarkısı olan "Kabahat" ikinci klibini çektiği "Geceleri Yakıp" ve yakın sanatçı dostu Ebru Gündeş'le düet yaptığı "Kararsın Dünyam" adlı şarkılarıyla öne çıktı.

"Serdar Ortaç'la Hep Beraber" adlı show-yarışma programı ile 2003 yılında "Radyo ve TV Oscarları"nda en iyi show programı ödülünü alan sanatçı televizyonda olan başarısını da kanıtlamış oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz