Türk sanatçının eski eşi Azerbaycan'da Türkçe konuştu diye hastanelik oldu, neden hastaneye yatırdılar, kimdir?

TV8’in efsane yarışma programı Survivor’un asi çocuğu Tolga Karel’in eski eşi Günay Musayeva, Azerbaycan’da yayınlanan fenomen program Bu Stil Benim’de Türkçe konuştuğu için eleştirilere hedef oldu. Yaşadığı stres yüzünden hastanelik oldu.

Türk sanatçının eski eşi Azerbaycan'da Türkçe konuştu diye hastanelik oldu, neden hastaneye yatırdılar, kimdir?

TV8’in efsane yarışma programı Survivor’un asi çocuğu Tolga Karel’in eski eşi Günay Musayeva, Azerbaycan’da yayınlanan fenomen program Bu Stil Benim’de Türkçe konuştuğu için eleştirilere hedef oldu. Yaşadığı stres yüzünden hastanelik oldu.

Günaydın’ın haberine göre: Memleketi Azerbaycan'da bir kanalda yayınlanan 'Bu Stil Benim' isimli yarışma programında jüri üyeliği yapan manken Günay Musayeva'nın, programda Türkçe konuşması tepki çekmiş, rakip kanalda yayınlanan bir talk-show programı, ünlü mankenin Türkçe konuşmasını masaya yatırmıştı. Sosyal medyada da eleştiri oklarına hedef olan Musayeva, pek çok tehdit almıştı. Azeri meclisi de Günay Musayeva'nın Türkçe konuşmasını ele almıştı. Bunun üzerine, daha önce Azerice'yi yabancı dillerden korumak için Türkçe'nin de yasaklı diller arasına girmesini karara bağladığı iddia edilen Azerbaycan'ın Ulusal Radyo Ve Televizyon Kurulu (Azerbaycan Respublikası Milli Televiziya ve Radio Şurası), yazılı bir açıklama yaptı. Günay Musayeva'nın Türk vatandaşı olduğunu ve yıllardır Türkiye'de yaşadığını hatırlatan kurum, ünlü mankenin Türkçe konuşmasının sorun olmadığını belirtti.

Azeri milletvekillerinden Fazıl Mustafa ise şöyle konuştu…

"Günay Musayeva Anadolu Türkçesi'ni konuşarak bazı konulara değinmiş. Bizim devlet dilimiz Azerbaycan dilidir. Azerbaycan Türkleri'nden kimin imkanı varsa, onlar da Türkiye televizyonlarına çıkıp Azerbaycan Türkçesi konuşsun. Böylece yapay olarak ayrılmış bu dillerimizi birbirine alıştırarak tek Türk dili oluşturabilelim." Ancak yaşanan tüm bu tartışmalar Günay Musayeva'nın sağlığının bozulmasına neden oldu. Hastaneye kaldırılan ünlü mankenin safra kesesi alındı. Sağlık durumunun iyi olduğu söylenen ünlü mankenin hastaneden ne zaman çıkacağı belirtilmedi.

Survivor Türkiye

Survivor Türkiye, genel olarak Survivor şeklinde adlandırılan reality yarışma programının dünyada yapılışının 9. senesinde 2005 yılında Türkiye'de ilk olarak Kanal D ve Pelin Akad yapımı olarak sunulan İlk sezon yapımı. Program ismi Survivor Türkiye: Büyük Macera olmuş, rakip boyların adlandırılması Kuzey ve Güney olmuştur.

Belirgin niteliklerle ayrılmamış karışık yarışmacılar Kuzey ve Güney Takımları diye ikiye ayrıldı ve birbirlerine karşı çeşitli yarışmalarda yarıştılar. Finalinde daha sonra Kanal D'nin uzun süreli polisiye dram dizisi Arka Sokaklar'da rol alan 'duygusal' Survivor Uğur'un Uğur Pektaş Kız kulesindeki başarısı, 150.000 TL'lik ödülüyle sonuçlandı.

Tolga Karel Kimdir?

Asıl Adı Tolga Önce Olan Tolga Karel; 01 Ekim 1978 de İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Tolga Karel, Gösteri Sanatları-Sinematografi-Drama dallarında eğitim almıştır. Paris Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra sinema ve tiyatro eleştirmenliği yapmak için yine Paris‘te Yüksek lisans yapmaya karar verir ve yapar.

Tolga Karel ; Ebru Gündeş, Özcan Deniz, Hülya Avşar, Nalan, Ebru Yaşar, Petek Dinçöz, Zeynep Mansur, Hande Yener gibi solistlerin albümlerinde şarkı sözü yazarlığı ve besteciliği yapmıştır. Oyunculuğunun yanı sıra internettte çok popüler olan bir müzik kanalında sinema ve tiyatro hakkında haftalık köşe yazıları yazmaktadır.

Yaprak Dökümü dizisiyle ünlenen oyuncu Tolga Karel, Bulgaristan’da düzenlenen Best Model of the World yarışmasında ikinci olan ve bir süredir birlikte olduğu Azerbaycanlı manken Günay Musayeva ile yıldırım nikahı ile 29 ağustos 2011 de İzmit’te evlendi. 18 Nisan 2012 tarihinde Cihangir Can adında bir oğulları oldu. Son 1 yıldır ayrı yaşayan çift anlaşmalı olarak 15 Eylül 2015 tarihinde boşandı.

Tolga Karel, eşi Günay Musayeva’ya ve oğlu Cihangir'e yeni yıl hediyesi olarak dünyanın uydusu aydan 4 dönümü 159 TL'den 8 dönüm arsa aldı. Amerikalı avukat Dennis Hope'nin kendi adına tescil ettirdiği arsalardan alan Tolga Karel, 8 dönüm arsaya, 318 TL para ödedi.

Tolga Karel Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinde rol almıştır.

Tolga Karel, Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunduğu 2014 yılında yapılacak olan Survivor yarışmasına katılacağı kesinleşti.

2014 yılında Survivor yarışmasında Ünlüler takımında; Oyuncu Tolga Karel, Futbolcu Ahmet Dursun, Voleybolcu Duygu Bal, Atlet Merve Aydın, Oyuncu İsmail Baki Tuncer,oyuncu Eda Özerkan, Şarkıcı Gökhan Keser, Futbolcu Serenay Aktaş var.

Gönüllüler takımında ise; Model Samanta Mendes, model ve oyuncu Akın Saatçi, Müge Üzel, Sahra Işık ve Berna Canbeldek, Turabi Çamkıran, Yiğit Dikmen, Ekrem Toraman, Ertunga Gemuhluoğlu ve Mert Palavaroğlu var.

Hülya Avşar Kimdir?

Hülya Avşar, 1963 doğumulu, beyaz perdedeki oyunculuğu, şarkıcılığı, dizi ve şov programlarıyla adından söz ettiren, Türkiye’nin en medyatik kadınlarından biri.

10 Ekim 1963'te, Balıkesir Edremit'te, Celal ve Emral Avşar'ın ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Avşar, Ankara Cumhuriyet Lisesi'nden mezun oldu. Orta öğrenimini tamamlamasının ardından okumaya devam etmeyen ve 1979’da Mehmet Tecirli adlı bir mühendislik ögrencisiyle evlenen, ancak evliliği kısa süren Avşar, henüz 16 yaşındayken hamile olmasına rağmen ayrılık kararı aldı. Anne tarafından Balıkesir'li olan Hülya Avşar'ın baba tarafı Ardahan/Hasköy'lüdür.

1981 yılında boşanmasının hemen ardından İstanbul'a taşınan ve 1983 yılında katıldığı, Bulvar Gazetesi tarafından düzenlenen Kâinat Güzellik Yarışması’nda birincilik alan, ancak yarışmanın ertesi günü, Tecirli ile yaptığı evliliği ve boşanması bir gazetede yazılınca, kurallara aykırı olduğu gerekçesiyle tacı geri alınan Avşar, çeşitli reklam filmlerinde boy göstermeye başladı.

Yaşamında dönüm noktası olan 1983 yılında, Fikret Hakan ve Salih Güney ile başrolü paylaştığı "Haram" filmi ile oyunculuk kariyerine ilk adımı atan ve daha sonra, 1984 yılında Kenan Kalav'la başrolü paylaştığı ikinci filmi Tutku’da oynayan Avşar, 1985’te batağa batırılan bir kızı canlandırdığı, "Tele Kızlar"da Tarık Akan'la birlikte oynadı. Aynı yıl Tolga Savacı'yla "Sekreter"i ve İbrahim Tatlıses'le de "Mavi Mavi"yi çeviren Avşar, 1986 yılında Hakan Balamir'le başrolü paylaştığı "Üç Halka 25", Aytaç Arman'la oynadığı "Fatmagül'ün Suçu Ne" gibi filmlerin yanı sıra, "Kısrak", "Alın Yazım", "Dağlı Güvercin" ve "Sevda Ateşi" gibi filmlerde de rol aldı.

1987 yılında "Alamancının Karısı" ve "Bir Kırık Bebek" çektiği filmlerin ardından, 1989 yılında, Sinema Yazarları Derneği’nin düzenlediği yarışmada "en iyi kadın oyuncu" seçilen, "Fazilet" ve "Öğretmen Zeynep" filmlerinde rol alan Avşar, 1990’da başrolü Yaman Okay ile paylaştığı "Benim Sinemalarım"daki rolüyle, 9. Uluslararası Tahran Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü aldı.

Aynı yıl çevirdiği "Hasan Boğuldu"da Yalçın Dümer'le başrolü oynayan Avşar, Sinan Çetin'in yönetmenliğini yaptığı ve Cem Özer'le başrolü paylaştığı, 1993 yapımı "Berlin in Berlin" filmdeki rolüyle Uluslararası Moskova Film Festivali'nde "en iyi kadın oyuncu" ödülünü alarak, yurt dışında düzenlenen bir festivalde ödül alan tek Türk kadın sinema sanatçısı oldu. Bu filmiyle, Kültür Bakınlığı'ndan Sinema Başarı Ödülü, ve Sinema Yazarları Derneği'nden "en iyi 5. film" ödülünün de sahibi olan ve 1995 yılında Mehmet Aslantuğ ile, evlilik ve aşk ilişkilerinde mutlu olamayan bir kadının öyküsünün işlendiği, "Bir Kadının Anatomisi" adlı filmde oynayan Avşar, Tomris Giritlioğlu'nun yönettiği, 1999 yapımı Salkım Hanım'ın Taneleri filminde büyük beğeni topladı.

Çektiği filmlerle şöhretin basamaklarını hızla tırmanan ancak bununla yetinmeyen Avşar, şarkıcılığın ardından, program sunuculuğuna ve tiyatroculuğa da başladı.

1980’lerin sonunda müzik hayatına adım atan Avşar, assolist olarak sahnelerde yerini aldı. Müzik eğitimi aldıktan sonra yurtiçi ve yurtdışı konserleri veren Avşar, 1988 yılında çıkardığı Herşey Gönlünce Olsun albümünün ardından, 1990’da Hatırlarmısın, 1991’de Hülya Gibi, 1993’te Dost musun Düşman mı, 1995’te Yarası Saklım, 1999’da Hayat Böyle, 2000’de Sevdim ve 2002’de de, Aşıklar Delidir adında albümlere imzasını atan Avşar, 2000 yılında, Kral TV tarafından düzenlenen yılın müzik ödüllerinde, en iyi kadın şarkıcı ödülünün sahibi oldu. Barış Manço’nun anısına hazırlanan karışık albümde, Zalim Sultan’ı okudu.

90’lı yılların başında, bir sene kadar Günaydın Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptıktan sonra, televizyona geçiş yapan ve 1993 yılında, Sevginin Gücü dizisinde oynamasının ardından, 1995’de Süper Yıldız, 1998’de Ah Bir Zengin Olsam, 2000’de de, Savunma dizisinde rol aldı. 2004 senesinde, Zümrüt ve Kadın İsterse dizilerinde oynayan Avşar, 2006 yapımı Kadın Severse’nin yanı sıra, Anadolu Kaplanı dizisinde de konuk oyuncu olarak rol aldı.

Yönetmenliğini, Birkan Uz ve Uğur Aksay’ın yaptığı ve Medyapım tarafından, talk show formatında yayınlanan Hülya Avşar Show, Türkiye'de ilk defa Uğur Aksay tarafından uygulanan, 16/9 mm sinematografik formatta, dijital reji ile çekilen show programı olma özelliğini taşımaktadır.

Müzik, sinema, televizyon çalışmalarının ardından Aralık 2000 de kendi adını taşıyan Hülya Dergisi'ni çıkarmaya başlayan ve ilk tiyatro deneyimini, 2002 yılında, Mazlum Kiper’in yönettiği, "Bugün Benim Doğum Günüm" adlı tek kişilik oyununda yaşayan Avşar, Nisan 2003’te, ilk kitabı "Mavi Yansıma"yı elektronik ortamda yayınladı.

Ağırlıklı olarak spor dallarından tenise zaman ayıran, vakıf ve derneklere büyük ilgisi olan Avşar, Ajans Press'in 953 ulusal, bölgesel ve yerel yayında, 2005 yılının ilk 5 ayını mercek altına aldığı araştırmasında, hakkında çıkan tam 1940 haber ile birinci sırada yer aldı.

AC Nielsen’in, "Marka olduğuna inandığınız sanatçı" sorusuna, ankete katılanların yüzde 40'ı 'Marka olmuş sanatçı yok' cevabını verdi. Halkın yarısı marka olmuş bir sanatçı olmadığına inanırken, diğer yarısı ise Hülya Avşar'ı 'en marka sanatçı' olarak seçti. Avşar, yüzde 15.8 ile ilk sırada yer alırken, İbrahim Tatlıses yüzde 9,5 ile ikinci ve Tarkan yüzde 8,5 ile üçüncü yer aldı.

Rol aldığı filmler, diziler ve şarkıcılığının yanı sıra, futbolcu Tanju Çolak, Coşkun Sabah, Osman Hattat, Mehmet Aşıcıoğlu gibi isimlerle yaşadığı ilişkilerle de adından söz ettiren Avşar, Mehmet Tecirli’nin ardından ikinci evliliğini, Ağustos 1997’de, üç aylık hamileyken, daha önce Ayşem Saraçoğlu'yla evlenen, işadamı Kaya Çilingiroğlu ile Paris'te gerçekleştirdi.

2005 yılında, Kadıköy 3. Aile Mahkemesi'nde yapılan ve yaklaşık bir saat süren duruşma sonunda, "şiddetli geçimsizlik nedeniyle aile birliğinin sarsıldığı" gerekçesiyle tek celsede boşanan, Hülya Avşar Kaya Çilingiroğlu çifitinin, ayrılığın ardından velayeti Avşar'a verilen, 15 Ocak 1998 doğumlu, Zehra adında bir kız çocukları vardır.

Kaya Çilingiroğlu'ndan boşandıktan sonra 2006 yılı ile 2010 arası iş adamı Sadettin Saran ile beraber olmuştur.

2009 – 2012 yıllarında Acun Ilıcalı tarafından hazırlanan “Yetenek Sizsiniz Türkiye” yarışmasında Acun Ilıcalı ve Ali Taran ile birlikte jüri üyeliği yapmıştır. 2011 – 2012 yılında, 3. Sezon’da Ali Taran yerine eski futbolcu Sergen Yalçın jüri olmuştur. 2012 – 2013 yılında 4. Sezon “Yetenek Sizsiniz Türkiye” yarışmasında Acun Ilıcalı ve Sergen Yalçın ile tekrar jürilik yapmıştır.

Hülya Avşar, 2013 yılında yeni kurulan banka olan OdeaBank'ın reklamlarında oynamıştır.

2015 yılında Rising Star Türkçe adıyla Yükselen Yıldız mart ayında Acun Ilıcalı'nın kanalı TV8'de başlayan yarışma programında Hülya Avşar, Sertab Erener ve Fuat Güner ile beraber jüri koltuğunda oturacak.

12 Kasım 2015 tarihinde Star TV’de başlayacak olan, yapımcı Timur Savcı’nın yapımcılığını üstlendiği,‘Kösem Sultan’ dizisinde Safiye Sultan’ı Hülya Avşar canlandıracak. Kösem Sultan’ı ise Beren Saat canlandıracak. Ekin Koç'un canlandırdığı I. Ahmet'in eşi olacak olan Kösem Sultan'ın çocukluğunu ve gençliğini Yunan oyuncu Anastasia Thsilimpou 9 bölüm canlandıracak.

Tarık Akan Kimdir?

Tarık Akan, Asıl adı Tahsin Tarık Üregil'dir. 13 Aralık 1949 yılında İstanbul'da bir abla ve bir ağabeyden sonra üçüncü çocuk olarak doğdu. Aslen Gümüşhane kökenlidir. Tarık Akan, subay olan babası Yaşar Bey'in görevi nedeniyle Erzurum Dumlupınar ilkokulunda başladığı ilkokulu Kayseri'de bitirdi, babasının emekliliği ile İstanbul'a, Bakırköy'e geldiler. Orta ve liseyi Bakırköy'de bitirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi, Makine Yüksek Mühendisliği'nde okudu, ardından Gazetecilik Yüksek Okulu'na girdi ve mezun oldu.

Sinemaya geçmeden önce Bakırköy plajlarında cankurtaranlık, sokaklarında ise işportacılık yaptı. 1970 yılında Ses Dergisi'nin açtığı Sinema Artist Yarışması'nı kazanarak 1971'de ilk filmi 'Solan Bir Yaprak Gibi'yle sinemaya geçti ve Tarık Akan adını aldı. 1970-1975 arası Tarık Akan'ın yılda 12 film çektiği dönemdi. Emel Sayın'la ‘‘Mavi Boncuk’’u, Hülya Koçyiğit'le ‘‘Sev Kardeşim’’i, Hale Soygazi ile ‘‘Gece Kuşu Zehra’’yı, ‘‘Hababam Sınıfı’’nı bu yıllarda çekti. Sonra ‘‘değişirken yok olmayı’’ göze aldı ve mesajı olan filmler yapmaya karar verdi. Bu kararın ilk ürünü Nehir, onu Cüneyt Arkın'la birlikte oynadığı ‘‘Maden’’, ‘‘Sürü’’, ‘‘Yol’’, ‘‘Kanal’’ gibi filmler izledi.

1979 yılında askerlik görevini yedek subay olarak Denizli'de yaptı.

Tarık Akan, 1991'den beri Bakırköy Taş Mektep'in İlkokulu'nun ortaklarından birisidir.

Aziz Nesin'in vefatından sonra görevini devir alan oğlu Ali Esin'den vakıf başkanlığını devir aldı.

Sinemacılığın kötü gittiği 1975-1980'li yıllarda ticari taksi alarak kiralama sistemi ile ticarete devam etti.

Tarık Akan, 12 Eylül'de 12 yılla yargılanmış ancak 2.5 ay hücre hapsi cezası almıştı.

2002 yılında "Anne kafamda bit var" isimli bir kitap çıkarmıştır. Kitabında 12 Eylül Darbesi'nden sonra yaşadıklarını kaleme aldı.

Evlilikleri : 7 Ağustos 1986'da Yasemin Erkut'la evlendi, bu evlilikten Barış Zeki ve ikiz olan Yaşar Özgür'le Özlem adlarında üç çocuğu oldu. 16 Haziran 1989 Haziran'ında eşinden boşandı. Şimdilerde ise halen balerin Acun Günay'la nikahsız bir beraberlik yaşamaktadır.

Yazları fırsat bulduğunda Bodrum Akyarlar'da manço kulüp yanında taştan bir Rum evini restore edip dostlarını da ağırladığı bir yazlık haline getirdi.

Emel Sayın Kimdir?

Emel Sayın, 20 kasım 1945 tarihinde Sivas’ın Şarkışla ilçesinde doğmuştur. 1926'da Türkiye’ye gelen muhacir bir aile olan Suat ve Ahmet Sayın’ın 4 kız çocuklarından en büyüğüdür. Şenel, Fatoş ve Hülya adlarında kız kardeşleri vardır. Anne ve babası Toprak Mahsulleri Ofisinde çalışıyorlardı. Emel Sayın ilkokula anneannesinin yanında, Kayseri Cumhuriyet İlkokulunda başlamıştır. Okuldaki şarkı yarışmalarında hep birinci olur. Ortaokulu ailesinin yanında Konya’da okur. Sonra Üsküdar’a taşındılar.

13 yaşındayken Arif Sami Toker'den müzik dersleri almaya başladı. Sonraki yıllarda Münir Nurettin Selçuk'tan da dersler aldı ve yeteneği ile dikkat çekmeye başladı.

Edirne, Uzunköprü Gazi Turhan Bey Ortaokulu ve Çapa Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun oldu. Lise eğitimini Edirne'de tamamladıktan sonra üç yıl boyunca İstanbul Belediye Konservatuarı'nda, Münir Nurettin Selçuk'un da hocalığını yapmış olan Alis Rosenthal'dan şan dersleri aldı. Bu arada Hürriyet Haber Ajansı'nın açtığı yarışmada Münir Nurettin Selçuk’a ait klasik bir eser okuyarak ‘Ses Kraliçesi’ seçildi.

Henüz 17 yaşındayken Ankara Gençlik Parkı'nda Gönül Yazar’ın ilk eşi Necdet Yazar'ın gazinosunda ilk defa sahneye çıktı.

İlk kez 17 yaşında sahneye çıkmaya başlayan Sayın, 1963 yılında Ankara Radyosu'nun sınavını kazanarak, buradaki yedi yıllık hizmetine başladı. Ankara seyircisi karşısında sahne tecrübesi kazanan sanatçı, Egemen Bostancı'nın teklifiyle İstanbul'a taşındı ve İstanbul Radyosu'na geçti. Lalezâr Gazinosu’nda assolist olarak sahne almaya başladı.

İstanbul'da bulunduğu yıllarda şöhreti giderek artan Emel Sayın, albümlerinin yanı sıra sinema filmlerinde de rol aldı. Ayrıca 2001 yılında Aşkım Aşkım adlı televizyon dizisinde ve daha sonra Karınca Yuvası adlı dizide rol aldı.

1974 yılında çekilen Mavi boncuk adlı filmi Tarık Akan'la oynadığı en güzel filmlerinden birisidir. Bu filmde Emel Sayın, Münir Özkul, Halit Akçatepe, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Tarık Akan ile başrolü paylaştı.

Emel Sayın’a 1998 yılında Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir.

Emel Sayın, 1966 yılında 21 yaşındayken ilk eşi İsmet Kasapoğlu ile evlendi. 1975 yılında boşanan çift bir yıl ayrı kalabildi ve 1976’da tekrar nikah masasına oturdu. 1979 yılında tekrar boşandı.

Emel Sayın, 1979’un 20 Haziran’ında ‘Gazinocular Kralı 'Fahrettin Aslan’ın oğlu Selçuk Aslan’la fırtınalı bir evliliğe adım atar. Eylül 1981’de ayrılırlar.

Emel Sayın, daha sonra 4 Haziran 1986 tarihinde Amerikalı David Younnes ile evlendi. 1999 yılında boşandılar.

Albümleri

Sus Kalbim Sus / Anılardan Bir Demet 1, (1971)

Gel Gel Gel / Anılardan Bir Demet 2, (1971)

Doyamadım Sana / Anılardan Bir Demet 3, (1971)

Son On Yılın En Sevilen On Şarkısı, (1972)

Emel Sayın, (1973)

Emel Sayın 73, (1973)

Emel Sayın 74, (1974)

Emel Sayın 75, (1975)

Emel'in Dünyası, (1975)

Emel Sayın 76, (1976)

Emel Sayın, (İran) (1977)

Sensiz Olmuyor (1978)

Rüzgar, (1979)

Emel'in Seçtikleri, (1980)

Bir Şarkıdır Yalnızlığım, (1982)

Emel Sayın 85, (1985)

Sevgiler Yağsın, (1985)

Sevgisiz Yaşayamam, (1987)

Sevdalılar, (1987)

Kanımda Kıvılcım, (1989)

Üzüldüğün Şeye Bak, (1990)

İstanbul Şarkıları, (1991)

Gücendim Sana, (1992)

El Bebek Gül Bebek, (1993)

Başroldeyim, (1997)

Ah Bu Şarkılar, (2000)

Dinle, (2001)

Emel Sayın Münir Nurettin Söylüyor, (2006)

Filmleri

2008 - Aşkım Aşkım (13 Bölüm) (TV Dizisi)

2007 - Beyaz Melek (Sinema Filmi)

2006 - Karınca Yuvası (TV Dizisi)

2004 - Cennet Mahallesi (TV Dizisi)

2009 - Avrupa Yakası 6. Sezon (TV Dizisi)

2001 - Aşkım Aşkım (TV Dizisi)

1995 - Azmi (Konuk Sanatçı) (TV Dizisi)

1986 - Olacak O Kadar (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

1983 - Neşeli Kuklalar (Video)

1980 - Rüzgar (Sinema Filmi)

1977 - Acı Hatıralar (Sinema Filmi)

1974 - Çam Sakızı (Sinema Filmi)

1974 - Mavi Boncuk (Sinema Filmi)

1974 - Hasret (Sinema Filmi)

1973 - Yalancı Yarim

1973 - Düşman

1972 - Süreyya

1972 - Gülizar

1972 - Feryat

1971 - Makber

1971 - Kavanoz Dipli Dünya

1971 - Hicran

1971 - Feride

1970 - Şampiyon

1970 – Eyvah

Gönül Yazar Kimdir?

Özellikle 60 ve 70'li yılların gündeminde olmuş, 1940 İzmir doğumlu Devlet Sanatçısı, Türk Sanat Müziği yorumcusu ve sinema oyuncusu.

Gönül Yazar, 12 Ağustos 1940'da İzmir'de dünyaya geldi. Sanat hayatına, "Ege Ses Kraliçesi Yarışması"nı kazanarak başladı. Necdet Yazar'la evlenmesinin ardından Ankara Radyosu'na girdi. Burada; Fahri Kopuz, Suphi Ziya Özbekkan gibi değerli isimlerle çalışma fırsatı oldu.

Yönetmenliğini Hulki Saner'in yaptığı, başrolünü Göksel Arsoy'la paylaştığı 1960 yapımı "Taş Bebek" filmindeki rolüyle büyük beğeni topladı. Film o kadar beğenilmişti ki, "Taş Bebek" lakabı sanat hayatı boyunca anılacağı isim olacaktı.

Müzik dünyasına adımını, 1962 yılında, ilk kaydı olan "Bak Bir Varmış / Takamadım Başıma Yıldızlardan Tacımı" 78'liği ile yaptı. İlk 45'liğini ise 1965'te "Kelebeğim / Hayran Olurum Aşkı Bilene" adıyla çıkardı.

Sahne ve kamera'nın yanı sıra, Karaca Tiyatrosu'nun sahnelediği "Papazlar Trafiği" isimli bir İngiliz piyesinde, Gülriz Sururi ve Adile Naşit gibi büyük ustalarla aynı sahneyi paylaşarak tiyatro sahnesinden de sevenlerine seslendi.

Yaşar Güvenir'in "Sensiz Saadet Neymiş" isimli bestesini seslendirdiği 45'liği kendisine altın plak kazandırdı. 1979 yılında yayınladığı "Taş Bebek" ve 1989 yılında yayınladığı "Gönül'den Gönüllere" albümleri oldukça beğenildi.

Sanat hayatı boyunca, onlarca filmde yer almış ve bir çok albüme imza atmış olan Gönül Yazar, günümüzde NTV'de yayınlanan "10 Kadın" adlı programda yer aldı. Son stüdyo albümü "Sevmek İstiyorum"u 1993'te yayınladıktan sonra müzik dünyasından uzak kalan ve yalnızca özel gecelerde sahneye çıkan Gönül Yazar, yepyeni bir albümle geri dönüyor! Her ne kadar alaturka solisti olarak tanınmış olsa da, bir dönem pop müzik türünde de çok başarılı plaklar yapan Gönül Yazar, 17 yıl aradan sonra tekrar stüdyoya girdiği bu albümde yakın dönemin sevilen pop şarkılarını kendi stilinde pop-caz olarak yorumluyor. Snickers Çikolata güzel bir işe imza atarak Muazzez Abacı ve Gönül Yazar'ı reklam filminde oynattı.

Evlilikleri : Gönül Yazar 7 kez resmi nikah ile evlendi;

1. eşi; 1954 de 14 yaşındaykenYaşını mahkeme kararı ile 18 yapıp, 32 yaşındaki Necdet Yazar'la evlendi. 1955 de Bir yıl sonra boşandı.

2. eşi; 1960 da 20 yaşındayken kendisinden 27 yaş büyük Bedii Çapa ile evlendi.

3. eşi; 1963 de Özden Çelik ile evlendi

4. eşi; 1964 de Galatasaraylı futbolcu Metin Oktay ile evlendi

5. eşi; 1972 de iş adamı ercan akın ile evlendi.

6. eşi; 1979 da kendisinden yaşça çok küçük olan Sinan Birsel ile evlendi. Bu evlilik bir yıl sürdü.

7. eşi; 1997 de Fahrettin Akçınar ile evlendi, 7 ay sonra boşandı.

Gönül Yazar’ın Erol Simavi ile birlikteliğinden Yasemin Simavi adında bir kızı var.

Gönül Yazar diyor ki ; Aslan burcunun bütün özelliklerini taşırım. Gururuma çok düşkünümdür, burnum yere düşse almam. Gösterişi çok severim, bir yerlere gittiğim zaman bütün gözler bende olsun isterim. Bir de, anadan doğma vejetaryenim, hayatta ağzıma et koymadım, kokusunu bile alamam. Hayatımda sigara, kahve içmedim, uyuşturucu desen görmedim bile.

Albümleri

Gönül Yazar - Halime (1968) (Şençalar Plak)

Dertleri Zevk Edindim (1970/ 1977) (Arya Plak/ Yavuz Plak)

Gönül Yazar - Nisan Yağmuru (1970) (Televizyon Plak)

Gönül Yazar - O Ağacın Altı (1972) (Kervan Plak)

Artık Bu Solan Bahçede (1973) (Atlas Plak)

Çakıl Galası'nda (1974) (İstanbul Plak)

Gönül Yazar - Ağlar Gezerim (1974) (Yavuz Plak)

Gönül Yazar'dan Seçmeler (1974) (Yavuz Plak)

Gönül Yazar - Tadı Yok Sensiz Geçen Günlerimin (1975) (Yavuz Plak)

Gönül Yazar - Sen de Mevsimler Gibisin (1975) (Yavuz Plak)

Aldırma Gönül (1978) (Elenor Plak)

Taş Bebek (1979) (Elenor Plak)

İşte Benim Dünyam (1982) (Elenor Plak)

Gönül Defterim (1985) (Elenor Plak)

Gönül'den Gönüllere (1992) (Emre Plak)

En İyileriyle Gönül Yazar (2006) (Ossi Müzik)

Filmleri

Tanık, (1992)

Vurgun, (1973)

Gel Desen Gelemem Ki, (1969)

Ölüme Giden Yol, (1969)

Kara Gözlüm Efkarlanma, (1968)

Aslan Yürekli Reşat, (1967)

Trafik Belma, (1967)

Beyoğlu'nda Vuruşanlar, (1966)

Fakir Bir Kız Sevdim, (1966)

Halime'yi Samanlıkta Vurdular, (1966)

İdam Mahkumu, (1966)

Kanlı Mezar, (1966)

Mezarını Hazırla, (1966)

Namus Kanla Yazılır, (1966)

Dudaktan Kalbe, (1965)

Taçsız Kral, (1965)

65 Hüsnü, (1965)

Adım Çıkmış Sarhoşa, (1965)

Bilen Kazanıyor, (1965)

Bir Garip Adam, (1965)

Hüseyin Baradan Çekilin Aradan, (1965)

Kocamın Nişanlısı, (1965)

Yalancının Mumu, (1965)

Cımbız Ali, (1964)

Köye Giden Gelin, (1964)

Sahte Sevgili, (1964)

Şu Kızların Elinden, (1964)

Var mı Bana Yan Bakan, (1964)

Kelepçeli Aşk, (1963)

Ateşli Kan, (1962)

Bir Gecelik Gelin, (1962)

Bir Bahar Akşamı, (1961)

Taş Bebek, (1960)

Kaynak: Diyarbakır Söz