Görüş Bildir

Vatanım Sensin için geri sayım başladı

Perşembe akşamlarına damgasını vuracak dizi Vatanım Sensin başlama tarihi belli oldu. Vatan Haini ismi le de tanınan dizinin konusu ve oyuncuları detayı haberimizde

Vatanım Sensin için geri sayım başladı

Vatanım Sensin dizisinin başlama tarihi açıklandı. Muhteşem Yüzyıl'da Süleyman Şah'ı canlandırarak sevenlerinden tam not alan HAlit Ergenç ve Binbir Gece dizisnde tanışıp evlendiği eşi, Bergüzar Korel'in merakla beklenen dizisi için yayınlanan tanıtım fragmanından sonra, geçtiğimiz gün ilk bölüm fragmanı da yayınlandı. 27 Ekim'de başlayacak olan dizinin, uzun solulu bir tarih hikayesi olduğu açıklamasından sonra merak edilen konusu ve detayları haberimizde. Vatanım Sensin yayınlanan ilk bölüm fragmanına göre ik bölüm özetini de okuyacaksınız.

VATANIM SENSİN 27 EKİM'DE BAŞLAYACAK

Kanal D ekranlarında başlayacak olan Vatanım Sensin, henüz başlamadan merak edilmiş, yayına başlama tarihi de sıklıkla sorulmuştu. Yapımcılığını O3 Medya’nın üstlendiği Kanal D’nin yeni dizisi Vatanım Sensin’in yayın tarihi belli oldu! Yağmur-Durul Taylan kardeşlerin yönetmen koltuğuna oturduğu, senaryosunu Necati Şahin ve Nuran Evren Şit’in üstlendiği, “Vatanım Sensin” ilk bölümüyle 27 Ekim Perşembe 20.00’da Kanal D’de!

VATANIM SENSİN OYUNCULARI

Dizi oyuncularına bir göz atacak olursak, Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Onur Saylak, Şebnem Hassanisoughi, Celile Toyon, Boran Kuzum, Baki Davrak, Miray Daner, Kubilay Aka, Pınar Deniz, Senan Kara ve Hakan Salınmış göze çarpan isimlerden.

DİZİ NEREDE ÇEKİLECEK?

İzmir’in yaşadığı işgal dönemini ekranlara yansıtılacak sahnelerin çekimleri İstanbul yakınlarında kurulan büyük platoda ve İzmir, Ayvalık gibi dönemin dokusunu yaşatacak alanlarda çekimler başladı. Çekimlerin İzmir ve Ayvalık’ta ki çekimleri tamamlandı. Dizi sezon boyunca İstanbul yakınlarında ki platoda çekimlerini sürdürecektir.

DİZİNİN KONUSU

“Vatanım Sensin” Türkiye'nin ve İzmir'in yaşadığı işgal günlerini adeta yeniden yaşatacak sahnelerin çekimine İstanbul'da kurulan dev platonun yanı sıra; yine İstanbul, İzmit, Ayvalık ve İzmir'de dönemin dokusuna göre seçilen ve döneme uygun olarak çekime hazırlanan mekanlarda devam ediyor.

Hummalı ve titiz bir çalışma yürüterek 1900'lerin Selanik ve İzmir'ini adeta yeniden kuran dizinin sanat grubu, aylar süren çalışmanın ardından Selanik, İzmir, Kordon ve Kemeraltı gibi hikayenin geçtiği ikonik mekanları, semtleri ve şehirleri dönemin mimari diline uygun olarak yeniden inşa etti. Binlerce yaralı askerin tedavi altında olduğu bir hastane, esir düşen şehrin kahramanlarının tutulduğu bir hapishane ve işgalcilerin büyük karargahı inşa edilen dekorun göze çarpan yapılarının başında geliyor.

Balkan Harbi ve İzmir'in işgal dönemiyle başlayan, kimin hain, kimin kahraman olduğunun ilk bakışta asla anlaşılamayacağı büyük bir savaşın içerisinde, parçalanan bir ailenin yeniden bir araya gelme hikayesini ekrana taşıyacak “Vatanım Sensin” büyülü, tutkulu ve unutulmaz bir aşkın, bir savaşın gölgesinde ayakta kalma mücadelesidir.

TUTKULU AŞIK EFTELYA

Bu Perşembe günü ekrana gelecek olan "Vatanım Sensin"de güzel oyuncu Şebnem Hassanisoughi ise Eftalya karakterini canlandırıyor. Tevfik'in gizli aşkı Eftalya; ilişkisini alenen yaşamak ve onunla evlenmek istemektedir. Ancak bir süre sonra Tevfik'in başkasını sevdiğini ve kendisini oyaladığını anlar. Bu bile Eftalya'nın Tevfik'e olan aşkını bitiremez.

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir