Görüş Bildir

Yedigün'den Nurella dayanamayıp İşte Benim Stilim'e geri vites yaptı, Nur Yerlitaş neden geri döndü, kimdir?

Efsane modacı Nur Yerlitaş, TV8’in efsane programı İşte Benim Stilim programına geri dönüyor. Yaptığı her şeyle gündeme bomba gibi düşen modacı Nurella lakaplı Nur Yerlitaş, aylar önce efsane programı bıraktığını açıklamıştı.

Yedigün'den Nurella dayanamayıp İşte Benim Stilim'e geri vites yaptı, Nur Yerlitaş neden geri döndü, kimdir?

Efsane modacı Nur Yerlitaş, TV8’in efsane programı İşte Benim Stilim programına geri dönüyor. Yaptığı her şeyle gündeme bomba gibi düşen modacı Nurella lakaplı Nur Yerlitaş, aylar önce efsane programı bıraktığını açıklamıştı.

TV8’in efsane yarışma programı İşte Benim Stilim’in efsane jürisi Nur Yerlitaş yeni sezonda programda olmayacağını açıklamıştı. Programın yapımcısı efsane jüri ve modacı olan Nur Yerlitaş'a istediği parayı vermek yerine güzeller güzeli modacı Neslihan Yargıcı ve moda dünyasının kralı Hakan Akkaya'yla anlaşmıştı. Fakat yapımcı yeni jürilerle istenileni alamayınca Nurella’ya geri döndü. Yapımcı Nur Yerlitaş ile yeniden anlaşma kararı aldı.

Nurella lakaplı Nur Yerlitaş, istediği ücreti ve şartları sağlayacaklarını söyleyen yapımcı ile yeniden el sıkışarak anlaşma sağladı. Nur Yerlitaş yaptığı açıklamalarla hayranlarını sevindirdi.

Nurella: "Masamı özledim geri döndüm" dedi.

Nur Yerlitaş, Star TV'yle yaptığı anlaşmayla ilgili de "Kısmet değilmiş" yorumunu yaptı.

Nur Yerlitaş Kimdir?

Nur Yerlitaş, 11 Aralık 1960 tarihinde İstanbul Vefa’da doğmuştur. Annesinin adı Saadet Yerlitaş’dır. Benan adında bir kız kardeşi vardır. Dobralığı ile biliniyor. Bu yüzden sözünü sakınmak hiç ona göre değil. Kendisini “dikişçi” ve “kostüm tasarımcısı” olarak tarif ediyor. Bilindik ifadesiyle “modacı” olarak anılmak istemiyor. Bir dikiş atölyesi vardır.

80li yıllarda Paris’ten, Milano’dan valiz içinde getirdiği kıyafetleri satarak modacılığa başlamış.

Kendisini “Arızalı” olarak tarif eden Nur Yerlitaş, stres atmak için bulaşık yıkıyor. Bazen gecenin bir saati geceliğinin üstüne palto giyip bir kafeye gidiyor.

Nur Yerlitaş, Nişantaşı’nda ikamet etmektedir. İtalya’nın Milano kentinde de yüksek tavanlı minik bir dairesi var. Mutfağında iki buzdolabı var. Birinde meyveler, içecekler, diğerinde pasta tipi yiyecekler bulunuyor.

Nur Yerlitaş’ın evinde iki yardımcısı var, banyoda hamam usulü yıkanıyor. Her sabah yardımcıları tarafından taslarla, keselerle yıkanıyor.

Derin Mermerci’ye de Bülent Ersoy’a da elbise dikiyor. Ajda Pekkan, Bülent Ersoy, Sibel Can, Petek Dinçöz ve Seda Sayan’ın sahne kostümlerini hep Nur Yerlitaş diker.

Nur Yerlitaş, 2007 yılında Show TV’de Şebnem Dönmez’in sunuculuğunu yaptığı “Bak Kim Dans Ediyor” adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı.

2010 yılında Show TV’de yayına giren “Yemekteyiz” adlı yarışmada Nur Yerlitaş, Barbaros Şansal, şarkıcı Cenk Eren, gazeteci yazar Ece Vahapoğlu ve eski Avrupa güzelimiz Neşe Erberk ile yarıştı. İlk gün Nur Yerlitaş’ın evsahipliği yaptığı Yemekteyiz’e Seda Sayan da konuk olarak katıldı.

2011 yılında Show TV’de yayınlanan “Bugün Ne Giysem” adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı. Diğer jüri üyeleri ise Moda Tasarımcısı İvana Sert, Hakan Akkaya ve koreograf Uğurkan Erez oldu.

Nur Yerlitaş, 2011 yılında Demet Akalın'ın 'Türkan' klibinde Türkan Şoray'ı canlandırdı. Klipte birçok ünlünün yanı sıra İzzet Çapa’da rol aldı.

Bugüne kadar hiç evlenmemiş olan Nur Yerlitaş halen bekardır.

Nur Yerlitaş, 2014 yılının Eylül ayında başlayan ve Öykü Serter’in sunuculuğunu Uğurkan Erez ile beraber yaptığı “Bu Tarz Benim” adlı yarışma programında İvana Sert, ve Kemal Doğulu ile birlikte jüri görevi yaptı.

Metin Arolat, 7 Aralık 2014 tarihinde "Bu Tarz Benim" adlı yarışmaya konuk jüri üyesi olarak katılırken Emine Ün de şarkıları ile geceye renk katacak.

2015 yılı ocak ayında Tv8 kanalında başlayan ve Öykü Serter’in sunuculuğunu yaptığı 2.sezon “Bu Tarz Benim” adlı yarışma programında Uğurkan Erez, İvana Sert, ve Kemal Doğulu ile birlikte jüri görevi yaptı.

31 Ağustos 2015 tarihinde Tv8 ekranlarında başlayan ve 25 Aralık 2015 tarihinde bitecek olan İşte Benim Stilim All Star yarışmasının finalinin ardından Nur Yerlitaş ve Kemal Doğulu jüri görevinden ayrılacaktır.  

Seda Sayan Kimdir?

Seda Sayan, 30 Aralık 1961'de İstanbul'da doğdu. Gerçek adı Aysel Gürsaçer olan sanatçı, müzik dünyasındaki çıkışını 1980li yıllarda yaptı. "Ah Geceler", "Bebeğim", "Ben Sana Demedim mi", "Sensizliğe Yanarım" ve "Var mısın" gibi parçalarla çıkış yaptı. Uzun bir süredir televizyonların sabah kuşağında kadın programı yapmakta olan sanatçı birçok dizide oyuncu olarak yer aldı. Tamer Karadağlı ile birlikte rol aldığı "Fedai" isimli dizinin başarısızlığının ardından müzik çalışmalarına devam etti. Bir dönem televizyonda yayınlanan bir yarışma programında İbrahim Tatlıses ve Muazzez Abacı ile jüri üyeliği yapmıştır.

1987 yılında Rıdvan Kılıç ile evlenen sanatçının bu evliliği 6 ay sürdü. 1990 yılında Sinan Engin ile olan evliliğinden tek oğlu Oğulcan Engin'e sahip olan Seda Sayan, 6 yıl süren bu evliliğin bitmesinden sonra 1998 yılında Soner Yapcacık ile evlendi. Bu evliliği de son bulduktan sonra içinde Mahsun Kırmızıgül'ün de bulunduğu birçok kişi ile ilişkisi olan sanatçının gündemde en uzun kalan ilişkisi Nihat Doğan ile oldu. Nihat Doğan ile nişanını bozduktan kısa bir süre sonra 1 Şubat 2008'de kendinden 23 yaş küçük olan şarkıcı Onur Şan ile evlendi. Sanatçının nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.

Sanatçının kendi ağızından hayat hikayesi

"Eyüp'te, 11 ailenin oturduğu, avlusu, tuvaleti ortak gecekondulardan birinde doğup büyüdüm ben. İlkokula giderken, önlük ve çanta parasını çok zor denkleştirmişti babam. Çünkü tembeldi, alkol düşkünüydü. İçer içer olay çıkarır, anneme saldırır, bizi döverdi. Yaşadığımız müthiş bir yoksulluktu. Bazı geceler yiyecek ekmek bulamazdık. Annemin, 'Bakkala ekmek gelmemiş, uyuyun ekmek gelince ben sizi uyandırırım' diyerek bizi kandırıp aç yatırdığı çok olurdu. Ama babamın içki parası her zaman bulunurdu. Öyle kavgacıydı ki, evdekileri dövdüğü yetmez gibi, kirasını ödemediği evsahipleri para konusunda ısrar edince onları da döverdi. Hayatta en çok başkalarının aile fotoğraflarına, siyah beyaz resimlerin olduğu albümlerine özenirim. İçimde hep uktedir. Çünkü, ekmek alacak paramız yokken, fotoğraf çektiremezdik"

"Bakın, yaşanan bir olay, acısı hala yüreğimde olan bir dram var şimdi. Küçük kardeşim Sedat, ağbisi Şahin'i vurdu. Çünkü, Şahin tam bir psikopattı. Uyuşturucu kullanmak onda, kavgacılık, geçimsizlik onda, ne ararsanız var. Ve Şahin'i yaratan, onu bu hale getiren, gerçek suçlu babamdır. Şahin'i psikopat yapan babamdır. Şahin'in bu hale gelmesi hep babamın yüzündendir. Onu döve döve isyankar yaptı. Sedat küçüktü, yırtardı dayaktan. Bana dokununca artistlik yapar, yandım Allah deyince, uzatmazdı. Ama en çok dayağı ablam Nursel'le Şahin yerdi. Bu ibret olsun herkese. Alkolik ve dayakçı babalar çocuklarını düşünmeli. Şahin'in şimdi kanı değişti, tedavisi yapıldı, pırıl pırıl oldu. İnşallah artık uyuşturucu kullanmaz. Allah uyuşturucu satıcılarının belasını versin. Kendi başıma gelen bu felaketi, deprem bölgesine giderek unuttum. Yoksa müthiş bir bunalım içindeydim."

"Daha çok küçüğüm. Eyüp'teki evin avlusunda oynarken 'Maymuncu geldi' dediler. Adamın biri maymuna elbise giydirmiş, sokak aralarında dolaştırıyormuş. Ben maymunu göreceğim diye yıldırım hızıyla koşunca, komşu kadınlardan birinin çamaşır yıkamak için bahçede kaynattığı kazana çarptım. Tabii kazan da üzerime döküldü. Resmen canlı canlı haşlandım. Doktor, anneme 'Hazırlı olun, her an ölebilir' bile demiş. Kocakarı ilaçlarıyla iyileştim. Öldürmeyen Allah öldürmüyor işte. Ama o yanıklardan çektiğim ıstırabı asla unutamam."

"İlkokul öğretmenim Muazzez Karipçin'di. İnşallah yaşıyordur, kulakları çınlasın. Bazen 'Hadi Aysel bir şarkı söyle bakalım' derdi. Bir gün annemi çağırarak müziğe aşırı ilgim olduğunu söyledi. Konservatuvar konusu o zaman gündeme gelmişti ama nerde! Yiyecek ekmek bulamadığımız gün olurdu. Hiç unutmam öğretmenim de, elimden tutup İstanbul Radyosu'ndaki Ses Yarışması'na götürmüştü beni. Ne yazık ki başarılı olamamıştım. Günlerce ağladım, ağlamaktan gözlerimin aklarına kan oturdu. Ama müziğe öylesine sevdalıdır ki Aysel... Bu uğurda her şeyi göze alarak evden bile kaçar. Henüz 15 yaşındaydım. Babamın evde herkesi kırıp döktüğü bir gün Kadırga'daki evden kaçtım. Hiç unutmuyorum, geceyi Fındıkzade'de bir apartman boşluğunda geçirdim. Sokakta yattım açıkçası. Yanımda Ümit adlı bir kız arkadaşım daha vardı. Ertesi gün de Şişli'deki aile dostumuz Şükran ablamın yanına gittim. Polise başvurmuş ailem. Sonra karakola gidip teslim oldum. Bu olay hayatımdaki en büyük risktir. Başıma her şey gelebilirdi çünkü. Bu yüzden kimsecikler evinden kaçmasın, sakın ola bana özenmesinler, benim kadar şanslı olmayabilirler. Kaçış nedenim babamdı. Şarkı söylememe de karşı çıkmıştı."

"Tavernada çalışırken, birisi Turgut Akyüz'e tavsiye etmiş beni. Rahmetli Turgut beni dinleyip beğenince, o zamanın meşhur eğlence yerlerinden olan Stardust'ta üç bin lira yevmiyeyle işe başladım. Silahlı bir saldırı sonunda Turgut ölünce yıkıldım. Ardından sahildeki Kamacı'da çalıştım. Derken, Gülizar Gazinosu'na geçtim ve artık sınıf atlamıştım. Seda Sayın dediler, sonra Seda Sayan oldum. Filmlere başladım ve Fahrettin Aslan keşfetti beni. O ara Zeki Alasya- Metin Akpınar'ın yanında 'Elma Kabare' de çalıştım. Şov gereği Demirel'in, Özal'ın, İnönü'nün fallarına bakmıştım, şarkılar söylemiştim."

"Eyüp'te, Kadırga'da bazen para bulunca sinemaya kaçardık. Ve ben Türk filmlerine bayılırdım. Ordaki aşklara, kızların bir anda şöhreti, parayı bulmasına mest olurdum. Ve mahallede bir marangoz kalfasına aşıktım. İlk aşkımdı o. Ama çocuğun haberi yoktu. Dikkatini çekmek için neler yapmazdım ki! Kafama çoraplar geçirip yatar, sabah ruj sürerdim. Nafile! İlk aşkta hüsran yaşadım."

Şarkıcılığa düğün salonlarında başladı. Sonra uvertür olarak küçük gazinolara geçti. Stardust kulübünde assolist oldu. Sonra da Gülizar'da assolistlik yaptı. Gazinocu Fahrettin Aslan tarafından, Harika Avcı'yla birlikte bir süre ders aldırılıp dönemin en büyük gazinosu Maksim'e assolist olarak çıkarıldı.

Seda Sayan, 1978 yılının Ağustos ayında sahneye çıkabilmek için mahkeme kararıyla yaşını büyüterek doğum tarihini 4 Ocak 1959 olarak değiştirdi.

Reklam filmlerinde de oynayan Seda Sayan, Pepsi’nin ardından Desa reklamlarıyla ekranda sıkça göründü.

Evlilikleri

1. Evliliği :1987 mayıs ayında Sarıyerli futbolcu Rıdvan Kılıç ile evlendi. 6 ay sonra yine 1987 aralık ayında boşandı.

2. Evliliği :1990 yılında Beşiktaşlı Sinan Engin ile evlendi. 1995 yılında boşandı. Oğulcan Engin adında bir oğlu vardır.

3. Evliliği :25 Ağustos 1998 tarihinde Soner Yapcacık ile evlendi. 1999 Ocak ayında boşandı.

4. Evliliği : 2000 Nisan ayında Tuncay Kıratlı ile evlendi. 2001 Ocak ayında boşandı.

5. Evliliği :2004 yılında Gökhan Şükür ile evlendi. 2005 yılında boşandı.

6. Evliliği : 1 Şubat 2008 tarihinde Onur Şan ile evlendi. 2010 şubat ayında boşandı.

Metin Akpınar Kimdir?

Metin Akpınar, 02 Kasım 1942 tarihinde İstanbul’un Aksaray semtinde Nadide ve Mustafa çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Pertevniyal Lisesi'nde eğitim gördü. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu..

1957’de İstanbul Yeşil Sahne’de tiyatroya başladı, 1962'de Türk Talebe Birliği'nde amatör olarak tiyatroya devam etti. İki yıl sonra ilk kez profesyonel bir oyunda yer aldı ve bu tarihten sonra önemli tiyatro yapımlarında rol aldı. 1964 yılında Ulvi Uraz tiyatrosunda ilk profesyonel oyunu olan "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" ile sahneye adım attı. 1967 yılında ülkemizin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Haldun Taner, Zeki Alasya ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Kurulduğu andan 1992 yılında kapanana kadar tiyatronun idari müdürlüğünü üstlendi. Devekuşu Kabare döneminde Zeki Alasya ve kabare ekibi ile birlikte sergiledikleri Yasaklar, Reklamlar, Beyoğlu Beyoğlu, Deliler gibi birçok oyun hala severek izleniyor.

İlk sinema filmi Kemal Sunal için de bir ilk olan 1972'de Ertem Eğilmez'in çektiği başrollerinde Tarık Akan ve Filiz Akın'ın oynadıkları Tatlı Dillim olmuştur. Bu filmin ardından Zeki-Metin ikilisi olarak birçok filmde birlikte oynadılar. Zeki Alasya ile birlikte oynadığı toplumsal içerikli komedi filmleriyle tanınan aktör, “ Nereye Bakıyor Bu Adamlar ”, “ Davetsiz Misafir ”, “ Patron Duymasın ”, “ Köyden İndim Şehire ”, “Petrol Kralları ” gibi filmlerde rol aldı.

Ertem Eğilmez imzasını taşıyan birçok filmde Zeki Alasya, Münir Özkul, Kemal Sunal, Halit Akçatepe gibi usta isimlerle aynı sahneleri paylaştı. Bu filmlerden sonra Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Zeki Alasya, Metin Akpınar dörtlüsü başrolde “Köyden İndim Şehire” ve “Salak Milyoner” filmlerini çektiler. Bu iki film halen televizyonda yayınlandığında beğenilerek izlenmektedir. Zeki-Metin efsanesinin ortaya çıktığı ilk film ise 1974 yılında gösterime giren Mirasyediler filmidir. Zeki Metin filmlerinin en akılda kalan filmleri sosyal sorunlara da değinen “Nereye Bakıyor Bu Adamlar, Patron Duymasın, Petrol Kralları” filmleridir.

Metin Akpınar, Kemal Sunal ile birlikte oynadığı ve yönetmenliğini Sinan Çetin’in yaptığı “ Propaganda ” filmiyle adından söz ettirdi. Zeki Alasya ile birlikte yarattıkları şaşkın kahraman ikilisini geride bıraktığını açıklayan aktör, bundan sonraki kariyerine kendi başına devam etme kararı aldı.

Metin Akpınar, Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Eşref Kolçak ve Zeki Alasya gibi emektar oyuncuların yer aldığı “ Güle Güle ” filminde ve yönetmenliğini Tunç Başaran’ın üstlendiği “ Abuzer Kadayıf” adlı bir filmde de rol aldı.

 “Papatyam” adlı dizisinde oynamıştır.

Eşi: Göksel Özdoğdu ile 17 Şubat 1961'de evlendiler (Ayrıldılar)

Oynadığı Tiyatro Oyunları

- Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım - Ulvi Uraz Tiyatrosu

- Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Vatan Kurtaran Şaban - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Astronot Niyazi - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Ha Bu Diyar - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Haneler - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Keşanlı Ali Destanı - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Aşk Olsun - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Deliler - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Geceler - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Yasaklar - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Beyoğlu Beyoğlu - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Reklamlar - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Dün Bugün - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri

Senaryo

1975 - Nereden Çıktı Bu Velet (Sinema Filmi)

Oyuncu

2012 - Aşkın Halleri (Sabri) (TV Dizisi)

2009 - 2011 - Papatyam (Necati ) (TV Dizisi)

2008 - Anında Görüntü Show (Kendisi) (TV Dizisi)

2006 - Kısık Ateşte 15 Dakika (Resul) (Sinema Filmi)

2006 - Eve Giden Yol 1914 (Reşat Ağa) (Sinema Filmi)

2006 - Amerikalılar Karadeniz'de 2 (Muhtar Salih) (Sinema Filmi)

2005 - Çat Kapı (TV Dizisi)

2005 - Döngel Karhanesi (Bertan) (Sinema Filmi)

2004 - Eğreti Gelin (Tavid) (Sinema Filmi)

2002 - Rus Gelin (Damat Adayı Rıza) (Sinema Filmi)

2000 - Baykuşların Saltanatı (Doğuhan) (TV Dizisi)

2000 - Abuzer Kadayıf (Abuzer Kadayıf/Ersin Balkan) (Sinema Filmi)

1999 - Propaganda (Rahim) (Sinema Filmi)

1999 - Güle Güle (Galip) (Sinema Filmi)

1998 - Yerim Seni (Şahin) (TV Dizisi)

1993 - Hastane (Hastabakıcı Hakkı Baharbahçe) (TV Dizisi)

1992 - Zeki Metince (TV Dizisi)

1992 - Biz Bize Benzeriz (Metin) (TV Dizisi)

1988 - Güler Misin Ağlar Mısın (Metin) (TV Dizisi)

1986 - Namus Düşmanı (Ali) (Sinema Filmi)

1985 - Yanlış Numara (Erol) (Sinema Filmi)

1985 - Patron Duymasın (Erol) (Sinema Filmi)

1983 - Dönme Dolap (Lütfü) (Sinema Filmi)

1983 - Davetsiz Misafir (Halim/Rüstem/Karadenizli) (Sinema Filmi)

1982 - Görgüsüzler (Vakkas) (Sinema Filmi)

1982 - Baş Belası (Metin) (Sinema Filmi)

1981 - Şaka Yapma (Metin) (Sinema Filmi)

1979 - Vay Başımıza Gelenler (Halis) (Sinema Filmi)

1979 - Köşe Kapmaca (Halis) (Sinema Filmi)

1978 - Petrol Kralları (Metin) (Sinema Filmi)

1978 - Cafer'in Çilesi (Refik) (Sinema Filmi)

1977 - Sivri Akıllılar (Metin) (Sinema Filmi)

1977 - Aslan Bacanak (Sinema Filmi)

1976 - Nereye Bakıyor Bu Adamlar (Sinema Filmi)

1976 - Her Gönülde Bir Aslan Yatar (Danyal) (Sinema Filmi)

1975 - Nereden Çıktı Bu Velet (Sinema Filmi)

1975 - Güler Misin Ağlar Mısın (Metin) (Sinema Filmi)

1975 - Beş Milyoncuk Borç Verir Misin (Metin) (Sinema Filmi)

1974 - Salak Milyoner (Hayret) (Sinema Filmi)

1974 - Mirasyediler (Metin) (Sinema Filmi)

1974 - Mavi Boncuk (Süleyman) (Sinema Filmi)

1974 - Köyden İndim Şehire (Hayret) (Sinema Filmi)

1974 - Hasret (Alev'in Menajeri) (Sinema Filmi)

1973 - Yalancı Yarim (Mahmut) (Sinema Filmi)

1973 - Yalancı Yarim (Faik Coşkun Seslendirmesi) (Sinema Filmi)

1973 - Oh Olsun (Doktor Metin) (Sinema Filmi)

1973 - Canım Kardeşim (Kancı Mehmet) (Sinema Filmi)

1972 - Tatlı Dillim (Metin) (Sinema Filmi)

1972 - Feryat (Konuk Oyuncu) (Sinema Filmi)

Zeki Alasya Kimdir?

Zeki Alasya, tam adıyla Zeki Şenol Alasya, 18 Nisan 1943 yılında İstanbul Şehzadebaşı'da doğdu. Aslen Kıbrıslıdır. Robert Koleji'nin orta bölümünü bitirdi. Okul döneminde bir yandan tabelacılık yapıyordu.

Sanat hayatına 1959'da MTTB (Millî Türk Talebe Birliği) tiyatrosunda amatör olarak başladı. Bir süre dekoratörlük ve rehberlik yaptı. 1964 yılında, Arena Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa başladı. Mister Nato, Kargalar Okulu, Şampanya ve Viski gibi oyunlarda rol aldı. 1965'te Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra 1967'de Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Bu topluluğun tüm oyunlarında oyuncu, yazar, yönetmen olarak çalıştı.

Film çevirmeye 1973'ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. 37 yıl birçok filmde beraber yer aldılar. 1977 yılında da yönetmenlik yapmaya başladı. Yönettiği filmlerin çoğunda oyuncu olarak yer aldı. Sinemaya uzun süre ara verdikten sonra son filmi olan "Güle Güle"de oynadı.

Oyuncu olarak; Salak Milyoner, Beş Milyoncuk Borç Verir misin, Köyden İndim Şehire, Güler misin Ağlar mısın, Nerden Çıktı Bu Velet, Nereye Bakıyor Bu Adamlar, Hasip ile Nasip, Güle Güle, filmlerde rol aldı.

Yönetmen olarak; Aslan Bacanak, Sivri Akıllılar, Caferin Çilesi, Petrol Kralları, Doktor, Köşe Kapmaca, Vay Başımıza Gelenler, Elveda Dostum gibi filmleri var.

1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı.

Zeki Alasya Oya Alasya’dan boşandıktan sonra 1983'te Türkiye 2. Güzeli seçilen Sema Yunak ile 13 sene büyük bir aşk yaşadı.

Yapımcılığını Türker İnanoğlu'nun yaptığı, 28 Ocak 2014 – 17 Mart 2015 tarihleri arasında Kanal D'de yayınlanan “Küçük Ağa” dizisinde Mehmet Ağa karakterini canlandırırken Sarp Levendoğlu, Birce Akalay, Zafer Algöz, Emir Berke Zincidi, Hakan Bilgin, Banu Zorlu, Nazan Diper, Şükrü Türen, Kenan Ece ile birlikte oynadı.

Evlilikleri

1. eşi: Oya Alasya evlendi ve 1987 senesinde boşandı. Bu evlilikten Zeynep adında bir kızı var.

2. eşi: Zeki Alasya kendinden 30 yaş küçük olan Jülide Atak ile 2008 de evlendi.

Karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi’nde 8 Mayıs 2015 tarihinde 72 yaşında vefat etti.

Filmleri ve Dizileri

Yönetmen

2004 - Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de (Sinema Filmi)

2001 - Herşey Oğlum İçin (Sinema Filmi)

2001 - Dedem, Gofret ve Ben (TV Dizisi)

1998 - Yerim Seni (TV Dizisi)

1993 - Hastane (TV Dizisi)

1992 - Zeki Metince (TV Dizisi)

1988 - Güler Misin Ağlar Mısın (TV Dizisi)

1986 - Namus Düşmanı (Sinema Filmi)

1986 - Dikenli Yol (Sinema Filmi)

1985 - Yaz Bitti (Sinema Filmi)

1985 - Yanlış Numara (Sinema Filmi)

1985 - Patron Duymasın (Sinema Filmi)

1984 - Kaptan (Sinema Filmi)

1983 - Dönme Dolap (Sinema Filmi)

1983 - Davetsiz Misafir (Sinema Filmi)

1982 - Elveda Dostum (Sinema Filmi)

1979 - Vay Başımıza Gelenler (Sinema Filmi)

1979 - Köşe Kapmaca (Sinema Filmi)

1979 - Doktor (Sinema Filmi)

1978 - Petrol Kralları (Sinema Filmi)

1978 - Cafer'in Çilesi (Sinema Filmi)

1977 - Sivri Akıllılar (Sinema Filmi)

1977 - Aslan Bacanak (Sinema Filmi)

Senaryo

2004 - Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de (Sinema Filmi)

2000 - Adada Bir Sonbahar (TV Filmi)

1983 - Dönme Dolap (Sinema Filmi)

1979 - Doktor (Sinema Filmi)

1978 - Petrol Kralları (Sinema Filmi)

1977 - Sivri Akıllılar (Sinema Filmi)

1975 - Nereden Çıktı Bu Velet (Sinema Filmi)

1974 - Mavi Boncuk (Sinema Filmi)

1974 - Köyden İndim Şehire (Sinema Filmi)

Oyuncu

2014 - 2015 - Küçük Ağa (Mehmet Ağa) (TV Dizisi)

2013 - Bizim Okul (Ayfer) (TV Dizisi)

2013 - 2014 - Arka Sokaklar 8. 9. Sezon (Vasıf) (TV Dizisi)

2009 - Aşk Geliyorum Demez (İsmail) (Sinema Filmi)

2008 - Görgüsüzler (Nurullah) (TV Dizisi)

2008 - Anında Görüntü Show (Kendisi) (TV Dizisi)

2008 - 2011 - Akasya Durağı (Nuri Baba) (TV Dizisi)

2007 - Oyun Bitti (Tahsin) (TV Dizisi)

2007 - Hayattan Korkma (Rıfkı) (Sinema Filmi)

2006 - Can (TV Filmi)

2004- Şans Kapıyı Kırınca (Peder Alfonzo) (Sinema Filmi)

2004 - Yabancı Damat (Ökkeş Usta) (TV Dizisi)

2004 - Pardon (Cezaevi Müdürü) (Sinema Filmi)

2004 - Kalbin Zamanı (Fikret) (Sinema Filmi)

2004 - Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de (Cumhurbaşkanı) (Sinema Filmi)

2004 - 2007 - Cennet Mahallesi (Komiser Cemil) (TV Dizisi)

2003 - Ömerçip (Tonton Dede) (Sinema Filmi)

2003 - Yeşilçam Denizi (Tv Programı)

2003 - Hababam Sınıfı: Merhaba (Boz Ali) (Sinema Filmi)

2002 - Rus Gelin (Federasyon Başkanı) (Sinema Filmi)

2002 - Anne Babamla Evlensene (Sermet) (TV Dizisi)

2001 - Dedem, Gofret ve Ben (Rıza) (TV Dizisi)

2000 - Oyunbozan (Kemal Yılmaz) (Sinema Filmi)

2000 - Adada Bir Sonbahar (Mehmet) (TV Filmi)

1999 - Güle Güle (İsmet) (Sinema Filmi)

1998 - Yerim Seni (Muharrem) (TV Dizisi)

1993 - Hastane (Dr. Salih Marmara) (TV Dizisi)

1992 - Zeki Metince (TV Dizisi)

1992- Biz Bize Benzeriz (Zeki) (TV Dizisi)

1988 - Güler Misin Ağlar Mısın (Zeki) (TV Dizisi)

1986 - Namus Düşmanı (Veli) (Sinema Filmi)

1985 - Yanlış Numara (Sami) (Sinema Filmi)

1985 - Patron Duymasın (Şakir) (Sinema Filmi)

1984 - Gülümseyen Dünya (Sinema Filmi)

1983 - Dönme Dolap (Selami) (Sinema Filmi)

1983 - Davetsiz Misafir (İlyas ) (Sinema Filmi)

1982 - Baş Belası (Zeki Gürses) (Sinema Filmi)

1981 - Şaka Yapma (Zeki) (Sinema Filmi)

1979 - Vay Başımıza Gelenler (Kamil) (Sinema Filmi)

1979 - Köşe Kapmaca (Donanma Kamil) (Sinema Filmi)

1979 - Garibin Çilesi Ölünce Biter (Zeki) (Sinema Filmi)

1979 - Doktor (Tabelacı) (Sinema Filmi)

1978 - Petrol Kralları (Zeki) (Sinema Filmi)

1978 - Cafer'in Çilesi (Cafer) (Sinema Filmi)

1977 - Sivri Akıllılar (Zeki) (Sinema Filmi)

1977 - Aslan Bacanak (Sinema Filmi)

1976 - Nereye Bakıyor Bu Adamlar (Sinema Filmi)

1976 - Her Gönülde Bir Aslan Yatar (Bekçi Zeynel) (Sinema Filmi)

1976 - Hasip İle Nasip (Nasip/Muhlis/Vakkas) (Sinema Filmi)

1975 - Nereden Çıktı Bu Velet (Sinema Filmi)

1975 - Güler Misin Ağlar Mısın (Zeki) (Sinema Filmi)

1975 - Beş Milyoncuk Borç Verir Misin (Zeki) (Sinema Filmi)

1974 - Şenlik Var / Bal Kız (Selim) (Sinema Filmi)

1974 - İmparator (İspirto Nuri) (Sinema Filmi)

1974 - Salak Milyoner (Himmet) (Sinema Filmi)

1974 - Mirasyediler (Zeki) (Sinema Filmi)

1974 - Mavi Boncuk (Şeker Kamil) (Sinema Filmi)

1974 - Köyden İndim Şehire (Himmet ) (Sinema Filmi)

1974 - Beş Tavuk Bir Horoz (vehbi bey) (Sinema Filmi)

1973 - Yalancı Yarim (Hüsnü) (Sinema Filmi)

1973 - Kolsuz Kahramanın Kolu (Sinema Filmi)

1973 - Kaynanam Kudurdu (Sinema Filmi)

1973 - Hamsi Nuri (Torik) (Sinema Filmi)

1972 - Tatlı Dillim (Antrenör) (Sinema Filmi)

1972 - Tarkan Altın Madalyon (Doğu Vandal Kralı) (Sinema Filmi)

1972 - Sev Kardeşim (Avukat) (Sinema Filmi)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi