Bursa Osmangazi Belediyesi, Zeki Müren'e vefa borcunu anma gecesinde ödedi! Geceden an be an kareler!

Sanat Güneşimiz, şarkıların ustası Zeki Müren, Bursa' da düzenlenen takdire şayan bir anma gecesinde ünlü sanatçılar eşliğinde anıldı. Bursa Osmangazi Belediyesi, "Sanat Güneşi" Zeki Müren'i bu yıl 12'incisini düzenlediği muhteşem bir gece ile andı. Zeki Müren' i anma gecesinde kimler vrdı kimler

Bursa Osmangazi Belediyesi, Zeki Müren'e vefa borcunu anma gecesinde ödedi! Geceden an be an kareler!

Sanat Güneşimiz, şarkıların ustası Zeki Müren, Bursa' da düzenlenen takdire şayan bir anma gecesinde ünlü sanatçılar eşliğinde anıldı. Bursa Osmangazi Belediyesi, "Sanat Güneşi" Zeki Müren'i bu yıl 12'incisini düzenlediği muhteşem bir gece ile andı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonunda gerçekleştirilen programda sahneye çıkan ünlü sanatçılar Emel Sayın ve Ahmet Özhan, seslendirdikleri şarkılarla salonu dolduran binlerce Bursalıya unutulmaz bir gece yaşattı.

Zeki Müren'i anma programında ilk olarak sahneye Ahmet Özhan çıktı. Zeki Müren'in dillerden düşmeyen eserlerini seslendiren, şarkı aralarında "Sanat Güneşi" ile olan anılarını dinleyicileriyle paylaşan Özhan, Bursalı ünlü bestekar Hüsamettin Olgun'u sahneye davet ederek, ünlü şarkısı "Gülmira'yı birlikte seslendirdi. Ahmet Özhan'ın ardından sahneye çıkan Emel Sayın, salonu dolduran sanat severler tarafından büyük bir alkış tufanıyla karşılandı. Yaklaşık yarım saatlik solo performansın ardından, sahneye Ahmet Özhan'ı da davet eden Emel Sayın, yaptıkları düetlerle salonu dolduran sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Emel Sayın ve Ahmet Özhan'a çiçek ve çini vazo hediye eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, her iki sanatçıya da muhteşem performansları için teşekkür etti. Bursa'ya 3 bin kişilik yeni bir salon müjdesi veren Başkan Mustafa Dündar, "Değerli sanatçılarımız Emel Sayın ve Ahmet Özhan'a, sergiledikleri muhteşem performansları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemizde yaşanan olaylar nedeniyle ertelemek zorunda kaldığımız etkinliğimiz, bu kez doğum gününe denk geldi, daha da güzel oldu. Bizleri yalnız bırakmayarak salonu dolduran sanatseverlere de, verdikleri destek için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Hizmetlerimizde olduğu gibi sanatta da en iyisini yaptıklarını ifade eden Başkan Dündar, "Bir kez daha gördük ki, halkımızın sanat müziğine olan ilgisi her geçen gün artıyor. Emel Sayın ve Ahmet Özhan'ı dinlemek isteyen sanat müziği severler salona sığmadı. Bu vesileyle buradan şu müjdeyi de vermek istiyorum. Osmangazi Belediyesi olarak, Bursa'mızın bu ihtiyacına cevap verecek, bu tür etkinlikler için kullanılacak 3 bin kişilik bir salonu Bursa'mıza en kısa sürede kazandıracağız" diye konuştu.

Zeki Müren kimdir?

Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı, oyuncu ve şair. "Sanat Güneşi"ve "Paşa"olarak anılan Müren, Klasik Türk müziğinin en büyük isimlerinden biri olarak kabul edilir. Sanata olan katkılarından dolayı 1991 yılında "Devlet Sanatçısı" unvanıyla ödüllendirilmiştir.

Bursa'nın Hisar semtinde, Ortapazar Caddesi'ndeki 30 numaralı ahşap evde Kaya ve Hayriye Müren çiftinin tek çocuğu olarak dünyaya geldi.[2][5] Ailesi Üsküp'ten Bursa'ya göç etmişti. Babası kereste tüccarıydı. Ufak tefek ve çelimsiz bir çocuktu. 11 yaşında Bursa'da sünnet oldu.

İlkokulu Bursa Osmangazi İlkokulunda (sonradan Tophane İlkokulu ve Alkıncı İlkokulu) okudu. Henüz ilkokuldayken yeteneği öğretmenleri tarafından keşfedildi ve müzikli okul müsamerelerinde baş rolleri oynamaya başladı. Hayatındaki ilk rolü, bu müsamerelerden birindeki çoban rolüdür.

Ortaokulu yine Bursa'da, Tahtakale'deki 2. Ortaokulda tamamladı. Ortaokulu bitirdikten sonra babasına İstanbul'a gitme arzusunda olduğunu açıkladı ve onun da onayıyla İstanbul Boğaziçi Lisesine yazıldı. Bu okulu birincilikle bitirdi. Olgunluk imtihanlarını pekiyi dereceyle verip İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisine (şimdiki Mimar Sinan Üniversitesi) girdi. Yüksek Süsleme Bölümü Sabih Gözen atölyesinden mezun oldu. Desen çalışmalarını öğrencilik yıllarından başlayarak pek çok kez sergiledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz