Sevilen eski bakan Fehim Adak hayatını kaybetti! Saadet Partisinin Necmettin Erbakan'dan sonraki acı günü! kimdir?

Rahmetli Necmettin Erbakan'ın yolunda ilerlemeyi hedef belirlemiş, Milli Görüş siyasetçisi sevilen isim, Fehim Adak, 3 yıldır savaştığı kanser illetine daha fazla dayanamadı ve hayatını sabahın ilk ışıklarında kaybetti. Ünlü siyasetçi Fehim Adak hayatını kaybetti kimdir?

 Sevilen eski bakan Fehim Adak hayatını kaybetti! Saadet Partisinin Necmettin Erbakan'dan sonraki acı günü! kimdir?

Rahmetli Necmettin Erbakan'ın yolunda ilermeyi hedef belirlemiş, Milli Görüş siyasetçisi sevilen isim, Fehim Adak, 3 yıldır savaştığı kanser illetine daha fazla dayanamadı ve hayatını sabahın ilk ışıklarında kaybetti. Ünlü siyasetçi Fehim Adak hayatını kaybetti kimdir?

Fehim Adak'ın cenazesi bugün ikindi vaktinde Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde kılınacak namazın ardından Ankara Bağlum'da defnedilecek.

Eski Devlet Bakanlarından Teoman Rıza Güneri haberi Twitter hesabından duyurarak Milli görüş camiasına başsağlığı diledi.

FEHİM ADAK KİMDİR?

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Adak, yaklaşık 3 yıldır kanser ve kalp yetmezliği tedavisi görüyordu.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. Mardin İI Bayındırlık Müdürlüğü, DSİ Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, DSİ Ankara Murakabe Müşavere Kurulu Üyeliği, 4.(XV), 5.(XVI), XX. ve XXI. Dönem Mardin Milletvekilliği ile Ticaret, Bayındırlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık ve Devlet Bakanlıkları yaptı. Evli ve 6 çocuk babasıdır. Refahyol hükûmeti zamanında uygulanan havuz sistemini Necmettin Erbakan ile geliştirerek uygulamaya koymuşlardır.

IV, V ve XX nci Dönem Mardin Milletvekili seçildi. Ticaret, Bayındırlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık ve Devlet Eski Bakanı oldu. Evli ve 6 çocuk babası. Arapça biliyor. 7 Ocak 2016 tarihinde Ankara'da vefat etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler