İlk Raundları Tamamlandı!

AK Parti'deki aday adaylarının "aday" belirlemedeki ilk raundları yapıldı. Temayül yoklamasına katılan 214 kişi, bin 854 delegeden, oy aldı. Delegeler, 12 ismi işaret etti.

İlk Raundları Tamamlandı!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından genel seçimi öncesi adayların belirlenmesinde ilk raund olarak değerlendirilen, temayül yoklaması yapıldı. 214 aday adayının olduğu temayül yoklamasında delegelerin ol kullanımına yönelik yoğunluğu dikkat çekerken, aday adayları ise, isimlerinin yazılı olduğu kartları dağıtmada hayli zorlandıkları gözlendi.

TEMAYÜL YOKLAMASI

24 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde Ak Parti'den milletvekili adaylarının belirlenmesi için temayül yoklaması dün 81 ilde eş zamanlı yapıldı. Türkiye'nin büyükşehirleri arasında önemli yeri bulunan ve siyasetin bir ölçüde kalbini teşkil eden Diyarbakır'da yapılan temayül yoklamasında il ve ilçe teşkilatı üyeleri, partilerinden olaşan bin 854 delege, aday adayı olan 214 kişi için sandık başına gitti.

Temayül yoklamasını, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Samsun milletvekili Hasan Basri Kurt, Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Gençlik Kolları MKYK Enis Güney, Kadın kolları MKYK Elif Korkmaz takip etti.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Seyrantepe Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen ve polisin olağanüstü güvenlik önlemi aldığı temayül yoklamasında aday adayları, oy kullanacak delegelerle yakından ilgilenerek broşür dağıtıp, destek istedi. Aday adayları, kendilerine ayrılan bölümlerde stant açıp ikramda bulundukları gözlendi.

İL BAŞKANI BUDAK

İl, ilçe teşkilatları, kadın ve gençlik kolları ile partiye mensup belediye meclis üyelerinin oy kullandığı temayül yoklaması saat 16.00'da sona erdi. Oy verme işlemleri ve çalışmaları yakından takip eden İl Başkanı Serdar Budak, partililerin temayül yoklamasına yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Budak, temayül yoklamasının sayımının komisyon üyelerince genel merkezde yapılacağını söyledi.

MERKEZ DEĞERLENDİRECEK

Sonuçların genel merkezdeki komisyonlar tarafından değerlendireceğini aktaran Budak, " Diyarbakır önemli Bir şehir AK Parti de önemli bir parti. Tabi ki de seçilecek milletvekillerimiz çok önemli işler yapacaklar. Biz şehrimizin en üst düzeyde temsil edecek 12 arkadaşımızı bugün burada isim olarak belirleyeceğiz Temayül yoklaması  Bugün 218 aday adayı için Yaklaşık 2.500 teşkilat mensubu oy kullandı. Bu seçim çok önemli, hepimiz geleceğimize oy veriyoruz. Diyarbakır ve ülkemiz için hangisi hayırlı ise onlarda karar kılınmasını diliyorum" diye konuştu.

Temayül yoklaması sonrasında aday adaylarının aldığı oy oranı, rapor halinde Parti Genel merkezine bildirilecek. Oy dağılımı konusunda herhangi bir açıklamanın yapılmayacağı ifade edilirken, bu raundan sonra aday süreci başlayacak.

14 ALT KOMİSYON

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında üst komisyon ve 14 alt komisyon oluşturuldu. 14 genel başkan yardımcısının başkanlığındaki komisyonlarda aday adaylarıyla mülakatlar yapılarak ön eleme gerçekleştirilecek. Alt komisyonlardaki elemenin ardından seçilen isimler, Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyona sunulacak. Erdoğan, başvuran adaylarla mülakatlar yaparak listeye son şeklini verecek. Oluşturulan milletvekili aday listesi 21 Mayıs’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

MARDİN'DEKİ TEMAYÜL

Mardin Spor Salonu'nda düzenlenen temayül yoklaması, İçişleri eski Bakanı, Erzurum Milletvekili Efkan Âlâ, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi Enezcan Demir, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri ve ilçe başkanlarının gözetiminde yapıldı. 24 Haziran'da yapılacak genel seçimler için aday adaylığı başvurusunda müracaatı bulunan 92 adaydan 89'unun oylamaya katıldığı temayülde, yaklaşık 2 bin delege oy kullandı. Temayül yoklamasının aday adaylarına ve AK Parti'ye hayırlı olması temennisinde bulunan Mardin İl Başkanı Nihat Eri, "AK Parti istişareye önem veren bir partidir. Geleneğimizde bu var. Kuruluşundan bugüne kadar, tüm seçim arifelerinde olduğu gibi bugün de temayül yoklamamız var. İşin aslı teşkilatlarımızla bunu istişare etmektir. Burada teşkilatlarımızın işaret edeceği aday adaylarımız, genel merkezde değerlendirmeleri yapılırken dikkate alınacak" dedi.

İçişleri eski Bakanı, Erzurum Milletvekili Efkan Âlâ ise yaptığı kısa selamlama konuşmasında temayül yoklamasının hayırlı olmasını diledi. Âlâ'nın konuşmasının ardından, temayül yoklaması için delegelerin oy kullanma işlemleri başladı. Aday adaylarından AK Parti Genel Merkez yöneticilerinden Mehmet Emin Deniz, "Teşkilatlarımız iyi bir disiplin içerisinde oylamaya katılım gösterdiler. İl yönetimimiz hakikaten organizeli ve disiplinli bir çalışma gerçekleştirmiş. Şimdiden Mardinimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz