İmamoğlu seçimi kazanmışız!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Başka bir siyasi dil ve başka bir siyasi süreci İstanbul’a vaat ediyorum ve yaşatacağıma inanıyorum. Farklı bir samimiyeti, siyasi ortama katacağımı şimdiden görüyorum. Dolayısıyla İstanbul’u kazanmayı, dünyanın en büyük kentindeki 16 milyon insanın gönlünü kazanmak olarak tanımlıyorum." dedi.

İmamoğlu seçimi kazanmışız!

İmamoğlu, CHP'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, 30 saattir uykusuz olduğunu ifade ederek, CHP'nin merkezi sistem içerisinde oluşturduğu veri tabanı ve internet sistemiyle beraber tutanakların oluşturulduğunu, Islak imzalı tutanakların tamamının ellerinde olduğunu söyledi.

"Şu an itibarıyla net sonucumuz şu; bizimle rakibimiz arasındaki oy farkı 25 bin 158'dir." diyen İmamoğlu, YSK'nın, kendilerinin de açıkladığı seçim sonuçlarını toplumla paylaşmasının demokrasi adına, ülkede bu sürece katkı sunmasının belkide herkesin yüreğine su serptiğini söyledi.

YSK'nın son girişiyle son 16 sandığın kaldığını dile getiren İmamoğlu, şöyle devam etti: "Yüzde 99,95'i girilmiştir. Şu an itibarıyla 4 milyon 168 bin 546 bize verilen oy, 4 milyon 142 bin 791 de rakibimize verilen oy. Aradaki fark 25 bin 755'tir. Bu şunu ifade ediyor. Bizim elde ettiğimiz veriye çok yakın bir veri gözükmektedir. Belki de bu aradaki fark kalan 16 sandıkla beraber örtüşecektir. Zira biz de ıslak imzalı tutanaklardan seçim sonuçlarımızı girdik. Elbette ki YSK de ilçe seçim kurullarından girilen ıslak imzalı tutanakların sonucunu ekranda bize gösteriyor. Sonucun birbirine bu şekilde yakın olması aslında ne kadar sağlam bir veri tabanına sahip olduğumuzun da bir göstergesi."

Şu ana kadar sürdürdükleri sürecin bir kriz yönetimi olmadığını vurgulayan İmamoğlu, “Şu ana kadar sürdürdüğümüz süreç, bir süreç yönetimidir. Asla bir kriz olarak görmedik. Sürecin en sağlıklı şekilde tamamlanması için tüm iyi niyetimizle, tüm sabrımızla ülkemizi düşünerek, her şeyden öte vatandaşımızı düşünerek sıhhatli bir sürecin tamamlanması adına sükunetle bir ortamın yaratılması adına en ufak bir aşırılığa kaçmaksızın herkesle konuşarak, uzlaşarak bir ortamın yönetilmesini başardığımızı düşünüyorum. Bu da beni çok mutlu etmektedir. Bu mutluluğuma katkı sunan ve bu sürecin en olgun şekilde yönetilmesini sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL İÇİN YOLUMUZ AÇIK OLSUN"

Ekrem İmamoğlu, bütün bu sürecin olgunlaşmasıyla beraber toplumun tüm değerlerine, maneviyatına, inançlarına, etnik kökenlerine, kültürüne saygı duyan İstanbul’da bunu her yönüyle yaşatan bir kişi olacağının da sözünü vererek, "Biz büyük bir milletiz ama hep birlikte büyük bir milletiz. Ayrışarak büyük bir millet olamayız. Bütünleşmenin, barışın, huzurun ve bu şehirdeki geleceğe dönük çağdaş yürüyüşün hizmetkarı olacağımı tüm İstanbullu hemşehrilerimle paylaşıyorum. Bugün itibariyle netleşecek olan bu süreçte bugün ve yarın ile ilgili programlarımı aktaracağım. İstanbul için yolumuz açık olsun."

Rakiplerinin kendisini tebrik edip etmediği sorulan İmamoğlu, şimdilik tebrik almadığını ama alacağını düşündüğünü belirterek, sözlerini, "Rakibim nazik bir insan. Devlet nezaketini bilen bir insan. Zira daha önce hem aile duygularımızı paylaştığımız hem birbirimizi tebrik ettiğimiz görüşmelerimiz oldu. Ben en nezaketli bir şekilde, kendisinin planlayacağı bir biçimde benimle böyle bir talebi olacağını düşünüyorum. Çok yakın zamanda ararlar diye düşünüyorum. Binali Bey’den böyle bir tavır bekliyorum en azından." diye tamamladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz