İnce: Sürekli geçmişi kötülüyor ama Çiller'den medet umuyor

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sürekli geçmişi kötülediğini, ancak Tansu Çiller'den medet umduğunu söyledi. İnce, Tansu Çiller'in AK Parti'nin İstanbul mitingine katılmasıyla ilgili, "Erdoğan, sürekli 1990'lara dönmekten söz ediyor, 1990'ların simgesi orada. Sürekli geçmişi kötülüyor ama Çiller'den medet umuyor. O başarılı olsaydı, partisini kalkındırırdı" dedi.

İnce: Sürekli geçmişi kötülüyor ama Çiller'den medet umuyor

CHP'nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, Kahramanmaraş'ta partisince Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Partisinin seçim bildirgesinde yer alan vaatleri anlatan İnce, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Türkiye'yi, büyük bir şemsiye altında toplayacağını söyledi.

'TÜRKİYE'DE BU SEÇİMDE, İLK KEZ HİÇ KİMSE KAYBETMEYECEK'

İnce, 24 Haziran'da yapılacak herkesin kazanacağını ifade ederek, "Türkiye'de bu seçimde, ilk kez hiç kimse kaybetmeyecek. Ne CHP'liler kaybedecek, ne AK Partililer kaybedecek, ne ülkücüler kaybedecek, ne solcular kaybedecek. Herkesin kazanacağı bir seçim olacak bu." diye konuştu.

'TOPRAKLARIMIZDAN BEREKET FIŞKIRACAK'

Muharrem İnce, iyi eğitim için düzenlemeler yapacağını anlatarak, "AK Partili anneler, size sesleniyorum. Fizik öğretmeni Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı'nda çocuklarınız iyi eğitim alacak. Onlara yabancı dil öğreteceğiz. Nitelikli, niteliksiz okul ayrımı olmayacak. Çocuklarımız iyi matematik öğrenip, iyi mühendis olacak" diye konuştu.

'ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİĞİMDE, GENERAL BENİ DE ALKIŞLAYAMAZ, ALKIŞLAMAMALI'

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Malatya'daki iftar programında kendisini eleştirdiği için alkışlayan 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel üzerinden eleştirirken, şunları söyledi:

"Erdoğan beni eleştirirken, general de alkışlıyor. Ben de dedim ki beni eleştirirken, general alkışlayamaz. Onu hemen emekli ederim hemen. Benim Cumhurbaşkanlığı'mda ben, Erdoğan'ı eleştirdiğimde, general beni de alkışlayamaz, alkışlamamalı. O devletin generali, hiçbir siyasi adayı alkışlayamaz. Erdoğan orduyu överse alkışlayabilir, ona itirazım yok. Ama nasıl bir yalancı ki bu Erdoğan Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz bir yalancı bu. Bakın size göstereyim videosunu. Diyor ki 'Ben orduyu övüyordum, onun için alkışladı.' Videoyu izleyelim bakalım orduyu mu övüyor, beni mi eleştiriyor. 'Yuh' yaparsanız hiç bir şey anlamazsınız. Yani orduyu överken alkışlamıyor, beni eleştirirken alkışlıyor. Yani bu konuda da yalan söylüyor. Sen nasıl bir yalancısın sen? Kendi söylediğini, bir gün sonra inkar ediyor. Allah'tan kork, kuldan utan. Ben sana bir şey demiyorum. Ben senin vidolarını seyrettiriyorum sadece."

'CAMİDEN ELİNİ ÇEK'

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirisini, 'cami' tartışması üzerinden sürdürürken, şöyle devam etti: "Bir Müslüman, başka bir Müslüman’ın camiye gittiğini görünce mutlu olması lazım. Bu üzülüyor. 'Ya niye gidiyor ki acaba?' diyor. Lafa bak yani. Ayıp, ayıp. Camiden elini çek. Orası meydanlarda konuşulacak bir yer değil. Senden izin alacak değilim. Sana bunu açıklayacak da değilim tabi ki."

'RUSYA HER BİR TARAFIMIZI SARIYOR'

İnce, Vladimir Putin'in Erdoğan'ı oyaladığını, Rusya'nın da Türkiye'nin etrafını sarmakla meşgul olduğunu savunarak, şöyle konuştu:

"Putin, Türkiye’nin etrafını sarmakla meşgul, Erdoğan’a da gaz veriyor. 'Sen' diyor sarayında oyalan. Aslında içinden gülüyor ona Putin. Putin diyor ki, 'Sana nükleer santral yapıp paranı alırım, sana S400 satar paranı alırım. Seni de bir gazlarım. Helal olsun bak böyle büyük devletlerin böyle büyük sarayları olur.' Erdoğan, Putin seni kekliyor. Gerçekten 2 milyar dolara kendine saray yaptırdı ve ne yazık ki bunu da Putin'in üzerinden devşirmeye çalışıyor."

'TANSU ÇİLLER'DEN MEDET UMUYOR'

İnce, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in AK Parti'nin İstanbul'daki mitingine katılmasıyla ilgili ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sürekli geçmişi kötülediğini ancak o dönemin Başbakanı olan Çiller'den medet umduğunu öne sürerek, "Dün bir baktım Tansu Çiller de oraya gitmiş. Erdoğan, sürekli 1990'lara dönmekten söz ediyor, 1990'ların simgesi orada. Sürekli geçmişi kötülüyor ama Çiller'den medet umuyor. O başarılı olsaydı, partisini kalkındırırdı. Bu yorgun adam, memleketin sorunlarını çözemez" diye konuştu.

İnce, buradaki konuşmasının ardından vatandaşları selamlayıp Gaziantep'e geçti.

Kaynak: Diyarbakır Söz