Görüş Bildir

İstanbul kader maçı 16 haziran

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı televizyon programının 16 Haziran'da yapılacağını açıkladı.

İstanbul kader maçı 16 haziran

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Cumhur  İttifakı adayı Sayın Binali Yıldırım ve Millet İttifakı adayı Sayın Ekrem  İmamoğlu 16 Haziran 2019 Pazar  günü saat 21.00'de canlı yayında bir araya  geleceklerdir." dedi.

Ünal ile Altay,  Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın bahçesinde  gazetecilerinin sorularını yanıtladı. İlk açıklamayı yapan Ünal, Altay'la yürüttükleri çalışmaların  tamamlandığını söyledi.

Çalışmaların neticesinde mutabık kaldıkları bir protokolü paylaşacaklarını aktaran Ünal, "Öncelikli olarak 23 Haziran'da gerçekleşecek olan  İstanbul seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesini şimdiden temenni ediyoruz.  'Hayırlı, uğurlu olsun' diyoruz. Cumhur İttifakı adayı Sayın Binali Yıldırım ve  Millet İttifakı adayı Sayın Ekrem İmamoğlu 16 Haziran 2019 Pazar  günü saat saat  21.00'de canlı yayında bir araya geleceklerdir." diye konuştu.

Mahir Ünal, canlı yayının herhangi bir kanalda değil tüm kanallarda  yayınlanacak şekilde orak yayınla gerçekleştirileceğini dile getirerek, "Canlı  yayının moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya gerçekleştirecektir." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da canlı yayını gerçekleştirecek  moderatör İsmail Küçükkaya'nın her bir adaya eşit sürede eşit aynı soruları  sormak suretiyle bu yayını gerçekleştireceğini belirterek, "Eşit süre ve eşit  soru ilkesi çerçevesinde bir tartışma programı gerçekleşecek. Canlı yayın  programı da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleşecek. Canlı yayının  teknik hizmetlerini AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından  görevlendirilmiş ortak bir teknik ekip yürütecektir. Hiçbir televizyon kanalına  ait olmayan, özel bir servis sağlayıcı ekip tarafından canlı yayın süresi boyunca  uyduya bu servis edilecek. Türkiye'deki bütün yayın kuruluşları, sosyal medya,  görsel medya dahil bu yayını alıp istemeleri halinde servis edeceklerdir."  ifadelerini kullandı.

Mahir Ünal ile 2 gündür yürüttükleri görüşmeler sonrasında 6 maddelik  bir mutabakat metninin ortaya çıktığını vurgulayan Altay, "İstanbulumuza,  adaylarımıza, 'Türkiyemize hayırlı olsun' diyoruz." dedi.

Gazetecilerin soruları üzerine Ünal, "Eşit süre, eşit soru ilkesine  bağlı kalarak moderatör ve adaylar, kendi aralarındaki müzakereyle  belirleyecekler." dedi.

Ünal, moderatör isminde nasıl mutabık kalındığına yönelik bir soru  üzerine ise, "Sayın İsmail Küçükkaya'nın belirlenmesi süresinde Sayın Engin  Altay, Sayın Ekrem İmamoğlu ile ben de Sayın Binali Yıldırım'la müzakerelerde  gerekli diplomasiyi sürdürüp ortak bir karar oluşturduk." diye konuştu.

Altay da parti genel başkanlarıyla süreçle ilgili bilgilendirme  boyutunda görüşmeler yapıldığını anlatarak, "Parti liderlerinin bizim yaptığımız  her işe mutlaka zaten bir katkısı vardır. " ifadesini kullandı.

Mahir Ünal da "Takdir edersiniz ki genel başkanlar bu süreçte kendi  adaylarıyla ilgili çünkü Sayın Binali Yıldırım, Cumhur İttifakı AK Parti adayı,  Sayın Ekrem İmamoğlu da Millet İttifakı CHP adayı. Doğal olarak hem CHP Genel  Başkanı hem de AK Parti Genel Başkanı kaçınılmaz olarak bu sürecin devamında en  başından itibaren etkili olmuşlardır." diye konuştu.

İŞTE İKİ PARTİ ARASINDA İMZALANAN PROTOKOL

Cumhur ittifakı adayı Sayın Binali Yıldırım ve Millet ittifakı adayı Sayın Ekrem Imamoğlu 16 haziran 2019 Pazar günü saat 21:00'da canlı yayında bir araya geleceklerdir.

Canlı yayın tüm kanallara açık ortak yayınla yapılacaktır.

Canlı yayının moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya yapacaktır.

Moderatör her bir adaya eşit soru ve eşit süre ilkesine göre sorular soracaktır.

Canlı yayın Lütfi Kırdar kongre merkezinden gerçekleştirilecektir.

Canlı yayın AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından görevlendirilmiş ortak bir ekip tarafından gerçekleştirilecektir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi