Görüş Bildir

367'ye ulaşılamadı, Meclis Başkanı yarın belli olacak!

İlk turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 125, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 81 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 81 oy aldı. İki oy boş çıktı. TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı seçimi için birinci tur oylamada, adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa (367) ulaşamadı.

367'ye ulaşılamadı, Meclis Başkanı yarın belli olacak!

İKİNCİ TURDA DA ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

İkinci tur oylamada da adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa ulaşamadı.

İkinci turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 128, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 80 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 80 oy aldı. Bir oy da geçersiz sayıldı.

TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, Meclis Başkanlığı üçüncü ve dördüncü tur oylamaları için yarın saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, oylama başlamadan önce uyulacak kuralları ve seçimin nasıl yapılacağını hatırlattı.

Genel Kurul'da daha sora aday olan milletvekillerinin başvuruları okundu.

Milletvekilleri, TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz,  TBMM Geçici Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat için oy kullandı.

YEMİNETMEYEN KALMADI!                              

Oturumun başında Baykal, geçen birleşimde bulunmayan milletvekillerini yemin için kürsüye çağırdı.

AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, CHP Ankara milletvekilleri Gülsüm Bilgehen ve Haluk Koç, HDP Adana milletvekilleri Rıdvan Turan, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat yemin etti.

Ayağı kırık olan Rıdvan Turan, tekerlekli sandalye ile kürsüye çıktı.

Genel Kurul'da Cumhurbaşkanlığı'nın, Bakanlar Kurulu'nun istifasının kabul edildiğine ve yeni hükümet kuruluncaya kadar Bakanlar Kurulu'nun görevine devamının istendiğine ilişkin tezkeresi de okundu.

Anadolu Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi