Görüş Bildir

Adaylar artık sahaya çıkıyor

AK Parti 7 Haziran seçimleri için çalışmalarına bugün "Aday tanıtımıyla" start verecek. Liste birincisi Bakan Yılmaz'ın öncülüğündeki tanıtıma, Bakan Eker'de eşlik edecek.

Adaylar artık sahaya çıkıyor

Naif DURGUN/M. Cevat IŞIK

DİYARBAKIR-7 Haziran Genel seçimleri için AK Parti bugün Diyarbakır'da seçim startını, aday tanıtım toplantısıyla verecek. Aday tanıtımına, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker eşlik edecek. Buarada, Abdurrahman kurt ve Fazıl Hüsnü Erdem'in listedeki sıralamayı içlerine sindiremedikleri için, çekildiklerine ilişkin iddialarda bugün kesinlik kazanacak.

YILMAZ VE EKER BİRLİKTE

Bugün havayoluyla Diyarbakır'a gelecek olan AK Parti'nin 7 Haziran'daki seçimlerde yarışacak olan 11 Milletvekili adayı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Devlet Bakanı M. Salim Ensarioğlu, Seyyit Haşim Haşimi, Milletvekili Oya Eronat, Ali İhsan Merdanoğlu, Mustafa Elgörmüş, Netice Arslan, Alattin Parlak ve Abbas Barış havaalanında görkemli bir törenle karşılanacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet mehdi Eker'in de eşlik edeceği Bakan Yılmaz ve beraberindeki milletvekili adayları, İl Başkanı Muhammet Akar ve partililer tarafından yapılacak karşılama töreni sonrasında konvoy eşliğinde şehir turu yapılacak.

TANITIM TOPLANTISI

Bakan Yılmaz ve Eker ile Milletvekili adayları Yenişehir ilçesindeki bir otelin salonunda organize edilen tanıtım toplantısına katılacak. Burada İl Başkana Akar, Bakan Yılmaz ve Eker'in birer konuşma yapacağı ve daha sonra adaylar tek tek partililere tanıtılacak. Tanıtım sonrası Yılmaz ve Eker, pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar kurulu toplantısı için, akşam Diyarbakır'dan ayrılacaklar.

KURT VE ERDEM'İN KONUMU

Bugünkü tanıtım toplantısında kamuoyunda uzun süreden beri listeye yer alıp almayacakları yönünde tartışma yaşanan 5'inci sıradaki Fazıl Hüsnü Erdem ile 6'ıncı sıradaki Abdurrahman Kurt'un konumu da, kesinlik kazanacak. Alınan bilgiye göre, "ben kesin yokum" diyen Abdurrahmah Kurt'un yerine yeni bir isim belirlenirken, Erdem de dönüş yapacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi