Ak Parti Denizli milletvekilleri mazbatalarını aldı

Denizli İl Seçim Kurulu'na birlikte gelen AK Partili milletvekilleri, mazbatalarını aldı ve Denizli'de yaşayan 1 milyon kişinin Ankara'da sesi, kulağı, gözü olacaklarını söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin mazbatasını ise milletvekili Şahin Tin vekaleten aldı.

Ak Parti Denizli milletvekilleri mazbatalarını aldı
1 Kasım seçimlerinde Denizli'de 7 milletvekilliğinden dördünü AK Parti, ikisini CHP ve birini MHP kazandı. AK Partili milletvekilleri İl Seçim Kurulu'na partililerle birlikte gelerek mazbatalarını teslim aldı. AK Parti Denizli milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Necla Akkuş'tan aldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin mazbatasını ise milletvekili Şahin Tin vekaleten teslim aldı. İkinci sıradan milletvekili seçilen Sema Ramazanoğlu, yoğun bir kampanya dönemi geçirdiklerini belirterek, "Başarılı bir kampanya yaptık, huzurlu bir seçim geçirdik. Türkiye demokrasisi seviye atlamış bir demokrasidir. Bu seçimlerin huzur içinde yapılması, demokrasimiz, ülkemiz, şehrimiz adına çok güzel bir sonuçtur. Zaten AK Parti Denizli'de bugüne kadar hep dört vekille temsil ediliyordu. 7 Haziran seçimleri AK Parti'nin Denizli'deki bir yol kazasıydı" dedi.
AK Parti'de 14 yıldan bu yana çeşitli kademelerde görev yapan, uzun süre il başkanlığı yapan Şahin Tin, milletvekilliği mazbatasını aldı. Daha önce iki kez aday olan ancak seçilemeyen Tin, "Şahsım, ailem, partim ve Denizli adına sevinçliyiz. 14 yıllık siyasi hayatımızdaki yolculuğumuzda önemli bir dönüm noktasındayız. Çok mazbatalar aldık ama şahsım adına ilk defa alıyorum. Denizli'de yaşayan 1 milyon hemşehrimizin vekili olacağız. Onların mecliste gözcüsü, kulağı, eli olacağız, orada onları en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.
Dördüncü sıradan aday olup milletvekili seçilen Cahit Özkan ise, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu belirterek, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu vurguyu her zaman yapıyoruz. Seçimler de işte milletin iradesinin nasıl tecelli ettiğini ortaya koyan süreçlerdir. Bugüne kadar çok partili siyasi hayatımızda yüzde 50 gibi milletin bir noktada konsantre olduğu süreçleri pek göremedik. Biz milletvekillerine de bunun gereğini yerine getirmek düşer. Kimse endişeye düşmesin. Geçmiş dönemin o vesayetçi anlayışlarının geride kaldığını ve artık gelecekte milletimizin hem katılımcı demokrasiyle ve yeni anayasayla geleceğe yöneleceği bir süreci birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA