Görüş Bildir

Ak Parti'de Köklü Değişim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda halka seslendi ve ardından da toplamı 252 milyon lira olan yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı meydanın etrafı polis bariyerleriyle çevrilirken, alana giren herkes tek tek kontrolden geçti. Meydanda halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3.5 yıllık bir aranın yeniden Ispartalılarla birlikte olmanın mutluluk ve memnuniyeti içerisinde olduğunu söyledi.

Ak Parti'de Köklü Değişim

“Biz bu milleti seviyoruz be" diyen Erdoğan, “Biz bu milleti Allah için seviyoruz. Bu öyle bir sevgi ki yılın 365 günü, günün 24 saati milletimizle birlikte olsak, hizmet etsek usanmayız. 40 yıllık siyasi hayatımda milletimle girdiğim hiçbir mücadeleden hamdolsun mağlup ayrılmadık. 15 Temmuz bu mücadelenin zirvesidir. Isparta'ya, tüm Ispartalılara 15 Temmuz gecesi özgürlüklerine, geleceklerine, ezanlarına, bayraklarına sahip çıktıkları için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELESİ

İstiklal mücadelesi yıllarında Isparta'yı anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yaklaşık bir asır sonra yeniden kazandığı bu istiklal ve istikbal mücadelesini asla unutmayacağını söyledi. Türkiye'nin bölücü terör örgütü PKK, DAEŞ, FETÖ ile ve diğer terör örgütleriyle yürüttüğü mücadelenin tamamının bu istiklal ve istikbal mücadelesinin sonuçları olduğunu dile getiren Erdoğan, Suriye ve Irak sınırı boyunca oluşturulmaya çalışılan terör devleti amaçlarıyla, Avrupa ülkelerinin bir kısmının Türkiye'ye yönelik ölçüsüz ve temelsiz ithamlarının, kızgınlıklarının, maruz kalınan örtülü ambargoların da sebebinin aynı olduğunu kaydetti.

MEYDANI BIRAKIP KAÇMAK YAKIŞMAZ

Meydandakilere Köroğlu'nun dizeleriyle seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mert dayanır, namert kaçar, meydan gümbür gümbürlenir. Şahlar şahı divan açar, divan gümbür gümbürlenir. Ok atılır kalasından, hak saklasın belasından. Köroğlu'nun narasından, dağlar gümbür gümbürlenir. Kardeşlerim ecdadımızdan aldığımız ilhamla biz de sesimizin yettiği en yüksek tonla yüreğimizden gelerek diyoruz ki başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, hakkın ve hakikatin sesini boğamayacaksınız. Ümmetin son ümidini kıramayacaksınız. Özgürlüğü uğrunda nice kanlar dökmüş, nice canlar feda etmiş bir millet olarak bize meydanı bu çapulculara bırakıp kaçmak yakışmaz değil mi? Bize yakışan tek millet diyerek, 80 milyon tek bir Türkiye olmaktır" diye konuştu.

'İDAM İSTERİZ' SLOGANLARI

İkincinin tek bayrak olduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu bayrağımız bakın, şehidimizin kanından rengini almış, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız şehitlerimizin ta kendisi ve biz tek bayrak diyerek şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına sahip çıktık. Üç, tek vatan diyerek 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarımızda operasyon yaptırdık mı, yaptırmadık. Tendürek, Gabar, Cudi, hatta Kandil'de bunları gömdük mü, gömmeye de devam edeceğiz. Durmak yok. Milletimin huzurunu kaçıranlar bedelini ödeyecek."

Miting alanındakiler 'İdam isteriz' sloganları atınca da Erdoğan, “Bu konu parlamentoya geldiğinde ben parlamentodan geçeceğine inanıyorum ve ardından bana onaya gelecek ve bana geldiğinde de ben bunu onaylarım. Şuna inanın, bu ne der, ben buna bakmam, Allah ne der ben buna bakarım" yanıtını verdi.

Dördüncü madde tek devleti sayan Erdoğan, “Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devletimiz yok ve bu devletimize sahip çıkacağız. Öyle paralel devletmiş, yok PKK'nın bilmem nesiymiş asla. Tek devlet ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin hamdolsun güvencesi altında ülkemizi büyüteceğiz" dedi.

'YENİ 15 TEMMUZLARA VAR MIYIZ'

"Yeni Çanakkalelere, yeni İstiklal harplerine, yeni 15 Temmuzlara var mıyız?" diye soran Erdoğan, meydandaki kalabalığın 'Varız' cevabı üzerine, "Bizi köşeye sıkıştırdıklarını sananları, köşeye sıkıştırmaya var mıyız? Bizim gücümüzü, kuvvetimizi kestiklerini sananların sırtını yere getirmeye var mıyız? Bizi silahlarıyla, teknolojileriyle alt edebileceklerini sananlara daha güçlü silahlarla, daha üstün teknolojilerle cevap vermeye var mıyız? Bizi ekonomiyle tehdit edenlere cevabımızı daha güçlü bir ekonomiyle, daha çok üretimle, daha çok ihracatla, daha çok istidamla vermeye var mıyız?" diye konuştu.

AK PARTİ'DE KÖKLÜ DEĞİŞİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılının Mart ve Kasım aylarında yapılacak yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de konuştu. Çok gayret edilmesi ve kapı kapı dolaşılmasını isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“16 Nisan'da yürürlüğe giren yeni yönetim sistemi ülkemize çok önemli imkanlar getirmiştir. En azından aylar boyunca hükümet kurulamadığı için yeterli çoğunluk sağlanamadığı için karanlık ve kirli pazarlıklara girilmesine gerek kalmayan bir döneme giriyoruz. Cumhurbaşkanıyla, meclisiyle, yargısıyla daha güçlü bir Türkiye'nin temellerini 16 Nisan'da sizlerle birlikte attık. Şimdi bize ne düşüyor, 2019'a kadar yeni dönemin ruhuna uygun bir şekilde kendimizi yenilemek, tazelemek, güçlendirmek. Bunun için partimizde köklü bir değişimi gerçekleştirmekte kararlıyız. Ak Parti'nin değerlerinden uzaklaşmış olan herkes, bizim gözümüzde yorulmuştur, yolunu kaybetmiştir. Defolu hale gelmiştir bize ülkemizin, milletimizin, şehrinin geleceği için donanımı, projesi, heyecanı, enerjisi olan yol arkadaşları lazım. Esasen Ak Parti'de görev değişimi bir bayrak yarışıdır. Görevlerini yapan arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunacak, vefamızı gösterecek, yeni arkadaşlarımızla saflarımızı sıklaştırarak yola devam edeceğiz. Aynı şekilde tüm alanlarda mevcudu kat ve kat daha ileriye taşıyacak yeni yatırımları süratle yapmamız gerekiyor. 2019'a kadar hazırlıklarımızı tamamlayıp milletimizin önüne öyle çıkacağız. Biz asla '10 dönüm bostan yan gel yat Osman' anlayışı içinde olmadık. Biz asla milletimizin bize verdiği desteği bir mahkumiyet, bir mecburiyet olarak görmedik. Tam tersine milletimizin teveccühüne layık olabilmek için hep daha çok çalışmamız, terlememiz ve üretmemiz gerektiğinin bilinciyle hareket ettik. Şimdiden 2019 için işte böyle bir hazırlığın içindeyiz. Rabbim milletimize karşı bizi mahcup etmesin."

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

Erdoğan konuşmasının sonunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef aldı. Bu yoldan dönmeyeceklerini belirten Erdoğan, “Varsın birileri terör örgütlerinin safında yer alsın. Beraber sözde adalet yürüyüşü yapsınlar. Bende diyorum siz önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki işçilerin haklarını önce adaletle verin. Şişli Belediyesi'ndeki taşeron temizlik işçilerinin haklarını adaletle verin. Sen daha bunları halledemiyorsun kalkıp Türkiye'yi Almanya'ya şikayet ediyorsun. Daha bir defa 29 gün yürüdün Ankara- İstanbul. Sana bu yürüyüşü sağlayan kim? Bu imkanı veren kim? Bu hükümet. Polisiyle, her şeyiyle seni güvene, koruma altına alıyor. Sen hala bu ülkede güvenlik, özgürlük yok diyorsun. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, bununki daha erken sönecek" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının onunda da Rabia işaretini yaparak, “Kılıçdaroğlu öğrenememiş bunu, bunu bir terör örgütünün işareti olarak ifade ediyor. Bak sana öğreteyim" dedi ve Rabia işaretiyle tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet sözlerini tekrarladı ve sonrasında da “İnşallah dersine çalışır. Bunun içinde karşı olacak bir şey var mı, yok" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi