AK Parti'de mülakatların son iki günü

Aday belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti'de genel başkan yardımcılarının başkanlığındaki 14 komisyon, milletvekili aday adaylarıyla mülakatlarını sürdürüyor.

AK Parti'de mülakatların son iki günü

AK Parti'de milletvekili adaylarını belirleme çalışmaları sürüyor. Parti Genel Merkezi'nde mülakata alınan Sanatçı İbrahim Tatlıses, "Mülakat süper geçti, Reis ile birlikte yola devam." dedi.

AK Parti'de 24 Haziran'daki 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için aday belirleme süreci devam ediyor. Aday adaylarıyla mülakatlar, genel başkan yardımcıları başkanlığındaki 14 komisyon tarafından yapılıyor. Komisyonlarda iki Merkez Karar Yönetim Kurulu, bir Kadın Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu, bir Gençlik Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi de bulunuyor.

SON GÜNE GİRİLİYOR

Komisyonlar, 7 bin 340 aday adayıyla mülakatları bu akşam tamamlayacak. Buradan çıkacak sonuçlar üst komisyona iletilecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst komisyonun değerlendirmeleri sonucu milletvekili adayları belirlenecek. Bu tespitlerin ardından 21 Mayıs'ta liste Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilecek. Aday tanıtım toplantısı ise 25 Mayıs'ta yapılacak.

TATLISES'İN MÜLAKATI

İzmir'den aday adayı olan sanatçı İbrahim Tatlıses de mülakat için AK Parti Genel Merkezi'ne gitti.  Genel Merkez'de yaklaşık bir saat kalan Tatlıses, çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu. Tatlıses, "Mülakat süper geçti, Reis ile birlikte yola devam." dedi.

Tatlıses, neden İzmir'den aday adayı olduğunun sorulması üzerine de "Çünkü oraya yerleştim, bütün her şeyim orada." ifadesini kullandı. Siyasete girmesi durumunda neler planladığına yönelik soru üzerine de Tatlıses, "Planımız yok. Beyfendinin yanında durmak yeter bize. Beyfendinin yanında olmak yeter." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz