Görüş Bildir

Ak Partiden destek ziyareti

AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Referandum öncesi, destek ziyaretlerini başlattı. Milletvekili Bal ve İl Başkanı Akar, Memur-Sen İl Temsilcisi Memiş'i ziyaret ederek, "Anayasa Değişikliği paketini" görüştü.

Ak Partiden destek ziyareti

18 maddelik Anayasa değişikliği için gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına çevrilirken, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, STK'lara yönelik destek ziyaretlerini başlattı. Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Memur-Sen'e ziyarette bulundu. Bal, "Eğer sistem 'Partili Cumhurbaşkanı' olursa bürokrasi ile siyaset bir nevi bir birinden ayrışıyor. Bu ülkenin tek kurtuluşu da buradadır." dedi.

İl Başkanı Muhammed Dara Akar ile teşkilat üyeleriyle birlikte Memur-Sen Diyarbakır Temsilciliğini ziyaret eden Milletvekili Ebubekir Bal, Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Memiş'le görüştü. Anayasa Değişikliğine dair destek isteyen Bal, mevcut sistemde bir kanun çıkartılmak istendiğinde büyük sıkıntıların yaşandığına dikkat çekti. Mevcut sistemde bürokrasi ile siyasetin iç içe olduğunu ifade eden Bal, "Eğer sistem 'Partili Cumhurbaşkanı' olursa bürokrasi ile siyaset bir nevi bir birinden ayrışıyor. Bu ülkenin tek kurtuluşu da buradadır." şeklinde konuştu.

DESTEK ZİYARETLERİ

Memur-Sen İl temsilcisi Yunus Memiş de, TBMM'nin güçlü bir hükumet sistemi için görevini yaptığını, sıranın sivil toplum kuruluşları ve halkta olduğunu söyledi. Referandumda "evet" çıkması durumunda yeni sistemin hızlı karar alma sürecini etkileyeceğini belirten Memiş, bölge ile ilgili istihdam konusunda atılacak adımların da hızlanacağını anlattı. "Kürtler, hep iç ve dış mihraklar tarafından yıllarca kullanılmak istenen bir topluluk olarak görüldü" diyen Memiş, yaşanan süreci Kürtler için bir dönüm noktası olarak nitelendirdi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi