Görüş Bildir

AK Parti'li Çelik: İdlib'de askeri hazırlıkları yaptığımızı ilettik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türk heyetin Rusya temaslarıyla ilgili "Rejim, önceki sınırlarına çekilmezse, Soçi Mutabakatı'na uygun bir pozisyon almazsa, bunu tahakkuk ettirmek için gerekli askeri hazırlıkları yaptığımız açık ve net bir şekilde karşı tarafa iletildi" dedi.

AK Parti'li Çelik: İdlib'de askeri hazırlıkları yaptığımızı ilettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekiliyle bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, milletvekilleriyle yapılan bu toplantıların, 3-4-5 Nisan tarihlerinde Kızılcahamam’da düzenlenecek AK Parti kampına hazırlık mahiyetinde olduğunu, toplantılarda milletvekillerinin hem kendi seçim çevreleriyle hem de Türkiye gündemindeki konular ile ilgili değerlendirmelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktardığını söyledi.

'IRKÇI BİR YAKLAŞIM OLARAK GÖRÜYORUZ'

Çelik, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un Batı Trakya'daki Müslüman Türk azınlık için kullandığı 'Müslüman Yunan Azınlık' ifadesinin son derece vahim olduğunu vurgulayarak, "Müslüman Türk azınlığın tarihsel kimliğini reddetmek anlamına gelen ırkçı bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

'TÜRKİYE’NİN TEZLERİNİ AÇIK VE NET SÖYLEDİLER'

Sözcü Çelik, son günlerde basına Uygur Türkleri ile ilgili çok sayıda olumsuz haberin yansıdığını ifade ederken, Çin'in koronavirüs ile mücadele ettiği bir dönemde tekrar gündeme gelen bu olumsuz haberlerden kaygı ve üzüntü duyduklarını söyledi.

'ASKERİ HAZIRLIKLARI YAPTIĞIMIZ İLETİLDİ'

Soruları da yanıtlayan Çelik, Rusya’daki Türk heyetinin İdlib konusundaki temasları ile ilgili "2 gün üst üste bu görüşmeyi yaptılar, Türkiye’nin bu konudaki tezlerini açık ve net bir şekilde söylediler. Bizim İdlib’de rejimin bu saldırganlığına karşı, rejim Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği şekilde önceki sınırlarına çekilmezse, yani Soçi Mutabakatı’na uygun bir pozisyon almazsa, bunu tahakkuk ettirmek için gerekli askeri hazırlıkları yaptığımız açık ve net bir şekilde karşı tarafa iletildi. Bu konudaki yaklaşımımız birincisi terörle mücadele için zorunlu bir yaklaşımdır, milli güvenliğimiz ve insani bir felaketin önlenmesi için zorunlu bir yaklaşımdır. Bu çerçevede bu iletildi. Heyet döndüğü zaman da zaten buraya kapsamlı bir rapor verecekler, ondan sonra yeniden değerlendirme yaparız" diye konuştu.

'DARBE TARTIŞMASI LÜZUMSUZ BİR GÜNDEMDİR'

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda darbe iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu ifade ederek, "Tabii kışkırtıcılık yapanlar var. Dışarıdan bir kuruluşun yaptığı rapor içeride belli kesimler tarafından gündemleştirildi. Aslında Cumhurbaşkanımız bu konu ile ilgili olarak bugünkü toplantının açılışında net bir değerlendirme yaptı. Bütün bu gündemlerin, yani sanki bir darbe tehlikesi varmış, bir darbe hazırlığı varmış gibi gündemlerin, Türkiye’yi ana hedeflerinden saptırmaya dönük, Türkiye’nin enerjisini başka alanlara akıtmaya dönük olarak bir yaklaşım olduğunu söyledi. Meclis'te son derece önemli reformların geleceği bir siyasi ajandamız var. Tam bu dönemde Türkiye’nin enerjisini, toplumun dikkatini dağıtacak, devlet kurumlarının dikkatini dağıtacak şekilde darbe ile meşgul etmek, Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak, enerjisini başka bir yöne çevirmektir. Darbe tartışması, darbe gündemi Türkiye için lüzumsuz bir gündemdir, gereksiz bir gündemdir. Türkiye’nin tarihine baktığımızda her zaman bunun heveslileri oldu, her zaman buna girişmeye çalışanlar oldu; ama demokrasiye bağlı olan bütün kurumlarımız uyanıktır, bütün bunlardan ders çıkarılmıştır. Bundan sonrasında Türkiye’nin tam demokratik bir ortam içerisinde hedeflerine ilerlemesi için gerekli kararlılık ortaya koyulmuştur" dedi.

'KILIÇDAROĞLU SİYASETİN KORONAVİRÜS’Ü'

Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun TBMM grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleriyle ilgili de "CHP Genel Başkanı PYD için 'dış güçlerin maşası' diyemedi, Esad için 'dış güçlerin maşası' diyemedi, Türkiye Cumhuriyeti devletini hedef alan, bizimle rekabet içerisinde olan birtakım odaklar için bunu diyemedi. Ama Türkiye’nin millet tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı için bunu söylüyorsa bunu söylerken sadece 'aynaya bakıyordur' diyoruz. Yani bu kadar ahlak dışı, bu kadar vicdansız, bu kadar siyasi akıldan yoksun bir şekilde Türkiye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanını hedef almak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin çıkarlarını korumak için, milli menfaatlerini korumak için çalışan ve milletin desteğiyle orada bulunan Cumhurbaşkanımızı bu şekilde hedef almak kesinlikle sıradan bir demokratik eleştiri olarak değerlendirilemez" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi