Görüş Bildir

AK Parti'li Muş: CHP, şaibe bulaşmış seçimi zorla alamayacaktır

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul'da seçimin yenilenmesi için 'evet' oyu veren Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 7 üyesine yönelik istifa çağrısıyla ilgili, "CHP, şaibe bulaşmış bir seçimi zorla alamayacaktır. Sandık kurulmuştur. Millet bir yetki verirse bir netice alacaktır. Bu tür tehditlerle bir yere varamaz" diye konuştu.

AK Parti'li Muş: CHP, şaibe bulaşmış seçimi zorla alamayacaktır

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de grup toplantısında, YSK'nın 7 üyesi için 'çete' tabiri kullanıp istifa çağrısında bulunmasını değerlendirdi. Muş, Kılıçdaroğlu'nun YSK üyelerine yönelik sözlerinin, 'hakaret', 'tehdit' oluşturduğunu belirterek, "Kılıçdaroğlu bunu sürekli yapıyor, toplumu germekten, siyasi atmosferi germekten beslenen bir siyasetçi. YSK, Ankara için karar verdiği zaman iyi, diğer kazandığı illerle ilgili olumlu karar verdiği zaman iyi; ama İstanbul’da ortaya çıkan bir şaibeyle ilgili hoşuna gitmeyen bir karar verdikleri zaman onlara 'çete' diyor. Zaten, Kılıçdaroğlu işine gelmeyen herkese 'çete' der, 'haysiyetsiz' der, 'onursuz' der. Dolayısıyla bunlar bir ana muhalefet partisinin genel başkanına yakışmıyor. Ama Kılıçdaroğlu bunu kendisine yakıştırıyor. Millete havale ediyorum" dedi.

'YSK ÜYELERİ HAKLARINI ARAYACAKTIR'

Muş, Kılıçdaroğlu'na sorumluluk çağrısı yaparak şöyle devam etti:

"YSK üyeleri, kişisel haklarını korumak için gerekli yargı yollarına başvuracaktır. Burada siyasiler olarak, her beğenmediğimiz karar neticesinde bu karar vericilere bu tip sözlerle yüklenirsek, onlara 'çete' gibi ağır ifadeler kullanırsak, biz hukuk devletinden nasıl bahsedeceğiz, demokrasiden nasıl bahsedeceğiz? CHP’nin tek derdi şudur; 'Biz nasıl istersek öyle karar verilsin, bizim hoşumuza gitmeyen bin karar verildiği zaman da ağzımıza gelen lafları sayalım';  Kılıçdaroğlu'nun kendisine gelmesi lazım, aklını başına toplaması lazım, sorumlu bir siyasetçi gibi davranması lazım. Bir sokak ağzıyla YSK'ya, ya da hoşuna gitmeyen bir gelişme olduğu zaman o kurumların başındaki insanlara sokak ağzıyla hakareti bırakması lazım."

'SANDIK KURULMUŞTUR'

Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan için de aynı dili kullandığına işaret eden Muş, "Cumhurbaşkanımız yargı yoluyla gerekli cevabı vermektedir. Eğer vicdanı varsa, millete saygısı varsa kullandığı dili değiştirir. Toplum nezdinde bu dilin hiçbir karşılığı yoktur. CHP şaibe bulaşmış bir seçimi zorla alamayacaktır. Sandık kurulmuştur. Millet bir yetki verirse bir netice alacaktır. Bu tür tehditlerle bir yere varamaz" diye konuştu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi