Görüş Bildir

AK Parti'nin 'A Takımı' açıklandı

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin yeni Karar ve Yönetim Kurulu'nu (MYK) açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanvekili oldu.

AK Parti'nin 'A Takımı' açıklandı

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. MKYK toplantısı devam ederken, AK Parti'nin yeni MYK'sını partinin yeni sözcüsü Mahir Ünal açıkladı.

Binali Yıldırım AK Parti Genel Başkanvekili, Hayati Yazıcı Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Mustafa Ataş Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Ahmet Sorgun Seçim işlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Mahir Ünal Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Mehmet Mehdi Eker Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Öznur Çalık Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Erol Kaya Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Cevdet Yılmaz Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Ravza Kavakçı İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Vedat Demiröz Mali ve İdari İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Çiğdem Karaaslan Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Hamza Dağ Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Abdülhamit Gül Genel Sekreter ve Mahir Ünal Parti Sözcüsü oldu.

MKY'DA DÖRT İSİM DEĞİŞTİ

Daha önce AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Cevdet Yılmaz, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin yerine getirildi.

AK Parti MKYK üyesi Mahir Ünal da Cevdet Yılmaz'dan boşalan Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

AK Parti Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın yerine ise AK Parti MKYK üyesi Hamza Dağ getirildi. Yasin Aktay'ın yaptığı AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini ise AK Parti MKYK üyesi Ravza Kavakçı Kan üstlendi.

"TÜRKİYE'DE SİYASET ASLA ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Mahir Ünal, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bakanlıklardan 6 aylık bir yol haritası belirlemelerini istediği yönündeki haberler sorulan Ünal, "Sadece teşkilatlarla ilgili değil, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da Başbakan'ımızın da daha önce ifade ettiği gibi hem yerel yönetimlerle ilgili hem teşkilatlarımızla ilgili hem de hükümetle ilgili hem performans hem başarı oranlarının değerlendirilmesi çok önemli. Çünkü 2019 daha Cumhurbaşkanı'mızın ifade ettiği gibi artık yüzde 40'la yüzde 45'le seçim kazanılacak bir sistem değil. Yüzde 50+1'i gerektiren yeni bir sistemle karşı karşıyayız. Zaten Türkiye'deki en büyük ve güzel değişim cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte artık Türkiye'de siyaset asla eskisi gibi olmayacak. Bütün siyasi partiler özellikle muhalefet siyaset yapmak zorunda kalacak" diye konuştu.

GRUP TOPLANTISINDA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞACAK

Kabinede bir değişik olup olmayacağı da sorulan AK Parti Sözcüsü Ünal, "Yarın grup toplantımızı Sayın Cumhurbaşkanı'mız gerçekleştirecek. Kabineyle ilgili bu Sayın Başbakan'ımızın ve Sayın Cumhurbaşkanı'mız kendi istişareleri ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ifadesiyle Sayın Başbakan'ımızın böyle bir teklifte bulunursa değerlendireceği bir konu" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi