Görüş Bildir

Akşener: Dümene çomak sokuyoruz

Yİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, her gence 500 lira vatandaşlık maaşı vaadini yineledi, "Siz alkışlıyorsunuz da, ağaların çok siniri bozuldu. Dümene çomak sokuyoruz" dedi.

Akşener: Dümene çomak sokuyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Trabzon Atatürk Meydanı'nda düzenlenen mitingde partililere seslendi. Kalabalıktan kendisine verilen tülbentleri alan ve tülbent devrimi başlattıklarını söyleyen Akşener, "Allah razı olsun hanımefendilerden. Sandıklardan tülbentler, yemeniler, çarlar çıktı ve kadınlar bir tavır koydu. Türkiye'de tülbent, yemeni devrimi oluyor. Öyle bir vebal ki, Cenabı Hak bizleri size karşı mahcup etmesin inşallah" dedi.

İYİ Parti'nin seçime girmesini engellemek için 24 Haziran seçimlerinin ortaya çıkarıldığını, apar topar seçim kararı alındığını ileri süren Akşener, şunları söyledi:

"Ya nüfus cüzdanınızın ağa da olduğu paşa da, reis de olduğu bir düzene geçeceksiniz ya da haşa Erdoğan'ı Peygamber Efendimizle eş tutanlara, Allah'ın sıfatlarının sıfatlarını taşıdığını iddia edenlere 'Dur' diyeceksiniz. Ya da 'Bu devran böyle devam eder' diyeceksiniz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Millet Kıraathaneleri kuracağız' açıklamalarına yönelik eleştirilerini sürdüren Akşener, şöyle dedi:

"Köprü yapmakla övünüyorlar, köprünün sahibi yandaş müteahhit. Binaları yaptılar fahiş fiyatla kiraladı, 2,5 trilyon dolardan ne sizin cebinize para girdi, ne çocuklarınız iş bulabildi. Köprüler, tüp geçitler, hastaneler, büyük havaalanları hiçbiri bizim değil, devletin değil, milletin değil. Yandaş müteahhidin. Yandaş müteahhidin cebine para koymak üzere yapılmış işler.  Şimdi, çok büyük çılgın projesi var. Ben bir soru sordum, dut yemiş bülbüle döndüler."

'İNSANA DOKUNAN PROJELER YAPMANIZ LAZIM'

Kalabalıktan seslendiği ve çantasında kaç lira olduğunu sorduğu kadından, parasının olmadığını yanıtını alan Akşener, bu soruyu vatandaşa sormasının bazılarını çok kızdırdığını söyledi.

'DÜMENE ÇOMAK SOKUYORUZ'

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Akşener, "Gençlere iş vermek devletin görevidir. Eğer iş bulamıyorsa o genci anasının, babasının arkadaşlarının yanında boynunu dik tutmak zorundayız. Onun için diyorum ki; iş verinceye kadar liseyi bitiren, bitirdikten sonra üniversite okusun okumasın her gencimize 500 lira vatandaşlık maaşı vereceğiz. Siz alkışlıyorsunuz da, ağaların çok siniri bozuldu. Dümene çomak sokuyoruz. Dediler ki 'Bunun kaynağını nasıl bulacaksın?' Bende diyorum ki 'kolay'. Şu meşhur arabaları yok mu? Bakanlar, eşleri, çocukları, damatları biniyor. O büyük kiralama parası 8 milyar Türk lirası tutuyor. Diyeceğim ki 'İnin arabalardan aşağıya, inin bakayım arabalardan aşağı'; alın size kaynak" ifadelerini kullandı.

'SARAY ÇOK DERDE DEVA OLACAK'

Emeklilerden muayene ve ilaç katkı payını kaldıracağını açıklayan Meral Akşener, şunları söyledi: "Milletin parasıyla milletin derdine deva olmak yerine eğer siz kendinizin gönlünü eğlendiriyorsanız, bir adamın keyfini etmek için bir ülkenin geleceği feda ediliyorsa bu düzen değişecektir."

'KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR'

Pensilvanya'ya yüz sürenlerin iktidar partisinden aday gösterildiğini öne süren Akşener, şöyle dedi: "Hepsi milletvekili adayı, damadı kaçanlar, hepsi milletvekili adayı ve Ak Parti'de. Bunlar bana sökmez. Sayın Başbakan; sen bu ülkenin Başbakanısın. Elinde her şey var. Adalet Bakanı sana bağlı. Gerçi oraları kuşkulu ama İçişleri Bakanı sana bağlı. Ver talimatını gereğini yapsınlar. Buradayım, dokunulmazlığım yok. Tutukla gitsin. Ama bana FETÖ'cü deyip ispatlamayan herkes şerefsizdir. Kereste gibi adamlar, şerefsiz şerefsiz bu ülkede geziniyor ona da çok üzülüyorum. TİKA, 6.5 milyar dolar devlet hazinesinden almış. Bağış da var, yıllık 8 milyar dolar para harcamış. Madem gündemde bende duyuruyorum; TİKA'yı da, AFAD'ı da ne kadar çiftlik olmuş kurum varsa hepsini önümüze alacağız, bakacağız, kim arpalı, kim nereden nasıl nereye para harcamış, kimlerin eline geçmiş ve bunun neticesinde gereğini yapacağız. Anladım hoplamalarının sebebini. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Gereğini yapmak artık benim için namus borcudur."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi