Akşener: Güvenli bölge esasen Suriye'nin tamamıdır

Barış Pınarı Harekatı'nı değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yanıtlanması gereken sorular olduğunu söyledi. Akşener, "'Güvenli bölgeyi kim nasıl yönetecek? Şam yönetimi ile nasıl bir temas yapılacak? Teröristlerin silahlarını kim toplayacak?' Güvenli bölge esasen Suriye'nin tamamıdır. Bölgesel istikrarın temel şartı, Suriye’nin toprak ve siyasal bütünlüğüdür" dedi.

Akşener: Güvenli bölge esasen Suriye'nin tamamıdır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Barış Pınarı Harekatı süresince yaşananlara değinen Akşener, ABD ile yapılan anlaşmanın metninde belirsizlikler olduğunu söyleyerek bundan endişe duyduklarını dile getirdi. Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle;

İNCİRLİK’İN KAPISINA KİLİT VUR

 ABD Başkanı harekat durduktan sonra ne dedi biliyor musunuz? ‘Okul bahçesindeki çocuklar gibi kavga etmeleri gerekiyordu. Kavga ettiler ayırdım.‘ Sayın Erdoğan ise, ‘Bu konuyu önceliğimiz olarak görmüyoruz‘ dedi. Mehmet’imin kanı pahasına mücadele ettiği bu meseleyi, Cumhurunbaşkanı önceliği olarak görmüyor. Türk milletinin başını öne eğdin. Görüşmem dediğin adamla koltukların yan yanaymış gibi poz verdin. Yazıklar olsun! Ben bu işlere yabancı değilim Sayın Erdoğan. Türkiye ilk defa sınır ötesi operasyon yapmıyor. Irak’ın kuzeyindeki çekiç harekatının altında benim de imzam vardı. O harekat dört ay sürdü. PKK’ye çok ağır bir darbe indirildi. Ne ABD’den misafir ağırladık ne de dönemin ABD Başkanı ağzını açabildi. Çünkü kararlılığımızı biliyorlardı. Nasıl oldu da ABD Başkanı her türlü tehdit ve hakareti kendine hak görüyor. Nasıl oldu da PKK ile Türkiye eş tutulabiliyor! Bu küstahlık cevapsız bırakılamaz, yenilip yutulamaz, üstü örtülemez, bunu yapanlara dostum denilemez Sayın Erdoğan. Senin dostun sana hayal bile edemeyeceğin imkanları veren milletindir. Senin milletine hakaret edenlerle dost olamazsın, olamazsın! Yeri ve zamanı geldiğinde cevabı verilecektir diyerek milletimizi oyalayamazsın. Teröristin üzerine yürürken yürüdüğün yola kilit vuruyorlarsa sen de İncirlik’in kapısına kilit vur.

GÜVENLİ BÖLGE SURİYE’NİN TAMAMIDIR

 Umarım sahada kazandığımızı, masada kaybetmeyiz. Bu yüzden, bugünkü görüşme dahil, atılan her adımı, devlet ve diplomasi birikimi yüksek bir ekiple takip ediyoruz. Ordumuzun caydırıcı gücü devreye sokularak, muhatapların masaya oturtulmasını, olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Mutabakat metnindeki belirsizliklerin yeni bir oyalama sürecinin habercisi olmasından da endişe ediyoruz. Bazı sorular havada duruyor. ‘Güvenli bölgeyi kim nasıl yönetecek? Şam yönetimi ile nasıl bir temas yapılacak? Teröristlerin silahlarını kim toplayacak?’ Güvenli bölge esasen Suriye’nin tamamıdır. Bölgesel istikrarın temel şartı, Suriye’nin toprak ve siyasal bütünlüğüdür. Bunu sağlamak için, gerekeni yapmak durumundayız. Süleyman Şah Türbesi’nin de durumunu hatırlatalım. Barış Pınarı Harekatı sınırımızın ötesinde bir güvenli bölgeyi hedef aldığına göre bu tarihi mirasın devir alındığı bölgeye dönmesi gerekiyor. İktidar beklentimiz odur ki, harekatı durdurduğunuza göre bölge artık güvende. Buyurun Süleyman Şah’ın incinen yüreğini tamir edin.

İŞSİZLİK ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğimiz günden bu güne işsizlikteki artık ortada. Bir milyon 100 bin üniversiteli olmak üzere 8 milyonu aşkın insanımız işsiz. Şehirlerimizde işsizlik üst üste 16 aydır artmaya devam ediyor. Son iki ayda 2 milyon vatandaşımız daha işsiz kaldı. Adana’nın nüfusu 2 milyon 200 bin. Son iki ayda Adana’nın nüfusuna yakın işsizimiz var demek. Sakarya’nın nüfusunun iki katı kadar vatandaşımızı işsiz kaldı demek. Sayın Erdoğan ve damadı için bunlar birer rakamdan ibaret.

Kaynak: Diyarbakır Söz