Görüş Bildir

Akil adamlar için çalışıyoruz

Başbakan Erdoğan Danimarka'ya hareketinden önce Esenboğa'da yaptığı açıklamada, 'çözüm süreci'yle ilgili olarak: "Akil adamlar konusunda hükümet olarak çalışıyoruz" dedi.

Akil adamlar için çalışıyoruz

Başbakan Tayyip Erdoğan, Danimarka ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Teröre çözüm arayışıyla ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Çözüm sürecine CHP ve MHP'nin katkısı yoktur. BDP'nin katkısının da ne kadar sağlıklı olduğunu göreceğiz. TBMM'ye getirilip çözüm sürecine yönelik konuların görüşülmesi gibi bir şey gündemimizde yok. Nihai neticeyi vakti geldiğinde konuşuruz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, sürece ilişkin akil adamlar konusunda çalışma yaptıklarını kaydetti.

ERGENEKON'DA DÜŞÜNCEM BELLİ

Ergenekon'da İlker Başbuğ'a müebbet talebiyle ilgili yorum yapan Erdoğan, "Benim görüşüm belli, bir yargı süreci var. Anamuhalefet ve yavru muhalefet kadar cesur değilim. Onlar anayasayı rahat çiğniyor. Bu konuda ne söylediysem aynı düşüncenin arkasındayım" dedi.

SURİYE'NİN İDDİASI YALAN

Türkiye'nin kimyasal silah kullandığı iddiasını değerlendiren Erdoğan, "Suriye rejimi Türkiye ile ilgili ne dediğini bilmiyor, iddia yalan. Bizim envanterimizde kimyasal silah yoktur. Türkiye böyle bir seviyeye düşmez. Bu Suriye'nin kendi karakterini gösteren bir olaydır" dedi.

YAZACAĞIMIZ HATIRATA MALZEME KALSIN

Basına sızan İmralı tutanaklarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "İmralı tutanaklarıyla ilgili ne dedim. Medya ararsa bulur açıklar. Ne oldu? İş bize kalmadan açıklandı. Çaycıya-garsona gitti. Bizden çıktı dediler. Ama milletvekilinden çıkmadı dediler. Eğer araştırırsanız belki işin ucu oraya da dayanabilir. Ama her şeyi de benden istemeyin. Yazacağımız hatırata malzeme kalsın" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi