Görüş Bildir

Avrupa hayırı vazife edindi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Hollanda'nın skandal tavırlarına ilişkin "Bunlar 16 Nisan'daki referandum kampanyası için üzerilerine vazife olmadığı halde kendi ülkesinde 'hayır' kampanyası başlattılar." dedi.

Avrupa hayırı vazife edindi!

Eker, Çermik ilçesindeki bir düğün salonunda kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, partisinin hizmet için milletin önündeki engelleri kaldırdığını bildirdi.

Mevcut sistemle Türkiye'nin hamle yapamayacağı için Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemini önerdiklerini dile getiren Eker,  bu sistemin Türkiye'ye istikrar getireceğini, iki başlı yönetime son vereceğine değindi.

Ne zaman Türkiye'nin bir meselesini çözmeye kalkıştıklarında mutlaka bunu sabote ve provoke eden bir takım adımlar atıldığını anımsatan Eker, şöyle devam etti:

"Bunu terör örgütlerinin aracılığıyla yaptılar. Türkiye'de Kürt meselesini çözmeye kalkıştığımızda bununla ilgili bir dizi reformlar yaptığımızda, PKK bunları sabote etti, karşı çıktı. PKK ve PKK'nın siyasi türevleri, siyasi uzantıları bunlara karşı çıktılar. Kürt meselesinin çözümünü sabote ettikleri gibi Türkiye'nin kalkınmasına, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin gelişmesine de engel olmaya kalkıştılar."

Eker, terör örgütü FETÖ'nün uluslararası bir takım hain şer odaklarının taşeronluğuyla 15 Temmuz'da Türkiye'yi çökertmek istediğini belirterek, "O gece PKK'da onlarla işbirliği yaptı. Bu da açık ve nettir. Türkiye 80 milyon yurttaşıyla bunlara karşı göğsünü siper etti, direndi ve millet bunlara karşı bağımsızlığını korudu." dedi.

- "Almanya neredeyse Türkiye'den daha önce hayır kampanyası başlattı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesinden rahatsız olanların olduğunu işaret ederek, şunları ifade etti:

"Bunlar 16 Nisan'daki referandum kampanyası için üzerilerine vazife olmadığı halde kendi ülkesinde hayır kampanyası başlattılar. Almanya neredeyse Türkiye'den daha önce hayır kampanyası başlattı. Almanya ve Hollanda 'hayır' demek için ülkelerine gelenlere kapıları ardına kadar açıyor, kırmızı halılar seriyor, her türlü desteği veriyor ama 'evet' demek için giden siyaset ve hükumet üyelerine karşı engeller koyuyor."

- "Buna kimse engel olamaz"

Hollanda ve Almanya'nın skandal tavırlarının AB'nin değerlerine aykırı olduğunu vurgulayan Eker, şunları kaydetti:

"İkili ilişkilere de hizmet etmeyecek bir vahim durumdur. Yurt dışında 2 milyon 900 binin üzerinde seçmenimiz var. Allah'ın izniyle onlar oylarını kullanacaklar. Biz o vatandaşlarımızla mutlak suretle bir bağ kurarız, gönül bağımız var. 'Kalpten kalbe giden bir yol var.' diyor Neşet Ertaş usta. O yol görünmez ama var, biz o bağı kurarız. Allah'ın izniyle sevgiyle o yolu inşa ederiz, buna kimse engel olamaz."

Toplantıda AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal da birer konuşma yaptı

Eker, beraberindekilerle Çüngüş ilçesine yaptığı ziyarette, bir yakınını kaybeden Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca'ya başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi