Başbakan Yıldırım: Bizim kongrelerimizde masalar sandalyeler havada uçuşmaz

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, AK Parti kongrelerinde başka partilerde olduğu gibi masaların sandalyelerin havada uçuşmadığını belirterek, "Ayyıldız bayrak dalgalanır, sevgi olur, birlik, kardeşlik olur" dedi.

Başbakan Yıldırım: Bizim kongrelerimizde masalar sandalyeler havada uçuşmaz

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Niğde İl Kongresi'ne katıldı.

"EMPERYALİSTLER, ÜLKEMİZİN ÜZERİNDEKİ PLANLARINDAN VAZGEÇMEDİ"

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı AK Parti kongresinde konuşan Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin özgürlüklerin ülkesi olduğunu, AK Parti'ni hiç kimseyi kendine benzetme arzusunda olmadığını, ülkede herkesin inandığı gibi yaşama hakkına sahip olduğunu söyledi. Herkesin inandığı gibi kendini ifade etme hakkına sahip olduğunu da belirten Yıldırım, "Emperyalistler, hiçbir zaman ülkemizin üzerindeki planlarından vazgeçmedi. İçimizden işbirlikçi bulduklarında gücümüzü azaltacak projelerini planlarını hayata geçirmeye çalıyorlar. Emperyalistlerin hedeflerini, planlarını hiçbir zaman aklımızdan çıkartmayacağız. Her vatandaşımızın bu ülkede birinci sınıftır ve aynı itibara sahiptir" dedi.

Terörle mücadeleyi teröristle mücadele olarak görmediklerini belirten Yıldırım şunları söyledi:

"Terörle mücadeleyi sadece güvenlik tedbirleri olarak da görmüyoruz. Hukuk temelinde vatandaşlarımızın haklı taleplerini karşılamak için büyük çaba sarf ediyoruz. İnsanlarımız refahını daha artırmak, bölgesel kalkınma farklılığını ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terörün mağdur ettiği büyük yaraları sardık, sarmaya devam ediyoruz. Terörle mücadelede kazanan millet oldu. Biz güvenliğin özgürlüğün dengesini sağlayan bir mücadelenin içerisindeyiz."

KILIÇDAROĞLU ELEŞTİRİSİ

Başbakan Yıldırım, Niğde'de yapacakları yatırımları anlatmadan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na birkaç laf söyleyeceğini belirtti. Yıldırım şunları söyledi: "Laftan anlamasa da biz vatandaşlarımızın gerçeği öğrenmesi için bazı hususlara kısa kısa değinmenin yararı olduğunu düşünüyorum. Maalesef ana muhalefet partisinin başkanında yalan gani. Arkasından yetişmenin imkânı yok."

"SALDIRI, TACİZLER KARŞILIKSIZ KALMAYACAK"

Başbakan Binali Yıldırım, Niğde'de yapılacak yeni yatırımlara da değindi. Niğdeliler'e yatırım müjdeleri veren Başbakan Yıldırım'ın konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesildi.   Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından salondan ayrılıp Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'i makamında ziyaret etti.  Görüşme basına kapalı yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz