Görüş Bildir

Başbakan Yıldırım: PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Şırnak'ta yaptığı konuşmada HDP'yi eleştirerek, "Bu ülkede siyaset yapacaksan, sırtını Kandil'e değil, Türkiye ve millete dayayacaksın. Bunlar yaptıkların hesabını verecekler. Bu işin dönüşü yok. PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak. Yıkılanları en iyi şekilde yapacağız" dedi.

Başbakan Yıldırım: PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak

Referandum çalışması kapsamında Başbakan Binali Yıldırım dün Şırnak ve Hakkari'de miting düzenledi. Şırnak'ta, toplu açılış törenine katıldı. Geçen yıl hendek- barikat operasyonlarının gerçekleştirildiği Yeni Mahalle'deki alandaki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım için güvenlik güçlerince yoğun güvenlik önlemleri alındı. Tören alanına üzerinde Türkçe 'Her Evet, çukur siyasetine bir tokattır' ile Kürtçe 'Biji serok Erdoğan' (Yaşasın Başkan Erdoğan) yazılı pankartların asıldığı görüldü.

'ARAMIZA KİMSE DÜŞMANLIK TOHUMU EKEMEZ'

Şırnak'ın ilim ve medeniyet şehri olduğunu, Kürtçe'nin büyük yazarı Ahmad-i Hani'nin, Mem-u Zin'in yazarının memleketi olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Şırnak'ın yiğit insanına bocrumuz  var. 15 Temmuz gecesi milletimiz, devletini, Cumhurbaşkanını, meclisini korumak için sokaklara döküldü. Bazı illerimiz darbe gecesi destan yazdı. Aynı şekilde burada da çok şanlı direniş yaptınız. Şerefettin Elçi Havaalanı'nı kapattınız, o alçakların gitmesini engellediniz. Bedenlerinizi darbecilere siper ettiniz. Eğer o darberciler durdurulmasaydı, Ankara'da daha fazla kardeşimizi şehit edeceklerdi. En çok teşekkürü sizler hak ediyorsunuz. Yaptığınız kahramanlık destananını bu millet unutmayacak. 15 Temmuz'da Ankara ne hissettiyse, Şırnak'ta aynı şekilde hissetti. Kalbimiz her yerde bir attı. 80 milyonun kardeşliğini Şırnak'ta burada ilan ediyor. 'Çanakkale geçilmez' diyerek, o tarihte birlikte olduk. Kurtuluş Savaşı'nda dedelerimiz bir oldu. Bizim aramaza hiçbir terör örgütü giremez. Alçak PKK terör örgütün bir daha aramıza sokmaya kararlımıyız? Aramıza kimse düşmanlık tohumu ekemez. Şırnak meydanından, on binlerin huzurunda açık açık söylüyorum, bütün terör örgütlerine: Türk'ün, Kürt'ün kardeşliğine asla zarar veremeyeceksiniz. Türk ile Kürt bu coğrafyada etle tırnak gibidir, birbirinden ayrılamaz."

'BU BAYRAK ELİNİZDE OLDUKÇA TÜRKİYE HER ZAMAN ARKANIZDA OLACAK'

Başbakan Yıldırım, Selahadini Eyyubi'nin bir Kürt komutan olduğunu, ama ordusuna Türk, Kürt ve Arapların olduğunu ve Kudüs'u fethederek orayı bir barış şehri olarak muhafaza ettiklerini söyledi. Türk ile Kürdün kardeşliğinin burada bizlere tarih boyunca büyük zaferler kazandırdığını söyleyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "PKK bugüne kadar en büyük zararı size verdi. Bölgenin her tarafına hendek kazdılar, polislerimizi, asklerimizi şehit ettiler, insanlarımızı evinden ettiler. Bunlar bunun hesabını verecek. Onlar bir daha sizi rahatsız edeyemecekler. Bu bayrak ellinizde oldukça, Türkiye her zaman arkanızda olacak. Sizin çocuklarınız acı çekti, dağa götürdüler. Bunun da sonuna geldik. Kandillerini söndüreceğiz."

Konuşmasında HDP'yi de eleştiren Yıldırım, "HDP oyu sizden aldı, sizin değil Kandil'in dediğini yaptılar. Silahlı zoruyla oy aldılar. Dillerinde 'Çocuklar ölmesin barış gelsin' sözleri vardı. Yeşiyurt Mahallesi'nde 3 çocuğu katlettiler. Silopi'deki 4 ve 3 yaşındaki çocukların canına kaydılar. 67 yaşındaki çobanı onlar katletti. Güvenlik korucumuzun 17 yaşındaki oğlunu evinin önünde bunlar katlettemediler mi? Camiyi tahrip edip, Kuran-ı Kerim'i tahrip eden bunlar değil mi? HDP dışında siyaset yapanları katlettiler. İşte Şırnak'ı harebeye çevirdiler. Çukur ve hendeklerle insanlara hayatı dar etitler" diye konuştu.

'PKK BİTECEK, TÜRKİYE RAHAT NEFES ALACAKTIR'

Başbakan Binali Yıldırım, PKK'ya karşı yürüttükleri operasyon konusunda "Kandil'in uşakları" diye anlandırdığı HDP'lilerin Avrupa'ya gidip, Türkiyeyi şikayet ettiklerini de ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Hendek ve çukurlardan söz ediyor. Ne diyorlar? 'Devlet Cizre ve Şırnakı yaktı'. Avrupa size inanmış olabilir ama buradaki vatandaşlarımızın bu işi kimin yaptığın çok iyi biliyor. Bu ülkede siyaset yapacaksan, sırtını Kandil'e değil, Türkiye ve millete dayayacaksın. Bunlar yaptıkların hesabını verecekler. Artık bunlar benim Şırnaklı kardeşimise kepenk kapatmayacaklar. Bu işin dönüşü yok. PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak. Yıkılanları en iyi şekilde yapacağız. Sokak ve caddeleri en güzel şekilde yapacağız. Siz Türkiye'ye, bayrağımıza, adam gibi adam Erdoğan'a sahip çıktınız."

HAKKARİ'DE KANDİLİ SÖNDÜRECEĞİZ

Şırnak'tan Hakkari'ye geçen Başbakan Yıldırım, Yüksekova'da düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde, "HDP'liler iradelerini Kandil'e verdiler, Kandil'e sattılar kendilerini. Ama hiç merak etmeyin, o Kandil'i de söndüreceğiz, onları da söndüreceğiz. "İşte Yüksekova Meydanı. Bu meydan ne diyor, bu meydan diyor ki 'Artık bu topraklarda teröre yer yok.' Terörden eser kalmayacak. Köklerini kazıyıncaya kadar bu mücadele kararlılıkla devam edecek" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi