Görüş Bildir

Bahçeli: Avrupa'ya beraber gidelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya yönelik tepkisine destek veren Bahçeli, “MHP Genel Başkanı olarak ben de kendisiyle birlikte Avrupa’ya gelirim” ifadesini kullandı.

Bahçeli: Avrupa'ya beraber gidelim

"Şimdi zannediyorlar ki Tayyip Erdoğan Almanya'ya gelecekti. Ya ben istersem yarın gelirim. Gelirim ve kapıdan da sokmadığınız zaman veya konuşturtmadığınız zaman da ben dünyayı ayağa kaldırırım" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli destek verdi.

Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti’nin Sayın Cumhurbaşkanı, 4 milyon Türk’ün yaşadığı Avrupa’yla ilgili olarak 'Ben istersem gelirim. Kapıdan sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım' demiştir. Sayın Cumhurbaşkanı eğer Avrupa’ya gitme kararındaysa yalnız değildir. MHP Genel Başkanı olarak ben de kendisiyle birlikte Avrupa’ya gelirim. Türk dünyasının önemli bir parçasını oluşturan Avrupa’da yeni bir 'Türk ruhu'nu ortaya koymak üzere Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikteyim" ifadelerini kullandı.

Almanya’nın Türk bakanlara toplantı yapmaları için izin vermemesi, iki ülke arasında yeni bir gerilime yol açtı. Bu, son bir yılda yaşanan birçok gerilimden sadece biri.

BEŞTEPE'DEN MESAJ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bahçeli'ye teşekkür etti. Twitter'dan açıklama yapan Kalın, "Sayın Bahçeli bu açıklamasıyla asil ve milli duruşunu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir. Tebrik ve teşekkür ediyorum" diye yazdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi