Görüş Bildir

Bakan Çelik: CHP'yi Kemal Kılıçdaroğlu kapatacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP'nin kapatılacağı iddialarıyla ilgili, "CHP'yi paralel çeteyle işbirliğine giren Kemal Kılıçdaroğlu kapatacak" dedi.

Bakan Çelik: CHP'yi Kemal Kılıçdaroğlu kapatacak
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Ak Parti Mahalle Başkanları Eğitim Toplantısı'na katıldı. Toplantının yapıldığı merkezin önünde Adana Valisi Mustafa Büyük ve partililer tarafından karşılanan Ömer Çelik, burada bir konuşma yaptı. Türkiye'nin yakınlarındaki ülkelerin istikrar aradığını söyleyen Çelik, "Ne mutlu bize ki sandığa ve demokrasiye sahibiz. Sandık yoluyla yöneticilerimizi seçmemiz bizim için en büyük nimettir" diye konuştu.
'MÜZE GİBİ DURMALI'
CHP'yi sert sözlerle eleştiren Bakan Çelik, şöyle devam etti:
"Kendi partilerinin kapatılmak istendiği şeklinde olmayan bir mevzu üzerinden olmayan propaganda yapmaya çalışıyorlar. CHP, 12 Eylül darbesi kapattığı halde henüz o rejimle ve darbeyle hesaplaşma cesareti gösterememiş partidir. Şimdi çıkmış Ak Parti'nin CHP'yi kapatmak istediğini söylüyorlar. Biz kategorik olarak parti kapatılmasına karşıyız. Avrupa sistemi içinde de sadece teröre destek veren partiler için düzenlemeler vardır kapatmayla ilgili. Bunun dışında siyasi parti kapama dönemi sona erdi. CHP'yi kim, niye kapamak istesin? Tam tersine CHP hiçbir şekilde kapatılmamalı. Ama sebebi ve gerekliliği siyaseten çok lazım olduğu için değil. CHP, bir siyasi müze gibi korunmalı. Bu ülkeye ne tür kötülükler yapmışlar, demokrasiyi nasıl sakatlamışlar, geçmişte darbelerle nasıl işbirliği yapmışlar, yararına olan her düzenlemeye nasıl karşı çıkmışlar. Şimdi nasıl paralel çeteyle işbirliği yapıyorlar, bunların milletin kafasında yer edinmesi için, korunması için müze olarak halkın ziyaretine açık tutulması lazım. Biz 2 sebeple karşıyız CHP'nin kapatılmasına. Birincisi siyasi ahlak ve prensipler gereği tüm parti kapamalara karşı olduğumuz için. ikincisi pratik bir faydamız var CHP gibi bir demokrasi düşmanı partinin varlığı devam etsin ki, Ak Parti'nin değeri anlaşılsın. Bu partiyi biri kapatacak. Paralel yapıyla işbirliğine girdiği için Kemal Kılıçdaroğlu kapatacak. Bu gidişle Kılıçdaroğlu kendi kendine bu partinin kapısına kilit vuracak. Müze gibi durması lazım. Bu millete yapılan kötülüklerin müzesi olarak kalması lazım."
IŞİD ELEŞTİRİSİ
Konuşmasında terör örgütü IŞİD'i eleştiren Bakan Ömer Çelik, şunları kaydetti:
"DAİŞ, dinimizin kavramlarını ve sembollerini kirleterek insanlığın görmediği barbarlığı sahneye koyuyor. İslam dünyasının genelinde doğru düzgün sadık olan çok az ülke var. İşte bir tek Türkiye'de halkının kendi dini ile barışık olduğu bunun bir takım baskılarla yasaklanmadığı, her kesimin hayat tarzına saygı duyulan ve saygı gördüğü demokrasinin işlediği, sandığın ortada olduğu yönetimin seçimden seçime değiştiği bir sistem var. Din devlet ilişkilerinin sağlıklı bir laiklik konumlandırılması Ak Parti sayesinde oldu. İnsanların camilerini, kiliselerini, havralarını yok edenleri aynı dinden saymıyoruz, aynı uygarlıkin insanları değiliz. Bu barbarlığın hiçbir şekilde kıyısında köşesinde paylaşacağımız zerre yoktur."
BAYRAK İNMEDEN BAYRAK DİKİLDİ
Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Çelik, şöyle dedi:
"Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasıyla ilgili bir takım kara propagandalar yapıldı. 'Toprak kaybedildi' diyorlar. Süleyman Şah'ın ve iki muhafızının gömülü olduğu türbe Türkiye Cumhuriyeti toprağı olarak anlaşmalarla garanti altına alınmıştır ve yurtdışındaki tek toprağıdır. Garanti altına alınmış yer belli büyüklüğü kaplıyor. Geçmişte baraj inşaatı sırasında taşınması söz konusu oldu ve taşındı. Şu anki yeri de ilk yeri değil zaten. Suriye'de müthiş iç savaş var. Kendi halkını katleden bombalarla saldıran katil bir rejim var. Ve bu rejim orada kendi güvenliğini garanti altına almak için belli bir yerine terör örgütlerine, DAİŞ'e terk etti. Bunu sağlayan bu Esad rejimidir. Süleyman Şah Türbesi ile ilgili gelişmeler oldu. Türbedeki bayrak indirilmeden şimdi taşındığı yere bayrağımız dikildi. Eşme'deki toprağımıza tank birlikleri girdiler, orayı garanti altına aldılar. Bayrağı göndere çektiler ve kaybedilen bir toprak yok."
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi