Görüş Bildir

Bakan Ergin cezaevi personeliyle iftar yaptı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Cezaevlerinden tahliye olanların önemli kısmı gördükleri muamele noktasında geçmişe nazaran çok daha övgüyle bahsederek teşekkürlerini ifade ediyorlar'' dedi.

Bakan Ergin cezaevi personeliyle iftar yaptı

Ergin, Sincan Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nde personelle iftar yaptı.

İftarın ardından başarılı personele plaket veren Ergin, ceza infaz kurumları çalışanlarının zor, stresli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Ergin, ceza infaz sisteminin önemli aşama katettiğini, her geçen gün daha önemli imkanlara kavuştuğunu kaydeden, yaşanan gelişmelere karşın, alınması gereken çok yol olduğunu dile getirdi.

Ceza infaz kurumlarının standartlarının dünya ortalamasının üzerine çıkarıldığını ifade eden Ergin, ''Bu kapsamda bulunduğumuz kampüs örnek bir tesis. Temenni ederiz ki bu tesiste barınan kişi sayısı her geçen gün azalsın'' diye konuştu.

Kurum personelinin sinirlerine hakim olması, tutuklu ve hükümlülerin haklarını ihlal etmeden, ettirmeden hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Ergin, son dönemde personelin bu konuda ciddi bir aşama katettiğini söyledi.

Personelin, 116 bin 400 hükümlü ve tutukluya hizmet verdiğine dikkati çeken Ergin, ''Cezaevlerinden tahliye olanların önemli kısmı gördükleri muamele noktasında geçmişe nazaran çok daha övgüyle bahsederek teşekkürlerini ifade ediyorlar'' ifadesini kullandı.

Yaşanan olumlu gelişmelere karşın, zaman zaman yanlış uygulamaların, olmaması gereken davranışların cereyan edebildiğini belirten Ergin, ''Bu kadar kalabalık bir mekanda zaman zaman arzu edilmeyen ve doğru olmayan tasarrufların olduğuna tanıklık edebiliyoruz. Sevindirici olan şu; her geçen gün daha insanca infazın yapılabildiği standartlara yaklaşma noktasında olumlu yönde mesafe katettiğimiz açık bir gerçek'' değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Ergin, iftar öncesinde yeni inşa edilen çocuk hükümlülerin kalacağı eğitim evinde incelemelerde bulundu. Ergin, 150 kişi kapasiteli, hükümlü çocukların ziyaretlerine gelen aileleriyle kalabileceği tesisi 1 ay içinde açmayı planladıklarını bildirdi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi