Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Şehitlik şerbeti içmeye hazırız

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör örgütü PKK'nın arkasında bazı ülkelerin olduğunu belirterek, "En son terörist etkisiz hale getirilinceye dek bu mücadele sürecek. Bu topraklarda şehitlerimiz olacak, hepimiz hazırız. Şehitlik şerbeti içmeye hepimiz hazırız. Bu şehitler olacak, ama onların kanlarını yerde bırakmayacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Şehitlik şerbeti içmeye hazırız
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış töreni ile orman köylülerine sertifika dağıtımı için geldiği Zonguldak’ta önce Vali Ali Kaban'ı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, Zonguldak'ta 18 tesisin temelini atıp açılışını yapacaklarını ve 39 proje ile 298 milyon lira yatırım yapacaklarını söyledi. Bölgenin doğal yiyeceklerin marka olmasını isteyen Bakan Eroğlu, kestane balını markalaştırarak üretimini yapacaklarını ifade etti.
BAKGEP İLE 18 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPILACAK
Bakan Eroğlu, Batı Karadeniz bölgesinde 2019 yılının sonuna kadar bin 258 proje ile 18 milyar lira yatırım yapacaklarını söyledi. Projeye geçen yıl başladıklarını anlatan Bakan Eroğlu, şöyle dedi:
"Batı Karadeniz Gelişim Projesi(BAKGEP) adıyla muazzam bir gelişim projesi hazırladık. 2019 sonuna kadar 18 milyar lira yatırım yapılacak. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Biz zamanla yarışıyoruz. BAKGEP'in bitiş tarihi 31 Aralık 2019 saat 16.59. Burası için çok güzel tesisler yapılacak. İçme suyu, dere ıslahı, fidan projeleri olacak. Gözlem istasyonları kurulacak. 500 bin kişiye su temin edilecek. 2050 yılına kadar su ihtiyacı olmayacak. Türkiye'nin en yaşlı ağacı 4 bin 112 yaşında ve Zonguldak'ta. Dünyanın ise 5'inci yaşlı ağacı. Ağacımızı tanıtsak, turizm anlamında iyi gelir getirebilir. İnşallah bu ağacımızı bütün dünyaya tanıtacağız."
TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK
Bakan Eroğlu daha sonra Öğretmenevi'nde düzenlenen Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Terörle mücadele konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, 'Mücadele en son teröriste kadar devam edecek' dedi. PKK terör örgütünün arkasında bazı ülkeler olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
"Silah ve istihbarat teşkilatlarına ile onlara yol gösteren ülkeler var. Merak etmeyin bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacak. Bu ezanlar, bu topraklarda ilelebet okunacak bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah teröristlerle mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. En son terörist etkisiz hale getirilinceye dek bu mücadele sürecek. Tek vatan, tek millet, tek bayrak diyoruz. Bu topraklarda şehitlerimiz olacak, hepimiz hazırız. Şehitlik şerbeti içmeye hepimiz hazırız. Bu şehitler olacak ama, onların kanlarını yerde bırakmayacağız. Kırsalda, ilçelerde olan teröristlerin hepsini temizleyeceğiz." 

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz